Arjan Noorlander beschermt kabinet: ‘Ging veel mis in corona-aanpak, maar er is wel veel verantwoording afgelegd’

NOS- en Nieuwsuur-verslaggever Arjan Noorlander vond het nodig om een lans te breken voor het demissionaire kabinet. Het is namelijk weliswaar vervelend dat er veel mis is gegaan bij die hele corona-aanpak, máár het kabinet legde tijdens al die tientallen debatten wel elke keer democratische verantwoording af, dus dan is het eigenlijk allemaal zo slecht nog niet…

Hier de hele tweet:

Er ging best veel mis in de corona-aanpak”, zo begint hij. “Maar er zijn afgelopen jaar wel tientallen, eindeloze debatten over geweest. Over weinig zal eerder zo veel democratische verantwoording zijn afgelegd. In vrijheid dus. Wie dat ontkent die snapt t niet. Of was er meestal niet bij.

Eigenlijk kun je een willekeurig debat terugkijken en zien dat er maar bar weinig “democratische verantwoording” werd afgelegd. Of het nou gaat om de strategie van groepsimmuniteit, de eindeloze discussie over de aanschaf en inzet van mondkapjes, beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel, of de effectiviteit van bepaalde maatregelen. De oppositie kon terechte kritische vragen stellen wat het wilde, maar openheid van zaken werd nauwelijks gegeven en de argumentatie werd vaak pas achteraf bedacht.

Als er namelijk een duidelijke strategie was en er open en eerlijk werd duidelijk gemaakt waarom men bepaalde keuzes maakte, dan waren al die debatten er ook niet geweest. De “democratische verantwoording” waar Noorlander het over heeft, lijkt meer op ‘tien uur op rij de terechte kritiek van de oppositie doorstaan en daarna alsnog doen wat het kabinet zelf wil’.

Het is een beetje raar dat een NOS-/Nieuwsuur-verslaggever doet alsof die debatten het hoogtepunt van vrijheid en democratie zijn geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Paardenmiddel

  Arjan, jongen door wie wordt jij betaald??? Krijg je extra door dit verhaaltje???

  Denk eens aan de ondernemers; ruim 300.000 failliet. (einde nog niet in zicht)Denk aan de 3e wereldlanden, waar honger en armoede regeert door deze corona onzin hier. denk aan de zelfmoorden en depressies. de trauma’s bij kinderen.
  Kom dan weer met zo’n l’l reactie. Omdat je zelf geen tekorten lijdt , wil dat niet zeggen dat je gelijk hebt. Of jouw baas wil dat je dit zegt,

  1. Branzino

   Hoeveel faillissementen er door corona zijn geweest weet ik niet precies, maar jouw 300.000 is veel te hoog. In ieder geval zijn het er veel minder dan in vorige jaren. Zie cbs.nl/nl-nl/faq/corona/economie/zijn-er-meer-faillissementen-

   1. Branzino

    Er zijn minder dan 2 miljoen bedrijven in Nederland. Dat ongeveer 15% daarvan failliet is gegaan is toch wel iets dat je zelf ook heel onwaarschijnlijk zult moeten vinden.

   2. RobVerhoeven

    Dus je wil beweren dat al dat corona gedoe geen invloed heeft gehad op de economie, niet meer faillissementen dan gewoonlijk???!!!
    Goh, waar maken we ons dan druk over! Gooi d’r nog maar een lockdowntje of wat tegen aan! Maakt niets uit, toch?

    1. Branzino

     @RobVerhoeven
     Minder faillissementen, maar dat heeft wel heel veel geld gekost, namelijk die miljarden steun. En er zullen zeker nog faillissementen volgen. Maar tot nu zijn het er minder, het uiteindelijke aantal is afwachten. De bewering van Paardemiddel is gewoon stemmingmakerij.

     1. rutte leugenaar

      malle pietje wauwelt graag wat. Er zijn ook niet meer ontslagen gevallen !

      De NOW subsidies is welkom bij de grote bedrijven voor de uitbetalingen van bonussen van de hoge heren. Het mag niet niet maar we doen het lekker toch !

      h**ps://nos.nl/artikel/2375988-miljoenenbonus-voor-topman-air-france-klm-die-overheidssteun-regelde#:~:text=april%2C%2017%3A39-,Miljoenenbonus%20voor%20topman%20Air%20France%2DKLM%20die%20overheidssteun%20regelde,vaste%20salaris%20van%20744.511%20euro.

      malle pietje is niet zo van de feiten

     2. Branzino

      @rutte leugenaar
      Het ging over faillissementen, niet over ontslagen. Die ontslagen waren trouwens ook minder dan tevoren verwacht.

      Beste @rutte leugenaar, je zou eens moeten bedenken, dat je helemaal nooit gelijk hebt. Je hebt niet soms gelijk, maar helemaal nooit. Als je dat met “echte feiten” wordt voorgehouden, haak je af en is er geen discussie meer. Tot korte tijd later dezelfde onzin weer door jou wordt ingebracht. Maar je hebt nooit gelijk, helemaal nooit. Je deelname hier heeft geen enkele zin, kost alleen tijd.

     3. rutte leugenaar

      niet onder de indruk van je decadente gewauwel mafklapper

      op inhoud heb je nog nooit iets betekent behalve steeds langere lappen tekst sukkel

   3. rutte leugenaar

    domme tról , kijk even in de winkelstraten , een kaalslag . Het beeld is strijdig ofwel de praktijk laat iets anders zien dan het creatief boekhouden.

    1. Branzino

     @rutte leugenaar
     Je gelooft het CBS niet. Maar geef dan eens een andere bron in plaats van je eigen waarneming in een winkelstraatje. Die leegstaande winkels waren er in 2019 en eerder ook, minstens zoveel.

     1. rutte leugenaar

      kom even kijken hier in Zaandam domme decadente eikel. Meer dan 50% van de winkels staan leeg arrogante sukkel.

      En nee, in 2019 was het nog een geweldige winkelstaat domme jongen !

     2. Branzino

      @rutte leugenaar
      Het ging over faillissementen, niet over ontslagen. Die ontslagen waren trouwens ook minder dan tevoren verwacht.

      Beste @rutte leugenaar, je zou eens moeten bedenken, dat je helemaal nooit gelijk hebt. Je hebt niet soms gelijk, maar helemaal nooit. Als je dat met “echte feiten” wordt voorgehouden, haak je af en is er geen discussie meer. Tot korte tijd later dezelfde onzin weer door jou wordt ingebracht. Maar je hebt nooit gelijk, helemaal nooit. Je deelname hier heeft geen enkele zin, kost alleen tijd.

     3. rutte leugenaar

      niet onder de indruk van je decadente gewauwel mafklapper

      op inhoud heb je nog nooit iets betekent behalve steeds langere lappen tekst sukkel

   4. LifeBuddy

    HaHaHaHa, brandino begrijpt het helemaal. Verleden jaar de banken 19.000 miljoen euro’s naar de moslimlanden overgemaakt Zonder adres.
    Bij de KvK. krijgt moham…. ook nog een vermogen aan startgeld mee om zichzelf te kietelen. En jij woont in een dictatuur, waar je bij de gemeente Niet in de boeken Mag kijken aan wie ze jouw zuur verdiende euri’s cadeau geven. Geweldig fantastisch land leven we.

  2. rutte leugenaar

   buitenom alles ,

   * buiten is de kans op besmetting nihil toch gaat de evenement branche op slot
   * mondkapjes beschermen niet toch voeren we een draagplicht in
   * de horeca is geen bron van besmetting toch gaat ie op slot
   * de avondklok heeft geen aantoonbare werking toch voeren we hem in
   * de avond MOET uiterlijk om 21:00 hr in gaan , of nee wacht de moslims vieren feest ik bedoel 22:00
   * de zorg kan de druk niet aan , nee we breiden de zorg niet uit
   * de gesloten ziekenhuizen blijven dicht

   enz emz enz

   Wat een stelletje imbicielen die nergens verantwoording hebben afgelegd maar blind opgevolgd hebben wat een handje vol waarzeggers hebben voorgezegd. Niet 1 scenario is waarheid geworden van de leugenaars

 2. Jack Flash

  “Maar er is veel verantwoording afgelegd”
  Dommigheid of betaald ingehuurde “journalistiek”?
  Maakt niet uit.
  Wat een aanfluiting.

 3. LifeBuddy

  ””Al die tientallen debatten wel elke keer democratische verantwoording af””
  SLinkse Arjan heeft ook al last van de G*kke KoeienZ*ekte. Alle mondkapjes werden naar china gestuurd, omdat ze het schijt hadden aan het [nedere]landse Volk . Het Volk heeft 8 maanden Zonder mondkapje Moeten lopen, om elkaar maar lekker te besmetten met Corona. Hoeveel levens heeft dat gekost. De arische sLinkse gaan over *ijken voor p/j 10.000 Miljoen media subsidie, van de VVD/CDA!!!kots

 4. rexm

  Eikelbijter Noorlander, weet helemaal niet wat verantwoordelijkheid is, wat een van tast.

  1. Branzino

   @rexm
   “… van tast”??? Help eens met een vertaling.

   1. Max Aue

    Mogelijk kan hij in dat verband ook even uitleggen wat een eikelbijter is.

   2. Harry Haller

    ‘van tast’ is gewoon creatief taalgebruik. Hulde!

    1. Max Aue

     Ik vrees dat rexm gewoon niet weet hoe je ‘fantast’ schrijft. Het betreft dus laaggeletterdheid.

     1. Mark Auel

      Terwijl jij, ondanks je vroegere carrière in het Haagse Bos, niet weet wat een eikelbijter is…..

      😀

     2. Max Aue

      Vieze Mark is weer in da house.

      🙁

    2. Branzino

     @Harry
     Duidelijk, want dan vermoed ik de betekenis. Dank! Wat een eikelbijter is hoef ik overigens niet te weten.

    3. Gerda2

     Klopt Harry.
     Bijna iedereen weet dat een eikelbijter een eekhoorn is.
     In dit geval een hamsteraar van veel nieuwsberichten.
     De moeilijk verteerbare berichten stopt hij onder de grond en dan hopen we maar dat ze, indien nodig, ooit weer opgegraven worden.

     1. Branzino

      @Gerda2
      Ik heb het voor de zekerheid toch maar even gecheckd. O.m. in het scheldoordenboek, waar een andere betekenis gegeven wordt. Maar jouw betekenis vind ik minder beledigend en eigenlijk ook wel origineel. Nu heel serieus, zelf bedacht?

     2. Gerda2

      Branzino, ik vond ook alleen maar onaardige betekenissen voor het woord.
      Met een beetje fantasie geef je er een eigen betekenis aan.

     3. Branzino

      @Gerda2
      Echt leuk. Het zou mooi zijn als deze betekenis in één of meer van de woordenboeken kon worden opgenomen. Maar zo werkt het waarschijnlijk niet.

     4. Gerda2

      Bedankt voor het compliment, Branzino.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.