Proost! Dronken corona-Belgen vieren heropening terrassen iets té hard: 'Het leek wel oudejaarsnacht'

Proost! Dronken corona-Belgen vieren heropening terrassen iets té hard: 'Het leek wel oudejaarsnacht'

Genieten van een drankje op een terras. Bron: Shutterstock: Door lipmandarin

Op de dienst Spoedgevallen van ZNA Stuivenberg, een vooraanstaand ziekenhuis in Antwerpen, hebben ze gemerkt dat de terrassen in België weer zijn heropend.

Santé! Afgelopen zaterdagnacht werd de afdeling Spoedgevallen van het ziekenhuis ineens behoorlijk druk. 'Een tiental' mensen kwam met alcoholintoxicatie binnen gestrompeld. Dat meldt De Morgen: "Sommige mensen hebben de heropening van de terrassen behoorlijk hard gevierd (...) We merken dat een spoeddienst midden in de stad daar gevoeliger voor is," zegt Tom Van de Vreken van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) bij Radio 2.

Het ziekenhuis werd niet overladen met dronken Belgen, dus het bracht de capaciteit van het ziekenhuis op geen enkel moment in gevaar. Maar het werd door Van de Vreken wel vergeleken met oudjaarsnacht. Want bedenk wel: dit zijn alleen nog maar de mensen die het écht te bont hebben gemaakt. De groep die net een glaasje minder heeft gedronken, óf wellicht gewoon beter tegen (enorme hoeveelheden) alcohol kan, is natuurlijk nog veel groter.

Het lijkt er dus op dat de Belgen, in Antwerpen althans, aan een ware inhaalslag zijn begonnen. Het is in ieder geval overduidelijk dat ze maar wat blij zijn dat de terrassen daar ook weer zijn heropend. En na een paar keer weer even flink gebruik te hebben gemaakt van de teruggekregen vrijheid, wordt dat vanzelf wel weer uitgebalanceerd met ook een stukje verantwoordelijkheid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties