Informateur Hamer (PvdA) eist lawine aan linkse hobby’s in regeerakkoord: ‘Duurzame economie, inclusieve samenleving!’

Toen bekend werd dat PvdA’er Mariëtte Hamer informateur zou worden maakte heel rechts Nederland zich dan ook meteen enorme zorgen. Dit zou vrijwel zeker een extreemlinks kabinet gaan worden met een dito agenda. Nou, dat klopt. Want de informatiesectie zit er zo goed als op, en wat mevrouw Hamer wil zien in een nieuw regeerakkoord is linkse hobby na linkse hobby. Van een “inclusieve samenleving” tot “een duurzame economie.” Oh, en natuurlijk moet er ook “digitalisering” komen “en internationalisering.”

Vandaag mochten de rechtsige partijen langskomen bij Hamer, maar dat was vooral voor de bühne. Forum voor Democratie, JA21, de SGP, de BoerBurgerBeweging (BBB) en de fractie-Den Haan, die natuurlijk niet rechts is, maar toen ze nog bij 50Plus zat kon ze mogelijk wel zo ingedeeld worden. Waar ze naar op zoek is, zei ze tegen deze partijleiders, is een coalitie die het steun- en herstelbeleid van de coronacrisis “kan vormgeven.”

Nou ja, dat is deel één. Want in het uiteindelijke regeerakkoord wil ze ook thema’s opgenomen zien worden als “duurzame economie met versterking van het verdienvermogen,” een “inclusieve samenleving” en “digitalisering en internationalisering.” Dat heeft Hamer zelf zo opgeschreven in een schema dat ze, heel handig, mee heeft gegeven aan alle fractievoorzitters.

Het is natuurlijk ongekend. Dit is een ultralinkse agenda. Het is progressief paradepaardje na progressief paradepaardje. Als ook maar ietwat rechtse politicus kan je dit niet eens bijna steunen. Hilarisch genoeg zei Hamer nog wel tegen de partijleiders vandaag dat de coalitie nog niet gevormd is en dat ook zij ervoor in aanmerking komen, maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Geen enkele rechtsige kleinere partij kan dit soort linkse gekte steunen. Doet zo’n kleine club dat wel, dan is het meteen einde oefening. Dan kunnen die parlementariërs beter maar meteen lid worden van de VVD. Want een geloofwaardig alternatief zijn ze dan écht niet meer.

Het is in kannen en kruiken. Hamer zal voor de bühne dat het nog alle kanten op kan, maar dat is flauwekul. Uit haar schema volgt logischer- én noodzakelijkerwijze dat er een uitgesproken linkse – ja, zelfs een radicaal-linkse – coalitie komt. Dus met VVD, CDA, D66, PvdA en, jawel, GroenLinks.

Wat een nachtmerrie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. usb3.0

  Dit zijn dus mensen die voor jou en mij gaan bepalen hoe jij en ik moet leven…

  1. Emile Takma

   Ja, minderheden bepalen niet wat het beleid is Gerrit, maar mogelijk snap je dat niet.

   1. usb3.0

    Je moet je achterlijk lelijke smoel houden…

    1. STOP FVD

     K*t he als iemand anders gelijk heeft en je vindt het niet leuk (zoals zo vaak hier) 😂😂😂

     1. usb3.0

      Klopt ik heb heel vaak gelijk, zeker als het gaat over het feit dat jullie beide zo verschrikkelijk dom zijn en door iedereen hier worden uitgekotst

     2. DavidS1976

      STOP MENTALE RETARDATIE!

      Er is geen gelijk in deze mongo%^ het gaat om het welzijn van Nederland!

      En jij vind dat deze ‘doorgelegen matras’ geschikt voor is om voor ons te bepalen wat nodig is?

      Ze zouden jou wat meer hout onder je lichaam moeten doen!

     3. Emile Takma

      vindt

     4. usb3.0

      Aldus taalautistische taalvarken en tevens taalnazi maxje-mietje takelsma

     5. DavidS1976

      Vindt of vind? Ik maak een taalfout? Veeg wel even het kwakje af met de Bustehouder van je moeder, bij het wassen ziet ze dat toch niet!

     6. CZ

      Vergis je niet hoor, Max Emile Quispel Van Velenamen is volledig vergroeid met dit forum, en hij laat zich lekker masseren door jullie reacties.

     7. Forlan

      Stopje, dit is een forum waarop we (proberen) te discussiëren. Als je zelf vindt dat je gelijk hebt is dat ook niet per definitie gewoon zo, omdat jij dat vindt. Lastig uit te leggen maar misschien moet je een keer afstand doen van de Wajong en in een werkomgeving wat levenservaring opdoe. Dan leer je dat elke mening telt en dat iemand die Kaas niet lekker vindt voortaan door het leven gaat als Stop Jong Belegen Kaas nu!!

    2. Forlan

     Hahahaha
     Snellader +++💪🏻

     1. Mr.blauw.sky

      “Stopje, dit is een forum waarop we (proberen) te discussiëren”

      Forlan,
      het zou je sieren dit soort vermaningen ook
      te richten aan de andere geijkte poep-en smijtwerk-gooiers, ( en dus niet alleen aan diegenen met andere politieke overtuigingen dan Jij hebt .)

      Dat zou het moreel gezag van deze vermaning beslist ten goede komen!

   2. Aborifa

    De rechter bepaalt het beleid.

 2. Emile Takma

  Mevrouw Hamer heeft niets te eisen en dat doet ze ook niet; ze schrijft keurig op wat volgens de serieuze partijen de speerpunten in het te schrijven regeerakkoord zijn.

  Dat rechts-populististen hier ongelukkig van worden is begrijpelijk maar ze vormen een minderheid die vanuit democratisch oogpunt terecht weinig in de melk te brokkelen hebben.

  1. rafi

   rechts-populisten

   1. Mistgabel

    Het is een gevecht tussen nationalisten en globalisten.

    1. usb3.0

     Er is geen gevecht, het is al beklonken met een schoffering naar het Nederlandse volk toe…

   2. Mistgabel

    Links zijn de grootste land/volksverraders.

   3. Mistgabel

    Als rechts aan de macht komt, moeten ze gelijk al die subsidies van de NGO’s en lobbyclubjes stop zetten.

    En de VN een rot trap geven.

  2. usb3.0

   Ach wat ben jij toch een dom jongetje, niet normaal meer, praat het een beetje goed zonder te beseffen wat er achter de schermen zich afspeelt

  3. nexit nu aub

   trutje hamer moet partijen informeren en heeft niets te eisen strónt vlé®k !

   De strónt vlé®k heeft moeite met de rol van een informateur.

  4. usb3.0

   Nederland heeft niet links gestemd integendeel zelfs

  5. CZ

   rechts-populististen

   Waar is de taalnazi als je’m nodig hebt?

   1. Forlan

    Vroeg naar bed denk ik. Het busje voor de sociale werkplaats wacht op niemand hé.

    1. CZ

     @Forlan: Daar heb je gelijk in. Ik heb de cliënten van een nabijgelegen beschermde woonvoorziening vaak onverrichtterzake weer naar binnen zien gaan nadat het busje twee minuten had gewacht.

 3. rafi

  Wat is dat mens toch lelijk…

 4. M. Brandenburg

  Het word steeds duidelijker men heeft nu al 5 linkse partijen nodig om een overheid te kunnen voeren, dit laat perfect zien dat debevolking iets heel anders wil, maar nee we blijven steeds verder naar extreem links opschuiven, nog meer totalitaire overheersing een steeds grotere overheid die steeds vaker achter de voordeur wil komen om op te leggen wat u mag en wat u niet mag.

 5. Drostemannetje

  Dat kan je wel aan de PvdA overlaten. Die hebben niets meer op met ons land. Opgaan in 1 groot Europees rijk. Waarschijnlijk over een jaar of 20 Islamitisch. 1 gemengd volk met de Islam als leidende ideologie. De Nederlanders die het kunnen betalen, zijn dan al geemigreerd.

 6. usb3.0

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ju_TPByRwGk

 7. Mistgabel

  Geen hond heeft op die linkse shit gestemd.

 8. Branzino

  Het begint er alle schijn van te krijgen, dat de race is gelopen. Misschien is deelname van PvdA en GL, dan wel PvdA of GL nog een vraag. Maar het antwoord is niet zo heel erg relevant. Ik vind het wel een mooie afspiegeling van de Nederlandse samenleving, namelijk een grote meerderheid.

  1. usb3.0

   Nee ranzebinootje, Nederland heeft zeker niet ultra extreem links gestemd, als je meent te moete denken dat dit een afspiegeling is van de samenleving ben je écht, écht he-le-maal van de pot gerukt…

   1. Canta

    usb3.0
    “Nederland heeft zeker niet ultra extreem links gestemd.”
    Nee, dat is waar. Hoe komt dat? Omdat er in Nederland wel linkse partijen zijn maar geen EXTREEM linkse partijen. Misschien is dat in jouw ogen wel het geval maar het is wel duidelijk dat jij de zaken niet altijd in het juiste perspectief ziet.
    Nederland heeft dus niet in meerderheid voor links gekozen maar ook zeker niet voor extreem rechts ( PVV en FvD) .
    Maar wat ik toch wel even kwijt moet: jij zegt christen te zijn. Volgens mij hoort een christen respect te tonen bij andersdenkenden. Daar is bij jou helemaal niets van terug te vinden.

    1. Jack Flash

     Laat lekker aanklooien joh.
     Dit kabinet ligt na de komende winter op zijn gat.

    2. usb3.0

     “Daar is bij jou helemaal niets van terug te vinden.”

     De pot verwijt de ketel, jij meent namelijk te denken dat je voor anderen kunt bepalen wat respect is, jij hebt geen respect voor mij als christen das duidelijk..
     En de PVV en FvD zijn niet extreem rechts..

     1. Canta

      usb3.0
      En weer ga je te kort door de bocht. Ik bepaal niet wat respect tonen is,
      dat wordt bepaald in onze cultuur. De cultuur waarvan velen hier zeggen te willen behouden terwijl ze zelf niet aan die normen en waarden voldoen.
      ” jij hebt geen respect voor mij als christen das duidelijk.”
      Weer fout: ik heb geen respect voor de manier waarop jij anderen benadert. Met scheldwoorden ed. Jij ZEGT christen te zijn maar je gedraagt je niet als een christen.
      “En de PVV en FvD zijn niet extreem rechts.”
      Links is ook niet extreem links terwijl dat hier ( door regeerders) constant wordt beweerd.

     2. nexit nu aub

      je kan respect niet eens spellen vooraan file !
      Je bent een zielig zekerdje verder niets.

      Je hebt geen aanleiding noch enig recht om anderen de maat te nemen over respect misselijke tról !

    3. nexit nu aub

     canta wil beginnen over respect de doorgeslagen ezel

     1. usb3.0

      Van de inhoudt naar de vorm, dit doen taalautisten ook altijd.,.

     2. Canta

      nexit nu aub
      “canta wil beginnen over respect de doorgeslagen ezel”
      Ja, wanneer jezelf niet begrijpt wat dat is, dan is zoiets een vervelend onderwerp.

     3. Canta

      nexit nu aub
      “Je hebt geen aanleiding noch enig recht om anderen de maat te nemen over respect misselijke tról !”
      Grappig, want jij denkt kennelijk WEL dat jij het recht hebt MIJ de maat te nemen.
      Maar ook jouw taalgebruik geeft wel aan dat ook jij geen idee hebt wat respect tonen betekent.

 9. Duckday

  De uitslag is al gewoon in orde. Hoe is dat mogenlijk partijen die gewoon flink hebben ingeleverd zitten straks in de regering tegen een vortelijk salaris Minister die zogenaamd afgetreden zijn komen ook weer terug. Het spel vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen.Ben je zeer gewillig dan krijg je een baan als staatsecretaris of minister.
  Dit zijn dan de mensen die flink gaan strooien met ons belasting geld Ook hopen ze nog eens een baan te krijgen in de EU .Is de P***tiek wel te vertrouwen Ze zijn meer met zich zelf bezig te promoten dan het land te besturen. Wat voor de burger verboden is daar doen zij zich te goed aan.

 10. plakband

  Mijn eis: iedereen de bijstand in.
  Hamer aan het werk.

 11. Meriadoc Brandebok

  Ik acht de kans dat de rechtsliberalen en de communisten samen in een kabinet stappen vrijwel uitgesloten. Naar aanleiding van voorbereidende gesprekken noteert Hamer wat partijen belangrijk vinden.

  1. september

   Als ze dat zouden doen ,blijft zo,n kabinet niet Lang zitten.Ik moet dat nog zien,een kleine kans.

 12. Gebande_3

  Vandaag mochten de rechtsige partijen langskomen bij Hamer,

  Wie?

  1. Jack Flash

   Ik zou het niet weten kokkie. Volgens jouw vriend takma bestaan er alleen extreemrechtse partijen zoals PVV/FVD.
   De rest is extreem links, gezien hun agenda.
   Wat ben je toch eenzaam hier.

   😂

 13. Rieks

  En dan nu maar afwachten wat Rutte hiermee doet, en van wie hij steun zou kunnen krijgen, CDA, ChristenUnie. Maar het is godgeklaagd, links verliest en gaan misschien een kabinet krijgen met een linkse agenda. En dat allemaal omdat niemand meer met FVD en PVV wil.

  1. EvertB

   ’t Is wat, Rieks.

   Baudet klaagt ook al dat regerend liberaal Nederland, VVD en D66, de afgelopen vier jaar GroenLinks beleid heeft uitgevoerd. Terwijl Klavers partij toen slechts veertien zetels had. Dat is een knappe prestatie.

   Baudet is daar begrijpelijk jaloers op en wenst ook graag als kleine beweging een grote (buiten)parlementaire invloed te kunnen uitoefenen.

   Heb jij een idee hoe Baudet dat kan realiseren?

   1. Mistgabel

    FvD was een van de grootste stijgers, van 2 naar 8 zetels.

    Het is dat die leugenfabrieken een hele heisa van een paar reaguurders opblies.
    Het trucje werkte weer.
    Anders hadden ze veel meer gehad.

    Was GL en PvdA gestegen?

    1. Mistgabel

     Linkse media, linkse rechters, linkse formateur.

     Tja, wat krijg je dan.

     1. Mistgabel

      Linkse shit..:)

    2. EvertB

     We hebben linkse en rechtse media.
     Linkse of rechtse rechters: een rechter beslist of wetgeving wordt nageleefd.
     Linkse of rechtse formateur? Deze persoon zoekt gegadigden om minister of staatssecretaris te worden.

     Bovenstaande kan niet doorslaggevend zijn in de verklaring van de grote invloed van GroenLinksbeleid.

   2. nexit nu aub

    conformeren aan de idioterie van het partijkartel en zo eurofiel mogelijk naar buiten treden en zijn kostje is gekocht. Enkel ageert hij juist tegen dat partijkartel domme jongen

   3. Rieks

    Iets bereiken via buitenparlementaire actie is moeilijk, het blijft marginaal. Wat je ook doet je hebt de steun nodig van enkele media met invloed. De (linkse) publieke omroepen kun je vergeten maar de kans dat SBS6 en RTL een keer aan het schuiven gaan zit er in. En natuurlijk zit Ongehoord Nederland eraan te komen maar ze zullen zich eerst moeten bewijzen. Zonder media aan je kant red je het dus niet, de rol van media is al groot maar wordt nog groter, we gaan zoals zo vaak dezelfde kant op als de VS. En wat de kranten betreft, beweging om het linkse kamp te verlaten zie ik daar niet. Want dat zou toch betekenen bakzeil halen en dat zou gezichtsverlies betekenen en dat gebeurt niet.
    Echt, als ik 15 jaar jonger was zou ik emigreren, direct.

 14. Mistgabel

  Inclusieve samenleving.

  Die linkse geven we een gratis enkeltje op een NGO boot richting het Midden-Oosten of Afrika.
  Dat willen ze graag en daar kunnen ze ook wel wat diversiteit en een inclusieve samenleving gebruiken.

  Win-win situatie.

 15. Piet Klein

  Geweldig, het herstelplan bestaat uit het stellen van doelen. Nu hoef je niet eens de basisschool te hebben afgemaakt om doelen te kunnen stellen dat is het eenvoudigste wat er te bedenken is.

  Een inclusieve samenleving daar is weinig op tegen. Het zou toch geweldig zijn als ook mevrouw Hamer inclusief is naar de PVV, naar het FvD, naar nieuw rechts, als homo’s niets meer te vrezen hebben en vrouwen niet achter gesteld worden.

  Een duurzame economie daar kan niemand tegen zijn. Fantastisch als de economie klimaat, natuur, cultuur respecteert, maar de huidige opvattingen van het kartel willen het landschap niet respecteren, geen haar op hun hoofd nog van Hamer pakte de kans tijdens de corona om bijvoorbeeld de CO2 uitstoot van vliegtuigen aan te pakken. Met gemak gingen er bakken geld naar de vliegtuigmaatschappijen.

  Digitalisering feitelijk zou dat geen slecht plan zijn maar de resultaten van het kartel met digitalisering zijn dat ze niet in staat zijn toeslagenaffaire te voorkomen, noch in staat zijn na het constateren van onrecht fraudeurs te pakken en onschuldigen schadeloos te stellen, de zorgautomatisering is onnodig complex en kost zeeën geld en van zorgtijd, het UVV is een puinhoop etc.

  En internationalisering, vermoedelijk bedoelen ze meer EU, want het is overduidelijk dat internationaal gezien de Chinezen enorm succesvol zijn door hun slimheid, hun discipline, de strakke organisatie en lage lonen. Vermoedelijk gaat de nieuwe coalitie door met het bakken van geld geven en lenen aan zuidelijke landen. Onder het mom van coronasteun worden ‘investeringen” gedaan onder voorwaarde van hervormingen naar zuidelijke landen, waarbij de Italianen gemiddeld rijker zijn dan wij, de Fransen gemiddeld meer verdienen dan wij. En deze ‘investeringen’ zijn louter consumptieve gelden die, natuurlijk dat zouden wij ook doen, gewoon opgesoupeerd worden, omdat geld uit de subsidiekraan simpeler verdient dan het winnen van de concurrentie van de Chinezen. Het geld wordt geconsumeerd, de drive om concurrerend te worden verdwijnt en na verloop van tijd wordt er in nog grotere mate de hand opgehouden en mag u weer dokken. Of zoals Rutte het doet leent hij het geld dat hij schenkt en mogen uw kinderen of kleinkinderen het geld ophoesten.

  Nee doelen stellen is niet ingewikkeld alhoewel de doelen die Hamer op de agenda zet nogal diffuus zijn en de precieze bedoelingen nog niet scherp omlijnd zijn. Maar doelen stellen is de kunst niet, doelen realiseren is wel de kunst. Dit kartel heeft een traditie in falen, de Fyra, uitkeringen naar Groningers, stikstof dossier, pensioen dossier, corona dossier, kijk en huiver van de slechte aanpak, de idiote hoeveelheden geld die verkeerd gerouteerd worden etc.

  Hoe gaat u de inclusieve samenleving realiseren verder met het afnemen van dna bij Friezen en subsidiëren van BLM is dat inclusief, of komen er meer PVV rechters, PVV burgemeesters, krijgt rechts in evenredigheid zendtijd toebedeeld, krijgen alle starters op de huizenmarkt faire kansen?

  De kunst is hoe doelen te realiseren en dan wordt het kennelijk bar stil vanuit den Haag. Wat Hamer een herstelplan noemt onderscheid zich nauwelijks van borrelpraat met ‘goede’ voornemens. Dit is een bedroevend herstelplan. Er is geen plan, er is geen visie, er is geen debat. Het is tenenkrommend slecht, een paar modieuze doelen.

  We zitten in een formatie met zwaar geblesseerde paarden. Rutte die fout op fout stapelde in de toeslagaffaire, bewust niet op kwam voor ernstig gedupeerde Nederlanders, bewust informatie ging achterhouden, bewust probeerde de boodschapper Omtzigt te dumpen en daarna een compleet leugencircus.

  Hoekstra die Omtzig bleek te laten vallen, en nog steeds laat vallen en een beroerde campagne voerde. Rutte en Hoekstra die de Jonge maar laten voort ploeteren in het corona dossier, verkeerd strategie (groepsimmuniteit), te weinig capaciteit in de zorg, mislukt app, geld wordt toegeschoven aan een collega CDA-er, falende vaccinatie en er gaan idiote bedragen naar zaken die buiten proportioneel zijn etc.

  Kaag die de campagne inging met nieuw leiderschap wat uiteindelijk betekende schoothondje van Rutte. Kaag die terroristische Palestijnse organisatie subsidieerde en daar recent weer meer door gaat.

  Rutte, Kaag, Hoekstra die er niet voor terugdeinsde een toneelstuk op te voeren in de kamer maar feitelijk partners in crime waren in de toeslag affaire, in de Omtzigtgate. Ze zijn dermate geblesseerd dat elkaar daarin gevangen gaan houden in een komende coalitie.

  Het geklungel in deze formatie. De nieuwe bestuursstijl van Rutte, een super slap verhaal. Om te voorkomen dat de toeslagaffaire maar blijft terugkomen in de media gaat deze regering massaal de boel uitkopen door alle schulden van de betrokkenen over te nemen. Ze zijn maar niet in staat gewoon klip en klaar te beoordelen wie benadeelt is en wie niet. Ze zijn niet in staat om het te regelen.

  De slogan om zo snel mogelijk de puinhopen van de toeslagenaffaire achter zich te laten is de slogan “we moeten verder, we hebben een herstelplan nodig”.

  En zie hier een herstelplan dat bestaat uit links modieuze doelen waarbij er geen enkele visie hoe dat te realiseren als ze al in staat zijn uit te leggen wat die doelen precies voor u betekenen.

  Dit is den Haag vandaag, mooier kunnen we het niet voor u maken.

 16. Branzino

  Mariëtte Hamer is inderdaad PvdA-lid en nog eens een prominente ook. Maar ze is ook SER-voorzitter en wat ze nu doet is eigenlijk waar de SER voor is opgericht. Die is er namelijk om elkaar voorheen bestrijdende partijen, overheid, werkgevers en werknemers, aangevuld met andere deskundigen en belanghebbenden, bij elkaar en in gesprek te brengen. Dat is één van de unieke constructies van onze samenleving, vaak ook “polderen”genaamd.
  Verder legt zij natuurlijk aan niemand iets op. Ze heeft nu de thema’s verzameld waarover het moet gaan en gaat na hoe de partijen daarover denken. Als een meerderheid iets niet of juist wel ziet zitten valt het af of wordt het uitgewerkt. Zo werkt dat en juist die aanpak is heel democratisch. Het feit dat Wilders afhaakt zegt veel meer over Wilders (hij wil niet) dan over Hamer c.s.

  1. CZ

   Wat een alleraardigst sprookje lepel jij daar op, Brantino!

   1. Branzino

    @CZ
    Vertel ons waar niet in gelooft. Misschien vind je, dat ik te optimistisch ben v.w.b. het voorlopig nog open einde? Dat is dan een kwestie van vertrouwen in betrokkenen, lijkt me. Ik heb dat vertrouwen.

  2. Canta

   Branzino
   CZ heeft het over een sprookje. Maar dat komt omdat hij kennelijk nooit van polderen heeft gehoord. Jij gaf een uitstekende uitleg daarvan. Dat is nou eenmaal hoe het in ons land werkt. Vele reageerders hier denken echter dat alleen hun ideeën zouden moeten uitgevoerd en dat alles wat anders denkt, moet worden genegeerd.

 17. AidemediA

  Wie of wat er ook informateur of formateur is of wordt, er zal naar pinokkio zijn pijpen gedanst moeten worden. Er komt weer een dichtgetimmerd regeerakkoord en de oppositie krijgt weer vier jaar lang het nakijken. Dat heet dan democratie.

 18. 56RdK

  Één grote waanzin en het onnozele stemvee zag dat het goed was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.