BBB-leider Van der Plas hekelt tierend PvdA-commissielid: ‘Is het normaal om mensen met andere mening fascist te noemen?’

BBB-leider Caroline van der Plas vindt het te treurig voor woorden dat mensen met een andere mening direct voor ‘fascist’ worden uitgemaakt. Vandaag overkwam dit Van der Plas zelf, die door een Dordtse PvdA-commissielid een anti-EU fascist werd genoemd. Helaas zit de PvdA vol met dit soort intolerante figuren, dat heeft het verleden wel bewezen. 

Zoals gebruikelijk is aan de linkerkant van het politieke spectrum wordt iedere onwelgevallige mening direct als ‘fascistisch’ bestempeld. Dit gebeurt al jaren bij de politieke partijen FVD en PVV, maar ook Joost Eerdmans (JA21) en Caroline van der Plas worden vanwege hun EU-standpunten als ‘fascist’ bestempeld.

Terecht vraagt de BBB-politica of dit normaal gedrag is bij de PvdA Dordrecht.

Het Dordtse PvdA-lid Alexander Jansen vond het nodig om als politicus andere, kritische politieke kopstukken zwart te maken door ze direct als ‘fascist’ te bestempelen. Wat op z’n zachtst gezegd natuurlijk een walgelijke actie is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Uit het niets blijkt dat Van der Plas een fascist is, maar deze verdwaalde linkse geest acht het natuurlijk nodig om te laten zien hoe goed hij wel niet aan het deugen is. Helaas veroorzaakt hij alleen maar nog meer verregaande polarisatie door dit soort termen vrij rond te spuien. Het moge maar weer eens duidelijk zijn: ook bij de PvdA zitten er nog steeds genoeg lieden die een hekel hebben aan andere meningen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Emile Takma

  “ Uit het niets blijkt dat Van der Plas een fascist is”

  Nou, nou, Bart, dat lijkt me wel erg intolerant.

  1. Forlan

   Ernst, het is lekker weer. Leg die bevlekte plaklaptop van je nou eens aan de kant, ruim je huis eens op en ga daarna lekker in de zon zitten. Denkt je begeleider tenminste ook dat je de goede kant op gaat 🙄

   1. DavidS1976

    Deze man heeft gewoon een telefoon gesmokkeld in zijn cel, in het nieuwe Pieter Baan Centrum!

    Wie gaat er bellen?

  2. DavidS1976

   Eerlijk zeggen? Is vastbinden en gemarteld niet genoeg voor je? Moet je nou echt zo ver gaan?

 2. jhak

  Als een uitspraak of mening van wie dan ook niet links welgevallig is, is het, of ben, je fascistisch. Dat typeert het iq van links denkenden.

  1. Antihedo

   Gelukkig is hier de tolerantie erg hoog en is er altijd respect voor de andere mening. Absurd dat ze hier een ander van intolerantie beschuldigen. Echt een totaal gebrek aan zelfkennis.

 3. Rien E

  Gelukkig kom ik nooit meer in Dordt, een bekend gezegde is immers : “Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt”. Rotterdammers weten dat. Ik hoop dat mietje takkebos in dordt woont, hoewel hij/zij een friese afkomst fingeert. Maar echte Friezen scoren beter dus misschien een andere alias??

  1. Forlan

   Takkenbos heeft Surinaams, Palestijns en Marokkaans bloed.

   Zolang het maar geen Nederlands bloed is.

   1. Rien E

    Dat is dan “link(s)e soep”

 4. janrama

  Dat rechts is zo tolerant zolang het hun uitkomt, beetje kritiek op Israel en je bent een gore antisemiet.

  1. Forlan

   Toch knap, ik ben zeker eerder Pro-Israel maar heb toch wel flink wat kritiek..
   Je weet wel, hoe een gezonde maatschappij werkt.

  2. Rien E

   Goed van je, die zelfkennis

  3. nexit nu aub

   jandrama is fascist in hart en nieren. Alles wat niet strookt met jandrama zijn mening moet verboden worden volgens deze linkse hypocriete fascist

  4. Kokkie

   Links heult met de Islam, het religieuze equivalent van het fascisme en dan is het natuurlijk prima om Israel de zwarte Piet te geven. Waar komt dat achterlijke denken vandaan !? Er is wezenlijk niets veranderd, zo was het ook onder de nationaal Socialist AH, het heeft nu enkelt een politiek ‘correct’ jasje gekregen.

  5. Wally

   Klopt niet echt. Je mag best kritiek heben op Israël, die doen ook niet alles goed. Maar…… vergeet niet dat zij zowat constant worden belegerd door figuren met het iq van een leeggelopen zwempoel, die worden opgehitst door die ook al niet al te snuggere haatbaarden, die toevallig allemaal dingen roepen die voor mannen daar handig zijn. Let er maar eens goed op. En dan slaan de isreali’s WEL terug zonder pangpang te roepen. En gelijk hebben ze.

 5. Mar

  En door rechts wordt iemand met een andere mening uitgemaakt voor fascist, want fascisme is links.

  “GroenLinksers noemden de mensen van Pegida fascisten, terwijl Pegida-voorman Edwin Wagensveld de ‘linkse fascisten uit de stad (ging) verdrijven.”
  (Marcel Duyvestijn)

 6. AS210854

  De LINKSE DREK, kan niks anders dan personen die niet hun meningen delen kapot maken onder de mom democratie. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 7. Adriaen van Bergen

  Meestal geldt “wat je zegt ben je zelf.”
  Fascisten zijn links.
  Mussolini was namelijk links.
  Fascistisch beleid is links.
  Het gedrag van links komt voor een groot deel overeen met fascisme.

 8. HD

  In Nederland tel je mee als je zwart, links, transgender en of homo bent, helemaal top een combinatie van alles.
  Ben je blank en hetero, het normale dus en het allermooiste, heb je een probleem.

 9. Pieter48

  Linkse mensen zijn erg overtuigd van eigen doen en laten. Historisch besef is niet besteed aan de linkse deugmensen.Wat links in het verleden heeft aan gericht is men reeds lang vergeten. Dat hoort ook bij de linkse arrogante club.Zijn er problemen door links veroorzaakt eerst gedogen en dan wegkijken.We weten inmiddels wat links met ons land voorheeft.De grote linkse leiders hielden ook niet van mensen met een niet linkse mening. Dus werden er kampen ontwikkeld waar je tot het linkse geloof werd heropgevoed. Stalin was ook gevoelig voor niet linkse meningen dus heeft hij miljoenen mensen naar Siberië getransporteerd waarvan er weinig zijn terug gekeerd. Zo waren er meer van deze linkse leiders die er geen probleem mee hadden om anders denkenden op te sluiten. De haat in dit land van links tegen de rechtse of de realistische denkenden is groeiende . Of het deze haat gebaseerd op arrogantie of angst is nog niet duidelijk. Voorlopig mag mevr.van de Plas haar mening gelukkig nog met ons delen.

  1. Edjan

   Pieter +++

 10. JoopvdJoop

  Eenzijdige zielige verhalen geloven die linkse kletsmajoors wel maar een met feiten onderbouwde rechtse mening ben je gelijk een fascist/racist.

 11. Duckday

  dit is normaal gedrag bij de Meeste politieke partijen in dit land.Angst om de macht te verliezen proberen ze via de media anders denkende partijen met bagger te gooien.We hebben het gezien met Pim Fortuin.We zijn het met FvD en de PVV .De politiek hits de mensen gewoon op en verteld onwaarheden. Wat heeft de EU en Euro nu bijgedragen aan de welvaart voor de normale man vrouw in dit mooie land. Wat zijn we er op vooruit gegaan.We zijn een afvalbak van Europa geworden.Een minister president die volledig is door geslagen door macht hoogmoed en waanzin.De leider van het inlegvelletje volledig de weg kwijt en de meeste uit de 2 e kamer juigt met hem mee

 12. rafi

  Het is niet alleen maar het willen deugen, maar vooral dient bedacht te worden, dat socialisme/communisme intrinsiek erop uit zijn, altijd al zo geweest, om te polariseren, om groepen tegen elkaar op te zetten. En onvrede te kweken. Zodat er revolutie ontstaat. Eigenlijk zou deze politieke stroming daarom als bedreiging voor de rechtstaat moeten worden gekwalificeerd. Het communisme: was dat niet zo ongeveer verboden in ons land begin 20e eeuw? En in de V.S. vlak na WW II?

 13. Lucky Luke

  Definitie fascist;”Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.”. Grappig dat die Dordtse kleingeestige ziel niet door heeft dat dit op hem zelf van toepassing is.

  1. rafi

   Als je mij soms bedoelt: ik had deze domme reactie al verwacht. Maar wie is er begonnen met anti-democratisch gedrag? Juist! De links-liberalisten en socialisten/cultuurmarxisten. Met cordons-sanitaire, door met ongekozen, buiten-parlementaire belangengroepen de baas willen spelen, en politiek te bedrijven via rechters. Door de Trias Politica te schofferen. Roept links zelf niet altijd dat men niet tolerant moet zijn richting de intoleranten? Doe niet alsof dat van gereformeerden komt. Alles wat je noemt kenmerkt links (dat anti-intellectuele komt ook van maoist Pol Pot). Ik ben niet tolerant tegen anti-democratische stromingen die hun zin buiten-parlementair erdoor willen drukken. Dan moet ons land verdedigd worden.

   1. Lucky Luke

    Ach, wie de schoen past trekke hem aan!

 14. yellow thread street

  Jansen heeft een enorme aversie tegen iederéén die rechts denkt en tegen de EU is.
  Inhoudelijk lijkt mij het ook geen figuur die waardevol is, hij hakt op alles wat meneer niet bevalt, typisch een PvdA er, zelf hebben dit soort mensen het verstand van een 1-cellige.
  En als je je hele leven buschauffeurs bent wil dat niet zeggen dat je ook een goede bestuurder bent op gebieden waar je geen benul van hebt.
  Absurd zijn woordgebruik, laag bij de grond, geen niveau, geen inhoud.
  Dit soort mensen zorgen er juist voor dat ons land steeds verder afgebroken wordt.

 15. Sjipke

  Nu , bijna 20 jaar na de politieke moord op Pim Fortuyn, presteert links Nederland het weer, (of moet ik zeggen nog steeds?) om anders denkende politici ongenuanceerd uit te maken voor racist of fascist. Het zijn niet de eerste de beste zielen die zich kennelijk zonder enige scrupules schuldig maken aan deze manier van demoniseren. kennelijk hebben zij niets geleerd van het demoniserende gedrag van van Rosenmuller (groen links) en van Ad Melkert (PvdA)

  Nu dus, 19 jaar na dato, presteren dit soort derde rang politici het weer om een aanzet te geven aan idioten, zoals Volkert van der Graaf, om ook nog maar weer eens een poging te wagen om zich te ontdoen van hen niet welgevallige politici. Waarna ze natuurlijk weer in de rij staan om hun afkeuring uit te spreken.

  Laten we het dit keer alsjeblieft niet zover laten komen, het is aan de partijleiding van dit soort idioten om hier korte metten meet te maken. Mochten ze in gebreken blijven, dan zijn ze moreel net zo schuldig aan dit aso gedrag en zeker mede verantwoordelijk als het vandaag of morgen weer volledig mis gaat!

 16. Niet L niet R

  Het is algemeen bekend, dat linkse politieke personen, een ieder met een andere mening uitmaakt voor iedere smerige term die zij maar kunnen bedenken!
  Triest als je zo moet leven, diepmedelijden met deze personen!

 17. Wally

  Dat klinkt wel als een typische linkscherd inderdaad. Alles en iedereen die een andere mening heeft is sowieso racist, fascist enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.