[Filmpje] Zo schakelt Israëlische leger met grote explosie een hele Palestijnse terreureenheid uit

De onlusten tussen Israël en de Palestijnen zijn weer in volle hevigheid losgebarsten. Israël grijpt daarbij alle mogelijkheden aan om terroristische aanslagen te verijdelen. Eén van de manieren waarop het IDF – het Israëlische leger – dat doet, is door precisiebombardementen op kleine terroristische groeperingen uit te voeren, vlak voordat ze raketten willen afvuren op dorpen en steden in Israël.

Het leger heeft vanniddag beelden vrijgegeven van hoe zo’n operatie eruit ziet. “Dit is het moment waarop we een terroristengroepering onder vuur namen die aan het voorbereiden waren om een explosieve drone van Gaza Israël in te sturen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Rieks

  Het toont de militaire superioriteit van Israël zonder welke het land allang niet meer zou hebben bestaan. Wanneer de Arabieren deze overmacht zouden bezitten zouden de joden al zijn verjaagd, waar naar toe mag Joost weten. Maar men heeft slechts stenen en wat vrij onschuldige raketten die makkelijk worden onderschept. Die wetenschap doet velen van ons kiezen voor de kant van Israël. Maar we mogen niet voorbij gaan aan het feit dat de Arabieren door Israël als minderwaardig worden behandeld, dag in dag uit. Steeds weer nieuwe nederzettingen, obstakels in de infrastructuur zodat eenvoudige verplaatsingen gecompliceerd zijn voor de Palestijnen, geen stemrecht enz. Dat men daar een machteloos gevoel bij krijgt is logisch en dat jongeren naar geweld grijpen is dan ook begrijpelijk. Dit simpelweg veroordelen is te makkelijk. Bovendien is er de demografische factor. 3 1/2 miljoen Palestijnen in 2007 en nu 14 jaar later bijna 5 miljoen en dat gaat natuurlijk in dit tempo verder. En dat op 6000 km2, bijna 800 mensen op een vierkante kilometer. En dan verjaagd worden van je grond als Israël weer wat nederzettingen wil bouwen, dat is vragen om problemen. Er moet een definitieve oplossing komen voordat het conflict explodeert.

  1. rutte leugenaar

   Zullen we met deze logica dan ook maar beginnen om in de randstad de diverse Gaza stroken te bestoken met raketten. Immers de huizenroof door de import uit de rubberbootjes waardoor de autochtone bewoners verdreven worden en als minderwaardig ongelovig stemvee behandeld worden neemt onacceptabele vormen aan. De no-go area’s in Nederland groeien harder dan kool. De Nederlander accepteert dit de jood accepteert dit niet. Het zielige gedrag van de palestijnen staat gelijk aan het kattegejank van de allochtonen hier.

  2. RobVerhoeven

   Waarom worden de Arabieren, of eigenlijk niet dé Arabieren maar dié Arabieren als minderwaardig behandeld? Verdiep je eens in de geschiedenis van dit conflict, misschien begrijp je er dan wat meer van. Vraag je eens af hoe het kan dat er een grote groep Arabieren/Palestijnen als Israëlische staatsburgers in Israël wonen en het daar prima naar de zin hebben!

 2. tata

  180!!!!!

 3. Emile Takma

  DDS verkneukelt zich over de wijze waarop een militaire supermacht een onderdrukt volk moeiteloos weet te verpletteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.