Hup Zwitserland! Enig overgebleven Europese vrijstaat beëindigt EU-onderhandelingen: “Vrezen voor soevereiniteit”

Het is ongelooflijk, maar er is dan tóch nog een echte vrijstaat in West-Europa. Het gaat natuurlijk om, hoe kan het ook anders, Zwitserland. Want dat land heeft besloten om na zeven lange jaren de onderhandelingen met de EU over een nieuw verdrag te beëindigen. De reden? “Bern vreest voor een aantasting van de Zwitserse soevereiniteit.” Zo, zo. Er zijn dus tóch nog landen die zulke begrippen serieus nemen.

Teletekst komt met geweldig nieuws. Nou ja, niet zozeer voor ons, maar dan toch wel voor onze vrienden in Zwitserland. Want hun regering heeft besloten de onderhandelingen met de EU over een nieuw verdrag te beëindigen. En wel meteen. Die onderhandelingen werden gevoerd om de ruim 100 akkoorden tussen de EU en Zwitserland die er nu zijn te vervangen door één handig document. Maar dat bleek bij nader inzien toch niet zo’n goed idee.

Want, zegt de Zwitserse president nu, er zijn te grote “substantiële verschillen” tussen wat de Zwitsers willen en wat de EU eist. Op welk punt dan? Nou, het zal niemand verbazen wat er aan de hand is: volgens de NOS is Zwitserland bang dat het nieuwe verdrag, als het er wel komt, de nationale soevereiniteit aantast.

“Er bestaan grote zorgen over het vrije verkeer van EU-burgers en een einde aan de beschermende hoge Zwitserse lonen,” aldus de NOS.

Wat een vreugde voor Zwitsers, dat zij nog wél een regering hebben die de belangen van het eigen volk voorop zet, en die de nationale soevereiniteit beschermt. Hadden wij dat in Nederland ook maar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar nee. In ons land moeten we het doen met een doorgeslagen linkse globalistische elite die meer, meer, meer “internationalisering” eist, en die “nationale belangen” en “nationale soevereiniteit” als vreselijke misdaden tegen de menselijkheid beschouwt. De Zwitsers hebben dat veel beter voor elkaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. halo1

  Het zal een afweging blijven tusen de voor- en nadelen:(meer) geld versus vrijheid.. je ziet het in de UK: de “vrijheid” heeft ook (burocratische) nadelen.

  1. Monty

   ”de “vrijheid” heeft ook (burocratische) nadelen.”

   Maar het houd in ieder geval wel de vluchtelingen buiten de deur.
   Die blijven nu massaal op het vasteland.

 2. DutchOutlaw

  Ik hou het kort: “Fuck off met de EU” meer is het niet waard!

  1. halo1

   Dit is dus de rechtse reflex die het voor links zo makkelijk maakt de bal in open doel (“dom!”) te schieten…

  2. Edjan

   DutchOutlaw. 👍

 3. nexit nu aub

  verstandig besluit , waarom zou je de kassa worden van Brussel worden zodat je net als Nederland ELKE WEEK 200 miljoen – lees 200.000.000 euris – over mag maken

  1. halo1

   Je moet wel eerlijk blijven.. en de positieve balans niet buiten beschouwing laten. Als die 250 miljoen is.. dan is het afwegen: 50 miljoen meer, versus gedwongen open grenzen-schade. Mij lijkt het beste erin te blijven maar de nadelen te elimineren…

   1. september

    Je moet in de E.U.blijven,en Zwitserland heeft nooit in de E.U gezeten,moeten ze zelf weten.

   2. nexit nu aub

    pardom , wat wil je nou beweren , we brengen 200 miljoen netto naar brussel.

 4. Gebande_3

  Als ik het goed begrijp, worden de oude afspraken niet vervangen door een alles overkoepelende afspraak.
  Oude afspraken blijven dus gewoon van kracht en verandert er weinig?

 5. janrama

  Grappig, DDS is fel tegen de EU en aan de andere klagen dat bedrijven geen reclame meer plaatsen op DDS.

  Wat wil je, in doorsnee zijn de bedrijven best tevreden met de EU en steunen daarom geen extreme Blogs

  1. Harry Haller

   Janneman, kun je je voorstellen dat iemand (MvdG) commercieel ingesteld is, maar tegelijk ook tegen de politieke EU? Of gaat dit boven je pet?

 6. CZ

  Daar hoef je niet voor te vrezen…

 7. Edjan

  Plasterk in de Telegraaf
  ht*ps://www.telegraaf.nl/watuzegt/1853453725/eu-wil-welvaart-zwitserland-slopen

  Zeer korte samenvatting:
  – Zwitserland is geen lid van de EU maar toch zeer welvarend. Dat komt doordat de arbeidsmarkt gesloten is voor immigranten uit lagelonenlanden en door de sociale uitkeringen te beperken tot de burgers van Zwitserland.
  – Zwitserland heeft een goed werkende democratie met 4 bindende referenda per jaar.
  Dat is meer dan de eu-anti-democraten kunnen verdragen.

  Dus nu wordt Zwitserland onder grote druk gezet om te zwichten. Hopelijk volgt Zwitserland Engeland en verlaat de eu.

  1. NO8DO

   Hopelijk volgt Zwitserland Engeland en verlaat de eu.

   Verschrikkelijk domme man, Zwitserland zit helemaal niet in de EU!

   1. Edjan

    Klopt. Herstel: hopelijk gaat Zwitserland verder zonder verdragen met de eu.

    1. Vrijedenkert

     Zwitserland heeft ruim 100 verdragen met de EU dat zou vervangen en geregeld worden met een nieuw verdrag, als bestaande 100 verdragen prima voldoen en een nieuw verdrag totaal niet volgens de Zwitsers hebben ze groot gelijk om onderhandelingen stop te zetten en bestaande verdragen voort te zetten!
     Geen verdrag gaat niet werken omdat men volledig is omringt door de EU en men toch moet exporteren en inporteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.