De coronacrisis vernietigt de luchtvaartindustrie: ‘80% minder luchtvaartpassagiers dan voor de crisis’

Door de coronacrisis en de genomen maatregelen is de luchtvaart bijna weggevaagd. Uit nieuwe cijfers blijkt dat er tijdens de crisis – die nog steeds voortduurt – maar lieft 82,6% minder luchtvaartpassagiers waren dan ervoor. Dit komt, aldus het CBS, voor een groot deel door het reisverbod dat het kabinet vorig jaar maart afkondigde.

Het CBS deed onderzoek naar de luchtvaart en is tot de conclusie gekomen dat er tussen maart vorig jaar en februari dit jaar slechts 14,1 miljoen mensen van en naar een van de vijf nationale luchthavens in Nederland. Dat komt neer op 82,6% minder dan hetzelfde tijdvak ervoor.

Interessant genoeg betekent dit niet dat er ook zoveel minder vluchten zijn. Het lijkt erop dat we het dan over een afname van 50% of daaromtrent hebben, want de CO2-uitstoot van de luchtvaar is ongeveer met de helft afgenomen.

Hoewel klimaatactivisten dit zullen zien als goed nieuws staan er door de aanhoudende crisis alleen in Nederland al duizenden en zelfs tienduizenden luchtvaartbanen onder spanning. In de rest van de wereld hebben we het over tienduizenden en zelfs miljoenen werknemers die elke dag in spanning zitten omdat hun werkgever gewoon niet langer winstgevend is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Nikita

    Als je nou een one way ticket boekt sla je twee vliegen in 1 klap en je vlieg daarna niet meer en je bent van Nederland af haha

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.