Hardleerse Rutte en De Jonge hebben niets geleerd van valse hoop geven: ‘Besluit versoepelingen pas dag van tevoren’

Het kabinet staat te trappelen om over te gaan naar de tweede stap van het openingsplan, maar denkt zelf geleerd te hebben van het bieden van valse hoop. Dus wat doen ze? Zeggen dat ze pas een dag voor de persconferentie het definitieve besluit zullen nemen.

Bij voorgaande persconferenties was het praktisch altijd zo dat alle besluiten ruim van tevoren naar de pers waren gelekt. Iedereen wist wat eraan zat te komen, we wisten alleen de letterlijke tekst niet. Dus schreeuwde iedereen moord en brand als de gelekte informatie een keer niet overeenkwam met wat er tijdens de persconferentie werd gezegd. En het was natuurlijk olie op het vuur als daar ook nog eens bijkwam dat er op zo’n moment beloften werden gebroken (de avondklok, bijvoorbeeld).

‘Gelukkig’ pakt het kabinet dat tegenwoordig dus helemaal anders aan. De intenties worden nu eerst openbaar gemaakt, maar de definitieve besluiten worden pas de dag voor de persconferentie gemaakt. Dat meldt de NOS. Zo hebben Rutte en De Jonge altijd een excuus om af te wijken van wat “ingewijden” aan de pers hebben verteld én maakt het de persconferenties ook weer spannend. Alleen maakt het voor de eventueel gewekte valse hoop helemaal niets uit.

Afijn, het kabinet richt zich nu volledig op de daling in het aantal ziekenhuisopnames. Als deze daling doorzet dan komen er (waarschijnlijk) versoepelingen, maar als zich een onverhoopte piek voordoet dan wordt het weer uitstellen.

Dat leidt op zich al tot een frappant beleid, want het kabinet heeft om die reden de grootste moeite om te beslissen over of de terrassen straks van 07.00 tot 20.00 uur open mogen. Maar lijkt met het grootste gemak al wel te hebben besloten dat het negatieve reisadvies voor de hele wereld niet wordt verlengd.

En ja, het ís nog onzeker en we wachten allemaal in spanning af, maar het lijkt er sterk op dat er wederom met twee maten wordt gemeten. Horeca-ondernemers hebben het nog steeds moeilijk, maar die lijken niet zo zielig in vergelijking tot Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen.

Wie nog een touw kan vastknopen aan het volledig geïmproviseerde coronabeleid van het kabinet, mag het zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. rutte leugenaar

  deze twee moeten vervolgd worden voor hun misdaden jegens de maatschappij !

 2. STOP FVD

  Vind het wel slim. Ze hebben juist wel geleerd. In een week kan er veel veranderen, zelfs als je het niet verwacht.

  Reisadvies is vanuit NL zelf, waar je naar toe wil zal je afhankelijk zijn van de eisen van het betreffende land, en andersom dat je bij terugkomst in quarantaine moet, afhankelijk van geel of oranje land.

  1. leukeditter

   als ik jou was zou ik alvast in mn graf gaan liggen .. of je bent een bange wezel voor dit griepje of je bent homo en gek op rutte.. iemand die alles verkeerd doet en alles aan mekaar liegt moet wel heel bijzonder voor je zijn

  2. rutte leugenaar

   domme jongen , stopidioot vergeet even dat bijvoorbeeld heel Amerika open is en iedereen is welkom. Het zijn de twee fascisten uit het demissionair kabinet die Nederlanders vastzetten en uitreizen blokkeren. De stopidioot wauwelt er weer op los in zijn vaccindrift en virus fantasie.

 3. september

  Laat ze dat maar doen die versoepelingen niet meer zolang van te voren aankondigen.

 4. september

  Er zijn nou eenmaal die dit een griepje blijven noemen. Hele domme mensen.

  1. leukeditter

   hele domme mensen die dit een killervirus vinden 0,14%ifr en dalende

  2. rutte leugenaar

   zeker hele domme mensen die spreken over een griepje , aan griep gaan immers mensen dood , lijkt erg veel op corona !

 5. kattekop

  Niet alleen die twee maar ook de rest die aansprakelijk is voor deze waanzin horen vervolgd te worden.
  Alleen zijn er geen rechters meer met ballen.
  Trias politica is morsdood.

 6. Paardenmiddel

  De lockdown is voorbij, als de politie zich niet meer voor het rutte-karretje laat spannen, en als de mensen zelf hun leven terug pakken.

  Op rechters in nederland hoeven we ook niet meer te rekenen.
  We moeten het zelf doen, en gelukkig gebeurt dat ook.

 7. 56RdK

  Ach laat die twee nou. De hele week lopen ze erop te geilen dat ze het volk weer kunnen toespreken met volstrekt loze kreten als “dashboard zus en dashboard zo” of “grafiek zus en grafiek zo”.
  Dat ze het klootjesvolk weer een vette worst kunnen voorhouden, klootjesvolk dat je van alles kan wijs maken gezien de verkiezingsuitslag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.