Joodse groepering bereidt aangifte voor tegen minister Kaag: ‘Ze is medeplichtig aan terreur’

Federatie Joods Nederland (FJN) gaat onderzoeken of een strafrechtelijke aangifte tegen de Nederlandse staat, en minister Sigrid Kaag (D66) in het bijzonder, mogelijk is. Dit omdat zij verantwoordelijk is voor het feit dat de Nederlandse staat indirect Palestijnse terroristen heeft gefinancierd.

 

FJN gaat onderzoeken of strafrechtelijke aangifte tegen de Nederlandse staat c.q. minister Kaag mogelijk is. Geld aan terroristen geven betekent medeplichtig zijn aan terreur,” dat meldt de Joodse belangengroepering Federatief Joods Nederland maandagochtend op Twitter.

Eerder vandaag berichtten wij al dat Sigrid Kaag, onder druk van Tunahan Kuzu (DENK), de ontwikkelingshulp naar Palestijnse gebieden deels heeft hervat. En dat terwijl er dus signalen waren dat de hulpinstanties die het geld ontvingen dat overmaakten naar de terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina.

Het onderzoek afwachten en misschien wat leren over hoe je zoiets in de toekomst kunt voorkomen, duurde Kaag allemaal te lang. Een nieuwe organisatie en wat extra controle door een EU-accountant is genoeg voor Kaag om weer belastinggeld die kant uit te sturen.

Reden genoeg voor FJN om te kijken of het mogelijk is om strafrechtelijke aangifte te doen. Onvergeeflijk. Dat het geld de eerste keer verkeerd terechtkwam kan misschien nog worden toegeschreven aan gebrekkige controle, maar daarna heeft het er alle schijn van dat het gewoon actief spelen is met vuur. Want de Nederlandse overheid was toen niet de enige die er is ingetuind, maar wie zegt dat ze er nu niet gewoon wéér in tuinen?

Waar het om gaat is dat Kaag verontrustende signalen lijkt te hebben genegeerd, en dan zou je niet weg moeten kunnen komen met ‘Oepsie, ik wist het niet’. Niet zo vreemd dat belangenbehartigers dan overwegen naar de rechter te stappen. Maar Kaag kan vermoedelijk opgelucht ademhalen: de kans dat er echt een strafzaak van wordt gemaakt is niet heel groot.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. rutte leugenaar

  Klopt , en ze zou nooit minister president moeten kunnen worden van Nederland deze jihad bruidb al haalt die hypocriete club van haar 76 zetels

 2. Emile Takma

  Het betreft Federatief Joods Nederland, een klein extremistisch clubje dat behoorlijk van het padje is.
  Deze aangifte is te idioot voor woorden en leidt tot niets.

  ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Federatief_Joods_Nederland

  1. usb3.0

   Kijk hier de reactie van maxje-mietje de antisemiet en warme pleitbezorger van de islam tevens pathologisch psychopathische leugenaar…

  2. Jannes-46

   FJN een klein extremistisch clubje? Het verkleinwoord clubje betekent al dat het een kleine club is. Tot zover het taalgebruik.
   Waar worden ze van verdacht dan? Van Charlie Hebdo? De Bataclan? etc. etc. etc. etc. etc. etc.?
   Op de site van Elsevier staat een vrij uitgebreid artikel over dit akkefietje waar Kaag bij betrokken is. Kaag, die de terrorist en zakkenvuller Yasser Arafat tot haar Palestijnse vriendenkring kon rekenen. Ik raad iedereen aan om dat eens aandachtig te lezen.

   1. usb3.0

    Gewoon een link plaatsen Jannes, elk normaal weldenkend mens weet wie zij echt is..

   2. Edjan

    ht*ps://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2021/05/nederlandse-ontwikkelingshulp-vloeide-naar-palestijnse-terreurgroep-824820/

  3. Cootje

   Hé mafkees dus een klein clubje is kansloos bij de rechters is dat een vooroordeel of is wat jij idioot vind kansloos bij de D66 rechters kliek , banken kunnen hun witwas praktijken hier afkopen met 750/450 miljoen euro wat is extreem zonder individuele strafvervolging kan waarschijnlijk alleen in een bananen republiek .

  4. rutte leugenaar

   De strönt vlëk vindt het normaal dat een Nederlandse minister Palestijnse terreur bewegingen financieel ondersteunt met Nederlands belastinggeld.

   Als deze aangifte tot niets leidt is elke Nederlandse belastingbetaler hoofdelijk aansprakelijk voor de raketaanvallen op de burgerdoelen in Israël.

   Ongehoord dat de jihad bruid zo met ons belastinggeld kan en mag omspringen. De guillotine zou een oplossing zijn voor dit regenteske gedrag gelet op de historie.

   1. STOP FVD

    Nou nou wat een drama maak jij ervan, bij voorbaat alvast omdat je weet dat je geen gelijk gaat krijgen in de rechtbank. Dat jij je dan hoofdelijk aansprakelijk voelt is toch echt iets wat je met je psycholoog moet gaan bespreken.

    1. usb3.0

     wappie

    2. rutte leugenaar

     de stopidioot vindt financiering van terroristen met Nederlands belastinggeld wenselijk , de stopidioot voelt zich niet verantwoordelijk. zielig trólletje

     1. STOP FVD

      Je voorstelling van de feiten rammelt weer eens enorm. Maar succes met je schuldgevoel.

  5. Cootje

   Volgens mij is extremistischs de moslimbroederschap waar in het parlement een oud volgeling zit , maar Emile vind extreem als het in zijn straatje past met zijn extremistische gedachten eenzaam op een zolderkamertje . Extreem is al ruim 10 jaar een premier met last van dementie . Extreem is als een kleine minderheid bij een rechter zijn recht niet kan halen , terwijl ze wel degelijk kans hebben , extreem is dat je bij een klein foutje bij een Nederlandse instelling de belastingdienst als fraudeur wordt weggezet , extreem is als je bij Poetin in een achterkamertje demonen ziet verschijnen

  6. Stanly2000

   Het favoriete clubje van Ernst (Urgenda) bestaat uit nog minder personen en heeft heel Nederland in de houdgreep.

   1. Edjan

    Stanly, 100% mee eens.

  7. M. Brandenburg

   Een link naar een extreem lnkse site die bekend staat om verdraaien van feiten maakt niet dat je gelijk hebt. Het is zelfs zo erg dat een van de opprichters een concurrent wil oprichten omdat wiki door extreem links is overgemomen en actief nep-informatie verspreid en zelfs bekende feiten van de site wist om het niet bekend te laten worden.

  8. AS210854

   JA, EN

  9. Tommy76

   “ Deze aangifte is te idioot voor woorden en leidt tot niets.”

   Het leidt sowieso tot iets. Het zet mensen aan tot nadenken en tot discussiëren- en het heeft zelfs jou aangezet tot zelfstandig onderzoek.

   Kaag is een zeer eng mens met net als Rutte een zeer selectief geheugen.

  10. RobVerhoeven

   In plaats van je tijd te besteden aan onderzoek naar het FJN zou ik eens proberen duidelijk te maken waaróm je het niet eens bent met de aangifte van het FJN!
   Ik heb me van het begin af aan dat deze **** met banden met een terreurorganisatie als Hamas in beeld kwam en nb minister werd, afgevraagd hoe het mogelijk is dat deze Jihad**** die positie kreeg en nu zelfs afstevent op de positie van MP van Nederland!

   1. Marija

    Dat schreef ik ook, het is ongehoord dat deze vrouw uit het niets op pole-position staat en met ons belastinggeld een terreurorganisatie kan ondersteunen.
    Ongehoord dat dit mogelijk is en ik vraag mij oprecht af hoe dit mogelijk is gemaakt en door wie.

  11. Mistgabel

   Laat me raden.

   U heeft gestemd op een van die terroristen sponsors.
   U was akkoord.

 3. Cootje

  Onmogelijk heel de gerechtelijke macht is D66 of pro D66 . Minder minder uitspraak Wilders was wel een bom in deze bananen republiek

 4. jhak

  DOEN ! ! !

 5. Gebande_3

  FJN, achter in de rij van nietsnutten aansluiten svp:
  dagelijksestandaard.nl/2021/03/boerenactiegroep-daagt-kaag-voor-rechter-wegens-smaad-en-laster-hebben-nog-een-appeltje-te-schillen-met-d66/

  1. usb3.0

   Ja gebande wil en zal alles doen om kaag al qaq de hand boven het hoofd te houden, nou dan ben je toch wel echt van het padje hoor…

 6. Mark Auel

  Die vieze palezwijnesnol zou een nekschot dienen te krijgen.

  1. Jack Flash

   Guillotine is uitgevonden om het humaan te houden, kom op jongens, een westerse uitvinding.
   Wel het haar eerst eraf, en zonder hoofddoek uiteraard.

  2. Emile Takma

   Kijk eens aan, Mark roept weer op tot moord. Dit keer is zijn moordlust gelukkig maar gericht op één persoon, meestal bepleit hij genocide op gehele volken.

   1. usb3.0

    maxje-mietje is derhalve nog erger, gezien zijn sympathieën voor de satanische ideologie islam, die iedereen behalve diegene die de islam aanhangen, zien als brandstof voor de hel..

   2. Jack Flash

    De islam doet dat al eeuwen takkema.

    1. Monty

     ”De islam”

     Die doet niks.
     Het zijn de extremistische volgelingen die dit al honderden jaren doen.

     1. usb3.0

      monty is graag ziende blind en horend doof en dat doet monty met ferme

     2. usb3.0

      ferme = verve.

     3. Monty

      Usb3, heb jij een andere mening?
      De islam doet niks.
      Het zijn de haatpredikers en extremisten die elkaar en anderen ertoe aanzetten geweld te gebruiken.

      Daarom is het verstandiger om tegen hen te strijden i.p.v. de islam als geloof / ideologie.
      Want wat bereik je daarmee?

   3. rutte leugenaar

    ” Zou een nekschot moeten krijgen ”

    Dit is een omschrijving van een gedachte en geen oproep dommerdje. Dit valt in dezelfde categorie als jouw wensen over Fortuyn hypocriet dom varken. Strönt vlëk noemt het nu moordlust maar bij Fortuyn was het demoniseren gerechtvaardigd en een godsgeschenk. Hypocrieter dan de strönt vlëk zijn ze niet vindbaar

 7. Stanly2000

  Elke cent die naar dit soort hulporganisaties gaat verdwijnt direct of indirect in verkeerde handen. Moet je als minister toch weten, zeker met zo’n ervaring in het buitenland.

 8. Monty

  MissMisschien kan Wilders haar ook een proces aandoen dan heeft hij twee vliegen in één klap.

  Zowel Rutte als Kaag veroordeeld krijgen zal van hem een volksheld maken en de nieuwe minister president.

  1. Edjan

   Monty, beste jongen, ze hebben je het vast nooit durven te vertellen, maar op den zeeer langen duur wordt het een tikje vervelend.

   1. Monty

    Vreemd dat je dit tegen mij zegt.

    Ik lees ook veel reacties van vaste reageerders die iedere keer het zelfde herhalen.
    Waarom is dat van mij alleen vervelend?
    Of lees je de andere reacties niet?

    1. september

     Já,die blijf je toch houden,die altijd het zelfde blijven herhalen.We blijven er maar kennis van nemen Het zei zo.

  2. usb3.0

   monty vindt dit helemaal niet natuurlijk, zijn cynisme en sarcasme is een doorn in het oog/vlees

 9. Borreby Duytsch

  Och, och, och… FJN heeft weer wat hoor. Eeuwig in de slachtofferrol. Ze zijn net zo erg als de islamieten.

  1. Human Beast

   Wot?

  2. Aborifa

   Ageren tegen Al Qaq, altijd nuttig.

 10. alla-af sn-akbar

  Klingt goed. Ik zou zeggen: DOEN. Weg met dit gestoorde pokkewijf.

  1. usb3.0

   Absoluut

   1. STOP FVD

    Hahahaha, zie je, weer zo 1. LOLOLOL.

    1. usb3.0

     wappie

  2. Marija

   +++++++++++++++++++

 11. STOP FVD

  Elsevier beschreef dat al eerder, niet jullie, jullie kopieren alleen maar.

  En wat het belangrijkste is, deze organisatie of wat het ook is, doet dit alleen maar voor de buhne, nogal duh, het is een kennelijk joodse organisatie, en hoe fijn is het wel niet om zoiets op te pikken door dds. Een tweetje van een flut nikszeggende organisatie die een rechtszaak gaat aanspannen tegen de staat.

  Dat klinkt als willen engerd met zijn kort gedingetjes. Kansloos verhaal, enkel gericht op aandacht.

  1. Jack Flash

   Blijkbaar weet jij niks van de jurisprudentie sukkel. D666 rechters zakken aardig rechtstatelijk door het ijs.
   Kennelijk ben jij niet op de hoogte.

   1. STOP FVD

    Nou vertel alwetende! Wappie!

  2. rutte leugenaar

   Wat wauwel je weer idiootje. Je bent kennelijk niet teleurgesteld dat Nederlands belastinggeld naar de terroristen gast. Je bent een trieste volidioot .

   1. STOP FVD

    Ik probeer jou een beetje bij te houden, maar dat lukt echt niet.

    1. usb3.0

     wappie

  3. Mistgabel

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1911399687/nederland-subsidieerde-palestijnse-terreurverdachten

   h**ps://niw.nl/blok-en-kaag-hebben-niets-geleerd/

   h**ps://www.parool.nl/nederland/nederland-gewaarschuwd-voor-palestijnse-terreursubsidie~bc6ecf07/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  4. Mistgabel

   Het is onbegrijpelijk dat mensen als Rutte en Kaag nou nog niet voor sponsoren terroristen in de gevangenis zitten.

   1. usb3.0

    Inderdaad

 12. Mistgabel

  Aanpakken die terroristen sponsors.
  Neem gelijk Rutte ff mee voor sponsoren terroristen Syrië.

  h**ps://www.ad.nl/buitenland/nederland-gaf-steun-aan-jihadisten-in-syrie~a4794eb9/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  h**ps://www.trouw.nl/politiek/rutte-probeert-onderzoek-steun-syrische-rebellen-tegen-te-houden~b6c37f14/

 13. Rieks

  Waarom komt die federatie daar nu plotseling mee vraag je je af. Maar ze bereiken toch niks met een aangifte, het OM zal dat niet overnemen. Er zal vast geen geld zijn overgemaakt naar de bankrekening van Hamas maar naar een soort NGO of zo. En als je het hebt overgemaakt verlies je het zicht erop.

 14. Hamer Sikkel

  Er bestaat in Nederland een scala @ joodse organisaties, die over het algemeen een reactionair karakter hebben.
  Deze hebben met name relaties met partijen in Israël rechts van Likoed, zoals ‘Shash’ en ‘Het Joodse Huis’, te omschrijven als ultra-religieus.
  Het zijn dus eigenlijk de orthodoxe haviken van de joodse staat.

 15. Niet L niet R

  Deze mevrouw zou geen minister mogen zijn, met haar gedachten gang en contacten!
  Zij is zeer slim en zal wel weer overal onderuit komen!
  Wat hebben wij toch een mooi Nederland, en wat lopen er bepaalde niet doorzichtige figuren rond!

 16. P. Puk

  Geen schijn van kans tegen deze linkse klassenjustitie. Wanneer gaat de bezem eens door dit stoffige instituut?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.