Forum voor Democratie ploft uit elkaar: Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders splitsen zich af

De Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie telt vanaf vandaag nog maar vijf leden. Wybren van Haga stapt samen met twee andere andere FVD’ers uit de partij, en neemt de zetel mee naar een nieuwe parlementaire fractie.

Op social media legt Van Haga de zet uit van de drie heren: “In de afgelopen tijd is er binnen de fractie van FVD een verschil van inzicht ontstaan over de manier waarop politiek bedreven wordt.”

De afsplitsers melden verder: “Het gevolg hiervan is dat de Kamerleden Hans Smolders, Olaf Ephraim en Wybren van Haga in goede harmonie met de FVD-fractie hebben besloten om als zelfstandige fractie door te gaan.”

Wel beloven de drie trouw te blijven aan de beginselen van de partij waarvoor ze twee maanden geleden gekozen zijn: “Het oorspronkelijke verkiezingsprogramma van FVD blijft leidend bij het Kamervwerk en het belang van alle Nederlanders staat nog steeds op de eerste plaats.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. jhak

  Kon niet uitblijven,toch?

 2. Rien E

  Ja die van Haga, wegloper 1e-klasse. Van de chauffeur van wijlen Pim Fortuin, dhr Smolders, valt me dit tegen. Maar niet meer op stemmen dan maar, al deed hij het in Tilburg toch redelijk goed, al zullen de pvda-ers aldaar het niet me eens zijn.

 3. Duckday

  Straks gaat al ons belasting geld naar de afsplitsing. Nu al miljoenen aan uitkeringen van al die op zij geduwde ministers staatsecretarissen wethouders en ga zo m aar door.

 4. tata

  Zetelrovers.

  1. Branzino

   @tata
   Van Haga had wel procentueel de meeste voorkeurstemmen in de Tweede Kamer. De vraag is of zonder Van Haga het FvD zo groot zou zijn.

 5. Branzino

  In goede harmonie afsplitsen, heel bijzonder. Dat kan bij scheidingen in een huwelijk, als beide partijen vinden dan ze beter af zijn zonder de ander. Maar dat kan ik me hier niet voorstellen. Beiden zijn slechter af, in ieder geval getalsmatig en dat is wat in de politiek telt. Maar ik kan me die toevoeging “in harmonie” wel voorstellen. Als er openlijk ruzie zou zijn geweest, zouden de politieke opponenten daar wel raad mee weten en dat schaadt beiden, zowel Baudet als Van Haga.

  Die belofte van partijprogrammatrouw is prachtig, maar verder geen cent waard. Zou één van beide groepen zich ook maar een beetje geremd voelen als ze iets gaan vinden dat niet binnen dat actuele FvD-programma past? Natuurlijk niet, en zo ja, dan verdwijnt de geloofwaardigheid nog veel sneller.

  1. rutte leugenaar

   BLABLA BLADIEBLABLABLA

 6. Rieks

  The continuing story of….Je zult er maar op gestemd hebben. Het wachten is op de overige 4 die gaan vertrekken.

  1. leukeditter

   dn stem ik er nog op..alles liever dan al die linkse staatsmongolen

 7. alla-af sn-akbar

  Die hele versplintering van rechts komt alleen maar voort uit het feit dat het allemaal leeghoofdige ego’s zijn die de kiezer niets te vertellen hebben. Ze zijn alleen maar met hun eigen zaakjes bezig, niet met de Nederlandse kiezer. Ik had graag gezien dat het FVD een grote stabiele partij was geworden. Heel jammer maar het is niet anders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.