Acteur Diederik Ebbinge sloopt 'mondkapjeskoning' Sywert: 'Rattige middelmatige k*tventjes maken veel kapot'

Acteur Diederik Ebbinge sloopt 'mondkapjeskoning' Sywert: 'Rattige middelmatige k*tventjes maken veel kapot'

Diederik Ebbinge. Bron: Screenshot NTR.

Luizenmoeder-acteur Diederik Ebbinge heeft op z'n social media te kennen gegeven dat hij niets dan minachting voelt voor Sywert van Lienden, de mede-oprichter van Stichting Hulproepen, de beweging waarmee naar eigen zeggen om niet mondkapjes zijn geregeld, maar waarmee - zo blijkt vandaag - Van Lienden zelf €9 miljoen heeft opgestreken.

Ebbinge, die tevens deze zomer op de tv te zien zal zijn met een nieuwe reeks van het satirische Promenade, haalt hard uit. Ebbinge deelt een genadeloos onderzoeksartikel van Follow the Money, en voegt er aan toe: "Voordat Sywert van Lienden mij blokt, zich met z’n vuile poen terugtrekt en voor zichzelf een deugend cognitief dissonant verhaal in elkaar heeft geflanst," zo begint de acteur: "Moet me nog even van het hart dat dit soort ratterige middelmatige k*tventjes meer kapot maken dan ons lief is."

Ook andere (semi-)bekende Nederlanders maken zich boos over de verborgen gehouden inkomsten van Van Lienden. TPO-auteur Chris Aalbers roept de politieke partij van de mondkapjeshandelaar, het CDA, op om de twintiger te royeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties