Ziekenhuizen zetten Rutte en De Jonge voor joker, steunen nu ook heropening terrassen: ‘Reguleer de drukte!’

Diverse ziekenhuizen laten weten voorstander te zijn voor gereguleerde heropening van de terrassen. Burgemeesters van grote steden herhaalden deze oproep nog maar eens, want ze voorzien grote maatschappelijke onrust. De druk op het kabinet neemt toe!

Het kabinet verstopt zich al weken voor de oproep van burgemeesters om terrassen te heropenen, want dat zou de besmettingen alleen maar doen toenemen. Maar de lobby om mensen weer buiten te laten zitten heeft een krachtige bondgenoot gekregen: diverse medici vinden het nu ook een uit-ste-kend idee, zo meldt de NOS.

Lid van de raad van bestuur van het Amsterdam UMC, Mark Kramer, en het Medisch Spectrum Twente scharen zich achter de oproep van de burgemeesters. Zij vrezen namelijk dat het dichthouden van de terrassen zal gaan leiden tot overvolle parken, waardoor alsnog veel mensen besmet raken. Als de terrassen worden opengegooid, dan neemt die druk af en verspreiden mensen zich veel meer over verschillende locaties in de buitenlucht.

Het argument van minister Grapperhaus, die zei dat versoepelen van de maatregelen “epidemiologisch onverantwoord” zou zijn, houdt geen stand. Het enige waar op zou moeten worden gelet, is drukte in het openbaar vervoer. En daar kunnen prima oplossingen voor worden verzonnen! Over de gehele dag meer bussen inzetten in de Randstad bijvoorbeeld. Het liefst in combinatie met een maximum aantal passagiers.

Als er niets wordt gedaan en minister Hugo de Jonge vrolijk “de piek van de derde golf” afwacht, dan krijgen we volgens de burgemeesters eenzelfde scenario als enkele weken geleden. Toen moesten diverse stadsparken hardhandig worden ontruimd. Is dat nu wat het kabinet voor ogen heeft?

Dat nu ook ziekenhuispersoneel zich achter de oproep schaart om de horeca meer ademruimte te geven, zou dit gênante demissionaire kabinet echt te denken moeten geven. Rutte, Grapperhaus en De Jonge moeten nu eindelijk echt eens serieuzer gaan luisteren naar andere geluiden uit de samenleving, en niet alleen die van virologen en rekenmodel-fetisjisten. Maar dat schijnt, nog altijd, teveel gevraagd te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. coenzoon

  Wat is het nu ? zijn de ziekenhuizen nu voor of tegen versoepelingen in de soap corona ?

  1. STOP FVD

   Hey was jij dat gisteren in Filemon?

   h**ps://www.rtlnieuws.nl/entertainment/video/5224725/filemon-wesselink-duikt-de-wereld-van-complotdenkers

   Was wel entertainment hoor! 5G masten icm de chip in de vaccins! Wereld dominantie, we worden dan robots en bestuurd, oh ja, er werden ook golven uitgezonden op een frequentie die zei dat we dan wc-papier moesten gaan kopen in de lockdown. LOLOL.

   Voor iedereen die het niet gezien heeft, ik beveel het van harte aan, en de rest, tja jullie waren daar natuurlijk bij, met die overheid hatende maar wel bijstand trekkende meneer……..

   1. arnoud

    Wie jij bent weet ik niet, want je verstopt je in een schuilnaam zo laf ben jij wel, dat ik zo onderhand is stevig van baal dat jij alsmaar tegen bent, en dat geeft je lage niveau aan, en je hele grote EGO bewustzijn, jij bent een ultra links figuur dat kan haast niet anders, en radicaal tegen FVD, dat geeft aan dat je een links extremist bent, waar het in hun ogen nooit !! genoeg is, die willen altijd meer. en jij baseert jij ongekende haat tegen FVD, net als je eigen soort, op blinde haat van de media tegen FVD, en die leugens die de media eindeloos hebben herhaalt.

    1. STOP FVD

     ANTIFA!!!!!!

    2. STOP FVD

     Leestekens!

   2. coenzoon

    heeft de stopidioot zo slecht opgelet gisteren ? de huistróllen hebben schoorvoetend erkent dat agenda 2030 , de grote reset , build back better echt bestaat en geen complot is.

    De idioten benoemen enkel andere meningen tegen deze voorstellen wappies en complotdenkers

    vraag malle pietje en max anus maar hoe het zit !

    1. Max Aue

     erkend

     1. coenzoon

      inhoudelijk niets te melden strónt vlé®k ? dat is al de 45 ste keer vandaag dat je geen enkele bijdrage levert in een discussie domme zuig tról

    2. Max Aue

     “de huistróllen hebben schoorvoetend erkent dat agenda 2030 , de grote reset , build back better echt bestaat en geen complot is.”

     Ik weet niet wie coenzoon hier aanspreekt maar ik wens even te noteren dat ik op dit blog nimmer een woord heb besteed aan de build back better dan wel de grote reset.

     1. coenzoon

      nou verrek max anus , wederom heeft hij er geen herinnering aan . Kan nooit lang duren voordat de tról zijn inlog vergeet. Kijk je nog even terug ? en nee ik ga het niet opzoeken voor je 🙂

      inhoudelijk verder niets te melden strónt vlé®k ? dat is al de 49 ste keer vandaag dat je geen enkele bijdrage levert in een discussie domme zuig tról

    3. STOP FVD

     Hahaha, droeftoeter, erkennen? Geloof lekker wat je wilt geloven, je zet jezelf alleen maar voor paal. Net als je vrienden gisteren in filemon.

     Top entertainment om te zien waar mensen in kunnen geloven doordat het bovenin niet helemaal meer soepeltjes loopt!

     1. coenzoon

      iemand die build back better ontkent kan je niet serieus nemen domme jongen. Kom maar door met je onzin coronawappie

 2. Paardenmiddel

  Veel mensen die opgenomen zijn, liggen daar door een vaccin.

  1. Kleurloze Politiek

   Geloof je ,je zelf …
   Als de volgende keer weer wat te melden hebt wees dan eens serieus..

 3. LifeBuddy

  HaHaHaHa. Over een week stappen alle [burger]meesters naar sLinkse rutte en gaan de terrassen open. Dan kloppen de Nep meesters zich weer op de borst en kunnen ze laten zien hoe Goed ze zijn. En het Klootjes volk Trapt er Weer met grote kano’s in en stemmen Weer op huichelaars en oplichters. WORDT WAKKER.!!

  1. Kleurloze Politiek

   Dacht je dat of lig je zelf te dromen…
   De burgemeester gaan echt geen terras open gooien zonder overeenstemming met Denhaag..
   Dit is namelijk een landelijke besluit en geen regionale besluit..

   Een Burgemeester die een landelijke besluit naast zich neer legt zonder enige wettelijke overeenstemming kan tot de orde worden geroepen zoals dat met Burgemeester Halsma van Amsterdam ging met BLM demonstratie op het Dam.

   Burgemeester kunnen en mogen enkelt in strikte noodgevallen de noodwet toepassen bijvoorbeeld in tijden van oorlog of een mega natuurramp waar het om duizenden levens gaat ..
   De Stad volledig afsluiten van de buitenwereld
   De Noodtoestand uitroepen en zelfs overdag alleen naar buiten als het strikt noodzakelijk is.

   Dus houd je maar geen illusie voor je

   1. rafi

    Het gaat erom dat er een soort van burgerlijke ongehoorzaamheid komt, maar dan door lagere overheden. Dat past ook mooi in de beste vaderlandse tradities.

  2. STOP FVD

   WORD

 4. STOP FVD

  ZO!!! Dat zijn maar liefst 2 ziekenhuizen, sterker het zijn 2 personen uit 2 ziekenhuizen. Tjonge wat staan ze voor joker!

  De NVZ steunt het niet, en laat dat nu net de overkoepelende organisatie van ziekenhuizen zijn. En die 2 in jouw artikeltje spreken op persoonlijke titel, en dat mag, want Nederland is nog steeds een vrij land met vrije meningsuiting. Mooi toch!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.