[Filmpje] Pro-Palestina-demonstranten op Jaarbeursplein moeten vertrekken, maar blijven staan

In Nederland is opnieuw een Pro-Palestina-demonstratie aan de gang, dit keer op het Jaarbeursplein in Utrecht. Opnieuw is de mensenmassa te groot en ook dit keer worden de corona-regels niet nageleefd. De politie heeft de demonstranten gevraagd te vertrekken, maar niemand vertrekt.

Op het eerste filmpje is te zien hoe een poging wordt gedaan om de demonstratie te ontbinden. Dat lukt alleen niet echt:

Op het tweede filmpje valt te horen hoe de demonstranten elkaar verder ophitsen en geen blijk geven van de intentie om te vertrekken:

Na meermaals te zijn gewaarschuwd lijkt er nog steeds geen schot in de zaak te zitten. Ook blijft de politie nog steeds rustig aan de zijlijn staan, maar lijkt al wel in formatie te zijn gaan staan.

Na iets minder dan een kwartier wordt er dit keer ook in het Nederlands geroepen dat de demonstranten naar huis toe moeten. Ook dat lijkt geen effect te hebben, want degene die de oproep doet krijgt van iemand naast haar te horen dat ze het moet blijven proberen.

Er is hier duidelijk meer politie aanwezig dan gisteren bij de demonstratie in Den Haag, maar ook hier lijkt de politie er alles aan te doen om maar niet over te hoeven gaan op de hardhandige aanpak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Jack Flash

  Waterkanon?
  Valsema doet dat toch ook?

  1. september

   Dat gebeurt meestal alleen maar in Amsterdam

 2. Tom Bombadil

  waar is de me om dit plein met extreem ongepast geweld compleet weg te vegen?

  1. Quentin Compson

   In elk geval kan Halsema nu niet meer worden verweten dat ze alleen optreedt bij demonstraties van corona-wappies

   1. Jack Flash

    Ach gut, daar is de huistr*l weer.

    1. CZ

     Max Emile Van Velenamen verheugt zich inderdaad in zijn vele namen. Steeds als hij de forumdood sterft staat hij weer op om zichzelf na twee reacties te verraden.

 3. ikweetwatikwil

  Dat krijg je door open grenzen en kom er maar in. Het zal nog wel erger worden.

 4. Rien E

  Waar blijft de ME, want die rammen toch zo graag??

 5. Janna47

  Dit tuig doet gewoon wat het wil en trekt zich nergens wat van aan, zoals ze gewend zijn…de mevrouw kan roepen tot ze een ons weegt maar het zooitje komt niet in beweging….dat wordt allemaal getolereerd en als er gewone Nederlanders protesteren gaat het kanon er op…..wat een zooi

 6. ikweetwatikwil

  Die gasten nemen kinderen mee. Daar verschuilen ze zich achter.

 7. Drostemannetje

  Alles wat links of Islamitisch is, wordt met fluwelen handschoentjes aangepakt. Rechts wat meestal gelijk tot extreem rechts door de media wordt gemaakt, wordt meestal keihard aangepakt. De linkse media en Islamieten zijn anti-Israel en Pro Palestijnen. Afshin Ellian was vanochtend bij WNL en sprak daar al schande over dat deze demonstraties gewoon gebeuren in Nederland. Doet me denken aan de demonstratie van IS van een aantal jaar geleden in Den Haag. Het is idd diep triest.

 8. Steiner

  De vijfde colonne laat weer van zich horen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.