Filmpje! Jan Bennink legt uit: ‘Ik geloof in het vrije woord. Daarom steun ik Thierry Baudet, een onnederlandse held’

In een indrukwekkend filmpje legt dichter, schrijver, reclameman, columnist, en sociale media-influencer Jan Bennink uit dat én waarom hij Thierry Baudet en dus Forum voor Democratie steunt. Ja, ook nu er wéér een afsplitsing is geweest. Welnu, zegt Bennink, dat boeit hem eigenlijk niet. Wat hem wel boeit? De moed die Baudet steeds weer ten toon spreidt. Hij verdedigt het vrije woord, de vrije gedachte. Hij wil vrij zijn. Hij durft ánders te zijn. Dat verdient geen boegeroep, maar steun. 

“Ooit schreef ik een tegeltje,” aldus de man die online ook wel bekendstaat als Superjan. “;Keurige helden bestaan niet.’ Het was gebaseerd op majoor Marco Kroon, een voor Nederland zo schaarse oorlogsheld van wie wij ondanks zijn met bloed en ingewanden verdiende sporen op hoge toon eisten dat hij zich, terug van de jachtvelden, als een droog marinekaakje zou gedragen. Een oorlogsheld gevallen. Niet door een scherpschuttersschot, maar door een plasje in de gracht.”

“Alleen in Nederland kan dat,” gaat Bennink verder. “De Hollandse oorlogspolder is van oudsher een moerasdelta. En de geleedpotige en weekdierbewoners van onze modderplas hebben nu eenmaal een genetisch bepaalde afgunstige bloedhekel aan excellentie. Aan zij die boven het maaiveld uitsteken.”

“Altijd zullen de swamp dwellers uitblinkers naar hun eigen niveau willen terugzuigen, onredelijke redelijkheid van hen verwachten, op hoge toon eisen dat ze zich gedragen. Desnoods ze verraden, en als dat niet meer werkt hun kop eraf hakken. Eigen schuld. Zie de gebroeders De Witt, Van Oldenbarnevelt, Fortuyn, Van Gogh.”

“In dat licht zie ik ook het koningsdrama dat zich van de week ontspinde rond Thierry Baudet. Het briljante kind dat steeds opnieuw laat zien dat de keizer geen kleren aan heeft, ook al krijst die keizer als een big, dreigen zijn herauten zijn excommunicatie, en pogen de soldaten hem het hoofd af te slaan. Thierry blijft trouw aan zijn filosofie en overtuiging, zelfs als de Fairbairn-Sykes dolk wederom uit eigen gelederen komt van mensen waarvan je meer zou verwachten.”

“Thierry laat zich de mond niet snoeren,” legt Bennink uit, “en weigert zich te gedragen volgens de geldende conventies die nu eenmaal zo zijn afgesproken. Thierry Baudet is wakker in een vreemde wereld. Een vrijdenkende ridder zonder vrees of blaam in een laagland vol laag klootjesvolk, verraders en strontvolk. Rancuneus volk. Gemakzuchtig, lomp en bang voor alles. Thierry is die opstandige squadronleader die,” aldus Superjan, “nietsontziend” de vijand aanvliegt.”

“Zijn politiek lenige filosofie, zijn actieve vrijdenken, zijn rücksichtslos uiten. Het vereist moed en uithoudingsvermogen die zeer weinigen is gegeven, en wat hem dus zéér wordt misgund. Weinigen in Nederland hebben de kracht en de mogelijkheid om uit de frames te stappen en onder zware beschietingen het modderige niemandsland tussen de loopgraven te betreden. Niet hier, niet in het land van de platgetreden compromissen waar een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog na een jaar vol avondklokken, Covidkampen zoals in Duitsland en in Canada, en knuffelverboden, nog steeds taboe is. Terwijl de Covidtirannie op vele gebieden zwaarder op het grootste deel van de bevolking drukt dan toen. En een vergelijking, in tegenstelling tot een gelijkstelling, wat mij betreft meer dan gerechtvaardigd is.”

En Bennink was nog niet klaar. Want ook heeft zijn buik vol van de hypocrisie waarmee Baudet zich steeds weer geconfronteerd weet. “Mensen in Nederland zijn nu eenmaal slappe, snel gekwetste, gedweeë volgers die liever kiezen voor het milde verraad: de menthol sigaret, het comfortabele concentratiekamp met Netflix vanuit de sta-op-stoel, McDonalds thuisbezorgservice en een gesceneerde dood. We zwijgen en conformeren liever in het zicht van de tirannie.”

“Ik niet” aldus Bennink. “Ik kies voor de vrijheid, de vrijheid van denken, van de heftige polemiek, van het oneens zijn. Ik geloof, behalve in God, vooral in het vrije woord, ook al is het vogelvrijhoord. Ik voel me juist steeds meer thuis bij de partij van Thierry Baudet, onder dit schalkse leiderschap. Al zou hij de enige zijn die over zou blijven.”

“Het is nu eenmaal, zo is van de week duidelijk geworden, niet iedereen gegeven een commando van het vrije woord te zijn, ook al heb je die fel begeerde groene baret.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. maraton

  Weer een “vrijheidsstrijder”die het welzijn van zijn landgenoten geen moer interesseert.
  Maar hij was dan ook al te lang niet in beeld geweest.
  Deze halve zolen parade vertrekt straks naar de I.C, waar ze ongetwijfeld voorrang eisen bij de zuurstoffles.
  Onder protest dat men aan hun burgerrechten komt.

 2. STOP FVD

  Wat een doorgestoken kaart van zijn vriendje Bennink (still a nobody). Zoekt hij nog steeds een functie elders? Het gaat om de inhoud van de boodschap, NIET dat hij anders durft te zijn, zijn anders namelijk is alleen maar voer voor wappies.

  De rest kijkt m met de nek aan, want DAT verdient hij met zijn narcistische fascistische gewauwel. Wat een idioot te denken dat DAT gesteund moet worden.

  Gelukkig zien we deze man niet bij de serieuze media (logisch ook vooral).

  1. halo1

   Ik zie hier niets “fascistisch” in. Gebrek aan (goede) argumentatie? Schei toch uit met die machteloze kwalificatie!. Baudet heeft 10 boeken meer geschreven dan jij en alleen dat zegt al genoeg…

   1. STOP FVD

    Omdat wappie een paar boekjes heeft geschreven is hij geen fascist of een narcist? Wat een rare kronkel.

    Dat hij of zijn bilmaatje niet ALTIJD fascistisch is, betekent toch niet dat hij het niet is wappie!

 3. Meriadoc Brandebok

  Alleen de fanatici binnen de Baudet-sekte zullen Baudet nog trouw blijven. Door de onzinnigheid van Baudets standpunten en het evidente van zijn narcisme is vrijwel iedereen bij hem weggelopen. Eerst Henk Otten, de man die de partij eigenhandig opbouwde. Toen Eerdmans, Vlaardingerbroek en Eppink. En recent Haga, de politicus goed voor de helft van Baudets zetels.

  Het tragikomische is dat Baudets sekteleden zelf niet inzien hoe Baudet hen naar de afgrond leidt. In plaats daarvan zullen ze Baudet blijven verheerlijken en critici blijven demoniseren. Zie hier Bennink.

  We mogen alleen maar hopen dat ook de fanatici wakker zullen w9rden.

  1. STOP FVD

   👏👏👏👏👏👏👏

  2. halo1

   Nee.. we hoeven niet “wakker” te worden.. Baudet blijft een heerlijke dwarse denker die ons/mij hopelijk nog lang met zijn moves verrast. Wie had b.v. de moed om het Neurembergse tribunaal aan te kaarten.. met zo!n vastgeroeste wij-zij-attitude!

   1. STOP FVD

    Gefeliciteerd, fijn voor fascistje dat hij nog een volger heeft. Open je ogen malle!

    1. halo1

     Weer zo!n machteloze non-argumentatie.. dat kan ik toch net zo goed tegen jou zeggen.. maar ik ben wijzer. Jij stopt het FVD-gedachtegoed zeker niet met je links-naieve one-side-visie..

 4. Emma Louise

  ..mariakaakje, ontspon..

  Met Benninks proclamatie van Baudets heldenmoed en diens wens het ledental te laten groeien naar honderdduizend voorzie ik een ‘Opwekking’ die voorheen slechts in christelijke kringen mogelijk was.

 5. LifeBuddy

  Geweldig Jan Bennink, jij ziet ook dat de arische sLinkse de Criminelen die zich tot de hoogste regenten hebben genesteld Omarmen.
  Jeugdbendes vechten met zware wapens conflict uit bndestem.nl
  hps:///nieuws/ meest gezochte-man-van-europa-verbleef-in-scheveningen-tom-michielsen-had-douane-in-zijn-zak

 6. Lucky Luke

  Ja sufkop Bennink, we geloven allemaal in het vrije woord, daarom kunnen we in Nederland zeggen wat we willen, daar heeft TB nooit voor hoeven te strijden. Het intrappen van een open deur dus.

 7. maraton

  De zoveelste ”vrijheidstrijder” van de Therrykaravaan.
  Maar deze was ook al lang uit beeld geweest.
  Hun medeburgers interesseert hun geen moer.
  Vacinatie wordt uiteraard geweigerd door hen
  Woedend om hun inperking van hun burgerrechten eisen ze straks voorrang
  op de I.C.
  Rustig laten wachten deze gevaarlijke halve zolen.

 8. Branzino

  Hij blijft het schrijven: “Terwijl de Covidtirannie op vele gebieden zwaarder op het grootste deel van de bevolking drukt dan toen. En een vergelijking, in tegenstelling tot een gelijkstelling, wat mij betreft meer dan gerechtvaardigd is.”

  Inderdaad geen gelijkstelling van de corona-onvrijheid, maar een vergelijking, maar dan wel één die wat Bennink betreft in het nadeel van corona uitvalt. Waar haalt hij het vandaan: de corona-tirannie zou zwaarder drukken dan die van WO II? Het is werkelijk een schande om zoiets te roepen. Het feit dat Bennink dat hier gewoon wel kan doen, zonder in problemen te komen, bewijst al zijn 100% ongelijk. Maar voor zo’n inzicht ontbreekt hem de intelligentie.

 9. Emile Takma

  Mijn hemel wat een hersenloos geraaskal!

  Moeten we hier echt serieus op reageren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.