Filmpje! Tweede Kamerleden vechten elkaar de tent uit over Israël en Palestina: ‘Voor wie bent u?’

“Voor wie bent u?” Dat was de vraag van Tom Staal aan de leden van de Tweede Kamer. Dit sloeg natuurlijk op het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Het gevolg? Het ene na het andere lid ging vol op het gas, voor of tegen deze of gene zijde. Interessant, want je zou denken dat juist in de politiek het Nederlandse belang voorop staat. En dus niet de belangen of het gebrek daaraan van twee conflicterende partijen in het Midden-Oosten.

“Netanyahu,” antwoordde PVV-leider Geert Wilders. “Ik ben eigenlijk altijd pro-Israël,” zei ook Groep Van Haga-leider Wybren van Haga. “Heeft Israël het recht om zich te verdedigen of niet?!” beet Roelof Bisschop van de SGP de PowNed-verslaggever toe.

Wilders ging er daarna wat dieper op in. “Ik ben voor democratie, ik ben voor een baken van licht in een donkere krocht genaamd het Midden-Oosten waar één stukje licht is, één stukje democratie, één land waar premiers met één stem meerderheid in het parlement naar huis kunnen worden gestuurd, met een onafhankelijke journalistiek, met een onafhankelijke rechtspraak, met een middenklasse.” Met andere woorden, een democratisch, modern, westers land. Toen Staal hem vroeg of de terreur niet van beide kanten komt, met Hamas-terroristen die bewust zoveel mogelijk raketten afvuren op Israëlische steden, maar met Israël dat ook veelvuldig doelen onder vuur neemt waar burgers zich bevinden, antwoordde Wilders door te stellen dat hij dat “niet zo ziet.”

Maar toen kwamen de pro-Palestijnen-partijen aan het woord. Jasper van Dijk van de SP legde uit dat Israël in zijn ogen “de bovenliggende partij” is, dat Israël zich “schuldig maakt aan bezettingspolitiek, annexatiepolitiek, illegale huisuitzettingen in Jeruzalem.” Dus, vindt hij, hij is niet alleen kritisch op Israël, maar hij wil ook dat het kabinet in actie komt tegen de Joodse natiestaat. “Geen woorden, maar daden.

Het zal niemand verbazen dat DENK’er Tunahan Kuzu flink op het anti-Israëlorgel ging. Waar Wilders niets fout ziet in wat Israël doet, is dat voor Kuzu precies omgekeerd. Staal heeft het volgens hem steeds “over de raketaanvallen van Hamas,” maar hij wil het graag hebben over “de constante bombardementen van het Israëlische leger op Gaza.” Dat klopt natuurlijk – dat Israël te veel geweld gebruikt kan een blinde zien. Maar waar Wilders dát niet wil benoemen, wil Kuzu juist snel voorbij snellen aan het geweld van Hamas om zich alleen maar te richten op het geweld van Israël.

“Ik vind echt dat wanneer internationaal recht wordt overtreden, en daar is volgens mij iedereen het over eens, dan moet je ook komen met sancties.” Dus, zei Kuzu, de Nederlandse staat moet sancties afkondigen tegen Israël. Gek genoeg zei hij niets over Hamas en over Nederlandse steun voor de Palestijnen.

Eigenlijk is het bizar om te zien, want Kuzu meet duidelijk met een dubbele maatstaf. Maar eigenlijk geldt dat ook voor mannen als Wilders en Bisschop. Ze kijken naar het conflict alsof het een intern, politiek, ideologisch conflict in eigen land is. Maar dat is natuurlijk onzinnig. Israël en de Palestijnen zijn voor Nederland buitenlands beleid. En dan hoort er maar vraag leidend te zijn: hoe dienen we de belangen van Nederland. Wat is óns belang, zowel op de korte, middellange als lange termijn? En hoe dienen we dat belang het beste?

Het zijn vragen die anno 2021 niet eens opkomen bij Nederlandse politici – de enige die daar wél over nadacht was FVD’er Freek Jansen die zei dat Nederland naar zichzelf moet kijken en geen principiële standpunten moet innemen over al te veel issues in het Midden-Oosten.

Maar voor de rest is het bizar om te zien: Machiavellisme viert bij ons hoogtij in de binnenlandse politiek, maar als we het over het buitenland hebben verliezen we ons opeens in quasi-moreel gewauwel. Een stommiteit: moraliteit en buitenlandse politiek staan wat mij betreft los van elkaar. Maar als we puur moralistisch naar deze situatie kijken kunnen we alleen maar concluderen dat Israël meestal gelijk heeft en Hamas altijd niet. Hamas is een extremistische terroristische organisatie die alle niet-gelovigen uiteindelijk over de kling wil jagen. Punt. Israël is een democratie die de rechten van burgers overwegend respecteert, maar die helaas met regelmatig disproportioneel reageert als Hamas of andere Palestijnse terreurorganisaties losgaan. Hamas is dus véél fouter dan Israël, hoewel die laatste ook weer geen heilig boontje is.

Dus Israël of de Palestijnen? Nederland. Ik ben voor Néderland. Is dat ook een optie?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. CZ

  Palestina bestaat niet.

  1. Ritter

   CZ

   Inderdaad. Er heeft nooit een Palestijnse staat bestaan. Maar deze leugen word vaak herhaald; zelfs door de media.
   ========

   Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

   Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft zijn grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het gebied werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor zijn inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland. De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

   ht*ps://brabosh.com/2012/10/30/pqpct-ksa-2/

   1. Emile Takma

    Brabosh.

    😆

    1. rutte leugenaar

     inhoudelijk geen commentaar van de strónt vlé®k ! das erg fijn dat hij het weer eens is.

     1. CZ

      @rutte leugenaar: Natuurlijk heeft Van Velenamen geen inhoudelijk commentaar, logisch want dan moet hij uit z’n rukbunker tevoorschijn komen. Overigens bestaat er geen weerwoord tegen Ritters uitstekende en feitelijke uiteenzetting.

   2. rutte leugenaar

    Als je het maar vaak genoeg herhaalt lopen hele volksstammen achter je aan.

    zo maken we van influenza corona, kwestie van herhalen !

   3. LifeBuddy

    100% +++++++. en als de arische sLinkse beginnen te Zeiken over land teruggaven, moeten wij eerst de helft van belgie terug, want dat was 100 jaar geleden van [nedere]land. Gelukkig hoort dat arische sLinkse brussel daar net Niet bij.

 2. rutte leugenaar

  Ik ben voor de realiteit dus ageer sterk tegen de nachtelijke raketaanval op burger doelen door palestijnse ratten op Israel. Ze hebben het conflict gestart en moeten nu op de blaren zitten.

 3. Edjan

  Iran wil Israël vernietigen. Iran geeft Hamas en Hezbollah (tien)duizenden raketten om af te schieten op BURGERdoelen in Israël. Iran wil namelijk het breekpunt weten van de Israëlische raketafweer (Iron dome). Dat weet Iran nu. Iran zou nu in theorie Israël kunnen vernietigen.
  Israël zal duidelijk moeten maken dat daar een heel groot prijskaartje aan hangt. Dus moet Israël nu hard terugslaan. Teveel geweld? Jammer dan. Had je maar niet moeten beginnen.

  Het Westerse (ook Nederlandse) antisemitisme is te ranzig voor woorden. Ook als het omhangen wordt met het pseudo-daftige “kritiek op de staat Israël”.

  1. rutte leugenaar

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  2. Jack Flash

   Edjan++++

 4. Adriaen van Bergen

  Hoe begon het dit keer (net als zo vele andere keren)
  Einde ramadan. Nog een laatste vuurvreterspreek in de moskeeën.
  Net 4 Arabieren in Oost-Jerusalem uit huis gezet, da’s mooi olie op het vuur van de imam.
  Alleen de 4 hadden al een tijd hun huur niet betaald en waren door een rechter gedwongen hun huis te verlaten.
  Zo gebeurt dat in een beschaafd land.
  Rellen breken uit. Aanstichters: Immans en andere ‘leiders’.
  Daarna begint Hamas raketten af te schieten op burgers, een oorlogsmisdaad.
  Israël heeft, uiteraard, het recht op zelfverdediging en slaat terug.
  Telkens voor een bominslag, worden de burgers verteld van het doel weg te gaan.
  De burgers worden als schild gebruikt om de raketinstallaties te beschermen.
  Weer een oorlogsmisdaad.
  Verder heeft de Gazastrook miljarden subsidies opgeslorpt bedoeld om het land op te bouwen.
  Er zijn wel allerlei wapens van gekocht, maar is het land opgebouwd? Nee, natuurlijk niet.
  Israël is gekke Henkie niet, de EU wel.
  De moslims kunnen er in hun wereldbeeld niet bij dat Israël is bevrijd, door de Joden nota bene, en niet meer bij de dar al islam hoort.
  Dat is onmogelijk en ze zullen niet rusten om het, als een soort zombies, terug te veroveren.
  Koste wat het kost.

 5. Wim Vreeswijk

  Dit wordt nu een interessante, zeer duidelijke scheiding der geesten. Met andere woorden: wie is antisemiet en wie niet. Interessant is ook: wie diskwalificeert zich als ultra extreem rechts of zelfs holocaustontkenner.

 6. Eppo123

  Wilders heeft gelijk.

 7. Piet Klein

  Het is ongekend triest hoe mensen in Israel/Palestina lijden onder het conflict. Het is ongekend triest hoe haat wordt aangewakkerd. Het is ongekend triest hoe zeer de Nederlandse politiek meent stevige standpunten te moeten innemen, die noch helpen, noch dat ook maar iemand zich iets aantrekt in deze regio van standpunten in Nederland, zelfs niet van standpunten in Europa. Het enige wat hier gebeurt is het poetsen van de eigen ziel en verder is kolen gooien op het vuur, want er zijn drie mogelijkheden voor de Palestijnen en de Israeli’s, 1 de Israeli’s uitroeien, 2 de Palestijnen uitroeien, 3 er samen uitkomen.

  1. CZ

   “Palestina”

   Bestaat niet.

 8. Drollevanger

  Veel Arabische clubs hebben in hun statuten staan dat elk gebied dat eens onder islamitisch bewind stond moet worden heroverd en weer islamitisch moet worden.
  Daar valt ook bv het Kanalen eiland in Utrecht onder.
  Persoonlijk vind ik dat israel van dezelfde regel mag uitgaan als de moslims.
  Elk stuk land dat na ed oorlog door Joden werd veroverd hoort bij Israel dus mag worden teruggepakt.
  Als de Joden de zwerende vinger die de Arabieren zijn, blijven tolereren komt daar nooit vrede. Dus alle kwaadwillende Arabieren terug naar Arabie.
  Weer pakken we de landkaart. Noem 1 land op die kaart dat onder islamitisch bewind floreert op eigen kracht. Daar mag u een groene vlag opzetten.

 9. Drollevanger

  Ik speelde in de oorlog vaak met twee Joodse meisjes afkomstig uit Amsterdam.
  In +-1950 kwamen die kinderen met hun ouders, huilend bij ons op bezoek. Ze emigreeerden naar de VS, omdat de ouders inzagen dat hier in ons land het anti-antisemitisme weer ouderwets de kop opstak, speciaal in linkse kringen in Amsterdam.

 10. Edjan

  “Als de Palestijnen de wapens neerleggen, zal er vrede zijn, als de Israëli’s de wapens neerleggen, worden ze vernietigd.”

 11. Drollevanger

  Is hier iemand die ervan uitgaat dat moslims op het gebied van gelijkwaardigheid kunnen samenleven met een andere religie. Eerlijk antwoorden!
  Bv een moslim met een Yezidie, met een Boeddhist, of bv met een christen.
  Vertel mij waar dat ooit is gebeurd en stuur daar een echte Nobelprijs heen.
  Of zet een Koerd in dezelfde cel als een Arabier. Daar kun je mooi op gokken. Altijd prijs.

  1. Emile Takma

   “Is hier iemand die ervan uitgaat dat moslims op het gebied van gelijkwaardigheid kunnen samenleven met een andere religie. Eerlijk antwoorden!”

   Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit niet zou kunnen.

   Islamofobie, een ziekelijke moslimhaat, is wel een grote bedreiging.

 12. Ritter

  echte schandaal: waarom meldden journalisten niet dat Hamas in hun gebouw in Gaza zetelde?

  ht*ps://brabosh.com/2021/05/19/het-echte-schandaal-waarom-meldden-journalisten-niet-dat-hamas-in-hun-gebouw-in-gaza-zetelde/

  1. Emile Takma

   Brabosh.

   😂

   1. rutte leugenaar

    verandert de host de inhoud strónt vlé®k ? inhoudelijk ben je het eens das erg fijn.

  2. Emile Takma

   Het frame in dit artikel bestaat uit het feit dat Hamas tegenover Israel wordt geplaatst. Dat is net zo logisch als de tegenstelling FvD tegenover Duitsland.

   1. CZ

    Blabla Van Velenamen.

   2. rutte leugenaar

    probeer het nog eens strónt vlé®k , het is hamas die verantwoordelijk is voor de raketregen. Israël is een heer dat ze geen mensen bestoken maar vooraf aangeven wat ze bestoken zodat gebouwen ontruimd kunnen worden. Het is Israel te doen om hamas schade toe te brengen en geen burger slachtoffers te maken Hele andere handelswijze zoals de ratten die midden in de nacht burgerdoelen bestoken in Israel.

    Dat veel burger slachtoffers vallen in gaza en de jordaanoever komt mede door eigen vuur van hamas.

    Maar goed , zal jou worst zijn , als antisemiet heb jij niets met joden !

    1. CZ

     @rutte leugenaar:

     Israël kan Gaza gemakkelijk wegvegen en met de grond gelijkmaken. Als het ze daarom te doen was zou dit al gerealiseerd zijn.

     1. rutte leugenaar

      klopt , maar de linkse dwazen beseffen dat niet

 13. Drollevanger

  Zolang er in een land nog personen zijn die weigeren zich tot de islam te bekeren, zal er in dat land nooit vrede zijn.
  Syrie was onder de jonge Assad aardig op de goede weg(ik was daar in het verleden)
  Assad had zware straffen gezet op elke vorm van discriminatie van ras of Godsdienst.
  Helaas meende het Westen onder leiding van de vrome Arabieren zich ermee te moeten bemoeien.
  Zie het resultaat.

 14. Monty

  ”Wilders ging er daarna wat dieper op in. “Ik ben voor democratie…”’

  En hij liegt al meteen. Wilders en democratie ha, ha.
  Kijk hoe hij zijn partij heeft vorm gegeven.
  Heeft helemaal niks met democratie te maken.

  Wilders de leugenaar.

  1. Harry Haller

   In plaats van steeds maar weer te zuigen en domme vragen te stellen, komt Monty Python nu plotsklaps en voor het eerst met een persoonlijke ontboezeming en getuigenis: hij brengt zijn haat -en daarmee zijn obsessie- tegen Wilders voluit in beeld.

   Goed zo Monty, voor de draad ermee. Weten we waar je voor staat.

   1. Monty

    ”Weten we waar je voor staat.”

    Was dat een verrassing dan?
    Maar als ik iemand een leugenaar noemt wil dat nog niet zeggen dat ik iemand haat.

    Maar het is natuurlijk wel leuk om mij zo te beschuldigen.

 15. Ritter

  Uiteindelijk zijn de Palestijnen ( en vooral Hamas!) uit op de vernietiging van de staat Israël.

  Dus Hamas zal Israël blijven aanvallen met de hulp van Iran die de wapens verschaft daarvoor.

  Het beginsel programma maakt duidelijk dat Hamas Israël wil vervangen door een Kalifaat. En dat is en zal het doel blijven van Hamas.
  ===========

  Uittreksel uit het Hamas-handvest om te delen met uw gekozen functionarissen

  ht*ps://brabosh.com/2021/05/16/uittreksel-uit-het-hamas-handvest-om-te-delen-met-uw-gekozen-functionarissen/

  1. rutte leugenaar

   let op de strónt vlé®k , hij zal zich wederom conformeren aan de inhoud ! 😉

  2. Emile Takma

   Brabosh.

   😸

   1. CZ

    Emile Van Velenamen.

   2. rutte leugenaar

    zoals voorspeld , de strónt vl®k is een open boek !

    Inhoudelijk weer akkoord ! erg prettig.

 16. Ritter

  Het verhaal van de Israëlische critici luidt dat de huidige aanval van Hamas verbonden is met dat van de uitzettingsprocedures bij Israëlische rechtbanken met betrekking tot enkele eigendommen in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem.

  De waarheid over Sheikh Jarrah is dat het een gewoon eigendomsgeschil tussen particuliere partijen betreft. Iets wat de media u niet vertellen.

  De huizen zijn in 1967 terug gegeven aan de rechtmatige eigenaars, Joden die voor 1948 daar woonden en verdreven zijn door de Transjordaniërs. Tot 1993 hebben de huidige bewoners huur betaald maar sinds de PLO in 1993 op de proppen kwam hielden de Arabieren op met huur betalen. Sindsdien loopt een rechtsstrijd tussen de huiseigenaren en de Arabieren. Uiteindelijk zijn de Arabieren na 28 jaar (!) uitgeprocedeerd en moeten of de huizen ontruimen of de huur en achterstallige huur met rente betalen. En dat weigeren de Palestijnen en daarom dreigt uitzetting.

  ht*ps://brabosh.com/2021/05/17/bijna-niets-dat-u-hebt-gehoord-over-uitzettingen-in-jeruzalem-is-waar/
  =========

 17. Ritter

  “maar die helaas met regelmatig disproportioneel reageert als Hamas of andere Palestijnse terreurorganisaties losgaan. ”
  ===============

  mythe van een ‘disproportionele’ Israëlische reactie op het Palestijnse geweld en terreur

  Helaas is de term “onevenredige reactie” opzettelijk gebruikt om het recht van Israël om zichzelf te verdedigen teniet te doen. Plots wordt Israëls recht op zelfverdediging afhankelijk van een laag aantal burgerslachtoffers. Als die slachtoffers te hoog lijken, wordt Israël opgeroepen terughoudendheid te betrachten en te stoppen met het elimineren van de dreiging. Bovendien lijkt de term ook elke verantwoordelijkheid van Hamas voor die burgerslachtoffers te negeren.

  Maar het is niet vanzelfsprekend dat een hoog aantal burgerslachtoffers wijst op een onevenredig gebruik van geweld. Het zou wel of niet kunnen. Het is noodzakelijk om de feiten te onderzoeken.

  wat zijn de feiten?

  Eerst en vooral blijkt uit het bewijs dat Israël niet de wens heeft om burgers in Gaza schade toe te brengen. Israël valt Gaza niet zonder reden aan. De huidige strijd is een Israëlische reactie op raketten van Hamas en de Islamitische Jihad die op Israëlische steden en dorpen zijn afgevuurd. Het is geen cyclus van geweld; het is een Israëlische reactie op een oorlogsdaad van Hamas.

  Zelfs wanneer Hamas Israël aanvalt en het dwingt te reageren, doet Israël wat het kan om de burgers van Gaza uit de gevarenzone te houden. Het waarschuwt burgers om weg te gaan van de militaire doelen van Hamas. In eerdere veldslagen deed het robo-oproepen en liet het pamfletten vallen om mensen te waarschuwen gebieden te verlaten die het van plan was aan te vallen.

  Ten tweede, en dit is cruciaal: Hamas brengt opzettelijk zijn militaire uitrusting en personeel onder in dichtbevolkte civiele structuren (huizen, appartementsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, moskeeën) wat er toe kan leiden dat er burgerslachtoffers vallen.

  Als Hamas zijn militaire uitrusting en personeel zou onderbrengen in afgelegen gebieden, ver weg van civiele centra, zouden er weinig of geen burgerslachtoffers vallen als Israël de militaire doelen van Hamas zou raken.

  Videobeelden hierboven: En daar gíng het ‘geheime’ (hoogste, zoals gewoonlijk midden in een woonwijk, en met uitgebreide antennes uitgeruste) Gaza-hoofdkwartier van Hamas:
  Israëls tegenstanders beweren vaak dat Gaza zo dichtbevolkt is dat er geen onbevolkte gebieden zijn die ver genoeg verwijderd zijn van bevolkingscentra waar Hamas zijn militaire uitrusting en personeel kan plaatsen. Maar dit is niet zo; Gaza bevat veel van dergelijke onbevolkte gebieden.

  Maar wat nog belangrijker is, zelfs in dichtbevolkte burgerwijken, als Hamas zijn militaire uitrusting en personeel gewoon in gebouwen zou plaatsen waar geen burgers woonden, er weinig of geen burgerslachtoffers zouden vallen. En dit onderstreept het grote verschil tussen onevenredige respons en veel burgerslachtoffers.

  Als Israël een heel buurtblok zou bombarderen om een ​​Hamas-doelwit te elimineren, zou het een onevenredige reactie kunnen worden genoemd. Maar integendeel, de reacties van Israël zijn nauwkeurig, chirurgisch en minimalistisch – het tegenovergestelde van onevenredig.

  Alle video’s van Israëlische stakingen in Gaza (video’s die zijn uitgezonden door zowel het Israëlische leger als door inwoners van Gaza) laten zien dat Israël zich richt op specifieke gebouwen of zelfs specifieke verdiepingen van een gebouw. Burgers uit Gaza vluchten niet; ze staan ​​dichtbij en kijken. Nabijgelegen scholen, moskeeën, ziekenhuizen en woongebouwen worden over het algemeen intact gelaten.

  Waar het op neerkomt is dat Hamas opzettelijk zijn militaire uitrusting en personeel plaatst in scholen, ziekenhuizen, woningen, enz. Het gebruikt strategisch en cynisch zijn eigen mensen als kanonnenvoer, ofwel om op het Joodse geweten te vertrouwen tegen het kwetsen van burgers, ofwel om haat aan te wakkeren tegen Israël en om internationale druk op Israël uit te oefenen om zichzelf niet langer te verdedigen. De schuld voor burgerslachtoffers in Gaza ligt volledig bij Hamas, niet bij Israël.

  De taak van Israël is, net als die van elk land, om zijn volk te verdedigen, en dat doet Israël door middel van chirurgische aanvallen, niet door onevenredige reacties. Grote aantallen burgerslachtoffers in Gaza zijn het directe gevolg van beslissingen en acties van de leiders van Gaza en zullen waarschijnlijk doorgaan, tenzij de leiders van Gaza stoppen met het gebruik van hun mensen als menselijk schild.

  Het is de hoogste tijd om “onevenredige respons” niet langer te verwarren met een groot aantal burgerslachtoffers. Ze zijn niet synoniem.

  h*tps://brabosh.com/2021/05/14/de-mythe-van-een-disproportionele-israelische-reactie-op-het-palestijnse-geweld-en-terreur/

  1. Emile Takma

   Brabosh.

   🤡

   1. CZ

    Emile Van Velenamen

   2. rutte leugenaar

    inhoudelijk weer niets te melden door de strónt vlé®k . Wat een genot hij is het weer met je eens Ritter. Misschien volgende keer eens proberen om een andere link te plaatsen. Media genoeg die exact hetzelfde schrijven. Is de strónt vle®k ook weer blij !

 18. Wum

  Wikipedia::
  Na het uitroepen van de onafhankelijkheid was er een voorlopige regering tot de eerste verkiezingen in januari 1949. Binnen een paar dagen vielen Egypte, Irak, Libanon en Syrië de nieuwe staat binnen. In de Onafhankelijkheidsoorlog werden zij verslagen. Daarbij wist Israël grote stukken land te veroveren.
  Elf minuten nadat de verklaring was ondertekend erkende de Amerikaanse president Harry S. Truman Israël als staat. Snel daarop volgden Iran, Guatemala, IJsland, Nicaragua, Roemenië en Uruguay. In de dagen en maanden daarop volgde de erkenning door andere landen. Op 11 mei 1949 werd Israël lid van de Verenigde Naties.

  Let u a.u.b. op Iran

  1. rutte leugenaar

   let nu op de geschiedvervalsing van de media !

   1. Mireille

    Waar is er sprake van geschiedsvervalsing door de media?

    1. rutte leugenaar

     💩💩💩💩💩💩💩💩💩 , de verbale diarree van de tról van vele namen druipt weer van het scherm !

 19. LifeBuddy

  Hamas kregen 40 miljoen van de arische sLinkse staat, om een haven aan te leggen. De haven moet er nog komen en het is niet moeilijk om te bedenken waar al dat [nedere]landse geld is gebleven. HAMAS is sLinks ONGESCHIKT!!!

 20. Promeush

  Helemaal voor Israël. Hamas is een terroristische beweging.
  Hamas wil helemaal geen 2 staten oplossing, het is hen alleen maar te
  doen om Israel te vernietigen.

 21. 56RdK

  “dat Israël te veel geweld gebruikt kan een blinde zien.”
  Die blinde ziet dat Israël geen andere keuze heeft! En vooral nu zal Israël moeten doorzetten!

 22. Jannes-46

  Ten aanzien van de islamitische doctrine kan men niet disproportioneel genoeg reageren, want bruut geweld is het enige dat die roedeldieren van die doctrine begrijpen. Oog om oog tand om tand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.