EU-klimaatdictator Frans Timmermans blijft biomassa door de strot duwen: ‘Zonder dat gaan we het niet redden!’

Terwijl hele bossen in ovens verdwijnen in naam van ‘groene energie’, en zelfs GroenLinks langzaam ontwaakt uit de droom dat dit helpt tegen klimaatverandering, dramt de EU hun biomassa gewoon nog even door bij alle lidstaten. Vooraan in die lobby voor het tot as reduceren van hele wouden loopt Frans Timmermans, die nog even een paar dozijn van die stinkcentrales wil laten bouwen.

Vicepresident Frans Timmermans van de Europese Commissie deed weer een knappe poging om het klimaatalarmisme flink op te stoken. Opvallend is dat hij stug blijft volhouden dat biomassa noodzakelijk is voor die groene transitie. ‘Zonder biomassa redden we het niet’, zegt hij via Euractiv.

‘De EU moet nu écht meer doen en nóg ambitieuzer zijn, anders wordt het één grote ramp,’ dat is de boodschap die onze Timmerfrans keer op keer blijft herhalen om steun te krijgen voor zijn megalomane Green Deal. Dat doet hij enerzijds door te hameren op de noodzaak van internationale afspraken (waar bijna alleen de ontwikkelde landen zich aan lijken te willen houden). En anderzijds door regelrechte apocalyptische scenario’s rond te bazuinen. Volgens Timmermans is het bijvoorbeeld zo dat bepaalde Afrikaanse naties en naties in de Grote Oceaan zullen verdwijnen door klimaatverandering.

De PvdA-klimaatkoning lijkt echt iedere truc te willen gebruiken die hij tot zijn beschikking heeft om zijn plannen er maar doorheen te kunnen rammen. Alleen zijn de ideeën niet echt goed doordacht, waardoor alle alarmbellen zouden moeten rinkelen. Hij spreekt bijvoorbeeld op geen enkele manier over kernenergie, maar verdedigt nog wel steeds het gebruik van biomassa (waarvan hij zelf ook erkent dat het niet écht groen is).

Als je echt overtuigd bent van het idee dat klimaatverandering catastrofaal wordt, dan wil je natuurlijk álles uit de kast halen om dat tegen te gaan. Dan zet je toch juist in op zoiets als kernenergie, in plaats van tijd en moeite te verspillen aan het optuigen van regels over welke vorm van biomassa wél oké is om te verstoken? Timmermans is meer bezig met het laatste en probeert ons ervan te overtuigen dat biomassa “noodzakelijk” is, terwijl hij kernenergie dus niet één keer benoemt in zijn interview. En zo sukkelt Europa verder, dankzij dit oogkleppenbeleid. Schandalig!

Het gaat Frans Timmermans dus overduidelijk allang niet meer om iets als ‘klimaatverandering bestrijden,’ maar om het uitvoeren van linkse hobby’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. rutte leugenaar

  de arrogante domme decadente linkse hond kan en wil maar niet bevestigen dat bio-massa de fout van de eeuw is van de linkse klimaat maffia !

  1. CZ

   Flans Timmermans is losgezongen van de realiteit, het interesseert hem geen dikke reet wat hij overhoop haalt.

   1. Chee

    Het volgevreten zwijn leeft in weelde en luxe welke enorm veel CO2 uitstoot en vervuiling geeft.
    En het volk wil hij opleggen om DUURzaam te gaan leven, en hij denkt nog dat mensen deze ongekozen wannabe regent serieus nemen.

    1. Antihedo

     Als het gaat om geld is kernenergie de duurste vorm van energie.

     1. rutte leugenaar

      Wat een onzin. Kernenergie is de schoonste , effectiefste en betrouwbaarste vorm van energie opwekken.

     2. usb3.0

      Nee hoor antihedo, op langere termijn is het de goedkoopste, veiligste en schoonste vorm van energie

     3. Antihedo

      “Wat een onzin. Kernenergie is de schoonste , effectiefste en betrouwbaarste vorm van energie opwekken.” Dan zal nimby geen probleem zijn. Succes!

  2. Antihedo

   Wout Willemsen heeft niet helemaal begrepen waar het over gaat. Houtstook gedaan door particulieren in slechte kachel of open haard geeft overlast. Biomassacentrales in Nederland hebben een beter verbranding en zijn uitgerust met meerdere emissiereducerende technieken en daardoor zijn de emissies beperkt. Het feit dat onze Wout hier geen onderscheid in maakt, geeft aan dat hij zich totaal niet in de materie verdiept heeft. Naast de rutte leugenaar kunnen we ook de Wout leugenaar introduceren. Hij geeft met het woord stank ook een waarde-oordeel. Iets wat een echte journalist nooit mag doen.

   1. Emile Takma

    Het is inderdaad opmerkelijk dat degenen die hier te hoop lopen tegen biomassacentrales het gebruik van een houtkachel toejuichen.

    1. STOP FVD

     Ze zeggen het allemaal te begrijpen en hebben van hun leidertje gehoord dat het slecht is (voor rechts) dus dan is het slecht, doet er niet toe wat het echt is, je papegaait natuurlijk je baasje na zonder enige kennis van zaken, want dat hoeft dan niet, de FVD’er in een notendop.

    2. usb3.0

     Nee hoor, maxje-mietje liegt weer eens..

   2. Stanly2000

    Anti,
    De ‘duurzame’ brandstof biomassa leidt zelfs tot meer uitstoot dan het vervuilende steenkool. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van het kabinet. Elektriciteit opwekken door hout te verbranden in een biomassacentrale levert 20 procent meer stikstof, fijnstof en broeikasgas op dan stroom uit een kolencentrale.

    1. Emile Takma

     “Dat blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van het kabinet”

     Op welk onderzoek doelt Stanly?

     1. Stanly2000

      Ernst, Domme jongen! Staat er toch “Onderzoek in opdracht kabinet.”
      Google even en gij zult vinden!
      Zelfs uw linkse vrienden van Extinction Rebellion protesteren tegen uw biomassacentrale in Diemen.

    2. Stanly2000

     Ernst heeft het onderzoek schijnbaar gevonden en onthoudt zich wijselijk van commentaar.

    3. Antihedo

     De stikstofuitstoot wordt beperkt door ureum in de vuurhaard in te spuiten en in een SCR met ammoniak de stikstofoxiden om te zetten in N2 en water. De stofemissie wordt gereduceerd wordt door cyclonen en filters gefilterd.

     De koolstof in CO2 is circulair. Of dit echt een voordeel is zijn de meningen over verdeeld.

   3. rutte leugenaar

    Nog zo een domme zeikerd die gewoon voorbij gaat aan de brandstof nodig voor een bio-massa centrale. Het feit dat antihedo hier gewoon aan voorbij gaat geeft aan dat hij zich totaal niet verdiept heeft in de materie.

   4. Echtepleb

    Wout snapt precies waar het over gaat. 1 kwh door biomassa gemaakt geeft 12 keer meer co2 uitstoot dan door aardgas gemaakt. Ongeacht de uitstoot van al dan niet gefilterde fijnstof. Ik dacht dat het vooral om de co2 ging.

  3. usb3.0

   Timmerfransje woont niet in de buurt van zo’n gifbak natuurlijk dus…

 2. Emile Takma

  Misschien even goed om te melden wat Timmermans over biomassa zegt. Dat is een streep genuanceerder.

  “ Because of those issues, the growth potential of biomass is necessarily limited, correct?

  Yes, it is, obviously. Let’s be clear: 75% of our forests are in bad shape. We have a huge biodiversity challenge. Ecocide threatens the survivability of our forests. I certainly don’t underestimate the challenge we face, but still, I believe biomass can play a very useful role in the energy transition.

  How much growth in biomass do you assume for 2030? Because currently, biomass is roughly 60% of our renewable energy and that’s massive. Do you expect that to grow much?

  I don’t think that will grow. In proportion to the other renewables, it will probably become smaller, not bigger.“

  1. usb3.0

   We weten allemaal dat maxje-mietje alles verdedigt waar een normaal mens gewoon op tegen is..

   1. Antihedo

    Dus geloven wat een zichzelf benoemde zolderkamerjournalist in al zijn onwetendheid uitkraamt wordt hier als normaal beschouwd. De schrijver van dit stuk weet echt van toeten nog blazen over dit onderwerp.

    1. Stanly2000

     Anti,
     De ‘duurzame’ brandstof biomassa leidt zelfs tot meer uitstoot dan het vervuilende steenkool. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van het kabinet. Elektriciteit opwekken door hout te verbranden in een biomassacentrale levert 20 procent meer stikstof, fijnstof en broeikasgas op dan stroom uit een kolencentrale.

     1. rutte leugenaar

      En zo is het. Lees het onderzoek in plaats van dat domme achterhaalde gewauwel.

      Linkse idioten blijven volharden in het kappen van oerbossen voor hun bio-massa droom.

      Bio-massa centrales kunnen niet eens wedijveren met kolencentrales laat staan met gascentrales. Hoe dom moet je zijn om de longen van de aarde op te stoken en dan te praten over milieu en duurzaam.

      R A N D D E B I E LE N

  2. CZ

   Inderdaad, tot zover Max Emile Van Velenamen.

  3. Stanly2000

   Ernst,
   Yes, it is, obviously. Let’s be clear: 75% of our forests are in bad shape. We have a huge biodiversity challenge. Ecocide threatens the survivability of our forests.
   Daarom laat Frans ze maar kappen en verstoken!

   1. Emile Takma

    Nee, Stanly, dat is precies wat niet zegt.

    1. usb3.0

     Jawel dat is wat fransje wel zegt, 75% van onze bossen zijn in slechte staat dus hup kappen die zooi

    2. Stanly2000

     Volgens mij wil Frans T. wel degelijk de 75% van het z.g. in slechte staat zijnde bos kappen om over misschien 50 jaar weer een vlgs Frans gezond bos te hebben met een biodiversiteit zoals Frans T. dat graag zou willen zien maar helaas een utopie is.
     Het onderzoek over de biomassa al gevonden?

     Hier nog wat om over na te denken!
     Van de biomassavraag gaat een “zuigende kracht” uit voor kaalslag, zei de gezaghebbende bos-expert Jaap Kuper vrijdag in Den Haag bij de presentatie van het plan. De handel in kaphout is volgens hem normaal geworden onder bosbeheerders. Hierdoor sneuvelen gezonde bomen en krijgt jong loof geen kans.
     Het plan komt van 63 milieuorganisatie.

    3. Stanly2000

     Misschien krijgt u antwoord.
     “Bedankt, je reactie is opgestuurd en zal spoedig worden beoordeeld.”

    4. Stanly2000

     Ernst, niet zenuwachtig worden en woorden vergeten. (dat is precies wat HIJ of Frans T. niet zegt.)

     Heeft u het onderzoek al gevonden?

  4. usb3.0

   Hoe meer er gekapt word hoe minder co² erop genomen wordt door bomen..

 3. ikweetwatikwil

  Volgens Timmermans is het bijvoorbeeld zo dat bepaalde Afrikaanse naties en naties in de Grote Oceaan zullen verdwijnen door klimaatverandering.

  Dat verdwijnen komt niet door klimaat verandering. Maar door de leegloop van mensen naar het westen.

  1. Emile Takma

   Die leegloop zal er ongetwijfeld uit volgen. Mensen vluchten weg van onleefbare gebieden.

   1. usb3.0

    maxje-mietje is erg dom, mensen vluchten niet weg uit onleefbare gebieden maar gaan vanwege ons gratis geld systeem, wat een domoor is maxje-mietje toch

 4. gjverweg

  Als hij nu eens begint met zijn eigen tuin kaal maken en als biomassa te gebruiken, lijkt mij een goed idee.

 5. StemPzeweg

  Er is niks mis met biomassa. Als je goed kijkt in de bossen dan zal het je misschien opvallen dat er veel dood hout rond ligt. Dood hout heeft geen enkele functie en neemt ook geen CO2 op, sterker nog het produceert CO2. Biomassa is dus zeer efficiënt om CO2 terug te dringen

  1. Chee

   @stumPertzeweg neem nog een borrel.

  2. Jack Flash

   Dood hout is humus, heeft wel degelijk functie.

  3. Stanly2000

   “Kappen van oerbossen voor Nederlandse biomassa is géén ‘fake-nieuws’.
   Maar illegale kaalkap en het kappen van oerbossen voor Nederlandse biomassa is geen fake news. In Estland bedraagt de afname van het areaal oerbossen in het laatste decennium maar liefst 14 procent als gevolg van de intensieve houtkap.

  4. Emile Takma

   Ja, StemPzeweg, dit is de kern van de zaak. Biomassa dat geen bestemming heeft en simpel verrot zal de opgeslagen CO2 evenzeer uitstoten als wanneer het in een biomassacentrale wordt verstookt. Biomassacentrales kunnen een nuttige bijdrage leveren aan duurzame energie maar je moet dan wel duurzame keuzes maken voor het materiaal dat je erin verstookt. Je moet er uiteraard geen bossen voor kappen, maar daar is iedereen het wel over eens.

   1. usb3.0

    “Biomassa dat geen bestemming heeft”

    Maar wederom liegt maxje-mietje, dit is namelijk niet wat gaande is…

   2. rutte leugenaar

    Misschien kan de strönt vlëk even aangeven welke berg verrot hout hij voor ogen heeft om de 370 bio- massa centrales te voeden 24 – 7 , 365 dagen per jaar.

    Ik concludeer dat de poeppraat van de strönt vlëk valt onder theoretisch gewauwel maar praktisch onuitvoerbaar omdat de brandstof voor die bio – massa centrales ontbreekt. Het maakt verder niet uit hoe de strönt vlëk het opschrijft maar we hebben brandstof te kort. Gauw de kolen gas centrales maar weer opstoken voordat de longen van de aarde op gebrand zijn.

  5. Edjan

   Stemp. Als alleen resthout verstookt zou worden, zou ik het wel okay vinden. Helaas is dat nog geen 10% van het geheel. De overgrote meerderheid van het opgestookte hout bestaat uit pellets, gemaakt van levende bomen.

 6. Edjan

  Dit is géen naïviteit van Timmermans maar misdadig egoïsme.

  Biomassacentrales werden ingevoerd door te stellen dat als je een boom verbrand, alle daarin opgeslagen CO2 binnen 5 minuten in de atmosfeer terecht zou komen, echter zou men dan een nieuwe boom planten die al die CO2 uiteindelijk weer zou opnemen. Dat dit opnemen veel meer dan 50 jaar zou duren, verzweeg men.
  Het was en is dus een ziek boekhoudkundig trucje.
  Verder zijn biomassacentrales bijzonder vervuilend met oa. fijnstof.

  Timmermans weet dat allemaal heel goed, maar hij verdedigt de belangen van grote bedrijven als Vattenfall en de aandeelhouders. Dit hele gedoe heeft niets met het milieu te maken en alles met geldelijke belangen.

  1. Emile Takma

   De fijnstofuitstoot hebben biomassacentrales volledig onder contróle, in tegenstelling tot de houtkachels van burgers.

   De vergelijking van CO2-uitstoot met het opstoken van afvalhout en het planten van een boom slaat helemaal nergens op.

   1. Edjan

    Takkema: eerst lezen en dan pas kakelen.

   2. usb3.0

    Hahaha maxje-mietje liegt er weer eens op los, en Edjan heeft volkomen gelijk alleen ziet maxje-mietje dit niet… en dat doet maxje-mietje bewust

 7. alla-af sn-akbar

  Deze hersenloze drol is alleen maar met zichzelf bezig. Heeft van natuurwetenschappen en het klimaat de ballen verstand. Ik weet nog dat hij op een gegeven moment zij dat de islam al 2000 jaar bij Europa hoort. Islam bestaat eerst 1400 jaar. Bovendien hebben we 7 kruistochten gehad. Ze hebben zich vroeger uit de naad gerend om de islam buiten de deur te houden. Gut gut wat hoort de islam toch bij Europa. Zijn historisch besef is minder dan nul. Ook zijn wetenschappelijke kennis is minder dan nul. Een omhoog gevallen debiel met de hersens van een garnaal. Hij denkt dat CO2 een soort thermostaatknop voor het klimaat is zoals al die debielen van de groene khmer.

 8. AS210854

  Dun linkse kliek struisvogelpolitiek, begint langzaam een zielige uitgekotste kliek struisvogelpolitiek te worden. 🤣😂🤣😂🤣😂

 9. Cootje

  Ik gebruik al 18 jaar bio massa in mij allesbrander , als wat een beetje brand gaat er in , zijn al 4 buren verhuisd met geitenwollen sokken voor de luchtvervuiling , en klagen dat ze hun ramen niet open kunnen zetten , ik zeg altijd gaat met de sandalen op een hutje op de hei wonen , die milieu huilebalken met hun zonnen panelen en hun warmtepompen , of ga bij Frans Timmermans liggen waar zo mogen ze zelf kiezen , milieu is voor de doemdenkers en aanstellers en de zee mag wel een twee meter hoger , wordt Amsterdam weer betaalbaar en mogen de bootjes toeristen er wonen , die zijn water gewend

  1. Emile Takma

   “ Ik gebruik al 18 jaar bio massa in mij allesbrander ,”

   Ik durf te wedden dat Cootje tegen bio-centrales is.

 10. rafi

  Het milieu is zeer slecht af in linkse handen. We kennen allemaal nog wel de milieu-vernietiging door de bruinkoolmijnen in de voormalige DDR, en niet te vergeten die in de voormalige Sovjet-Unie, waar van het gigantische Aralmeer bijna niets meer over is. Het socialisme, alles wat links is, is de echte ramp voor de mensheid en de aarde.

 11. Mr.blauw.sky

  .

 12. Pieter48

  Hr A Einstein wist het al dat er twee dingen oneindig waren. Het heelal en de domheid der mensheid.Misschien is de klimaat taliban niet zo slim als ze zich zelf voordoen. Ze vernielen meer natuur dan ze in hun arrogantie zelf vermoeden.

 13. xavier

  Bouw eerst dat reizend circus naar Straatsburg maar eens af, dat bespaart 114 miljoen Euro op jaarbasis en 78% van de totale CO2-voetafdruk van het Europese Parlement.

  1. Jack Flash

   Dat zal die gore dikke klojo de lamme reet roesten.

 14. usb3.0

  Mei is heerlijk ouderwets koud dus waar zeuren ze nou toch over?

 15. alla-af sn-akbar

  30.000 jaar geleden verbrandde de neanderthaler hout voor energie. We zijn nu 30.000 jaar verder plus een industriele revolutie van 250 jaar en talloze technische innovaties.
  De oplossing van timmerfrans: hout verbranden, eenvoudig brilliant. Conclusie: de man staat op het niveau van de neanderthalers, al denk ik dat ik die er nog mee beledig.

 16. jhak

  Deze boskabouter maar ff het bos in sturen. Oh jee, dat kan niet meer hij heeft alle bossen al laten kappen, de flapdrol.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.