CDA-europarlemanteriër Toine Manders werkt zich in de nesten: nam eigen schoonzoon aan als medewerker

Het CDA ligt opnieuw onder vuur wegens een integriteitskwestie. Ditmaal ligt europarlementariër Toine Manders onder vuur, omdat hij zijn eigen schoonzoon aannam als persoonlijk medewerker. HP De Tijd rapporteert dat het partijbestuur “verbolgen” is over die zet, die bovendien de integriteitsregels van het EP doorkruist.

Manders houdt zelf vol “naar eer en geweten te hebben gehandeld,” maar het CDA-partijbestuur ziet dat heel anders en stelt een onderzoek in naar deze “zeer serieuze” zaak. Desondanks zal Manders zijn schoonzoon terug naar Nederland sturen: “Om alle schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, zal het contract niet worden voortgezet.”

Of het assistentschap van Manders’ schoonzoon nog gevolgen heeft voor de positie van de Europese politicus in zijn partij, is onduidelijk.

Toine Manders heeft een tumultueuze carrière als europarlementariër achter de boeg. Hij werd in 1999 gekozen als lid van de Europese volksvertegenwoordiging namens de VVD. Na 15 jaar scheidde hij zich af, en werd hij EP-lijsttrekker voor 50PLUS. Dat leidde in 2014 tot een tijdelijke exit uit het Europees Parlement, maar in 2019 was hij terug. In 2020 scheidde Manders zich opnieuw af, en sloot zich aan bij het CDA.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. EvertB

  Een partijhopper van VVD, via 50Plus naar CDA en integriteitsproblemen.

  Waarom verbaast mij dat niet?

 2. Nikita

  Zo herken ik het CDA weer hahahahahahaahaahha net als de rest van de Europese jan l4llen. Effe stempelen en dan rap weer naar huis.

 3. Duckday

  Vandaar dat er zoveel graag in de EU willen blijven het is een goudmijn

 4. 56RdK

  Tuurlijk, het geijkte “Ik heb naar eer en geweten gehandeld!”

  Maar ja, als die eer en geweten van tevoren allang en totaal verrot is, tja, dan weet je inderdaad niet beter, hé.

 5. Rogerio

  Bekend verhaal… Hanja Maij – Weggen had toch óók haar dochter als persoonlijk assistente op de ( royale) loonlijst staan.Regenteske bende. Ik heb inmiddels de stellige indruk dat het merendeel der europarlementariërs daar voor eigen gewin zit….met Sophie in t Veld als boegbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.