€9 miljoen was de totale buit voor Sywerts mondkapjeshandel: ‘Op termijn een maatschappelijke bestemming’

De onderzoekers van Follow the Money (FTM) hebben nog een beetje dieper gegraven in de hele zaak van Sywert ‘mondkapjesslijter’ van Lienden. Zij hebben hem zover gekregen dat hij heeft toegegeven dat er flinke winst is gemaakt. Van Lienden sluisde 9 miljoen euro door naar een ‘onzichtbare’ holding.

Alle drie de oprichters van de stichting Hulptroepen Alliantie hebben eind vorig jaar constructies opgetuigd waarmee Sywert en z’n zakenvrienden hun verdiende miljoenen van de ‘mondkapjesdeal’ onder konden brengen. Van Lienden ontving 9,2 miljoen euro en zijn partners 5,7 en 5,4 miljoen euro. Niet slecht voor een deal waar niet op verdiend zou worden!

Hij richtte eind 2020 een cv op ‘om het onverwachte sterk positieve resultaat van Relief Goods Alliance BV een tijdelijke bestemming te geven’, zo staat in FTM. “Hij zegt de miljoenenwinst op termijn een ‘maatschappelijke bestemming’ te willen geven, maar maakt een voorbehoud: ‘Of dat volledig waargemaakt kan worden is deels afhankelijk van de gevolgen van de huidige verwoestende mediastorm voor [mijn] professionele loopbaan.'”

Sywert wist dus dat er winst zou gaan worden gemaakt, heeft dat weggesluisd, en wil die winst alleen terug de maatschappij inpompen als iedereen weer lief doet tegen hem. Want als hij door deze “rattenstreek” nergens meer wordt aangenomen, dan heeft hij het geld zelf hard nodig. Dat is eigenlijk wat hij hier zegt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En reken er maar op dat hij een groot deel van het geld zal gaan houden, want hij heeft er tot nu toe nog alles aan gedaan om te voorkomen dat dit nieuws bekend zou worden. Zelfs nu het hoge woord eruit is praat hij nog in verhullende termen over de uiteindelijke bestemming van dat geld. Wat een doortrapt figuur, die Sywert van Lienden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. jhak

  Riekt toch wel heel erg naar vriendjespolitiek uit de partij van Hugo de Faalhaas.

 2. Emile Takma

  “Hij zegt de miljoenenwinst op termijn een ‘maatschappelijke bestemming’ te willen geven”

  Dat is dan wel weer tof van Sywert.

  1. jhak

   Jij gelooft ook alles he.

   1. Rutte IV

    Het is een eerlijk persoon

   2. Emile Takma

    😃

  2. Aborifa

   Zeker tof. Aan Greenpeace, Milieudefensie, Urgenda, etc.

  3. usb3.0

   Het is natuurlijk helemaal niet raar dat kwiebus als mietje takelsma dit niet veroordeelt, immers zijn dit type mens het soort dat Nederland graag leeg wil trekken en alles aan de EU wil schenken en mensen die iets teveel boodschappen krijgen en een bijstandsuitkering hebben he-le-maal kapot wenst te maken want (grote bek) dat kan natuurlijk niet, het type dat mensen aangeeft als ze voor het vegen van een straatje een € 1,– ontvangen…

  4. usb3.0

   ” ‘maatschappelijke bestemming’”

   Hij bedoeld natuurlijk, “het zo uitgeven dat ik het weer terugkrijg maar dan op een manier die nog schimmiger is”

 3. Cootje

  Heerlijk toch dat het uitkomt dat de Chinese over 50 jaar in hun geschiedenis boekjes lezen Nederland was een rijke provincie van europa .

 4. HD

  Als je maar goed en veel jat is alles toegestaan, met toestemming van het gajes in Den Haag, betaal je daarentegen je BTW aangifte een dag te laat heb je een heel groot probleem.

 5. Lucienne

  En dan te bedenken dat Baudet in de kamer mondkapjes demonstreerde. Hij kon wel voor een bevoorrading zorgen. Het is een kwestie van wie het gegund is.

  1. usb3.0

   lucienne vindt het prima dat er een spelletje gespeeld wordt, er miljarden zorggeld wordt verbrast en begint dan iets over Baudet..

 6. RobVerhoeven

  Ik heb nog niemand een opmerking/sommetje zien maken over de prijs van die mondkapjes! 100,8 miljoen voor 40 miljoen mondkapjes=2,52 euro per kapje, lijkt me rijkelijk veel. Wie of wat heeft die koop goedgekeurd?

 7. hans-e-pans

  De Roverheid maakt zich echt niet druk want de afdeling belastingen vangt er een flink percentage BTW over, dus iedereen weer blij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.