Hamas viert groot feest: ziet staakt-het-vuren met Israël als grootse overwinning op Jeruzalem

De wapenstilstand die Hamas en Israël gisteren sloten en vannacht om 2 uur lokale tijd inging, lijkt in ieder geval de nacht te hebben overleefd. Met name aan Palestijnse zijde wordt dat gezien als een gigantische overwinning op wat zij zien als “de zionistische entiteit.” De hele nacht werd er feestgevierd door Palestijnen en Arabische Israëli’s.

Hamas stak vuurwerk af, en zong uit volle borst over de nederlaag die Israël zou zijn toegebracht. “De overwinning van het verzet op de bezetting tijdens de slag van het Zwaard van Jeruzalem,” werd vanuit moskeeluidsprekers bejubeld. Straten waren bezet met auto’s, en er werd veel gezwaaid met Palestijnse vlaggen.

De door de Palestijnen als overwinning binnengehaalde staakt-het-vuren is echter met een hoge prijs gekomen. In Gaza vielen honderden doden en liggen door de vele bombardementen cruciale delen van de infrastructuur plat. Hamas is het grootste gedeelte van hun wapenvoorraad en tunnelnetwerk kwijtgeraakt, en enkele hooggeplaatste leiders hebben de strijd met Israël ook niet overleefd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. jhak

  Wat een achterlijk volk is toch.

  1. Harry Haller

   Inderdaad. Primitief, middeleeuws, gebrekkig, onontwikkeld, agressief en te stom om de reet af te vegen na het schijten. Maar superieur in zichzelf voor de gek houden.

 2. Edjan

  Dit “feest” is onderdeel van de propaganda-oorlog.

 3. Awi

  Terreurorganisatie Hamas claimt een grote overwinning behaald te hebben op Israël. Dus gaan ze ongetwijfeld weer raketten bouwen en tunnels graven, om dit ‘succes’ over een paar jaar weer te herhalen. Met dank aan de internationale gemeenschap voor de ‘ontwikkelingshulp’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.