Doorgeslagen woke-rector op Cambridge diep door het stof om meldpunt voor ‘microagressie’

De rector magnificus van het eens zo gerespecteerde Cambridge University is diep door het stof gegaan. Hij liet een website maken waarop anoniem melding kon worden gemaakt van ‘microagressies’. Die belachelijke woke-onzin bleek niet aan te slaan bij studenten, die het functioneren van de baas nog steeds ernstig in twijfel trekken. Dat meldt de Volkskrant.

Een microagressie is het meest irritante en pietluttigste concept dat de ‘woke’-beweging tot nu toe heeft voortgebracht. Een vrouw ‘meid’ noemen is een microagressie. Een transgender (of iemand die zichzelf als non-binair heeft verklaard) verkeerd aanduiden ook. ‘Waar kom je vandaan?’ is ook al een microagressie. Zelfs zúchten wanneer iemand begint over racisme is al een microagressie. Het is dus eigenlijk alles wat ook maar enigszins een (geveinsde) gevoeligheid kan uitlokken bij drammerige linkse types.

Dit belachelijke concept, gepaard met een klikcultuur door de website van die rector, maakt een werkelijk verstikkende sfeer. Eentje die de rector op eigen houtje actief heeft aangewakkerd, want hij wilde ‘een veilig klimaat’ (‘safe space’, red.) creëren voor niet-witte leden’.

Daarmee is hij een schoolvoorbeeld (pun intended) van doorgeslagen linkse identiteitspolitiek. ‘Niet-witte’ studenten worden door zo’n figuur namelijk gezien als zwak en hulpbehoevend van zichzelf. Ze hebben iemand als hem nodig om ze door die ‘gevaarlijke witte’ universiteit te loodsen. Paternalistischer wordt het niet.

En het ergste van allemaal is nog dat meegaan in het concept van microagressie ertoe leidt dat ieder gekwetst gevoel en elke traan er direct mee gelegitimeerd wordt. Alsof je het recht hebt om niet te worden gekwetst. Types als deze rector voeden een zwakke en hulpbehoevende generatie op. Prachtig om te zien dat studenten en een pressiegroep genaamd de Free Speech Union hier een stokje voor hebben gestoken, maar jammer dat het überhaupt nodig is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. DavidS1976

  Die ‘woke’ gekkies hebben dan wel microagressies, maar ik heb mega agressies van die lui!

 2. Vrijedenkert

  Als ik een persoon niet meer mag aanspreken met hem of haar dan zal ik persoon helemaal niet meer aanspreken! Ook als non-binaire of iets dergelijks mij dan aanspreekt zal het ook geen reactie krijgen, heel simpel geen communicatie meer dan kan er ook geen sprake zijn van racisme of discriminatie.
  Mischien persoon dan maar aanspreken of benoemen als de, het of een net als bij een voorwerp?

  1. DavidS1976

   Je zou maar een nette brief moeten schrijven naar zulke gekkies?

  2. albatroz

   Nee gewoon helemaal niet meer aanspreken. Als een wokie mij dwingt bepaalde woorden te gebruiken en daar repercussies aan verbindt bij weigering krijgt deze persoon van mij een perma-ban.

 3. 56RdK

  Totale, een volkomen totale waanzin, dat hele inclusie-, diversiteits- en wokegebeuren!
  Wereldwijde waanzin, anders kan je het niet benoemen!

 4. Hendrik_Groen

  Alweer een artikel uit de Volkskrant. Straks gaan de DDS lezers nog een abbo op de Volkskrant nemen!

 5. Arbeider65

  En dat zijn dan hoog opgeleiden…… God, wat leren ze toch tegenwoordig. Je kunt toch zelf nagaan dat dat tegen de privacy regels is? Links wordt steeds meer onrealistisch en gaan zich nooit eens afvragen waarom ze zo klein blijven. Tip: Ga eens praten met jullie Deense soort genoten.

 6. J. Punt

  OK! Dus vanaf nu dit soort huilebalkjes lekker op hun universiteitje laten zitten met een groot slot op de deur en af en toe een pak roze koeken en cola over de muur gooien.

 7. albatroz

  Groot Brittannië is ongeneeslijk geïnfecteerd met het woke virus. Je zou er gewoon micro-aggresief van worden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.