De FVD-afsplitsing van Van Haga, Smolders en Ephraim is doodzonde, nodeloos, en verzwakt rechts als geheel

Hans Smolders, Wybren van Haga en Olaf Ephraim splitsen zich af van Forum voor Democratie. Dit omdat de heren vinden dat de “controversiële” poster van FVD over het einde van de vrijheid wat “te ver” ging. Of omdat ze het niet fijn vonden dat Baudet zich niet liet testen na ziek te zijn geweest. Of omdat ze vinden dat hij te “shockerend” is. Het zal allemaal wel. Ik draag Wybren van Haga een warm hart toe, maar dit is een nodeloze opslitsing van een partij die Nederland heel erg nodig heeft. 

Nodeloos? Ja. Want inhoudelijk steunen de heren Van Haga, Ephraim en Smolders (ik verwacht dat die laatste zich trouwens de komende jaren ook wel weer afsplitst van de groep) het partijprogramma van Forum voor Democratie volkomen. En iedereen die Van Haga bezig heeft gezien in de Tweede Kamer weet ook dat hij min of meer net zo denkt over corona als Thierry Baudet. Baudet noemt het “de coronagriep,” Van Haga stelt dat het heel zwaar kan zijn voor mensen met onderliggend lijden, “net zoals een zware griep.” Daar zit een nuanceverschil, maar dat is het dan wel.

Daarom is wat er nu is gebeurd volkomen nutteloos. Als je Van Haga en Baudet bij elkaar zet, ze 100 politieke vragen stelt, komen ze 95 van de 100 keer op hetzelfde antwoord uit. Wat zeg ik, in 99 van de 100 gevallen!

Het enige verschil is er dus één van stijl. Van Haga en co. hebben er moeite mee dat Baudet shockeert. Dat hij de confrontatie steeds weer opzoekt. Dat hij bewust voor deining zorgt. Ze kunnen daar niet mee omgaan – of willen er niet mee om kunnen gaan, wie het weet mag het zeggen -, maar veel uitmaken doet het niet.

Het beste dat je van deze afsplitsing kunt zeggen is dus dat het werkelijk nergens op slaat. Deze drie heren horen thuis bij FVD. Hun denkbeelden passen bij die partij, en ze zijn samen met Baudet door een verkiezingscampagne gegaan. Ze wisten al langer hoe Baudet opereerde en steunden hem daarin. Zo’n 5 meiposter zullen ze vervelend hebben gevonden – ik weet dat Van Haga het echt niet fijn vond – maar het kan bij zo’n man onmogelijk als een schok zijn gekomen, ook al omdat hijzelf een behoorlijk radicaal (waarmee ik hem complimenteer) standpunt inneemt ten opzichte van corona.

Het is tekenend voor de tijden waarin wij leven. In het verleden splitsten mensen zich af als ze inhoudelijk grote meningsverschillen hadden. Nu splitsen ze zich af als ze de stijl van hun eigen politieke leider niet altijd even fijn vinden. Het gevolg is wat we allemaal kunnen zien: een rechtse oppositie die zo enorm verspreid is dat het niet eens bijna een vuist kan maken. JA21 zorgde daar al voor, en nu wordt dat nog eens enorm verergerd door deze nieuwe afsplitsing.

Dit soort volstrekt nutteloze afsplitsingen, die alleen maar om “stijl” draaien, verzakken ons van rechts uiteindelijk allemaal. En dat is écht enorm vervelend. Dat is al helemaal zo als je bedenkt dat het tandem Baudet-Van Haga echt enorm sterk was. Die twee vullen elkaar ontzettend goed aan, en zijn gezamenlijk op schitterende wijze de strijd aangegaan. Wat jammerlijk dat dit nu eindigt!

Dood- maar dan ook echt doodzonde. Want hoe meer rechts verdeeld is, hoe minder we voor elkaar krijgen, en hoe moeilijker het wordt om onze rechten en vrijheden ooit nog terug te krijgen. Dat wordt nu lastiger dan ooit. En waarom? Vanwege een poster.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. rutte leugenaar

  Ach het maakt niet zoveel uit. Had Wilders 22 zetels hebben FvD en wilders er nu 25 !

  Als afspitsingen die nog gaan komen allen uit de ruif van rutte vreten zal een coalitie uit 7 tot 8 partijen moeten bestaan. Een onmogelijke opgave dus. Het roer moet resoluut om een onbestuuurbaar land te voorkomen.

  rutte en kaag blijven trouw aan ome klaas en de EU

  h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

  1. Monty

   ”Had Wilders 22 zetels hebben FvD en wilders er nu 25 !”

   Had.
   Waar Wilders heeft er maar 17 en Baudet nog maar 5 is nu 22 samen.
   Maar dan zouden ze wel moeten samenwerken.

   En laat samenwerken nu net niet echt een ‘Rechts’ dingetje zijn.

 2. LifeBuddy

  Zonder Baudet komen ze Niet ver en zien we ze niet meer terug in de kamer. Bij Geertje Wilders ging het precies hetzelfde aan toe. Alleen met trouw aan de Rechtse Partij te zijn, kan je het Volk dienen en de sLinkse criminelen stoppen.
  ”: Nederlandse SS’ers kregen 8 ton, belastingvrij”.

  1. rutte leugenaar

   quote ”: Nederlandse SS’ers kregen 8 ton, belastingvrij”. end

   regeling heet wachtgeld !

   1. Branzino

    @rutte leugenaar
    Hoe deze opmerking is bedoeld weet ik niet, maar een vermoeden heb ik wel. Dat geld is een Duitse uitkering aan een handjevol (laatste telling: 6) Nederlandse ex-SS-ers. De bedragen variëren tussen enkele honderden tot € 1.300 per maand. Dat laatste bedrag loopt op tot nog meer dan jouw plm. € 800.000 sinds WO II. Ze zouden er volgens de Belastingdienst in Nederland belasting over moeten betalen, maar Duitsland weigert gegevens te geven, zodat ze niet persoonlijk kunnen worden benaderd.
    Deze mensen hier nu noemen lijkt me wat misplaatst.

    1. LifeBuddy

     ”Deze mensen hier nu noemen lijkt me wat misplaatst” NEE, dit heet de CRIMINELEN omarmen.!!!

    2. rutte leugenaar

     Blabla bladieblablabla

 3. Vrijedenkert

  Het optreden van meneer Baudet roept al langer vragen op!
  Ga je als partijleider overleggen met de partij en het bestuur om bij bepaalde zaken de knoop door te hakken of ga je als partijleider volledig zelfstandig beslissen over bepaalde zaken zonder overleg met de partij en bestuur…
  Die onderlinge samenwerking daar zit de crux.

 4. Monty

  ”en verzwakt rechts als geheel”

  Wat is dat toch altijd op ‘Rechts’ dat ze niet kunnen samenwerken.
  Of is dit op de één of andere manier toch de schuld van ‘links’?

 5. rickardinho

  Nou hier is onze Michael, tuurlijk snapt die er weer niks van en zijn messias baudet treft weer geen blaam uiteraard. Het is tijd voor baudet om fvd te verlaten. Voordat die rechts nog meer pijn doet.

  1. hetfietsmenneke

   Baudet heeft het gewoon niet. Hij is arrogant, narcistisch en brengt zichzelf en de partij telkens schade toe door zijn rare uitspraken en optredens. Jammer, want in veel standpunten van FvD kan ik mij goed vinden. Baudet is de reden dat ik niet op deze partij heb gestemd: hij zorgt voor voortdurende onrust en dat resulteert nu voor de tweede keer in korte tijd in een afsplitsing van een aantal belangrijke mensen binnen de partij.

   1. rickardinho

    Amen, niks aan toe te voegen. Ik heb afgelopen verkiezingen baudet nog het voordeel van de twijfel gegeven, maar ben er nu wel klaar mee. Zolang hij daar blijft wordt het niks.

    1. trutje

     Ben het met je eens bij mij precies hetzelfde ben een stap verder gegaan heb met pijn in mijn hart mijn lidmaatschap opgezegd. Iedere keer dat provoceren is nergens voor nodig. Ze waren zo goed op weg en iedere keer verprutst hij het weer. Jammer.

     1. EvertB

      Met de afsplitsing van Van Haga c.s. is er een 100 procent verleidelijk alternatief ontstaan als je het Forumgedachtengoed-zonder-choquerende-stijl aanhangt.

 6. Lucky Luke

  De meeste mensen hebben helaas niet door dat Baudet een gigantische narcist is, met weinig respect voor de democratie, het is ikke, ikke, ikke en de rest is niet belangrijk, ook de waarheid niet, alleen zijn eigen gelijk.

  1. Brenda Welsh

   Hij was aan de tafel bij Vera hyper actief fonkelende open en een brede smile. Tandsteenpoeder gesnoven ipv borstelen.

  2. STOP FVD

   Ik roep dat geloof ik al een tijdje, en werd daarna elke keer voor wat dan ook uitgemaakt. Fijn dat er meer mensen nu zo in staan.

   Hij riep iets te hard dat hij de kapitein op het schip is, Haga zag een zinkend schip en koos eieren voor zijn geld. Ik zie Haga meer kans maken op iets beters dan Baudet.

   1. rutte leugenaar

    Ik roep al tijden hoe meer clubjes hoe beter. Hoe meer keuze hoe meer het partijkartel aan macht verliest.

    Geweldig , gewoon hilarisch ! Straks
    Omtzigt
    Haga
    Wilders
    Baudet
    Volt
    Ja21
    BBB

    De politiek wordt uitgehold en het land onbestuurbaar door een cordon sanitair. Geweldig gewoon hilarisch. Rutte en zijn 8 partijen coalitie

    🥳🥳🥳🥴🥴🥴🤯

    1. Beukman

     Zo is het, Rennie. Inmiddels zijn er drie keer zoveel antikartelpartijen als kartelpartijen. De kartelpartijen zijn dus aan de verliezende hand. Als Freek Jansen zich nou ook nog afsplitst tot Lijst-Jansen, gaan de kartelaars het nog héél moeilijk krijgen, en hebben we straks eindelijk een Regering van antikartelpartijen.

     1. rutte leugenaar

      Slechts idioten denken dat er een regering te vormen is uit deze waanzin !

      Je voldoet dus weer aan de verwachtingen bukhol.

      ONZIN !

     2. Beukman

      Ik neem aan dat jij je met je vingertoppen vastklampt aan die laatste rots in de branding, Rennie: de grijze haren van Geert?

    2. Monty

     ”Ik roep al tijden hoe meer clubjes hoe beter.”

     Domme jonge, Baudet, Haga en JA21 voor heen FvD.
     Of zouden ze nu meer zetels hebben.

     Vele varkens maken de ……….

     1. STOP FVD

      Hahaha, dat kan je nog 3x aan hem uitleggen maar dan snapt ie het nog niet.

 7. Meriadoc Brandebok

  Baudet heeft zijn hele partij naar de knoppen geholpen. Verder niets. Wanneer zullen zijn aanhngers dat onder ogen zien?

  1. september

   Zijn vaste aanhangers zullen dat nooit of trouwste

  2. DubbelZout

   Dat heet de bloksnor doctrine
   Trouw aan de grote leider tot de schijt ons dood

 8. DubbelZout

  “die alleen maar om “stijl” draaien”

  Bij Thierry draait juist alles om stijl
  Zelfs binnen zijn eigen partij
  Gelukkig is hij politiek gezien inmiddels volledig irrelevant

 9. 56RdK

  FvD valt uiteen.
  Niet alleen vanwege die respectloze, walgelijke poster, respectloos ten aanzien van de miljoenen slachtoffers uit WOII.
  Maar om achterlijke en domme denkbeelden over huidige inperking van vrijheden en over het killervirus, dat nu rondwaart.

  Achterlijk ja, want op heel veel gronden zijn onze vrijheden a l l a n g afgebroken, alleen al door de islam hier alle vrijheid te geven! Of denk aan de EU-besluitvorming, de afschaffing ons referendum.

  En dat virus, dat door FvD en veel ander dom, héél dom volk wordt onderschat, je mag hopen dat ze het onder de leden zullen krijgen en dan niet meer terecht kunnen op de IC. Omdat dan de hartpatient voor gaat!

 10. Duckday

  Gewoon nodeloos Jammer het vertrouwen is weg. Over het algemeen zijn de opstappers niet te vetrouwen.Hoogmoed waanzin en belust op macht.Vandaar dat de politiek op dit ogenblik een grote rotzooi is Men is te veel met zich zelf bezig te promoten.We hebben dat ook kunnen zien en merken bij het betoog RUTTE Nieuwsuur Eigenbelang wat heb ik fout gedaan.Gewoon nieuwe verkiezingen want het baantjes***** is met benoeming Hamer in volle gang. Zo komen we nooit EXIT

 11. Antihedo

  Normaal gesproken is Baudet de weglopert. Dit is weer eens wat anders.

  1. Brenda Welsh

   Hij zal ongetwijfeld ook afhaken, de comediant. Geen blijvertje.

 12. Gebande_3

  Nodeloos? Ja. Want inhoudelijk steunen de heren Van Haga, Ephraim en Smolders

  Simpel vraagje aan Michael en anderen.
  Indien een bedrijf uitstekende producten maar een slecht management en verstoorde arbeidsrelaties heeft, blijft u of vertrekt u?

  1. EvertB

   Je vertrekt, maar niet met tegenzin als je het uitstekende product ook mag blijven verkopen.

   De uitstap van het drietal onder leiding van Van Haga hoeft per saldo niet eens onvoordelig uit te pakken. De reden is, naar nu blijkt, een verschil in stijl.
   Liefhebbers van de min of meer a-politieke, choquerende stijl van Baudet blijven hem steunen en andere aanhangers van het Forumgedachtengoed hangen Van Haga c.s. aan.
   Beide heren genieten grote naamsbekendheid en zijn gewild in rechtspopulistische kringen.

 13. StemPzeweg

  Misschien is dit vloeken in de kerk maar waarom sluit Baudet zich gewoon niet aan bij de PVV? Oh wacht, ook Wilders zit niet te wachten op zo’n politieke lichtgewicht

  1. Monty

   Bij de PVV is er alleen maar plaats voor roeiers en geen tweede stuurman.

 14. Beukman

  Je kan ook concluderen dat stijl essentieel is in de politiek.
  Wie iets wil bereiken, moet samenwerken.
  Wie de ander schoffeert en shockeert, geeft daarmee het signaal af niet te willen samenwerken.
  Baudet is de puber in de porceleinkast, die zichzelf buiten sluit.

  Haga wil wél iets bereiken. Hij kreeg bijna evenveel voorkeurstemmen als Baudet.
  We mogen aannemen dat dit bij Haga het kwartje heeft doen vallen. Het was slechts wachten op een geschikte aanleiding.

  1. Branzino

   @rBeukman
   “Haga wil wél iets bereiken. Hij kreeg bijna evenveel voorkeurstemmen als Baudet.”

   Nee hoor, volgens deelnemers hier als @rutte leugenaar verzamelt de lijsttrekker van een partij, zoals bijvoorbeeld Rutte, geen enkele voorkeursstem. Dan is het extra triest dat de nummer twee van de lijst FvD bijna net zoveel stemmen trekt als de nummer 1. Alle eer van de laatste verkiezingen komt dus Van Haga toe, het spijt me om dat te moeten bekennen. Dat betekent, dat Van Haga bijna de helft van de zetels van FvD heeft geregeld. Dat hij er nu maar drie meeneemt pleit voor hem. Hij had er ook nog één bij kunnen ronselen, maar misschien komt die binnenkort nog. En dan hebben we ook nog de Eerste Kamer en andere volksvertegenwoordigingen. Brabant PS is al geregeld. Er wordt waarschijnlijk de hele dag al druk getelefoneerd.

   1. Beukman

    @Branzino
    Herstel inderdaad: “Haga kreeg bijna net zoveel stemmen als de nummer 1 op de lijst, de heer Baudet”, is een betere formulering die ook de goedkeuring zal wegdragen van onze vriend en leugenaar Rennie.

    Verder lijkt het een beetje op wat er op het moment in de VS gebeurt: blijven de Republikeinen op de Trumptrein zitten en riskeren ze daarmee dat ze straks onverkiesbaar worden als Trump definitief uit de gratie is, óf wagen ze de gok en springen ze over naar de Cheney-trein, met het risico dat ze door de aanhang van Trump worden weggestemd voordat deze zelf van het toneel verdwenen is? Een duivels dilemma. Wat een verdraaid lastig spel is politiek bedrijven toch, vooral als je van plan was om er ook carriere te maken.

    Wie even kijkt op de lijst van de TK-fractie van Forum, kan zelf wel nagaan wie mogelijk alsnog gaat springen op de Haga-trein. Boer Thierry, pas op je kippen!

    tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/fracties/fvd

 15. tegendraad

  Dit keer helemaal eens met Michael.
  Wybren, wat doe je nou, excuses aanbieden voor ’n schouderklopje wat Thierry deed?…
  Je weet toch dat Thierry ‘speels’ is, dat is nou juist zo leuk!

  1. Beukman

   Alsof het om dat schouderklopje gaat. Er is nog wel meer aan de hand, en dat is minder speels:

   fvd.nl/waarom-ik-volledig-achter-onze-poster-blijf-staan

   Opvallend trouwens dat er nog geen mededeling op de site van Forum staat. Haga’s “in goed harmonie” blijft in het luchtledige hangen zolang de andere partij deze woorden nog niet heeft bevestigd.

   1. leukeditter

    volkomen terecht die poster..ging over 5 mei he niet over 4 mei..wat er nu gebeurt komt prima overeen met die poster

    1. Beukman

     @editter
     Ga dat maar eens aan de overlevenden van de holocaust vertellen.

     1. Harry Haller

      Het ging niet om (de overlevenden van) de holocaust, zwetser. Wat uitgebeeld en gecommuniceerd werd was het teniet doen van 75 jaar vrijheid NA de oorlog omwille van Covid-19.

      Ik ben faliekant tegen het FvD en zag ook die poster niet zitten, maar je moet geen onwaarheden of onzin kletsen.

   2. tegendraad

    Gutte gutte gut zeg, dat was nou net een plausibel verhaal van Thierry.

  2. Max Aue

   “Je weet toch dat Thierry ‘speels’ is, dat is nou juist zo leuk!”

   Baudet is een speelse puber en meer ook niet.

  3. ikweetwatikwil

   Tegendraad : Mee eens.

   1. ikweetwatikwil

    Mensen horen liever de gladde praatjes van Rutte en co. Ze houden er niet van om wakker geschut te worden. Baudet doet het op zijn manier en daar is niets glads aan.

    1. tegendraad

     Ikweetwatikwil: mee eens

 16. Max Aue

  Dat van Galien een verdere versplintering van rechts vervelend vindt begrijp ik wel maar beter kan hij zich richten op de vraag waarom rechts voortdurende versplintert. Zou het niet iets met politieke competentie, geestelijke gezondheid en de inhoud van de rechtse ideologieën te maken kunnen hebben?

  1. Lucky Luke

   U bedoelt politieke incompetentie?

   1. Max Aue

    In dit geval gaat het inderdaad om politieke incompetentie.

  2. Meriadoc Brandebok

   Het heeft niets met de inhoud van rechtse ideologieën te maken, omdat Nederland gedurende decennia uiterst bekwaam is bestuurd door rechtse partijen.

   Het rechtse gedachtengoed is gekaapt door fascisten als Baudet en nationalisten als Wilders, waardoor rechts is verbrokkeld. Op links is het linkse gedachtengoed gekaapt door de SP – maar die is veel kleiner dan de “kapers” op rechts.

  3. Meriadoc Brandebok

   Het heeft niets met de inhoud van rechtse ideologieën te maken, omdat Nederland gedurende decennia uiterst bekwaam is bestuurd door rechtse partijen.

   Het rechtse gedachtengoed is gekaapt door f***sten als Baudet en nationalisten als Wilders, waardoor rechts is verbrokkeld. Op links is het linkse gedachtengoed gekaapt door de SP – maar die is veel kleiner dan de “kapers” op rechts.

 17. Edjan

  Baudet was bij de eerste-kamer-verkiezingen een stemmenmagneet. Helaas dacht hij toen dat de mensen niet alleen op zijn politieke ideeën hadden gestemd maar op al zijn ideeën. Zijn overwinningsspeech bevatte toen al een heel stel malle dingen maar dat kon je nog leuk vinden.
  Vlak daarna werd het steeds gekker. Atheïsme was een vorm van geestelijke luiheid, moderne kunst was niks, muziek was niks na Beethoven, de wetenschap was niks en de Franse Revolutie was niks. Geen wonder dat alleen de SGPP nog wat met hem wilde. Maar het was nog lang niet voorbij want Baudet vindt dat hij regelmatig allerlei kussens moet en mag opschudden. Met politiek had het steeds minder te doen. Baudet wil een soort van nationale geestelijke leidsman worden; een soort van Bhagwan.

  Helaas stoot hij zo veel meer kiezers af dan dat hij er mee wint. En helaas kiezen meer praktisch ingestelde partijleden het hazenpad. En volgens mij heeft Baudet dat voornamelijk aan zichzelf te danken.

  1. Monty

   ”En volgens mij heeft Baudet dat voornamelijk aan zichzelf te danken.”

   Misschien dat er iemand zo’n draai aan kan geven dat het eigenlijk de schuld van het ‘kartel’ is en hij gewoon het slachtoffer.

 18. George Knight

  Eens met het commentaar, het is nutteloos en verzwakt radicaal-rechts. Maar de oorzaak is Baudet. Want deze afsplitsing van de drie past in een patroon. Daar is de partijleider voor verantwoordelijk.

  Baudet heeft een element van zelfvernietiging in zich. Eerder stapten leden over naar Henk Otten en later naar JA21. Dit is de derde grote afscheiding binnen Forum voor Democratie in twee jaar tijd.

  Forum voor Democratie doet intussen sterk denken aan een religieus genootschap met een leider die zich gedraagt als een onaantastbare god die de baas is van een sekte. De reden voor het geschil lijkt vooral een geloofskwestie. Bij afsplitsingen binnen kerkgenootschappen worden tamelijk kleine inhoudelijke kwesties als reden aangevoerd, zoals de vraag of de slang gesproken had, maar gaat het feitelijk om de onderlinge relaties en het uitoefenen van de macht. Want zoals gezegd, Haga en Baudet verschillen inhoudelijk nauwelijks van mening. Er is dus iets anders aan de hand.

  Baudet schoffeert regelmatig collega’s in andere partijen en laat telkens zijn minachting blijken voor het parlement. Maar de paradox is dat hij in de omgeving die hij veroordeelt wel carrière probeert te maken. Ooit zei hij geen politicus te zijn en voor zichzelf geen politieke carrière te zien. Dat bewijst hij nu opnieuw. Een wetenschappelijke carrière die hij nastreefde kwam niet van de grond. Toen moest hij alsnog iets gaan doen waarvan hij zelf zei dat hij er niet geschikt voor was.

  Dat alles maakt Baudet ongeloofwaardig, onbetrouwbaar en onhandelbaar voor zijn medestanders. Ze moeten politiek bedrijven met een leider die geen politicus is. Baudet is zijn eigen tegendeel en daar lopen zijn medestanders telkens tegenaan

  1. Beukman

   Maar de paradox is dat hij in de omgeving die hij veroordeelt wel carrière probeert te maken.

   Precies, en dat wringt. Zoals het ook wringt dat Bosma (PVV) de functie van voorzitter ambieerde van wat hij regelmatig aan had geduid als een “fopparlement”. Dan klopt er iets niet.

 19. AidemediA

  Jammer voor het tegenwicht aan de linkse en semi rechtse partijen. Het zat er aan te komen dat FvD weer in de problemen zou komen. Dit na nog geen twee maanden na de verkiezingen. De heer Baudet doet er beter aan om de eer aan zichzelf te houden en de politiek te verlaten. Een politicus die het voor elkaar krijgt om steeds maar weer met bijzaken de aandacht naar zich toe te trekken is een ramp voor ons stelsel. Ik ben één jaar lid geweest van FvD, maar gelukkig heb ik dat lidmaatschap twee jaar geleden opgezegd. Niet om de ideeën, maar om het toch wel regelmatige vreemde gedrag van de heer Baudet. Alsjeblieft Thierry, stop met deze wanvertoningen. Rutte en consorten moeten ophoepelen, maar op deze manier wordt dat onmogelijk gemaakt.

  1. Beukman

   @Aidem
   Eens. Op je laatste opmerking na.

   Kan ik uit jouw reactie opmaken dat je eigenlijk wel blij bent met Haga’s actie?
   Haga is immers voornemens (zegt ie) om zich aan het programma van FvD te houden. Tegelijk is hij ook de volwassen broer van Baudet, hij kan goed lսllen, heeft charisma, is consistent.
   Op die manier leeft het gedachtengoed van Forum voort, zij het onder een andere naam.

   1. CZ

    Aldus zure Bukman

    1. Beukman

     Zure Beukman voor jou, CZ.

     1. rutte leugenaar

      Eens bukhol altijd een bukhol voor de strönt vlëk .

      Wel grappig de auto correctie maakt van bukhol nihil. Kennelijk is de tröl bekent ! 🙂

     2. Beukman

      Kennelijk is de tröl bekent !

      Je bedoelt wellicht “Kennelijk heeft de trоl bekend”?
      Fijn hoor, gefeliciteerd met dit resultaat.

     3. rutte leugenaar

      Ik bedoel wat er geschreven staat domme jongen !

     4. Beukman

      Wat er geschreven staat is onzin, dom kereltje. “Tröl” is geen woord; “bekent” is 3e persoon enkelvoud van het werkwoord “bekennen”. Wie er echter bekent, en wat, is volslagen onduidelijk.

      Probeer het eens opnieuw, zou ik zeggen. Haal er eventueel een tolk bij die jouw boodschap om kan zetten in begrijpelijk Nederlands.

     5. rutte leugenaar

      Ik bedoel wat er geschreven staat domme jongen !

      probeer zelf een tolk bukhol

  2. A-BBa

   @AidemediA: Volkomen met je eens.

 20. J.C.

  Jammer dat deze 3 heren de strekking van de poster niet begrepen hebben.

  Benieuwd wanneer de heer Van Haga zijn belofte, die hij heeft gedaan tijdens de verkiezingscampagne, dat hij de zaak Bodegraven gaat uitzoeken, zal inlossen? Of……

  1. Monty

   ”Jammer dat deze 3 heren de strekking van de poster niet begrepen hebben.”

   Als je eigen partijgenoten het al niet begrijpen moet je je misschien achter je oren krabbelen en denken ‘doe ik het wel goed aan’.

 21. Canta

  Harry Haller
  “Het ging niet om (de overlevenden van) de holocaust, zwetser. Wat uitgebeeld en gecommuniceerd werd was het teniet doen van 75 jaar vrijheid”
  Op 5 mei vieren we dat er een einde is gekomen aan de Duitse bezetting en daardoor ook een einde aan het doden Joden, homofielen, zigeuners, Jehova’s, geestelijk gehandicapten en mensen van de ondergrondse ( of onschuldigen als die van het verzet niet gevonden werden).
  Wanneer je dat vergelijkt met de kleine vrijheden die we nu moeten inleveren ( voor
  onze eigen gezondheid) dan heb je er echt NIETS van begrepen.

  1. rutte leugenaar

   De reactie is niet zo netjes zwetsjurk en getuigt van weinig respect. Belangrijker is de stompzinnigheid inhoud. In maart 2020 verloor bijna de hele wereld haar vrijheden door dom gezwets van de WHO over een killer virus met een mortaliteit van minimaal 4 5 %. Op 5 mei 2021 vieren dat je grondwettelijke vrijheden ingetrokken zijn onder een fascistische noodwet in 2020 is net zo dom als lachen op je eigen begrafenis sukkelde.

   Corona heeft 3,3 miljoen doden op een wereldbevolking van ruim 7600 miljoen mensen. Corona heeft op vele plekken in de wereld geen maatregelen gekend dus het aantal doden is het gemiddelde tussen een volledige lock down en helemaal niets.

   Corona is een hoax domme jongen en sukkels zoals jij willen dan promoten dat we er goed aan gedaan hebben onze grondrechten weg te geven aan fascistische regenten onder de noemer van de volksgezondheid ? Je hebt er inderdaad geen reet van begrepen hypocriete sukkel.

 22. alla-af sn-akbar

  Baudet heeft een te groot ego. Hij is na de boreale speech ook gezakt van 24 naar 8 zetels. Ik vond toen al dat hij er een puinhoop van maakte en dat blijkt nu ook weer. Jammer, want ik gunde hem zeker succes. Maar ik heb PVV gestemd en blijf dat ijzerenheinig doen. Of Wilders nu succes heeft of niet, hij steekt wel zijn nek uit. En hij heeft ook zeker zaken bespreekbaar gemaakt. Bovendien is de PVV ook voor een bindend referendum, iets wat ik graag zou zien in Nederland.

  1. Monty

   ”Of Wilders nu succes heeft of niet, hij steekt wel zijn nek uit.”

   Het moge duidelijk zijn dat Wilders geen succes heeft.
   Ruim 20 jaar politieke ervaring en wat zijn zijn successen?
   Door 200 duizend trouwe aanhangers verraden.
   Misschien dat hij Rutte veroordeeld krijgt, dat zou een succes zijn.

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoord, ik denk ook in de zelfde richting!

 23. A-BBa

  Op deze manier haalt Sylvana Simons het FvD in de toekomst nog in. Vrees ik. Als Baudet een stabiele persoon was geweest had het FvD het ver kunnen schoppen maar alsmaar weer wordt de partij door domme en vooral vermijdbare fouten terug geworpen. Jammer want deze partij is juist wat Nederland hard nodig heeft.

 24. Rieks

  Anders dan bij de vorige FVD perikelen, bijvoorbeeld met Otten, was de media-aandacht gering. Een bericht en wat interviewtjes en dat was het dan. Overschakelen naar Tel Aviv. Zo ging het eigenlijk bij mij ook. Je leest van de afsplitsing en denkt ach het zal wel. Baudet zet zichzelf, niet voor het eerst, buitenspel. Ik denk dat hij de vier jaar niet vol maakt.

 25. Niet L niet R

  Twee kapiteins op een schip gaat niet!
  Was al eerder te zien, dat het samen niet blijvend zou gaan, beide hebben vele overeenkomsten die botsen!

 26. Rieks

  Zullen we FVD hier maar vergeten? Over en sluiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.