Vrouw Pieter Omtzigt gaat los op Rutte: ‘Stuitend! Deze premier kan het vertrouwen nooit meer herstellen’

Onder de zielloze, amorele leiding van Wopke Hoekstra stemde het CDA vandaag tégen de motie-Wilders/Baudet van afkeuring tegen premier Mark Rutte. Maar die beslissing gaat nu vrijwel zeker voor enorme spanningen zorgen in het CDA zelf. Op Twitter gaat de echtgenote van Pieter Omtzigt namelijk helemaal los op Rutte. “Het moet afgelopen zijn,” schrijft Ayfer Koç.

Hoewel Pieter Omtzigt zelf overspannen thuis in Enschede zit en niets van zich laat horen is zijn vrouw Ayfer Koç, tevens CDA-gemeenteraadslid in Enschede, wél duidelijk wat ze van de gang van zaken vannacht vindt: zij is het vertrouwen in Mark Rutte helemaal kwijt. “Het wordt steeds erger en stuitender die arrogantie van de macht,” schrijft ze. “Deze premier kan toch nooit meer het vertrouwen in de rechtsstaat herstellen?”

“Deze tijd vraagt om dienend leiderschap,” gaat ze verder. “We staan voor grote problemen die structureel en daadkrachtig aangepakt moeten worden. Het moet afgelopen zijn met brandjes blussen, fouten wegmoffelen, liegen, de Kamer van belangrijke informatie onthouden, het tegenwerken van Kamerleden, en met imago bezig zijn.”

Dat klopt natuurlijk helemaal. De psychopaat Mark Rutte – iets anders kan ik er niet van maken na hem vannacht bezig te hebben gezien – is inderdaad stuitend arrogant, en hij kan totaal niet vertrouwd worden om de rechtsstaat te herstellen. Deze man staat aan de basis van de dood van de Nederlandse rechtsstaat. Aan de básis.

Maar het CDA van Ayfer én Omtzigt heeft daar vannacht niets mee gedaan. Ja, oké, voor een motie van afkeuring gestemd die Rutte gewoon naast neer kón leggen – wat hij ook heel vrolijk deed.

Nu zit er maar één ding op voor Kóç en haar echtgenoot Omtzigt: ze moeten het CDA van binnenuit opblazen. Want als Mark Rutte de sluipmoordenaar van de rechtsstaat is, dan is Wopke Hoekstra degene die hem van een wapen én munitie voorzien heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Ayfer en Pieter, als jullie wérkelijk deze mening zijn toegedaan, dan moeten jullie nu in actie komen. Want Hoekstra heeft Omtzigt vannacht gewoon met een mes in de rug gestoken; hij heeft voor dertig zilverlingen zijn eigen partijgenoot verraden, en de Nederlandse rechtsstaat finaal om zeep geholpen. Want alle woorden en halfbakken moties ten spijt kan Rutte nu blijven zitten als premier. Dit kan en mag niet geaccepteerd worden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Heras

  Ja, mevrouw Omtzigt, u heeft gelijk. Wij zitten al jaren met rutte opgescheept. De meeste mensen hadden niet op de vvd/d66 gestemd. Maar door manipulatie van de stembiljetten moeten we maar naar die opgedroogde zure man blijven kijken. Dan hebben we kaag, een who_aanhanger. Is onze keus ook niet.

  1. coenzoon

   geen enkele burger hoeft iets te verwachten van de nieuwe wereldorde van klaus schwab. Helaas laten mensen zich graag zand in de ogen strooien bijvoorbeeld met een nep pandemie wat een griep virus is.

   h**ps://www.weforum.org/
   Uw toekomst als u het laat gebeuren !

   1. STOP FVD

    THE GREAT RESET!! WAPPIE!

    1. coenzoon

     u heeft de link bezocht en de teksten gelezen ? men spreekt aldaar over the great reset ofwel agenda 2030. Ik verzin het niet !

     gewoon blijven ontkennen , goed voor je geloofwaardigheid blind paard

     h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

     voor jou nogmaals de hoofdrol spelers voor Nederland domme jongen

 2. coenzoon

  Het is stuitend te zien hoe het cda rutte in tact houd. Leden van het cda kunnen beter eieren voor hun geld kiezen want judas is onder hen.

  1. rafi

   Ja, ik hoopte ook op Hoekstra, dat het CDA voor de motie van wantrouwen zou stemmen. Ik dacht: hij is een Fries, en dat zijn meestal ras-democraten. Maar Hoekstra is geen calvinist, maar doopsgezind. Ik denk, dat hij uit het verkeerde hout is gesneden.
   En vergeet Segers niet. Ik denk ook niet, dat hij een calvinist is, maar een evangelische flapdrol. Ik moet ook kotsen van de CU. waarom lees ik over de CU hier geen comments?

   1. Aborifa

    CU: linkse klimatofoben!

  2. Mylton Styx

   “Want als Mark Rutte de sluipmoordenaar van de rechtsstaat is, dan is Wopke Hoekstra degene die hem van een wapen én munitie voorzien heeft.”

   “Het is stuitend te zien hoe het CDA Rutte intact houdt.”

   Vergeet niet dat dit alles in congsi met het X66 van Kaag is.

  3. hans-e-pans

   MOCHT hij het vertrouwen van de meesten kunnen terugwinnen, dan is dat voor hem en de anderen geen basis om hem weer als opperhaan te benoemen in een nieuw kabinet.

   Als het toch zo mocht zijn dat hij zich weer in de positie van de opperhaan glibbert dan heeft hij daar een aantal veren voor moeten laten, hij is dan beschadigt en dan minofmeer chanteerbaar.

   De beschadiging/cantage zal betekenen dat Mark R. in een eventueel nieuw kabinet regelmatig herinnert al worden aan het feitdat ze hem een dienst hebben bewezen door hem niet weg te stemmen. Die rekening zal dus links- of rechtsom door hem betaald moeten worden.

   De andere partijen CDA en D66 maar ook de VVD die hopen om weer in het nieuwe kabinet te komen zullen hem waarschijnlijk laten ontsnappen, niet omdat ze hem zo aardig vinden maar om nieuwe verkiezingen te ontlopen.

   De VVD, CDA en D66 hebben na de verkiezingsuitslag te veel de achterkant van hun tong laten zien en zullen bij eventuele nieuwe verkiezingen schade oplopen, denk alleen maar aan een eventuele afscheiding van de CDA “LIJST Omtzigt”.

   Om maar niet te spreken van de schade die de VVD door dit gelieg zal leiden, de schade die D66 op zal lopen omdat Sigrid K. haar ware gezicht heeft laten zien.

  4. Max Aue

   houdt

 3. StemPzeweg

  Of Rutte dit overleeft of niet heeft hij ieder geval veel vijanden bij en is zijn positie heel erg gezwakt. Wie gaat nog met hem in coalitie en hoe kan hij als premier nog respect en gezag afdwingen nu zijn vertrouwen zo beschadigd is? Dat is de vraag.

  1. plakband

   Rutte blijft (schaamteloos lachend).
   Feit is dat de cda’ers die hun pluche hebben verworven dankzij de voorkeurstemmen van Pietef Omtzigt zich ook gewetenloos tegen hun eigen weldoener hebben gekeerd. Van de komende regering is niets goeds te verwachten.

 4. STOP FVD

  Dit mag en kan alleen niet door het FVD geaccepteerd worden, jullie willen alleen maar een concurrent partij opblazen, het interesseert jullie geen zier wat er met deze mensen gebeurt (het zijn tenslotte CDA’ers). Ga hier even lekker sneu lopen doen alsof deze mevrouw ook maar iets sympathieks bij jullie oproept behalve dan een reden om Rutte nogmaals een paar mooie nieuwe namen te geven en de oproep om de CDA op te blazen. Zielig sneu FVD verhaal!

  1. BarryCitroen

   Zei je iets?

 5. Max Aue

  Mevrouw Omtzigt is al net zo vandalistisch als haar autistische partner.

  Met dit soort volk wordt Nederland onbestuurbaar. Ergerniswekkend en schadelijk.

  1. AidemediA

   Nou nou aue, weer genoeg gelachen (NIET) om uw zielige bijdrage. Hop terug in uw mand. En tot de volgende weerzinwekkende bijdrage van u. U bent inderdaad ergerniswekkend en schadelijk.

  2. rafi

   Hoe bedoelt u: ‘Met dit soort volk’, ook i.c.m. ‘Nederland’? Dit riekt naar racistische onderbuikgevoelens.

   1. Max Aue

    Wat is i.c.m.?

    1. rafi

     in combinatie met

  3. Cootje

   Autistischs maar daarbij ook nog last hebben van dementie heeft onze maatschappij onherstelbare schade toegebracht , met beloven , geen herinnering, gratis geld weggeven Europa, de hoogste toename bootjes toerisme, uitholling pensioenen, doctrines , en zwart gelakte pagina’s, gesteund door aangepaste teksten wetenschappelijke instellingen zoals het WODC, in 10 jaar tijd een peloton aan beschadigde bewindslieden achtergelaten , instant gehouden met een ijzeren doctrine , een schoolvoorbeeld van een nep democratie , dan maar een autistischs trekje dan de veelvoud daarvan.

 6. Monty

  ‘Omzigt andere functie.’

  Omzigt wordt de nieuwe minister president van ons land.

  Zowel links als rechts tevreden.

 7. Cootje

  Met direct opstappen zijn we van het leedvermaak af , en dat is juist de komende maanden genieten van het door het stof kruipende Pinokkio . En elke keer dat hij boven het maaiveld uit komt terug trappen naar het niveau waar hij thuis hoort politiek. Ik heb vannacht zo zitten genieten van het brokje wanhoop , ruim 10 lopen wanhopen hoe kom je er van af , met Rita Verdonk was het al bekend hij gaat over lijken hij kan zich een 70 tal niet eens herinneren. Zijn politieke vrienden lieten hem vallen met een motie waar je nog maanden van kan genieten hoe hij door het stof kruipt en ze hem maar laten bungelen , je kan er op wachten dat je zelf ook aan de beurt komt , net als hij wachten op het juiste moment , ik geniet er van zo hulpeloos zo eenzaam zo verdrietig .

  1. Cootje

   Ruim 10 jaar

  2. Mireille

   Is hier een vertaalmachine aan het werk geweest? Dat werkstuk van u moet beter, Cootje!

   1. Cootje

    Het is of duidelijk of het is autistischs geschreven . Het maak mij niet uit in welke categorie u het schaart , het ondubbelzinnig leedvermaak met het brokje wanhoop vind ik heerlijk . Hij zag er vannacht uit of hij onder de trein had gelegen, zo heerlijk zo alleen gelaten zijn veel van zijn slachtoffers en nu is hij zelf aan de beurt. Bij deze motie laten ze hem heerlijk bungelen en anders was het met een paar dagen over geweest.

 8. Michael M

  Rutte heeft dit meermaals geflikt in zijn 10 jaar premierschap. Wat bij Omtzigt gebeurde deed Rutte in 2006 met Rita Verdonk. Wat bezielt die man.

  1. coenzoon

   wat bezielt nederland om de dictator aan 35 zetels te helpen ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.