FVD’er Pepijn van Houwelingen: ‘FNV is irrelevant geworden en verliest razendsnel leden’

Onlangs liet Kitty Jong, vicevoorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV), weten op Twitter dat Forum voor Democratie en aanhangers van de liberaal-conservatieve partij niet welkom waren bij een demonstratie van de vakbond. De FNV-vrouw noemde de ideeën van FVD “verwerpelijk,” en vond die “verwerpelijkheid’ grond om dus te discrimineren tegen leden en kiezers van die partij.

FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen wil dat niet over zijn kant laten gaan. Hij heeft daarom Kamervragen ingediend. Daarin vraagt hij minister Wouter Koolmees over de relatie met FNV, wat hij vindt van de discriminerende praktijken van de vakbond, en of – als de minister het eens is met FVD dat een vakbond niet zo mag discrimineren, bereid is de subsidie die FNV ontvangt stop te zetten.

Hier zijn de Kamervragen zoals ingediend door Van Houwelingen:

2021Z09210

(ingezonden 28 mei 2021)

Vragen van het lid Van Houwelingen (FvD) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de relatie van de regering met het FNV

Vraag 1

Bent u bekend met deze tweet van Kitty Jong, vicevoorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV)? 1)

Vraag 2

Hoe beoordeelt u dit bericht? Hoe verhoudt deze opstelling van de FNV zich met de kernwaarden ‘inclusie’ en ‘diversiteit’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid? Meer specifiek, bent u van mening dat Nederlandse vakbonden leden van bepaalde politieke partijen bij voorbaat mogen uitsluiten omdat ze een politiek ‘verwerpelijke agenda’ zouden steunen?

Vraag 3

Beschouwt u, gezien het bericht genoemd onder vraag 1, de FNV nog langer als een betrouwbare, serieuze en fatsoenlijke gesprekspartner? Indien dit niet het geval is, bent u bereid elke vorm van samenwerking met en subsidie aan de FNV met onmiddellijke ingang stop te zetten?

1) Twitter, 25 mei 2021, Kitty Jong op Twitter: “@PvanHouwelingen De #FNV neemt hier afstand van. Manifestatie was voor gebouw @2eKamertweets, FvD was uiteraard niet uitgenodigd en blijkbaar verdekt opgesteld om manifestatie over #amoede en #bijstand te framen voor verwerpelijke agenda die op geen enkele manier door de vakbond wordt gesteund.” / Twitter

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Rien E

  fnv is verlengstuk pvda, beiden op weg naar irrelevantie

 2. nexit nu aub

  De fnv is slechts bezig met het jaarlijkse procentje loonsverhoging en heeft geen enkel oog voor de gewijzigde pensioenwet ( fnv houdt stug vast aan db regelingen) , fnv heeft geen oog voor zware beroepen , fnv heeft geen kracht voor het afdwingen van toekomst gerichte regelingen. fnv is vergane glorie.

 3. RvdBe

  Ben 30 jaar lid geweest, heb opgezegd ivm politieke discriminatie van deze “vakbeweging”.

 4. Emile Takma

  Het blijft verbazingwekkend dat de fascist Pepijn van Houwelingen nog de Tweede Kamer heeft gehaald:

  ht*ps://www.welingelichtekringen.nl/boeken/571794/man-achter-het-referendum-heeft-hele-enge-ideeen.html

 5. Monty

  Goede vragen.
  Als je vraag 1 met nee beantwoord ben je meteen klaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.