vlcsnap 2020 09 11 08h01m33s924

€9 miljoen was de totale buit voor Sywerts mondkapjeshandel: ‘Op termijn een maatschappelijke bestemming’

Geen categoriemei 31 2021, 17:00
De onderzoekers van Follow the Money (FTM) hebben nog een beetje dieper gegraven in de hele zaak van Sywert 'mondkapjesslijter' van Lienden. Zij hebben hem zover gekregen dat hij heeft toegegeven dat er flinke winst is gemaakt. Van Lienden sluisde 9 miljoen euro door naar een 'onzichtbare' holding.
Alle drie de oprichters van de stichting Hulptroepen Alliantie hebben eind vorig jaar constructies opgetuigd waarmee Sywert en z'n zakenvrienden hun verdiende miljoenen van de 'mondkapjesdeal' onder konden brengen. Van Lienden ontving 9,2 miljoen euro en zijn partners 5,7 en 5,4 miljoen euro. Niet slecht voor een deal waar niet op verdiend zou worden!
Hij richtte eind 2020 een cv op 'om het onverwachte sterk positieve resultaat van Relief Goods Alliance BV een tijdelijke bestemming te geven', zo staat in FTM. "Hij zegt de miljoenenwinst op termijn een 'maatschappelijke bestemming' te willen geven, maar maakt een voorbehoud: 'Of dat volledig waargemaakt kan worden is deels afhankelijk van de gevolgen van de huidige verwoestende mediastorm voor [mijn] professionele loopbaan.'"
Sywert wist dus dat er winst zou gaan worden gemaakt, heeft dat weggesluisd, en wil die winst alleen terug de maatschappij inpompen als iedereen weer lief doet tegen hem. Want als hij door deze "rattenstreek" nergens meer wordt aangenomen, dan heeft hij het geld zelf hard nodig. Dat is eigenlijk wat hij hier zegt.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En reken er maar op dat hij een groot deel van het geld zal gaan houden, want hij heeft er tot nu toe nog alles aan gedaan om te voorkomen dat dit nieuws bekend zou worden. Zelfs nu het hoge woord eruit is praat hij nog in verhullende termen over de uiteindelijke bestemming van dat geld. Wat een doortrapt figuur, die Sywert van Lienden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten