Wybren van Haga fileert Den Haag: ‘Kamerleden zijn verworden tot handopstekende pantoffeldiertjes’

Bij zijn inbreng in het debat over de Ministerraadnotulen van de toeslagenaffaire veegde Wybren van Haga (FVD) de vloer aan met de Haagse gang van zaken. “Kamerleden van coalitiepartijen,” zei de voormalige VVD’er, “zijn verworden tot pantoffeldiertjes die gedwee hun hand omhoog mogen steken bij de stemmingen.” En de ándere Kamerleden worden straal genegeerd door het kabinet dat lak heeft aan hun denkbeelden en zorgen.

Macht en tegenmacht bestaan niet meer in dit parlement. Van een dualistische droom zijn we terecht gekomen in een monistische nachtmerrie,” concludeerde Van Haga. “En er is maar één echte schuldige en dat is de Tweede Kamer zelf.” Want de Kamer heeft zich láten knechten. Het kabinet kon dit alleen maar doen omdat het parlement de regering ermee weg liet komen en braaf toegaf aan elke eis.

Natuurlijk draagt Rutte hier óók een grote verantwoordelijkheid voor. Hij is de aanjager van dit fenomeen. “Maar natuurlijk kan ik ook Mark Rutte een verwijt maken,” zei Van Haga dan ook. “Waar is de man gebleven die, naar ik meen, in 2007 op een partijcongres zei dat de VVD staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid. Er werden kiezers gezocht bij standpunten en niet standpunten bij zoveel mogelijk kiezers.”

Die man geloofde daar misschien in toen hij slechts partijleider van de VVD was. Maar toen hij de macht eenmaal in handen had in het land veranderde dat totaal. Nu zit het land opgescheept met een minister-president die, aldus Van Haga, lijdt aan “geheugenverlies,” die “strategisch” lekt, die structureel laat “discrimineren,” en natuurlijk “de Rutte-doctrine die regelrecht in strijd is met artikel 68 van de Grondwet, en een premier die gemakshalve voor de verkiezingen alle kiezers van de PVV en Forum voor Democratie uit tactische overwegingen uitsluit.”

En ook Wopke Hoekstra treft een verwijt,” zei Van Haga vervolgens over de leider van het CDA, die zijn collega Pieter Omtzigt hard heeft laten vallen. “Hoe is het mogelijk dat het CDA zo moeilijk doet over Pieter Omtzigt.  Het Kamerlid dat met grote afstand het beste Kamerlid onder ons is, wordt door zijn eigen partij geschoffeerd omdat hij zijn taak te goed uitoefent.”

Daarna richtte Van Haga zich tot Sigrid Kaag. De leider van D66. “Drie jaar geleden heb ik je gezegd dat ik dacht dat je de eerste vrouwelijke premier van Nederland zou kunnen worden. Slim, ervaren, kundig en met grote ervaring in het buitenland. En dan toch in de val trappen van politieke spelletjes.” Eigenlijk is het voor hem onbegrijpelijk. 

Kom op Sigrid. Stap in de voetsporen van de grote vernieuwers zoals Hans van Mierlo, Frits Bolkestein, Pim Fortuyn en Thierry Baudet en zorg dat het systeem verandert,” riep Van Haga Kaag vervolgens op. 

En daarna kwam Gert-Jan Segers in het vizier. “Een christelijke partij die op goede vrijdag de premier een dolk in de rug steekt, terwijl diezelfde partij al vier jaar medeverantwoordelijk is voor deze verrotte bestuurscultuur. Dus kom op Gert-Jan, kijk rechts van je. En neem een voorbeeld aan de heren van de SGP, die zich nooit zouden verlagen tot dit soort politieke spelletjes.”

Want dat is hier echt aan de hand, aldus Van Haga. Al deze belachelijke feiten waren in grote lijnen al bekend, en alle mainstream kartelpartijen hebben driftig meegewerkt aan creëren van een monistische cultuur die de mooie dualistische politieke droom heeft afgeschaft.

Vervolgens deed Van Haga iets waar maar weinig politici de moed voor hebben zelfs als ze het wíllen doen. “Maar ook de journalisten hebben schuld,” zei de FVD’er. “Op een enkeling na, ik noem bijvoorbeeld Ton F. van Dijk, zijn de meeste journalisten verworden tot frustraten die politiek bedrijven via hun krant of omroep. Maar staatspropaganda is geen journalistiek en het is belangrijk dat de waarheid het wint van de leugens.”

“Dus kom op,” ging hij verder, “als jullie politiek willen bedrijven, wees dan zo dapper om lid te worden van een partij, ga op een lijst staan en ga meedoen. Een beetje vuilspuiten aan de zijlijn voegt echt niets toe.”

Tenslotte, liet de VVD’er weten, verdient wat er gebeurd is overduidelijk niet de schoonheidsprijs. “Maar het land moet wel bestuurd worden. Er moeten 20.000 vermorzelde gezinnen gecompenseerd worden. Er worden miljarden verkwist aan foute klimaatsubsidies. De woningnood is enorm. Immigranten overspoelen ons land. De EU degradeert ons tot een nietszeggende provincie. En de aanpak van de coronacrisis faalt compleet. Het is onbestaanbaar dat 80% van de gesprekken in de ministerraad gaat over de media en lastige Kamerleden.

“Dus onze boodschap zou zijn, stop daarmee! Stop met dat politieke gekonkel en ga aan het werk!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Florissa

  Als men ergens om vraagt is het zoek,nou breng je een filmpje naar Kruitvat en binnen 2 dagen is het terug,Den Haag had 1 filmpje en het was nergens meer te vinden ,sindsdien is het niks veranderd,korte termijn geheugen en geen herrinering ,stop dat zooitje demente samen met Biden in een gesloten afdeling ,kunnen ze in ieder geval geen schade meer aanrichten .

 2. Max Aue

  Ook in dit belangrijke debat zien we Thierry Baudet niet.

  Er gaan geruchten dat hij besmet zou zijn met corona dan wel psychisch in de war.

  Weet iemand wat er aan de hand is?

  1. Jack Flash

   Dat jij psychisch in de war is weten wij iig wel.

   1. Jack Flash

    Bent

  2. Harry Haller

   “Er gaan geruchten dat…….”

   Made by Max Aue: voor al uw geruchten, smoezen en leugens.

   1. Max Aue

    Zoals de link van Beukman al aangeeft, goede vriend, is er wel degelijk grond voor die geruchten. Ik verzon het niet zelf.

  3. usb3.0

   Inhoudelijk voegt maxje natuurlijk niets maar dan ook helemaal niets toe..

   HAGA FILEERT KAMERLEDEN DIE ZIJN VERWORDEN TOT PANTOFFELDIERTJES DIE ALLEEN HUN HAND OPSTEKEN BIJ STEMMINGEN

   1. STOP FVD

    En weer niks bereikt met zijn herhalende domme opmerkingen waarvan tevoren vast staat dat hij ze alleen maar maakt omdat hij geen idee heeft wat hij anders moet doen. Dat is het lot van de FVD, zinloze opmerkingen herhalen die weggewuifd worden, succes de komende 4 jaar wappies!

  4. rutte leugenaar

   een vervelende strónt vlé®k ontsnapt aan de verpleging die daardoor een rondje medicatie mist !

   1. STOP FVD

    Onderstaand een mooie podcast uit De Standaard, echt iets voor jou. :

    h**ps://www.standaard.be/cnt/dmf20210429_93772935

    Hopelijk kan en doe je er wat mee. Ook stickie zou het interessant vinden.

    1. rutte leugenaar

     jouw linken vind ik niet interessant net zoals jij weigert mijn linken te bekijken stopidioot ! Ben niet geïnteresseerd in het door jou geselecteerde fake nieuws!

     1. STOP FVD

      Ok, laten we dan een deal sluiten, ik bekijk jouw links, en jij die van mij, en geven er dan op recht commentaar op. Open vizier? Zeg het maar!

   2. STOP FVD

    Dit is denk van toepassing op jou :

    h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect

    Ken je dat het Dunning-Kruger effect? Wellicht kan je je even daarop inlezen.

 3. Gebande_3

  Niet Baudet maar Wybren van Haga fileert Den Haag: ‘

  Metro nieuws: #BeterschapThierry, want hij ‘is besmet met corona’

  De CoronaMelder geeft de aankomende twee dagen geen meldingen af aan gebruikers die in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Demissionair minister Hugo de Jonge neemt dit besluit nadat er zogenaamd problemen zijn ontdekt bij de privacy van de corona-app.

  Ik weet genoeg.

  1. plakband

   Dat besluit neemt De Jonge zodat een bevriend bedrijf weer gedurende een paar dagen vorstelijk betaald onderzoek kan verrichten. Kost alleen maar belastinggeld en levert niets op.

   1. Gebande_3

    Welnee, 2e kamerleden dekken elkaar gewoon.
    Niemand krijgt een melding over Baudet.
    Lijkt mij toch duidelijk.

 4. Beukman

  Haga is een uitstekende spreker, retorisch zeer begaafd en met charisma, viel me opnieuw op tijdens de paar minuten dat ik hem zag spreken. Hij is de eerste en enige kandidaat die straks de boel kan gaan overnemen op het moment dat Thierry binnenkort zijn oude voornemen gaat waarmaken om zich terug te trekken op zijn “erf”, teneinde kindertjes te maken en boeken te schrijven.

  Haga is natuurlijk ook een oplichter en een opportunist, maar gelijk Prins Bernhard destijds toen die met Juliana trouwde, heeft hij zijn niche gevonden.

 5. Max Aue

  Het verzet van FvD en anderen tegen het corona-beleid is minder onschuldig dan je zou hopen.

  ht*ps://www.nu.nl/binnenland/6130506/coronavirus-leidt-tot-geweld-en-groei-van-rechts-extremisme-in-nederland.html?redirect=1

  1. Beukman

   Zorgelijk: mensen die bezorgd zijn over het coronabeleid worden geïnfiltreerd door extreem-rechtse activisten. Het lijkt wel wat op de situatie in de VS, waar extreem-rechtse terroristen ook terrein winnen.

   Een kleine, radicale groep anti-overheidsactivisten gaat daarbij over tot intimidatie en bedreiging van onder meer wetenschappers en GGD-medewerkers. Anderen gebruiken tijdens protesten geweld tegen de politie of vernielden een teststraat.

  2. leukeditter

   laten we hopen dat ze je onder de voet komen lopen

 6. AidemediA

  De heer Haga heeft gelijk. De coalitie Kamerleden zijn een stelletje volgdieren. Stem zoals wij zeggen en anders kan je vertrekken. rutte is overigens lekker bezig denkt hij. Als iemand aan het woord is hoor je hem, als vanouds er weer tussendoor praten. Deze man is zo met zichzelf bezig dat hij niet ziet hoe hij zichzelf steeds meer voor schut zet. Ook heeft hij nu geen enkele last van ‘geen’ herinnering. De glibber slang is weer aardig op dreef.

  1. Jack Flash

   Word je bang max?
   Houd vooral je voordeur op slot.
   Extreem rechts komt eraan.

   😂

   1. Max Aue

    Vind je deze feiten ongemakkelijk, Jack?

    1. Jack Flash

     Rutje valt tussen de tandwieltjes van de Nederlandse democratie & de EU.
     Dat zijn de ongemakkelijke feiten max.

     Groetjes Jack.

     1. Max Aue

      Dat zijn geen feiten, Jack, dat zijn rechts-populistische fantasieën.

     2. rutte leugenaar

      zijn geen feiten , het staat er echt , het zijn fantasieen zegt max anus die kennelijk geen idee heeft van een motie van wantrouwen dan wel van afkeuring

      Er is nog een feit wím hútten is een domme tról

 7. Mar

  En hoe stemde Wybren van Haga zelf in 2017, 2018 en 2019 als VVD-kamerlid?
  De man ia alleen maar bekend geworden door misstappen, niet als een dwarsligger in de VVD-fractie.

 8. Cootje

  Heerlijk die puinhopen in Nederlandse politieke landschap, gisteren weer zitten genieten van een potje afbraak politiek waar Wilders de show stal met Sophie Hermans , de dochter van de bekende VVD zakkenvuller loek Hermans die met zijn commissariaten een spoor van vernieling heeft achter gelaten maar wel zijn zakken gevuld . Die dochter Sophie Hermans noemde Wilders de masseuse van RUTTE , over smaken kan je verschillen er moet niet te veel wind staan of deuren tegen elkaar open , deze vrouw de fractie voorzitter van de VVD hakkelde het hele debat zwaaide veel met haar armen en had zenuwachtigen trekken in haar gezicht met de opmerking de masseuse van moet die de fractie van de boekenclub gaan leiden , er komen nog leuke momenten met deze tante , de rest was voor de bühne , maar er komen volgens de journalisten nog meer afleveringen van deze afbraak der politieke giganten

  1. Branzino

   @Cootje
   Ik denk, dat je hier de kern van het culturele probleem in de Tweede Kamer benoemt. Een aantal partijen heeft een zwaar stempel op de Kamer de de daar heersende cultuur gedrukt. Dat deden ze door onfatsoenlijke kwalificaties van bewindslieden en collega kamerleden in het wilde weg te roepen.
   De partijen en fractieleden die het hardste roepen, dat het allemaal niet deugt zijn vaak de grootste gangmakers van die door hen zo verafschuwde politieke cultuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.