Hypocriete klimaatextremisten boos op Jumbo wegens ontbossing, maar branden zélf hele oerbossen plat voor biomassa

Linkse activisten zijn boos. Heel boos. Op supermarkten. Want, zeggen zij, de Jumbo, Lidl, Aldi en al die andere supermarkten doen niet eens bijna genoeg om “duurzame voeding” te stimuleren. Zo blijft “vlees de norm in de schappen,” zijn winkels niet transparant genoeg over waar hun producten vandaan komen en, schokkend, hebben ze geen concrete aanpak tegen ontbossing.”

Onderzoeksstichting Questionmark heeft vandaag zijn Superlijst Groen 2021 gepubliceerd, een “onderzoeksrapport” met een “duurzaamheidsranglijst. En wat blijkt uit dat rapport? Nou, leggen bevriende kranten van de stichting uit, de acht grootste supermarktketens doen “te weinig om de vleesconsumptie te verminderen.” Want – je gelooft het niet! – “in 90 procent van onderzochte supermarktfolders staat nog rood vlees, het dierlijke product met de grootste ecologische voetafdruk.”

Dat is allemaal al erg genoeg in de ogen van deze duurzaamheidsfanaten, maar het wordt nóg erger. Want de supermarkten hebben zelfs tijdens de Week Zonder Vlees “gestunt met vleesprijzen.” Verschrikkelijk, zeg.

Hilarisch.

Oh, en wacht. Want nu komt de druppel die de spreekwoordelijke emmer écht doet overlopen. “Ook het tegengaan van ontbossing en stimuleren van natuurinclusieve landbouw staat volgens Questionmark niet erg hoog op de supermarktagenda’s.” Het is toch niet te bevatten. En dit terwijl de supermarkten hoegenaamd “een belangrijke rol hebben in het Klimaatakkoord.” Walgelijk!

Zijn er dan helemaal geen ‘goede’ supermarkten? Nou, er is één die het wel heel aardig doet. Albert Heijn staat hoog op de ranglijst. Maar Aldi, Plus en Lidl zijn op zijn best middenmoters. En dan komt de vreselijke, walgelijke, ongelooflijk slechte (aldus de groenen) Jumbo. Helemaal onderaan de lijst. Meteen boycotten en voor de leeuwen gooien.

Ja, of we doen gewoon even normaal met z’n allen. En kijken waardoor de ontbossing nu écht komt: biomassacentrales waarin hele bossen verdwijnen, en dat noemen we dan duurzaam.

De enige goede reactie op al dit groene anti-supermarktdeugen komt dus van GeenStijl-scribent Pritt. “GroenLinks en D66 duwen hele oerbossen de biomassacentrale in,” schrijft hij op Twitter ironisch, “maar ontbossing is de schuld van de Jumbo.” Bull’s eye!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. janrama

  Off topic

  Het flirten met GeenStijl {Pritt} begint wel echt wel op te vallen.
  Kan Michael hier een verklaring voor geven?

  1. nexit nu aub

   jandrama weer met zijn gezeik

  2. nexit nu aub

   laten we even 1 ding heel helder neerzetten.

   Het is natuurlijk zo klaar als een klontje dat we de longen van de aarde aan het verbranden zijn. Immers een boom brandt je in uurtje weg en moet vervolgens 30 jaar groeien. Dit achterlijke duurzame gelúl werkt dus net als het aardolie principe. Tevens slepen we met zwaar vervuilende oceaanstomers hout naar Nederland om de idioterie van brandstof te voorzien.

   Waar zit nu de winst ? Immers aardolie laat bomen groeien door vrij gekomen CO2 en bio-massa centrales stoten allerhande stoffen uit – ja ook na de hepa filters – die niet meer omgezet worden in zuurstof doordat de bomen weg zijn.

   Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat klimaatmaffia ons aan de ademnood brengt met hun achterlijke gedram ! welterusten verder

   p.s de randdebiel timmerfrans blijft dan beweren dat we niet zonder bio-massa kunnen. Die man moet je dus opknopen met zijn leugens en sprookjes want dit soort is verantwoordelijk voor gevoerd beleid !

 2. AS210854

  Dat is TÓCH TYPISCH voor deze LINKSE DREK, altijd maar partijen die niet in hun straatje passen kapot maken. En zelf maar voor😇😇😇😇😇😇😇😇 spelen, of ze gelijk hebben of niet, geen discussie mogelijk. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  1. nexit nu aub

   de strónt vlé®k zal zo wel langs komen om te vertellen dat we verdragen getekend hebben om de aarde plat te branden !

   Zo krijg je rechters die plotseling in een vlaag van verstandverbijstering op de stoel van de CEO van Shell willen zitten.

 3. HD

  Ook grappig is Nederlandse overheid COVID-19 vaccins weggeeft aan Iran.
  Douane constateert op Schiphol dat de papieren niet juist zijn, even van hoger hand een belletje en hoppa alles kan naar Iran.
  Met de groetjes van de regering.

  1. nexit nu aub

   je bedoelt dat we in Nederland afgezakt zijn richting een corrupte bananen republiek !

   Ach , dat was na het trouwfeestje van grapjeshuis zo klaar als een klontje

  2. Edjan

   HD. Ja, maar Iran is dan ook een heel fijn land. Zij zijn ook zo geweldig onderdrukt door het boze Israël. Dus we moeten Iran helpen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.