[Filmpje] Van der Plas (BBB): ‘Ik ben niet voor testsamenleving, maar áls die er komt moet het goed geregeld zijn’

BBB-leider Caroline van der Plas reageert via een filmpje op sociale media op de vele vragen die ze krijgt over haar ingediende moties met betrekking tot de testbewijzen. Er wordt haar namelijk verweten dat ze daardoor indirect ook vóór een testsamenleving zou zijn. “Nee, natuurlijk niet”, zegt ze. Wel wil ze iets onaangenaams zo dragelijk mogelijk maken, legt de politica uit.

“Ik krijg veel vragen over waarom ik moties indiende naar aanleiding van de testbewijzen. Als je moties indient, ben je dan METEEN vóór de testwet of voor een testsamenleving?”, luidt de retorische vraag die Caroline van der Plas via sociale media stelt: “Nee, natuurlijk niet. Dinsdag wordt er pas gestemd. Waarom dan wel moties? Ik probeer het hier uit te leggen.”

En dan begint het filmpje: “Goeiemorgen, het is vrijdagochtend 7 mei”, zo begint ze. “Gisteren hebben we de hele dag, dertien uur lang, het wetgevingsoverleg gehad over testbewijzen. Nou hebben we geconstateerd in de media dat er een Kamermeerderheid voor lijkt te zijn. En ik heb een aantal moties ingediend.”

Ze legt uit waarom ze met die moties is gekomen: “Nou dien ik die moties natuurlijk niet in omdat ik mijn gedachten al klaar heb dat ik vóór de testsamenleving ga stemmen, daar moet ik nog over nadenken of ik dat überhaupt doe. Maar het is natuurlijk wél zo dat áls die er komt, dan is het wel handig als je al vast een paar dingen kan regelen in een motie.”

Vervolgens noemt het nieuwbakken Kamerlid een aantal voorbeelden, zoals dat er op het platteland voldoende sneltestlocaties moeten zijn, zodat mensen niet heel ver hoeven te reizen.

“Dus”, zo gaat de BBB-voorvrouw verder, “het heeft er niks mee te maken dat ik vóór de testsamenleving ben. Het heeft er álles mee te maken met dat áls die er komt, die wet, en daar lijkt het dus wel op, dat er in ieder geval wat geregeld is.”

Van der Plas benadrukt nogmaals “eigenlijk helemaal niet voor” een testsamenleving te zijn en zegt zelfs “waarschijnlijk tegen te gaan stemmen.” Ze wil gewoon dat, wat het besluit ook wordt, het goed wordt geregeld, en voegt daar aan toe: “Dáárom dien je moties in, niet omdat je perse onderdeel bent van het partijkartel of dat je voor gaat stemmen.”

Hartstikke mooi om te zien dat Van der Plas zich niet zomaar in een bepaalde hoek laat drukken omtrent de testsamenleving, alleen omdat zij de uitkomst, naar haar inzicht, in zo goed mogelijke banen probeert te leiden. Wat ze hier etaleert is zo’n beetje de essentie van het idee van parlementaire democratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. StemPzeweg

  Hier heeft mevrouw triple B wel een punt. Als de testsamenleving er komt moeten er zeker genoeg test locaties beschikbaar zijn. Ook vind ik dat die testen niet op koste van de burger moet komen. Geen eigen bijdrage dus!

  1. Gebande_3

   Ook vind ik dat die testen niet op koste van de burger moet komen

   Precies, laat de overheid het maar uit de door burgers gevulde schatkist betalen.
   Kan iedereen mooi betalen voor degene die naar de Efteling wil.

   Mooi niet, ik heb geen zin om voor andermans pleziertje te gaan meebetalen.

   1. StemPzeweg

    Dat is geen sociale gedachtegang. We zitten allemaal in een boot en we hebben er allemaal belang bij dat bedrijven, cafés en horeca niet omvallen. Wij hebben er allemaal belang bij dat de lockdown opgeheven wordt. Laten we dit dan ook gezamenlijk betalen

    1. rutte leugenaar

     we betalen dit allemaal gezamelijk domme jongen of dacht je dat rutte de NOW subsidies uit eigen zak betaalt domme jongen

   2. Chee

    @gebande heeft iig de afgelopen 10 jaar geen belasting betaald, maar slechts ontvangen op kosten van de belastingbetaler.
    @gebande heeft dds al ruim 10 jaar zeker 1 uur per dag iedere dag weer, @chee en vele andere reaguurders hebben een leven

 2. Max Aue

  Hendrika timmert aan de weg en heeft ook veel verstand van het coronabeleid.

  😂

  1. rutte leugenaar

   ach hugo goebbels vergelijkt een corona vaccin met een frikandel. Over verstand gesproken strónt vlé®k !

  2. leukeditter

   ja en rutte ook hahahahahahahahaha

 3. rutte leugenaar

  FOUT , die test samenleving mag er nooit komen. De opmaat voor meer fascistisch gedrag om je volk te onderwerpen.

  Zoek de overeenkomsten bij de bordjes ,

  A. Alleen voor blanken
  B. Alleen voor gevaccineerden

  Om bordje A is tientallen jaren strijd geleverd

 4. RieninSpain

  ‘Dat het goed geregeld moet zijn’. Mevrouw Van der Plas, mijn motie zou inhouden dat het goed gemanaged moet worden, dus dat Hugo de Jonge er zich niet mee bemoeit (hij kan niets), het RIVM er verre van blijft (bureaucratische wetenschappers) en de GGD’s ook geen leidende rol krijgen, die moeten zich uitvoerend bezighouden met testen, prikken en bron- en contactonderzoek en dat is al moeilijk genoeg voor de GGD-s.

 5. Emma Louise

  Een hele donderdag vergaderen is Karolijn zichtbaar te veel geworden. Wellicht toch even haar cholesterol- en suikerwaardes in de gaten houden.

  1. Aborifa

   Deze opslagplaats van oliën en vetten is niet meer te redden.

  2. Stanly2000

   “Een hele donderdag vergaderen is Karolijn zichtbaar te veel geworden.”
   Vind je het gek als de uitslag van tevoren al bekend was.

  3. rutte leugenaar

   wat een inhoudelijk commentaar wím , je trava rol wordt te zwaar voor je domme jongen

 6. Sando

  Ze stemt wel voor!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.