GroenLinks-wethouder Amsterdam stelt racistisch diversiteitsquotum in: ‘Bij gelijke geschiktheid kiezen we migrant’

GroenLinks-wethouder Touria Meliani van gemeente Amsterdam komt met een ronduit racistisch plan om voornamelijk mensen met niet-westerse migratieachtergrond aan te nemen. Want door vrijwel uitsluitend op niet-blanken te selecteren bestrijdt je kennelijk racisme en discriminatie.

Het idee dat selecteren op achtergrond door middel van een diversiteitsquotum ook gewoon racistische en discriminerend beleid is, wil er bij linkse types als de Amsterdamse wethouder Touria Meliani niet in, zo lezen we in De Telegraaf vandaag. Die zien het zelf graag als ‘positieve discriminatie’. Ze zijn er heilig van overtuigd dat een organisatie, bestaande uit overwegend blanke mensen, nauwelijks zal selecteren op basis van kwaliteit en het belangrijker vindt dat er iemand wordt aangenomen die op de meerderheid lijkt.

Tegelijkertijd denken ze ook dat niet-blanke mensen huiverig zijn om bij een overwegend blanke organisatie aan de slag te gaan. De enige oplossing is dan een quotum verplichten. Want als beide aannames kloppen (is niet zo) dan werkt kennelijk niets zo goed als beide groepen mensen verplicht bij elkaar in dezelfde organisatie te laten werken. Toch?

En volgens het plan van Meliani zal “bij gelijke geschiktheid” de voorkeur uitgaan “naar mensen met een niet-westerse migratieachtergrond.” Dat gaat natuurlijk nooit goed uitpakken, want hoe definieer en controleer je “gelijke geschiktheid”? En wie heeft er vertrouwen in dat dit ook daadwerkelijk gebeurt? Hartstikke leuk als een niet-blanke de baan krijgt, maar heeft diegene er dan zelf het volste vertrouwen in dat hij/zij op basis van kwaliteit is gekozen? Laat staan dat zijn/haar nieuwe collega’s daar allemaal van overtuigd zijn.

Meliani zegt zelf rekening te houden met een gevoel van onderwaardering bij de door haar genoemde groepen mensen, maar haar beleid zal dat juist verder voeden. Maar wat maakt het ook uit, nietwaar? Als het maar ‘goed’ en ‘anti-racistisch’ voelt, is het al snel in orde. Dat alles in de praktijk rampzalig uitpakt, is hooguit een bijzaak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Emile Takma

  Dit heeft niets met racisme te maken, integendeel, het heeft tot doel racisme en discriminatie op de arbeidsmarkt te bestrijden.

  Allochtonen worden in Nederland op de arbeidsmarkt schandalig gediscrimineerd. Het is goed dat de overheid deze misstanden aanpakt.

  1. Bokse

   Zo is dat, laat dat klootjes volk maar werken, dan kunnen wij lekker thuis blijven

   1. Chee

    @dit zijn gemeente banen ,die kosten geld en leveren luxe of irritatie op voor de burger en voegen niks of zeer weinig toe aan de economie.
    Zonder mkb en de multinationals heeft de gemeente provincie en overheid 0 euro.

  2. Sando

   Ook met een moslim getrouwd?

  3. usb3.0

   emietje is een zeer groot voorstander van het bewust discrimineren van mensen, niet om hun kwaliteiten maar om hun blanke kleur

   1. Forlan

    Zeg NEE tegen racisme, van Paramaribo tot Klazienaveen en van Peking tot Bogota. Dit is nóóit ok!!

  4. Winfrida

   Hoe meer migranten, hoe minder geschikte banen er voor hen zijn. Dat geldt ook voor de Nederlanders. Die komen ook niet meer aan de beurt. Dus hoe wil je dit oplossen?

  5. AS210854

   Bij bij1 hadden ze een vacature vrij voor zwarte, maar lieten er nu TOCH geen zwarte solliciteren, alleen maar blanken. Conclusie zwarte willen zelfs bij zwarte niet werken.

  6. halo1

   Dat ligt meestal aan de mensen zelf qua houding, uitstraling, kennis.. maar jij wil de waarheid maar blijven ontkennen…

 2. RS

  Beseft zij wel dat dit discriminatie is ? BEWUST DUS!!

  1. september

   Het is weer in Amsterdam,zij noemt het denk Ik positive discriminatie,maar het blijft discriminatie.

 3. Spoetnick

  De banen waar Meliani het over heeft zijn vooral Melkertbanen.
  Dus feitelijk overbodige maar geldverslindende werkzaamheden.
  Denk hierbij aan diversiteitsmanagers, hulpverleners voor arbeidsmigranten en allochtonen, racisme-onderzoekers, assistenten voor linkse wethouders, universitaire docenten, enz, enz. Zo wordt het evenwicht tussen belastingbetalende arbeiders en op belastingen en subsidie drijvende profiteurs steeds verder verstoord. Let op, uit cijfers blijkt het al jaren: allochtone agenten en allochtone boa’s treden bij voorkeur verbaliserend op tegen autochtone Nederlanders. Deze cijfers worden ‘onder de pet’ gehouden.

  Nog een paar jaar, dan gaat de wal het schip keren. Voor veel jongeren is het dan al te laat.
  Er is maar 4% profiteurs op cruciale functies nodig om de rest van de bevolking onder de duim te houden.
  In Nederland is er inmiddels al sprake van 11% profiteurs. Het aantal profiteurs op cruciale functies stijgt gestaag door de zg positieve discriminatie. Voor de Nederlandse autochtone bevolking is dit beleid rampzaling. De linkse elite heeft haar schaapjes en wachtgeldregeling dan al lang op het droge.

 4. P. Puk

  En dat noemen ze nou discriminatie!

 5. Monty

  ”Bij gelijke geschiktheid kiezen we migrant’’

  Maar die gelijke geschiktheid is er natuurlijk nooit.
  Migranten kunnen nooit niveau halen van een autochtoon. Geen probleem dus.

  1. Monty

   nooit niveau
   nooit het niveau

 6. Piet Klein

  Het bijzondere is dat deze regel niet wordt toegepast bij voetbal. Kennelijk gaat men voor de beste spelers en ik heb niet de indruk dat ze daarbij voorbij gaan aan “migranten”. Sterker nog ik zou me uitermate gediscrimineerd kunnen voelen, want ik verlies met gemak tegen velen als het om een goede voetballer gaat. Heeft niets met mijn huidskleur te maken maar meer met mijn minder goede balgevoel. Als ik toch graag wil voetballen is het voor mij maar te hopen dat er voldoende voetbalteams zijn, uiteindelijk mag ik dan ook het veld op. Veel migranten hebben prima talenten. Als je iedereen aan passende baan wil helpen moet je zorgen dat er voldoende voetbal teams zijn. Hoe zeer u uw gevoel poetst door in het uitzonderlijke geval dat twee mensen gelijke kwaliteiten hebben dan de migrant moet voorgaan, maar de praktijk is dat gelijke kwaliteiten niet heel veel voorkomt, men kiest voor de beste persoon en dan boeit de huidskleur totaal niet. Kortom het is nogal een theoretische maatregel goed voor uw gevoel maar daarna houdt het wel op. Wilt u echt scoren zorg voor banen. Wilt u nog meer scoren voer dan de maatregel ook voor voetbal in, maar dan bij te veel migranten in het team hebben bij ‘gelijke’ kwaliteiten autochtonen de voorkeur. Of nog beter trek uw maatregel in en zorg gewoon voor banen.

 7. Xyz1234

  Omvolking in uitvoering. Met de instroom van 100.000 niet Westerse migranten per jaar en een voorkeur hiervoor ten opzichte van de blanke Nederlander, mag het duidelijk zijn waar men heen wil. Overigens zijn deze ziekelijke fantasieën niet nieuw. Integendeel, ze zijn gebaseerd op de hersenkronkels van Richard Coudenhove-Kalergi.

 8. yellow thread street

  Zoiets kan blijkbaar bij de overheid.
  Bazen van normale bedrijven bepalen zelf wel welke kandidaat met meest geschikt is en of deze ook binnen de cultuur van het bedrijf past.
  Uit ervaring kan ik zeggen, het is mij nog nooit overkomen dat een migrant/allochtoon de beste keuze is.
  Wel hebben we er een keer 1 even gehad voor een functie in het magazijn, het is slecht bevallen.
  Ervaring leerde dat de vaste medewerkers zich beperkt gingen voelen in hun uitspraken.
  Na zijn proeftijd hebben we uiteraard netjes afscheid van hem genomen.

 9. Mistgabel

  Als we nou is alle linkse een gratis enkeltje op een NGO boot richting Afrika of het Midden-Oosten aanbieden, daar kunnen ze ook wel een diversiteit gebruiken.

  1. Emile Takma

   Mistgabel beschouwt dit, naar ik vrees, als een zinnige bijdrage.

   1. Mariposa78

    Mensen ik begin me toch ernstig zorgen te maken over de man met vele namen.
    De reden is dat al zijn nick´s een bepaald doel hebben wat dat doel is???
    Zoals zijn laatste Nick die van een homofiele Duitse ss officier die er geen moeite mee had wat hij de joden aangedaan had.
    En nu weer 1 van een moordenaar? ik begin er een bepaald patroon in te zien en die is niet best kan ik je vertellen.

   2. Mistgabel

    Ja, eigenlijk wel, uitstekend plan.
    Die linkse gehersenspoelde naaien ons land en beschouw ze als land/volksverraders.

    1. Mistgabel

     Bijna geen kip heeft op die linkse shit gestemd, alleen ze hebben die nepnieuws heulmedia mee.

 10. Jack Flash

  Alle allochtonen aan het werk en wij lekker op het terras met een lekker drankje.
  Geweldig, helemaal voorstander van.

 11. Ritter

  Een “kleurtje” bepaald dus of je de baan krijgt.

  Dat is dus racisme…………….naar blanken toe.

  Laat staan dat er werd gezegd: “Bij gelijke geschiktheid kiezen we een autochtoon’.

  Dan zou de hel losbarsten en iedere krant zou er schande van spreken.

  Maar als racisme/discriminatie tegen blanken is dan ik het kennelijk geaccepteerd bij links Nederland.

  Geschiktheid voor de baan moet het criterium zijn en niet een bepaald “kleurtje”.

  1. Emile Takma

   bepaalt

   1. Mark Auel

    Krijg nu eens hersenkanker Takma met je taalverbeteringen en sterf langzaam!

  2. Chee

   @ritter mijn werkgever neemt geen Turken en Marokkanen aan, heerlijk gewoon.
   Geen ellende geen gezeik, heb decennialang met die mensen gewerkt, er is altijd ellende in elke vorm die je maar kan bedenken.

 12. Paardenmiddel

  nou, geweldig. de meeste migranten zijn te laag opgeleid.

  en als je het debat over discriminatie wilt aangaan; neem dan ook de discriminatie van moslims naar joden en westerse mensen mee.

 13. Jan de Haas

  Een ambtenaar met een flut opleiding die nog nooit iets anders heeft gedaan dan van de vaderlandse subsidiepot te profiteren en van haar huidige werkzaamheden een complete puinhoop maakt heeft een mening ………………….

 14. Mistgabel

  Wat een racistisch wijf.

  1. Harry Haller

   Zo is dat, Mistgabel. Het gaat om zwaar, verbeten en openlijk racisme. Maar dat takkewijf heeft het zelf niet in de gaten, ze denkt dat ze goed handelt. De debiliteitsfactor ligt hoog bij links.

   1. Emile Takma

    Mijn goede vriend is bitter en boos zoals gebruikelijk maar gaat inhoudelijk niet in op mijn bijdrage in de aanvang van deze draad. Hoe kan een beleid dat gericht is op het tegengaan van racisme en discriminatie op de arbeidsmarkt, een empirisch feit, in hemelsnaam worden gekwalificeerd als racistisch? Het beleid beoogt namelijk racisme op de arbeidsmarkt op te heffen.

    Mogelijk ziet mijn goede vriend kans hier inhoudelijk op te regeren en een keertje zonder scheldpartijen.

    1. Mariposa78

     Op wat voor een feit zei je?
     Het is niet het juiste woord dat je gebruikt om een punt te maken domme jongen die je bent.

     1. Emile Takma

      Met een ‘empirisch feit’ bedoel ik dat het feitelijk is vastgesteld door wetenschappelijk onderzoek.

     2. Mariposa78

      Nee dat is het niet domme jongen.

    2. Harry Haller

     Takma, als je discriminatie op de arbeidsmarkt wilt bestrijden door discriminatie als middel te hanteren, dan maak je je dus schuldig aan…. juist, aan discriminatie. Achterstelling van blanken in dit geval.

     Zoals al eerder in deze draad gesteld, is het onmogelijk om ‘gelijke geschiktheid’ te bepalen. Als aan dit quotum voldaan moet worden -en dat zullen de rodekreeft ambtenaren dolgraag doen- dan zal iedereen die niet blank is al gauw een job krijgen, zelfs als zijn of haar ‘geschiktheid’ niet in de buurt komt van de achtergestelde blanke – het quotum is heilig.

     1. Emile Takma

      Ik zie dat mijn goede vriend de schandalige discriminatie van allochtonen op de Nederlandse arbeidsmarkt niet ontkent maar mogelijk met mij van mening verschilt over de wijze waarop we dit probleem moeten aanpakken.
      Deze wethouder kiest voor een vorm van ‘positieve discriminatie’ en dat is sedert jaar en dag ook de enige manier waarop discriminatie op de arbeidsmarkt kan worden bestreden. Allochtonen, maar iets vergelijkbaars geldt voor vrouwen, gehandicapten of ouderen, dienen in een sterkere positie te worden gebracht om gelijkwaardig te kunnen meedingen in banen. Het is absurd dit racisme of te noemen. Discriminatie is het wel maar dan in de zin van het maken van een gerechtvaardigd onderscheid.

     2. Harry Haller

      De ‘schandalige discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt’ zal me aan m’n reet roesten, Takma. Vooral omdat het overgrote deel het er zelf naar gemaakt heeft. De allochtonen die geintegreerd zijn en een goede opleiding hebben genoten, hebben allemaal al lang een baan. Helaas blinkt een groot deel nog steeds uit door een belabberde arbeidsmoraal, het niet nakomen van afspraken, het stellen van onredelijke eisen (bidden, halal eten) en het ontbreken van eigen verantwoordelijkheid. Veel werkgevers hebben hun kop gestoten met dit volk en branden hun vingers niet nog eens.

      En dit onwillige, onbekwame en weigerende ‘arbeidspotentieel’ wordt door het groene geteisem in Amsterdam aan een baantje geholpen om hun geweten te zuiveren. En dat is dus precies even debiel als alle andere GroeneKhmer spinsels en illusies.

     3. Emile Takma

      “De ‘schandalige discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt’ zal me aan m’n reet roesten”

      Dat was te vrezen, goede vriend.

      Ik houd me liever bij de feiten.

      ht*ps://www.ad.nl/werk/discriminatie-op-de-arbeidsmarkt-dit-zijn-de-cijfers~a31e53d0/

      h*tps://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/23/discriminatiecijfers-2019-gepubliceerd-registratie-van-discriminatie-incidenten-neemt-toe

     4. Harry Haller

      Conclusie: alle werkgevers (inclusief de overheid) alsmede uitzendbureaus discrimineren en zijn dus vieze racisten.

      Goh, hoe zou dat nu toch komen?

     5. usb3.0

      emietje takema is groenlinkse hufter die structureel zuigt en irriteert hier en dat is zijn voeding

    3. rutte leugenaar

     Niemand kan serieus op de bulk shot van de strönt vlëk ingaan. Immers de strönt vlëk is te dom om te begrijpen dat als je een groep positief discrimineert je automatisch een andere groep negatief discrimineert . Het decadente arrogantie mispunt loopt enkel graag te kwallen.

 15. Cootje

  Het is toch de openbare functies waar de allochtonen een kans op een baan hebben , in het bedrijfsleven waar wie betaald bepaald is het terecht of je wil laten opzadelen met een cultuur invloed die niets oplevert terecht een discussie oplevert om de gezamenlijke activiteiten aan te passen aan een individu , bij de bitterballen moet dan een stukje halal kaas komen , dan kies je voor een mindere Nederlander die de boel in evenwicht houd dan voor een allochtoon met aanpassingsvermogen voor de meerderheid , bedrijven zijn geen sociale stichtingen waar de socialistische elite hun banen vinden van gemeenschapsgeld maar commerciële instellingen die gaan niet investeren in diversiteit , de kreupele helpt de blinden is voor de ambtenaren sector , daar drinken ze thee

 16. Mistgabel

  Dus racisme is alleen als blanken het doen.

  1. Edjan

   Juist. Net zoals seksisme alleen door mannen gedaan wordt.

   1. usb3.0

    Ja én door alle mannen natuurlijk hè

    1. Edjan

     Allemaal. ALLE blanke mannen moeten weg.

 17. Vrijedenkert

  Ongelijke behandeling dus discriminatie! Geen discussie over mogelijk.

 18. Rieks

  Wachten is op iemand die zich benadeeld voelt door deze gekte en en proces aanspant. Hij zal dat proces in NL wel verliezen want de rechters zijn allemaal op de hand van deze discriminatie en zullen dat sanctioneren en daarom moet de klager daarna naar het Europese hof. Dat garandeert niet direct succes want ook daar zitten de groenen en linksen maar het genereert wel aandacht en dat is positief.

 19. J. Punt

  Misschien wel leuk voor linkse subsidiebaantjes in amsterdam want de allermeeste gecertificeerde-wettelijk verplicht- komen helaas niet uit allochtonië! ‘Waarom mag hij zonder relevante training rommelen in die 380 Volt verdeelkast?’ ‘ Omdat ie zo lekker bruin is’

 20. Kharm

  En zo wordt in Nederland door je eigen land gediscrimineerd .
  En zo wordt je in je eigen land tweede rangs burger
  En zo wordt je in je eigen land verplicht om ook naar de voedsel bank te gaan .
  En zo wordt je in je eigen land de eeuwige werkloze
  En zo is het uitzicht op ooit goed en vast betaalde baan ver weg.

  1. Emile Takma

   Rustig maar, de maatregel heeft niet tot doel jou te discrimineren maar de discriminatie van allochtonen een tikkeltje te verzachten.

 21. 56RdK

  Het verval daar begon al toen de PvdA het (ook daar) voor het zeggen kreeg.
  Nu maar hopen dat de lokale idioterie geen pandemie wordt, alhoewel …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.