Filmpje! Zelfs Nieuwsuur geeft toe: ‘Meerderheid Fransen deelt zorgen oud-generaals over ‘ondergang van Frankrijk’

Het is ongelooflijk, maar zelfs het radicaal-linkse Nieuwsuur van de NPO geeft toe dat de situatie in Franse banlieus zo serieus is, dat niet alleen oud-generaals (en dienstdoende officieren) denken dat het land op de afgrond staat, maar een meerderheid van de bevolking óók. Dat is niet gek want, erkent ook Nieuwsuur, er zijn hele wijken in handen van onopgeleide, criminele hordes; wijken waar de politie niet eens bijna durft te komen.

“Het zijn zware tijden. Het voortbestaan van Frankrijk loopt gevaar.” Zo begint het item van NPO-nieuwsvehikel Nieuwsuur met oud-generaal Emmanuel de Richouffz, die een brief voorleest die onlangs werd geschreven voor meerdere oud-officieren, en zelfs door officieren die nog altijd in dienst zijn. In deze brief vegen ze de vloer aan met het wanbeleid in Frankrijk, door de jaren heen, met betrekking tot immigratie en integratie. Het heeft ervoor gezorgd, zeggen ze, dat het land feitelijk op de land van de afgrond staat. Er kon weleens een burgeroorlog uitbreken.

Van een programma als Nieuwsuur verwacht je dat ze heel hard de aanval inzetten op dit soort uitspraken. Maar dat valt alleszins mee. Sterker nog, het programma geeft zowaar toe dat een meerderheid van de Fransen het eens is met de oud-generaals. En voor de goede orde is Nieuwsuur ook nog even naar de voorsteden gegaan waar het zo misgaat – en deelt het programma beelden uit die banlieus met op elkaar schietende bendes en wat dies meer zij.

Zoals de generaal mag uitleggen zijn er in Frankrijk hele banlieus – wijken of zelfs voorsteden – waar de overheid de greep helemaal op kwijt is. Er wordt op grote schaal gehandeld in drugs en wapens. Daar komt nog eens bij dat radicale islamisten in dat soort wijken de straatcultuur bepalen en hun extreme denkbeelden opleggen aan anderen – inclusief aan niet-moslims én aan seculiere, moderne moslims.

“Er heerst een groot gevoel van onbehagen in de Franse samenleving,” vertelt hoogleraar politicologie Pascal Perrineau dan ook aan Nieuwsuur. “Men vraagt om orde en gezag. Er is op dit moment veel geweld in de voorsteden. En daarom zeggen veel Fransen, of ze nu links of rechts zijn: we hebben daadkracht nodig. En dat wordt verwoord in de brandbrief van de militairen.”

Klopt natuurlijk helemaal, maar het is ronduit schokkend dat Nieuwsuur deze generaal én politicoloog dit helder laat uitleggen. Blijkbaar is de situatie in Frankrijk met ontsporende banlieus nu zó extreem ernstig, dat zelfs de NPO er niet meer omheen kan. Let behalve de Nederlandse media ook de Nederlandse politiek op? We moeten natuurlijk niet denken dat zoiets niet bij ons kan plaatsvinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. rutte leugenaar

  In welk land van de EU is het anders ? Elk land kent tegenwoordig no-go area’s . Elk land verzuipt in de allochtone jeugdbendes. Elk land verzuipt in rond trekkende oost-Europeanen die genieten van Schengen tijdens hun rooftochten.

  Het is niets nieuws echter als het kalf verdronken is dempen we de put. 700 kansloze gelukszoekers per week komen Nederland binnen. Kennelijk zijn er nog niet genoeg no-go area’s

  krokodillen tranen dus !

  1. Emile Takma

   “In welk land van de EU is het anders ?”

   In elk land in Europa. De ellendige situatie in Frankrijk is het gevolg van de opsluiting van grote groepen allochtonen in totaal verpauperde banlieues en het ontbreken van een planmatig integratiebeleid. Deze situatie is bijvoorbeeld in Nederland ondenkbaar.

   1. rutte leugenaar

    domme strónt vlé®k heeft even geen herinnering aan de verkrachtingen in Duitsland door het islamitische tuig uit de rubberbootjes.

    Kom even langs in Osdorp domme jongen. Kruip weer onder je steen onwetende hypocriete decadent kwal.

    Je simpele ontkenning is van kleuterschoolniveau strónt vlé®k

   2. rickardinho

    Deze domme koe is nog nooit in een achterbuurt in nederland geweest. Kan hier niet gebeuren? Volgens mij zijn wij de narcosstaat van Europa. Even opletten dombo.

   3. Chee

    @emile trekt zijn ondeugende schoentjes aan en probeert boze reacties uit te lokken met een stelling waarvan een kind van 4 nog ziet dat hij deze plempt om te provoceren.
    Het zegt veel over het kleine bekrompen geestje van Emile.

   4. Mistgabel

    U leeft net als Rutte onder de onderste steen.

 2. Monty

  ”er zijn hele wijken in handen van onopgeleide, criminele hordes; wijken waar de politie niet eens bijna durft te komen”

  Waarom kijken naar Frankrijk als in ons land het zelfde probleem speelt.

  Waarom wordt hier geen aandacht aan besteed?

  1. Hardline

   Waarom start je niet een demonstratie ?.
   Praatjes en insinuaties genoeg, maar de daden ontbreken bij de ruggengraatloze laffe toetsenbordheld Monty….

   Ik wacht op de ontplooiing vanzijn/haar/het initiatief tot actie.

   Put your money where you’re mouth is.

   1. Monty

    ”Praatjes en insinuaties genoeg, maar de daden ontbreken bij de ruggengraatloze laffe toetsenbordheld”

    Vreemd dat je dit alleen in mijn reacties ziet.

    ”Waarom start je niet een demonstratie ?.”
    Misschien dat een volksvertegenwoordiger dit beter op zich kan nemen.

 3. janrama

  Nieuws uit Nederland.
  Coalitie Noord Brabant gesprongen.
  De beweging van de wappies zijn overal uitgerangeerd.

  1. rutte leugenaar

   ben je uitgerangeerd jan ? dat wisten we al, blij dat je het zelf nu ook ziet

 4. Harry Haller

  Het immigratie- en islamprobleem is in Frankrijk vele malen omvangrijker dan in Nederland, alleen al omdat zij met de gevolgen van de Algerijnse erfenis zaten. Het land drijft in hoog tempo naar een burgeroorlog toe. Wat zal daar de impact van zijn, zo in het hart van Europa?

  Niet alleen een hard optreden is nu nodig, maar zeker ook repatriering van grote groepen naar hun oorspronkelijke thuisland, dichte en bewaakte grenzen en het onder curatele stellen van de islam en alle linkse ideologieen.

  1. STOP FVD

   Zo zo, je lijkt het allemaal prima te weten, misschien moet JIJ de politiek in. Er wordt op je gewacht dat is duidelijk.

   1. rutte leugenaar

    hebben de trólletjes ook inhoudelijk iets te melden over de grote problemen met de allochtonen.

    1. STOP FVD

     Ja! Radicaal linkse Nieuwsuur, wat een sneue manier om je “collega’s” zo te benoemen. Of bedoelt de wannabe reporter MvdG dat nieuwsuur dus op een linkse manipulerende manier het nieuws brengt, en hij exact hetzelfde doet maar dan op de rechterkant? Wat maakt DDS dan beter dan de “linkse” media?

     Lekker makkelijk commentaar leveren op kennelijk linkse media maar zelf het dan duidelijk geen haar beter doen, want hier vind je letterlijk alleen maar gemanipuleerde berichten om rechtse rakkers zoals jij te manipuleren in het denken.

     Inhoudelijk genoeg? Wat mij betreft wel wappie!

   2. Mistgabel

    Kom je met een link van de plak en knipwerk clubje uit die nepnieuwsfabriek de NOS aan.
    Hilarisch.

  2. Emile Takma

   “maar zeker ook repatriering van grote groepen naar hun oorspronkelijke thuisland”

   Mogelijk vindt mijn goede vriend het idee van Baudet nog niet zo gek: deportatie van allochtonen naar Madagaskar.

   1. Harry Haller

    Nee hoor, hun thuisland wacht met smart op hen om het eigen land op te bouwen en naar meer welvaart en democratie te streven.

    1. rutte leugenaar

     👏👏👏👏👏👏👏👏

     geheel correct , ze kunnen elke hand gebruiken in de zandbak. Het is asociaal om voor eigen gewin deze mensen te onttrekken aan de arbeidsmarkt in hun thuisland.

     1. STOP FVD

      h**ps://nos.nl/artikel/2381518-nederlands-tróllenleger-verspreidde-nepnieuws-over-corona

      Jij zit ook in dit leger zeker?

     2. STOP FVD

      Woon je in Spanje? :

      h**ps://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2381549-gemeente-bodegraven-onderneemt-juridische-stappen-tegen-complotdenkers

  3. Monty

   ”Het immigratie- en islamprobleem”

   Het islamprobleem natuurlijk zo op te lossen.
   Sluit alle moskeeën en verbieden de koran.

 5. Gebande_3

  dat het land op de afgrond staat.

  Is dat een stadium na: aan de rand van de afgrond staan?

  1. Emile Takma

   😂

 6. Emile Takma

  Le Pen spint garen bij deze onvrede. Het gevolg van jarenlange discriminatie en achterstelling van allochtonen in Frankrijk.
  De rapportage geeft aan dat bij een combinatie van deze zorgen met een economische crisis of een nieuwe aanslag Le Pen kans maakt op het presidentschap. Dat zou een ramp voor Frankrijk betekenen.

  1. Edjan

   Le Pen zou een ramp voor LINKS-mohammedaans Frankrijk betekenen.

  2. Harry Haller

   “Het gevolg van jarenlange discriminatie en achterstelling van allochtonen in Frankrijk.”

   Nee Takma, het is het gevolg van het jarenlang open laten staan van de grenzen, het ongebreideld binnen laten komen van enorme groepen immigranten met een onverenigbare (als religie vermomde) ideologie, met een agressieve machocultuur en compleet andere normen en waarden, en het stelselmatig negeren van terechte wensen van de eigen bevolking.

   Dit alles is veroorzaakt door hetzelfde denken waaraan jij lijdt: het stupide, staatsgevaarlijke linkse denken in globalistische en humanistische termen die buiten het slappe en verweekte westen, nergens ter wereld opgaan.

  3. rutte leugenaar

   nee hoor , een zegen !

  4. Duckday

   Le Pen kans maakt op het presidentschap. Dat zou een weldaad voor Frankrijk betekenen.

  5. Mistgabel

   Een zege voor Frankrijk.
   Die hele kut EU moeten ze opblazen.

 7. Eppo123

  Wanneer komt de burgeroorlog?

  1. Edjan

   Nog veel erger: er komt waarschijnlijk geen burgeroorlog. Het links-liberale-confessionele blok vindt de islamisering dermate belangrijk, dat ze zullen gaan samenwerken met de mohammedanen. Zolang ze de meerderheid hebben (ook al is het maar de helft plus 1) zullen ze dit blijven doordrukken.
   Zo wordt heel Europa stap voor stap weggegeven aan de mohamedanen.
   Madagaskar wordt misschien wel het toevluchtsoord voor oorspronkelijke bewoners die zich niet wensen te bekeren.

  2. rutte leugenaar

   ga is naar Marseille of Le Havre en het wordt je direct duidelijk ! Anarchie is volledig compleet

   1. Branzino

    @rutte leugenaar
    Vertel, wanneer was jij voor het laatst in Marseille en Le Havre? Je maakt wat mee op je oude dag, toch?

    1. rutte leugenaar

     blabla bladieblablabla

     1. Gebande_3

      Na uw talloze reizen door Frankrijk kunt u dit zeker ook in foutloos Frans zeggen?

     2. Emile Takma

      😀

     3. Lucky Luke

      Als de vragen te moeilijk worden is dit kennelijk uw enige antwoord.

    2. Harry Haller

     Branzino: Marseille is Frankrijks hoofdstad in criminaliteit. Waarom probeer jij dat te verdoezelen of weg te lachen?

    3. Emile Takma

     Poepie komt de deur niet uit. Hij laat zich over de werkelijkheid informeren door DDS, Xandershit en dat soort nepnieuws-sites.

     1. Harry Haller

      Takma: Branzino: Marseille is Frankrijks hoofdstad in criminaliteit. Waarom probeer jij dat te verdoezelen met een ad hominem?

     2. rutte leugenaar

      blijft uitermate merkwaardig dat de strónt vlé®k bepaald welke sites geloofwaardig zijn en welke niet. 1 ding staat vast , de strónt vlé®k winkelt selectief langs alle sites voor de artikelen van zijn keuze.

      Misbruikt zelfs de televaag de domme jongen !
      geloofwaardigheid van de strónt vlé®k is derhalve 0 K !

     3. Emile Takma

      bepaalt

     4. Branzino

      @Harry Haller
      Ad hominem is hier de standaard vorm, heb ik inmiddels geleerd. Ik dacht gewoon even mee te doen. Bovendien verstaat @rutte leugenaar geen andere taal, en dit ook niet, vermoed ik.
      vVer verdoezel ik niets en ik lach al helemaal niet. Of je moet mijn gebruikelijke manier van vriendelijk kijken als zodanig beschouwen. Dat is dan wel fout.

 8. ikweetwatikwil

  Ik heb het vermoeden , dat er hier een paar gelukzoekers zitten die hier niet horen.
  Die vinden het heel normaal dat onze Westerse landen over genomen worden door moslims en verder Afrikaans gespuis.

  1. Mireille

   Bezit u zoveel grond? Dacht u dat de inheemse bevolking van al die landen op kolonisatie zaten te wachten? De durfals zijn de nieuwe pioniers van deze tijd die komen aanlanden. De wereld is van iedereen!

   1. rutte leugenaar

    quote De wereld is van iedereen! end

    Daar waar je nationaliteit is domme tról. Zo niet moet je voldoen aan de eisen gesteld in het land van keuze domme tról .

    raar volk die links extremisten !

   2. Harry Haller

    “De wereld is van iedereen!”

    Deze uitroep is de duidelijkste exponent van de totale hersenverweking van het debiele linkse denken. Dat moet je eens hardop roepen in Iran, Irak, Gaza, Rusland of willekeurig welk islamitisch land, moppie.

    Als GroeneKhmer-gekkie weet je natuurlijk na je brainwashing niet beter. Voor Nederland en jouzelf zou het beter zijn als je onder curatele gesteld werd. De wereld gaat kapot aan jouw infantiele halleluja-illusies.

   3. Edjan

    De wereld is van iedereen?
    Koekoek!

 9. JoopvdJoop

  Ach,met boerenverstand zie je dit aankomen,jaren voor gewaarschuwd.
  De linkse kletsmajoors spelen weer op de man zonder enige vorm van inzicht of maatschappelijk gevoel.

 10. Duckday

  Dit gaat met dit land ook gebeuren als er niet ingegrepen zal worden.
  De politiek is gewoon kuis verrot alleen eigen belang telt. Men is te veel zich zelf te promoten en men heeft lak aan de burger. Het land van het inlegvelletje sorry lieg niet en ga zo maar door. En het zou het overwegen zijn om snel uit de EU en EURO te stappen .Uk doet het wonderlijk zeer goed .Alleen de media proberen dat anders te brengen. Wat heeft dit monsterverbond nu voor voordeel welvaart gebracht voor de NORMALE man vrouw. De NL zit in de sociale dienst er is geen werk het Schengen verdrag zorgt dat al het verdiende geld naar het voormalig Oostblok gaat. Sluit de grenzen en ga terug naar de EEG.We zijn bezig ons zelf te vernietegen

 11. rafi

  De Franse regeringen hebben zo veel van hen binnengelaten omdat zij met hen als nieuwe ‘Fransen’ dan hun bevolkingsaantal kunnen opkrikken. De Duitsers doen dat niet. Op die manier tracht Frankrijk het grootste EU-land te worden (daarom zijn ze ook tegen Turkse toetreding). Maar de werkelijkheid is weerbarstiger. Eigen schuld dikke bult. Ik zelf hoop zeer op de ondergang van Frankrijk, die dieven en brandschatters (alleen: hoe moet ik me die ‘ondergang’ voorstellen?). Het is onze erfvijand, eigenlijk die van zovele Europese landen. Wat Frankrijk al niet voor ellende veroorzaakt heeft, in de Duitse landen voor Bismarck en in de Lage Landen, dat wil je niet weten.

  1. Heinz

   De Frans Duitse oorlog!

 12. Rieks

  Maar die hordes hebben wij in potentie ook. Het gaat nog wat generaties duren voordat we er achter komen dat de Oostbloklanden het goed zagen met hun politiek de moslims buiten de deur te houden. Na Frankrijk komt België en dan wij. Onze politici verkwanselen dit land, het begon met de PvdA en Groen Links. CDA en de VVD schikten zich, geen innerlijke weerstand, het pluche zat goed. Het volk ziet het wel goed. Want waar zijn die stemmers van vroeger van PvdA en CDA gebleven? Die zijn overgelopen uit wanhoop naar PVV en FVD en hun teleurstelling is natuurlijk groot nu ze zien dat er toch een links kabinet gaat komen.

  1. Heinz

   Wie loopt er nu over naar het FvD ?

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoordt!

   1. Emile Takma

    verwoord

 13. 56RdK

  Hier zijn er al meer dan genoeg signalen, denk alleen al aan de recente demonstraties tegen Israël!
  Maar ja, de islam krijgt hier nog steeds alle vrijheid en ruimte, elk stukje en decennia miljarden kostende integratietrajecten te niet doend!
  Want wij ‘deugen’ …..

 14. Promeush

  Als het in Nederland zo doorgaat met de immigratie is het hier ook niet zo ver weg
  voordat het hier hetzelfde is in bepaalde steden.
  Grenzen dicht aub.

 15. alla-af sn-akbar

  Hoogste tijd voor een Franse revolutie 2.0

 16. Drostemannetje

  Kan je nagaan als we dit hier krijgen. De politie vlucht al met de staart tussen de benen als er een paar allochtonen met stenen gooien. Hier is het NOG niet zo erg als in Frankrijk, maar we zitten wel in het voortraject daarvan. Je ziet het en merkt het op straat. Er zit totaal geen rem op die gasten. Ze doen en laten wat ze willen. Hier drinken we thee en geven af en toe een flutstrafje. Ze lachen ons vierkant uit. We zijn niet opgewassen tegen deze gasten die misbruik maken van onze gastvrijheid.

  1. Edjan

   +++++

  2. Mistgabel

   Die linkse denken dan de dans te ontspringen.
   Ja, zo dom en achterlijk zijn ze echt.

 17. Niet L niet R

  Er heerst ook een groot ongenoegen binnen deel van de Nederlanders!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.