Filmpje! Dictatoriale Sylvana Simons (BIJ1) eist actie tegen “islamofobe” PVV: “Wat gaan we daar aan doen?”

Sylvana Simons vindt het niet kunnen dat er volksvertegenwoordigers zijn die een hekel hebben aan de islam – en die dat ook hardop zeggen. Mevrouw eist dat de Kamer zélf daar tegen in actie komt. Want voor haar is “je niet beledigd voelen” altijd een belangrijker ‘recht’ dan, zeg, de vrijheid van meningsuiting. Zorgwekkend!

Op dinsdag vond er in de Tweede Kamer een debat plaats over de islam in Nederland, de manier waarop er omgegaan wordt met moslims, moslimhaat, islamofobie, problemen met integratie en wat dies meer zij. Het zal niemand verbazen dat met name de PVV op dat onderwerp helemaal losging met een anti-islamitisch verhaal dat zijn weerga niet kent. Dat is immers het bedenkelijke paradepaardje van die partij: haat voor de islam.

Hoe dan ook, hoewel volksvertegenwoordigers van die partij met enige regelmaat de meest vreselijke, belachelijke uitspraken doen, is dat natuurlijk hun goed recht. Dat noemen we nou de vrijheid van meningsuiting. Die is sowieso al belangrijk, maar dat geldt zéker in het geval van volksvertegenwoordigers. Als iemand vrijuit moet kunnen spreken, dan is het een parlementariër – hoe achterlijk sommige uitspraken ook zijn.

Maar wacht! Er is een volksvertegenwoordiger die daar héél anders over denkt. Sylvana Simons, namelijk. Deze woke- BLM- ‘antiracisme’-activiste heeft namelijk niet zoveel met de vrijheid van meningsuiting. Dat ‘recht’ erkent ze alleen maar zolang het gebruikt wordt om ‘minderheden’ niet te kwetsen. Op het moment dat je dat wel doet, pats!, vervalt dat recht meteen. Want het niet-bestaande recht ‘voor minderheden om zich niet beledigd te voelen’ is belangrijker dan al het andere.

“Hij kunnen wij ons als Kamer verbazen over het feit dat racisme en haat jegens moslims in de samenleving groeit als we het hier in de Kamer elke dag toelaten?” vroeg Simons de rest van de Kamer. Ja, daar moet je even op letten. Ze zegt: toelaten. Het gebruik van dat woord suggereert natuurlijk dat ze wil ingrijpen, en hard ook.

Nou, dat blijkt te kloppen. Want ze ging stug verder: “Als heel Nederland ziet en hoort hoe het discours en het maatschappelijke debat, door toedoen van verkozen politici, moslims in toenemende mate demoniseert… Ik vraag het de demissionair minister, ik vraag het deze Kamer, ik vraag het ook de voorzitter: wat gaan we daar aan doen? Wanneer nemen wij ónze verantwoordelijkheid?”

Want, stelt Simons, het is leuk dat minister Koolmees (D66) in een brief aan de Tweede Kamer schrijft dat de maatschappij zelf een rol speelt in het uitroeien van racisme en discriminatie, “maar hoe zit het met de rol van de Kamer? Van volksvertegenwoordigers? Wat gaat dit kabinet en deze Kamer doen om discriminatie en racisme, moslimhaat en islamofobie hier te bestrijden?”

En met “hier” bedoelt ze “niet alleen jegens moslims in ons land, maar ook de moslims die hier werken en het volk vertegenwoordigen.”

Racisme en discriminatie zijn apert fout. Helemaal mee eens. En ja, PVV’ers zijn met regelmaat behoorlijk aanstootgevend bezig. Mevrouw Simons kan dat heel vervelend vinden, maar dit hoort bij de democratie. Als je dat niet wilt moet je maar lekker in een politiekcorrecte dictatuur gaan leven. Niet in een vrij land als Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. rutte leugenaar

  Wat gaan we doen aan dat clubje uiteen ?

  1 zeteltje en een veel te grote racistische broek aan. Probeert de zwarte heks een goedkope imitatie van pechtold uit te voeren ?

 2. Monty

  ”Dat is immers het bedenkelijke paradepaardje van die partij: haat voor de islam.”

  Maar dit staat dus los van ‘de manier waarop er omgegaan wordt met moslims, moslimhaat, islamofobie, problemen met integratie en wat dies meer zij.’

  Wat zoals iedereen weet heeft Wilders net als ik geen problemen met moslims.

  Wilders is alleen tegen de islam.

 3. halo1

  We zijn al super overbevolkt en hebben geen behoefte/nood aan import van welk ras of geloof dan ook. Moslims horen in het Middenoosten..

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

 4. HD

  Nou dat is erg simpel, er zijn in Rusland nog veel werkkampen, uitermate geschikt voor figuren die zich in Nederland als gast behoren te gedragen maar die dit weigeren.
  En als ze van Bijeen lief zijn mogen ze voorin de bus plaatsnemen.

 5. ikweetwatikwil

  Wil je duidelijkheid?? Stem PVV.

 6. Winfrida

  Dus Sylvana, hoe meer moslims er binnen komen, hoe groter wordt de haat tegenover elkaar door overbevolking. De islam is ook geen lieverdje, houdt dat even in de gaten.

 7. Rien E

  islam is geen ras, mw Simons is af

 8. Eppo123

  Mevr Simons gaat u zich eens druk maken over discriminantie in derde wereld landen, dan heeft u veel meer te doen dan hier. Neem ook wat gelukszoekers mee, zodat zij eindelijk eens aan hun eigen land kunnen werken.

 9. StemPzeweg

  Sylvana heeft de PVV niet een keer benoemd.

 10. Aborifa

  Deze koto boesoek wil slechts stemmen trekken van moslims over de rug van de PVV.

  1. Monty

   Maar Wilders heeft toch helemaal niks tegen moslims, alleen een haat tegen de islam.

   Waarom zouden moslims iets tegen Wilders hebben.

 11. Sando

  Noem eens 1 Europees land op die blij zijn met moslims. Erger is er niet het is een ongeneeslijke ziekte!

 12. CZ

  Ach Silvia, enkeltje naar het land van je voorouders, in Afrika zitten ze te springen om bevlogen idioten als jij.

 13. Martin79

  Mag ik even kotsen ?
  WIE heeft er een motie ingediend om niet te kopen bij joden?
  WIE houd er dus racistische praktijken op na die vergelijk baar zijn met regels in duitsland pre ww2?

  Juist Simons en dat is dan niet racistisch en haat dragend?

  1. Jannes-46

   Kauft niet bei Juden is het credo van Sylvana.

 14. Jannes-46

  De rijke geschiedenis van de islam, als het gaat om de inmiddels talloze terreuraanslagen, blijkt Sylvana wel te bekoren, alsmede het uitbundige textielgebruik van de moslima’s.

 15. Mistgabel

  Maf wijf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.