Filmpje! De Vrijheidskaravaan gaat weer los: op zondag 16 mei massademonstratie op het Malieveld in Den Haag!

Geweldig goed nieuws voor iedereen die onze vrijheid hoog heeft zitten: de Vrijheidskaravaan van Forum voor Democratie trekt weer door het land. Zondag (morgen) 16 mei wordt het spits afgebeten met een grote demonstratie op het Malieveld in Den Haag: voor de vrijheid, en tégen alle onmenselijke vrijheidsberovende beleidsmaatregelen van het kabinet.

Twee maanden na de Tweede Kamerverkiezingen trekt de Vrijheidskaravaan van Forum voor Democratie weer door het land. Want dit is hard nodig. Het coronapaspoort komt er, er komt een testsamenleving – allemaal maatregelen die indruisen tegen de vrijheid die wij allemaal zo hoog in het vaandel hebben. En dus moet er oppositie georganiseerd worden.

“Want het onverdunde, pure FVD-geluid blijft zó ontzettend hard nodig,” legt FVD uit. “Alleen wíj hebben telkens weer de moed om échte oppositie te voeren en op fundamentele gronden de gevestigde orde van repliek te dienen. Wij zijn de ridders van het vrije woord, het vrije denken, het vrije leven. De ‘Socratici, die misschien niet altijd doen wat populair is of applaus krijgt: maar die wél doen wat ons land nodig heeft. De waarheid spreken. De angst voor ostracisme doorstaan. En dat blijven we doen!”

Waarom er juist nú weer begonnen wordt met de Vrijheidskaravaan is helder: “Er is zóveel gaande! Zóveel dat binnenkort onomkeerbaar wordt!” aldus de partij. “De trein dendert door – de trein van de Sustainable Development Goals, de trein van het World Economic Forum, van de Europese eenmaking. Het globalistische net sluit zich – en dat gebeurt via de vaccinatieplicht, het nieuwe ‘vaccinatiepaspoort,’ mass-surveillance, camera’s overal, het ontnemen van onze identiteit via massa-immigratie, het roven van onze soevereiniteit via euromunt en open grenzen… en natuurlijk via de verwoestende klimaatplannen, die ons prachtige landschap onherkenbaar zullen misvormen en onze natuur zullen stukmaken, terwijl de energierekening stijgt, de belastingen ontploffen, het leven dat we hadden onbetaalbaar wordt – en u gedrongen wordt om een ‘duurzame lifestyle’ te aanvaarden.”

“Dit is,” gaat de partij verder,” helaas “de stand van het land.” En juist daarom is het van het grootste belang om bij elkaar te komen en een volksbeweging te creëren die zich verzet tegen de abominabele plannen van het kabinet.

Op zondag 16 mei bijt de Vrijheidskaravaan het spits af op het MALIEVELD in Den Haag. Dat kan omdat FVD de eerste grote organisatie is die toestemming heeft gekregen voor een massale vrijheidsmanifestatie.

Voor iedereen die erbij wil zijn, dit is dus de informatie van de demonstratie:

FVD Vrijheidskaravaan
Zondag 16 mei, 15.00 uur
Malieveld Den Haag

Natuurlijk zijn dit soort demonstraties niet alleen noodzakelijk – of ze nou georganiseerd worden door FVD of door andere organisaties – om duidelijk te maken dat een significant deel van de bevolking niet akkoord gaat met de coronamaatschappij van  Mark Rutte en Hugo de Jonge. Maar het is ook nog eens geweldig dat dit gebeurt in het algemeen omdat we in Nederland decennialang geen beweging hebben gehad die zich echt principieel en overtuigd inzet voor onze vrijheid in het algemeen.

Nederland had enorme behoefte aan een libertaire beweging – een klassiek-liberale beweging die vrijheid als het belangrijkste principe ziet. Niet veiligheid, niet ‘de volksgezondheid,’ niet ‘welvaartsverdeling,’ maar de vrijheid. Zoiets bestond hier eigenlijk niet – hoewel andere Westerse landen wél zo’n beweging hadden.

Volg mij op Twitter en word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal.

Nederland nu dus ook. En daar kan iedereen alleen maar beter van worden – inclusief de mensen die FVD de hele dag verketteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. STOP FVD

  Significant deel? Zoveel wappies hebben we in het land niet hoor. Gooi er eens een getal tegen aan wat jij significant noemt? Ik ben heel benieuwd. Veel van de opmerkingen zijn overigens erg complot theorie gebaseerd, je zou er maar gaan staan op zondag 16 mei.

  Wel afstand houden!!

  1. usb3.0

   Aldus stopje dé opper-wappie der wappies

   1. Antihedo

    Thierry moet zo nodig weer in het nieuws komen over de levens van onschuldige burgers. Er kleeft bloed aan zijn handen.

  2. rutte leugenaar

   sukkeltje

   h**ps://www.at5.nl/artikelen/208981/opnieuw-demonstratie-tegen-coronamaatregelen
   en vandaag weer op het malieveld.

   Steeds meer mensen ontdekken dat ze in de zeik genomen worden en dat corona een hoax is. Een smerig politiek steekspel.

   build back better , hoe verzin je het om je burgers zo te bedonderen !

   1. STOP FVD

    Hahahaha, minus de mensen die met Haga zijn meegegaan. Ook al zo smerig. Jammer joh, er waren 200 mensen? 210 misschien? Steeds meer? Wat voor zielige aantallen had ie eerst dan? 🙂 🙂 🙂 🙂

    BUILD BACK BETTER!!

    Oh ja, je moet ook geen Hema worst meer eten wappie, daar hebben ze het vaccin nu ook al ingedaan!! 😂😂😂😂😂

 2. Monty

  ”tégen alle onmenselijke vrijheidsberovende beleidsmaatregelen van het kabinet.”

  Onmenselijke vrijheidsberoving?
  Welke referentie wordt er hiervoor gebruikt?

  1. janrama

   Monty je weet wel, de bezetting 40-45 was er maar kinderspel bij.

   1. Edjan

    janrama. Dat 40-45 er maar kinderspel bij was, heb ik niemand horen zeggen, maar ik geef toe dat er hier en daar nogal overdreven is.
    Toch was er ook niet helemaal niets aan de hand. Er is met een noodvaart een noodwet doorheen gejast die toch een paar (grondwettelijke) vrijheden heeft opgeschort. Afstand houden, mondkapje, hooguit 2 bezoekers, zelfs een avondklok. Een vaccinatiepas die de mensen die hem niet bezitten een aantal vrijheden onthoudt die eerst normaal waren. Volgens de overheid allemaal voor onze bestwil.

    We gaan het zien want in dat geval worden ALLE beperkende maatregelen zo snel mogelijk afgeschaft. Corona weg = beperkende maatregelen weg. Niet iedereen vertrouwt dit want overheden (in het algemeen) hebben de neiging steeds meer macht te verzamelen.

    Dus de vergelijking met 40-45 vind ik zwaar overdreven maar net doen alsof er niets aan de hand is? Daar vertrouw ik niet op.

    1. Monty

     ”dat er hier en daar nogal overdreven is.”
     ”dat er hier en daar nogal overdreven is.”

     Dus om dit nu ”alle onmenselijke vrijheidsberovende beleidsmaatregelen” te moeten is heel sterk overdreven.

     1. Monty

      te moeten = te noemen

     2. usb3.0

      monty wenst natuurlijk nog meer vrijheid berovende maatregelen want ja monty vindt dat er niet zoveel aan de hand is, monty vindt het ook normaal dat als men zich NIET laat vaccineren deze mensen beperkt dienen te worden in hun bewegingsvrijheid, sterker nog, monty vindt dat deze mensen nog meer moeten worden beperkt want monty vindt de beperkingen best meevallen…

     3. Monty

      @usb3.0
      ”monty vindt de beperkingen best meevallen”

      Monty vind monty vind.
      Wel veel aannames.
      Maar Monty vind dat ”Onmenselijke vrijheidsberoving” wel heel sterk is overdreven of kan jij je wel vinden in deze bewoordingen?

     4. usb3.0

      Ik vind dat de maatregelen onmenselijk zijn en vrijheid berovend, sterker nog, het is grondwettelijk zelfs onrechtmatig, waarom hoor ik monty daar niet over?
      Of vind monty het prima dat mensen onmenselijke vrijheid beroving worden opgelegd zonder inspraak, het gaat immers tegen bv de zelfbeschikking van het lichaam in (artikel 11 over het verplicht dragen van niet werkende mondkapjes) blijkbaar vindt monty het niet ver genoeg gaan en monty vindt dat er nog meer beperkingen opgelegd moeten worden, monty vindt de beperkingen die er nu zijn te beperkt

  2. usb3.0

   “Welke referentie wordt er hiervoor gebruikt?”

   De grondwet druiloor

   1. Monty

    Welke ”Onmenselijke vrijheidsberoving” moeten wij dan ondergaan?

   2. Canta

    usb3.0
    “Ik vind dat de maatregelen onmenselijk zijn en vrijheid berovend, sterker nog, het is grondwettelijk zelfs”
    Wat dacht je van de vrijheidsberoving van de mensen in Gaza?

    1. rutte leugenaar

     ze gijzelen zichzelf domme jongen !

     advies, niet met wapentuig kletteren als je tegenstander groter , sterker en beter uitgerust is.

     De agressie komt wederom uit hamas gebied

    2. Gerda2

     Canta, Israël heeft in het verleden verschillende keren over een 2-staten oplossing willen praten. Maar de Palestijnse leiders wilden dit niet, ze waren en zijn alleen uit op de vernietiging van Israël.
     Het volk wordt voornamelijk gegijzeld en van haar vrijheid beroofd door haar eigen leiders.

   3. Antihedo

    Niet zo huilie huilie. We hebben het misschien iets minder goed dan dat we het gehad hebben. Sommigen zijn mentaal zwak en hier niet tegen bestand. Deze mensen kunnen psychische hulp krijgen. Ik raad je aan hier van gebruik te maken.

 3. september

  Zoveel vrijheidsberovende maatregelingen zijn er niet

  1. Robert75

   Maar Nederland is toch het land waarin alles moet en niets mag ?

 4. Mireille

  Een druk gesticulerende Baudet over vrijheid, een hinderlijke vorm van communicatie. Mij niet gezien, meer vrijheid in en rond mijn huis. Ik fiets zo de straat uit rechtstreeks de polder in. Vrijheid blijheid. En krijgen de bezoekers uit het hele land de reiskosten vergoed van het FvD.?

 5. sonny

  Men kan Baudet demoniseren, afzeiken, maar hem objectief van repliek dienen, gaat niet lukken!
  Hij heeft simpelweg gelijk in zijn stellingen en prognoses, mbt tot onze toekomst!
  Domme zoogdieren behoeven en zijn afhankelijk van een kudde!
  De intelligentere soorten leven in kleine groepen dan wel solitair!
  De mens onderscheidt zich echter in de eigen soort, vanwege de mogelijkheid tot het maken van keuzes, vooral foute keuzes mbt hun leiders (lijders).

  1. right

   Sonny@
   Foute keuzes?
   Eerder gebrek aan juiste inzichten, indoctrinatie en kuddedwang!

  2. Emile Takma

   “Hij heeft simpelweg gelijk in zijn stellingen en prognoses, mbt tot onze toekomst!”

   Jammer dat zijn fractieleden hem daarin niet kunnen volgen.

 6. Heinz

  Met de vrijheid is het goed gesteld, FvD heeft toestemming gekregen om te demonstreren. Waar gaat het dan nog over.

 7. Monty

  ”Vrijheidskaravaan van Forum voor Democratie trekt weer door het land. Zondag (morgen) 16 mei”

  Het gaat morgen regenen.

 8. Monty

  Gelukkig mag er tegenwoordig gedemonstreerd worden ”tégen alle onmenselijke vrijheidsberovende beleidsmaatregelen van het kabinet.”.

  De Duitse bezetter zou dit zeker niet hebben toegestaan.

 9. plakband

  FvD kraakt in zijn voegen. Jammer.
  Het goede nieuws is dat de acties van meneer Baudet in de afgelopen vier-vijf jaar toch hebben gezorgd voor minstens 15-20 kamerleden die de werkwijze van het parijkartel afwijzen. Of ze nu bij FvD zitten of niet, de weerstand groeit langzaam maar zeker en wordt steeds vaker door vooraanstaande politici verkondigt.
  – minder Europa,
  – minder gelukszoekers,
  – minder klimaatgekte,
  – minder linkse indoctrinatie in het onderwijs.
  Meneer Baudet, dat is allemaal aan u te danken.

 10. Gebande_3

  Baudet ging met friendje Freekje een nieuwe pantalon kopen.
  U heeft een lengtemaat vroeg de verkoper?
  Zeker, 40/45 past mij het best

  1. Stanly2000

   Aldus onze humoristische Kokkie.

 11. Canta

  Er zijn mensen die vinden dat je niet met wapentuig moet klapperen als je tegenstander groter en sterker is.
  Dat is precies wat de NSB deed toen de Duitsers hier kwamen want tenslotte waren die veel groter en veel sterker.
  Gelukkig waren er ook mensen die zich, ondanks het verschil in sterkte, zich daartegen verzette.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.