Angela de Jong haalt uit naar Talitha Muusse: ‘een verschrikkelijk millenialkind’

Gisteren liet oud-Op1-presentatrice Talitha Muusse zich negatief uit over haar voormalige werkgever. Ze zei onder andere dat Op1 te veel verweven was met politiek Den Haag en dat het een gemis was dat het tv-programma geen onderzoeksredactie heeft, waardoor zij geen kritische vragen kon stellen. Tv-recensente Angela de Jong vindt dat onzin en noemt haar “een verschrikkelijk millenialkind”, zo staat in de Mediacourant.

Muusse leek een punt te hebben toen ze zei dat Op1 en Den Haag te veel met elkaar verweven zijn geraakt. De gemiddelde kijker moet ook opvallen dat tijdens de uitzending niet alle politieke partijen even kritisch worden bevraagd, in ieder geval niet op alle ‘gevoelige’ onderwerpen.

Maar Muusse legt een deel van de oorzaak hiervoor ook bij het gebrek aan een onderzoeksredactie, en dat lijkt niet helemaal terecht. Ze had zich voorafgaand aan een uitzending immers zelf ook fatsoenlijk in kunnen lezen en op die manier laten zien dat ze kritische vragen kon stellen.

Angela de Jong heeft wat dat betreft wel een punt, want zoals ze zelf ook aankaart: “Goh, toch gek dat Sven Kockelmann met dat laatste (kritische vragen stellen, red.) opmerkelijk weinig moeite had. Maar wellicht las die zich gewoon goed in.”

Maar of Talitha Muusse nou wel of geen “verwend millenialkind” is, dat doet niets af aan de observatie dat Den Haag en Op1 wellicht iets te dicht op elkaar zitten. Want ja, Kockelmann kan heel scherp en kritisch zijn, maar als een politicus bij het programma aan tafel wil gaan zitten, maar niet bij Kockelmann, wordt daar dan naar geluisterd? En stel dat alle Op1-presentatoren even kritisch zouden zijn als Kockelmann, zouden politici dan nog zo graag aan willen schuiven? Dat is wat Muusse (óók) aan probeerde te kaarten en waar De Jong aan voorbijgaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. StemPzeweg

  Ok boomer

 2. Aborifa

  Over het paard getild verwend meisje. Grote bek maar niets te zeggen. Daardoor nr. 193 op lijst invloedrijkste Nederlanders. Voor wat het waard is.
  Doe eerst eens wat levenservaring op en kom dat eventueel terug. En werk niet samen met die walgelijke Tim Hofman.

 3. Tom Bombadil

  deze cock is een extreem links misselijk mannetje. ik geloof voor geen seconde dat hij zich inleest. hij krijgt gewoon de vragen door in zijn oortje.

 4. M. Brandenburg

  UIteraard zworden hier drogredenen opgevoert, zij heeft helemaal gelijk wanneer zij stelt dat het programma hun eigen onderzoeksafdeling zou moeten hebben, dit afdoen met zij zou zichzelf ook kunnen inlezen, is onzin, want met inlezen doe je geen onderzoek, je kan dan enkel de bekende vooraf te verwachten vragen stellen, dus we gaan nu eisen dat zij het onderzoek voor het programma gaat doen. Maar deze onzin gaat niet op, want op het moment dat zij het gebeuren intern onder de aandacht bracht leidde dat ertoe dat zij monddood werd gemaakt en zich op bepaalde onderwerpen niets mocht zeggen, wat weer de eerste drogreden onderbouw,t je mag geen onderzoek doen en je mag geen kritisch evragen stellen, en Sven cockelring is nog nooit op een kritische vraag betrapt. NIets van wat zij zi is ontkracht maar enkel bevestigt door dit soort ondoordachte zwartmaak berichten en het ontbreken van dat onderzoek wat nog steeds niet weerlegt is. Oh kijk daar een eekhoorn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.