Ineens geen complottheorie meer: ‘Medewerkers laboratorium Wuhan hadden al coronaklachten in november 2019’

Critici van het communistisch-fascistische regime in China stellen al bijna vanaf het begin van de corona-uitbraak eind 2019 dat het virus best weleens afkomstig kon zijn uit het streng bewaakte laboratorium in Wuhan, het Wuhan Institute of Virology. Volgens de mainstream media was dat onzin. Niet mogelijk. Een samenzweringstheorie! Maar die interpretatie is opeens heel snel aan verandering onderhevig.

Amerikaanse media stellen nu dat het coronavirus best wel eens de wereld kan zijn ingeholpen door  waarbij ze zich baseren op informatie van inlichtingendiensten, al geruime tijd voor de algemene uitbraak van het virus zouden minstens drie lab-medewerkers zo ziek zijn geweest dat ze behandeld moesten worden in het ziekenhuis. Dit gebeurde in november 2019, aldus de Wall Street Journal. De officiële uitbraak van het virus begon echter pas op 8 december van dat jaar. En volgens de Chinese autoriteiten werd de uitbraak veroorzaakt door een zogenaamde wet market, waar allerlei exotische dieren verkocht en geslacht worden, in Wuhan.

Huidige en voormalige medewerkers van de Amerikaanse inlichtingendienst, met kennis van het dossier over deze materie, hebben een ietwat verschillende visie op de informatie in het rapport. Zo laat één zo’n persoon weten dat de informatie gedeeld werd door “een internationale partner” en dat het weliswaar “significant” is, maar dat het ook verder onderzocht moet worden alvorens er conclusies aan verbonden kunnen worden.

Een ander inlichtingenofficier is positiever over de informatie. “De informatie die we van verschillende bronnen hebben gekregen was van uitstekende kwaliteit. Het was heel precies. Het enige wat het niet stelde is hoe ze precies ziek werden,” aldus de inlichtingenmedewerker, die daarbij refereert aan de zieke medewerkers van het lab. Met andere woorden: of ze daadwerkelijk ziek werden door iets in het lab, of dat ze juist ziek werden door iets er buiten. De timing is echter opvallend.

De Wereldgezondheidsorganisatie kwam in februari met een onderzoek. Daarin werd geconcludeerd dat de kans dat het virus uit het laboratorium afkomstig was “extreem onwaarschijnlijk” is. Ook China zelf spreekt de Amerikaanse inlichtingen tegen. “De Verenigde Staten blijven het lab-lek verhaal hypen,” zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken van het regime. “Maakt het zich echt zorgen over de bron [van de uitbraak] of probeert het de aandacht slechts af te leiden?”

In de tussentijd stelt de woordvoerder van de Amerikaanse National Security Council dat de VS willen dat er diepgravend onderzoek gedaan wordt naar deze materie. “We hebben nog steeds serieuze vragen over de vroegste dagen van de Covid-19-pandemie,” zegt de woordvoerder. Maar de NSC wil niet nu al een oordeel uitspreken, voordat de Wereldgezondheidsorganisatie met een nieuw – groter – rapport komt.

Interessant genoeg wordt onze eigen Marion Koopmans geciteerd in Amerikaanse kranten als zijnde één van de virologen die aan de kant van de Chinezen staat. In maart vertelde ze nog aan NBC News dat, ja, er inderdaad een paar Wuhan lab-medewerkers ziek waren geworden in de herfst van 2019, maar dat kwam wat haar betreft door de griep. “Er waren af en toe ziektes, maar dat is normaal,” aldus Koopmans twee maanden terug. “Er was niets dat echt opviel. Misschien één of twee [gevallen]. Het is zeker geen groot ding.”

David Asher, een voormalige Amerikaanse overheidsmedewerker die een taskforce leidde die onderzoek deed naar de oorsprong van het virus, zei daarentegen in maart al dat hij er hevig aan twijfelde dat de drie medewerkers last hadden van de griep. “Ik betwijfel ten zeerste dat drie mensen in uiterst beschermde omstandigheden in een niveau drie laboratorium waar gewerkt wordt aan coronavirussen, alle drie zo ziek zouden worden van de griep dat ze in dezelfde week alle drie behandeld moeten worden in het ziekenhuis, en dat het allemaal niets te maken had met het coronavirus,” aldus Asher zoals geciteerd in The Wall Street Journal.

Yuan Zhiming, directeur van het Wuhan National Biosafety Laboratory van het instituut, is het daarentegen helemaal eens met Koopmans. “Het zogenaamde Amerikaanse inlichtingenrapport over ziek personeel van het Wuhan Institute of Virology is een regelrechte leugen die uit het niets kwam,” aldus deze medewerker van het lab en China-prominent. “De beweringen zijn ongegrond. Het lab is niet op de hoogte geweest van deze situatie, en ik weet niet eens waar dergelijke informatie vandaan komt.”

In de tussentijd konden wij gisteren al berichten dat dr. Anthony Fauci – de belangrijkste “medische adviseur” van president Joe Biden en een beetje de Amerikaanse versie van onze eigen Jaap van Dissel – een draai van 180 graden heeft gemaakt op dit onderwerp. Want waar hij eerst nog stellig beweerde dat het virus écht niet afkomstig was of zelfs maar kon zijn uit het laboratorium, sluit hij dat nu niet meer uit. “Nee, ik weet niet zeker dat het coronavirus zich natuurlijk ontwikkelde,” antwoordde hij namelijk toen een journalist hem vroeg of hij dat nog steeds denkt.

Komt corona dus uit een laboratorium? Het heeft er inmiddels flink de schijn van. Het enige wat nog ontbreekt, is keihard direct bewijs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Emile Takma

  Het bewijs is inderdaad nog te mager om stellige conclusies te trekken.

  1. rutte leugenaar

   Het bewijs is spijker hard strónt vlé®k. De hamvraag die rest is ” wie was de opdrachtgever ” . Laboratoria doen immers niet aan liefde werk oud papier maar worden betaald om te onderzoeken !

   1. STOP FVD

    HAHAHAHAHHA, spijkerhard! En dan nog, het is toch maar een verkoudheidje wappie! Wat maakt jou nou uit waar het vandaan komt!

    1. rutte leugenaar

     We weten dat je geen interesse hebt in de achtergronden, realiteit en waarheid sukkeltje. Blijf jij maar volhouden dat agenda 2030 een complot is leeghoofd.

     Voor een wappie als jij is die opdracht al meer dan genoeg

     1. STOP FVD

      Achtergronden? Jij bent lekker op de hoogte, als je het al bent dan doe je er je eigen sausje overheen en verkoopt het als feiten en waarheden. Dus donder op met je sukkelige opmerkingen over anderen wappie!

     2. usb3.0

      Aldus de complotterroristenwappie stopje

 2. Edjan

  Keihard direct bewijs leveren, zal heel moeilijk worden. China heeft vanaf het begin onderzoek tegengewerkt. Het zou me verbazen als ze nu, terwijl ze rechtstreeks beschuldigd worden, opeen wél zouden meewerken.
  De macht van China schijnt inmiddels al enorm groot te zijn.

 3. Gebande_3

  Geachte heer vd Galien:
  gisteren beweerde u: Italiaanse Woke-non-binary-winnaar Eurovisie Songfestival snuift coke (?) (hij zegt niet van niet) live op tv

  Een medewerker van uw site corrigeerde diezelfde dag uw beweringen.

  Wordt toch eens volwassen en in lijn met de waarheid in uw beweringen!

  1. Chee

   @gebande sukkel, bemoei je met je eigen zaken, dom trœlleke.

 4. Branzino

  Berichten die nu verspreid worden komen op hetzelfde neer, mits uit serieuze bron: het is niet met 100% zekerheid te zeggen, waar het virus vandaan komt. Maar het is nog steeds onaannemelijk, dat de bron een lab in Wuhan is. Niets nieuws onder de zon, lijkt me. Zie ook CNN: edition.cnn.com/2021/05/23/politics/us-intelligence-report-wuhan-lab-researchers-coronavirus-origin

  Overigens lijkt het me voor de ernst en de bestrijding van de pandemie niet zo heel erg relevant waar het virus vandaan kwam. Het virus is er, is gevaarlijk en kan alleen met draconische maatregelen bestreden worden. Het is natuurlijk voor het voorkomen van eventuele toekomstige pandemieën wel belangrijk om te weten wat de oorsprong is.

  1. usb3.0

   branzebinootje wil helemaal net weten waar het vandaan komt, stel je eens voor zeg dat dit wel zou gebeuren ja wat moeten we dan he… de waarheid wil men niet horen, wat een dom volk is het toch zeg..

   1. Branzino

    @usb3.0
    Leer eens lezen, voor je mij citeert. Ik hoop overigens, dat het inderdaad uit een lab komt. Dat is dan zeer waarschijnlijk een ongeluk geweest, dat niet zo gauw voor de tweede keer zal gebeuren. Een op natuurlijke wijze ontstane pandemie vind ik veel bedreigender, want dat kan morgen zo weer gebeuren.

    En verder word je zelf niet intelligenter door anderen, zelfs een heel volk, voortdurend dom te noemen. Die intelligentiegroei lijkt misschien zo voor je, maar dat is dan zelf ook weer een symptoom van onbegrip.

    1. usb3.0

     Tussen hopen en bevestigen zit een verschil, maar jullie vaccinatiedrammers vinden dit helemaal niet belangrijk…

     h**ps://www.blckbx.tv/videos/chinese-toestanden-in-uk-vaccinatie-app-vertelt-silkie-carlo-van-big-brother-watch-uk

     Dit eens zien, kijken wat erachter wegkomt..

     1. Branzino

      @usb3.0
      Ik ben niet zo snel overtuigd door blckbx.tv, om me eens een keer heel diplomatiek uit te drukken.

     2. usb3.0

      Ongetwijfeld stopt branzebinootje zijn hoofd in het zand, je moet het wel even gewoon kijken en dan vanaf minuut 6 waarin ze de “algemene voorwaarden” even voorlezen

     3. Branzino

      usb3.0
      Ik heb natuurlijk gekeken en geconcludeerd, dat het allemaal veronderstellingen zijn, mogelijkheden en niet zomaar heel simpele, en bovendien wordt bovendien de Chinese situatie geprojecteerd op de Engelse.
      In Nederland speelt dit niet. Momenteel maakt men alleen wat bezwaar tegen de vermelding in de reispas van soort vaccin en vaccinatiedata. Nederland was tegen, maar verloor.

 5. STOP FVD

  EN DAT ZEGT EEN AMERIKAANS ONDERZOEK! Ze willen dat niet delen. Roepen het alleen maar, dus als de VS iets zegt over China, geen bellen gaan rinkelen dan bij rechts? Of is dit gewoon wat men wil lezen en dan is het dus DE WAARHEID.

  mvdg zegt het al in zijn conclusie “Komt corona dus uit een laboratorium? Het heeft er inmiddels flink de schijn van. Het enige wat nog ontbreekt, is keihard direct bewijs.”

  Keihard direct bewijs ontbreekt! PUNT! Dat deze nepreporter dan evengoed roept dat het flink de schijn van heeft is dus NERGENS OP GEBASEERD, behalve dat de timing wel erg toevallig is!

 6. jhak

  In een opkomende economie zoals de chinese, is het de chinezen alleen maar te doen om de wereldeconomie te ontwrichten om vervolgens hun eigen economie significant naar een hoger plan te tillen.

 7. 56RdK

  Het is heel aannemelijk dat China bezig was/is met een alles verwoestend virus om naast een economische, waar ze al heel hard met gaande zijn, gezien de strategische aankopen die ze ook in Europa doen, ook ten aanzien van het overige een overheersende wereldmacht te worden.

  En die Koopmans, dat inspectiebezoek van onder andere haar aan dat Wuhan was gewoon fake! Stelde niets voor. Kon ook niet anders want anders zouden de handelsbetrekkingen gevaar lopen. Dus …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.