Politie slaat tientallen Extinction Rebellion-actievoerders in de boeien na lamleggen tramverkeer Den Haag

Politie slaat tientallen Extinction Rebellion-actievoerders in de boeien na lamleggen tramverkeer Den Haag

Extinction Rebellion. DutchMen / Shutterstock.com.

Tientallen activisten van de klimaatbeweging Extinction Rebellion zijn vanmiddag opgepakt door de politie nadat zij het tramverkeer in de Hofstad ernstig gehinderd hadden. Dat meldt WNL. De groepering probeert aandacht te vragen voor klimaatverandering en ecocide door het verkeer in grote steden te ontregelen: eerder legden ze ook het verkeer in plaatsen als Amsterdam en Utrecht plat.

Vanmiddag was Den Haag aan de buurt, waar de activisten onaangekondigd waren neergestreken op de Boslaan en de Bosbrug, waardoor een deel van de trams niet konden rijden. Omstreeks 14.00u vond de politie de ontregelende protestactie wel welletjes, en werden tientallen Extinction Rebellion-demonstranten via arrestatiebusjes weggevoerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties