‘Joe Biden na zijn eerste honderd dagen: een lichtgewicht, een ramp voor de VS en een phoney’

De eerste honderd dagen van Joe Biden zijn niet hoopgevend, vindt columnist Frits Bosch. Er schort echt van alles en nog wat aan het beleid van de Democratische president, die desondanks toch bejubeld wordt door de media. Frits: “‘America is back,’ zei Biden. Het is niet waar. Het land is verdeelder dan ooit.”

Onze media zijn te hoop gelopen in hun loftuitingen over ‘de eerste honderd dagen Joe Biden.’ Hij zou het veel beter gedaan hebben dan gedacht. Hij wordt zelfs vergeleken met president Franklin Delano Roosevelt, de eertijds grote hervormer in de VS. Wat een belachelijke vergelijking: Biden heeft de grote broek aangetrokken en geeft 1,9 triljoen dollar uit onder meer aan infrastructuur en medische sector. De geldkraan openzetten is niet moeilijk. De gevolgen daarvan komen voor rekening van latere generaties.

Onze politiek-correcte media zetten het zoeklicht op bijzaken. De echte lakmoesproef is hoe hij zijn belofte waarmaakt om de VS in moreel opzicht te verenigen. Die opdracht heeft hij al aardig verzaakt. ‘America is back,’ zei Biden. Het is niet waar. Het land is verdeelder dan ooit. Voor het Congres zei hij “root out systemic racism” en “now is our opportunity to make some real progress.” Is de Amerikaanse politie systematisch racistisch? Cijfers tonen dat blank en zwart onder evenredig onder politiegeweld te lijden hebben, zoals zwarte universitaire docent dr. John McWhorter aantoont. Natuurlijk is er racisme in de VS. Maar dat is overal. Dat zit in ieders hoofd, elke kleur, zoals blijkt uit fMRI’s. Men kan wel tegen racisme zijn, maar je kunt het niet uit het hoofd wissen. Concentreer je dus vooral op discriminatie.

George Floyd werd vermoord en de Amerikaanse politie is inderdaad gewelddadig, maar Derek Chauvin kreeg geen eerlijk proces. De juryleden werden geïntimideerd. Joe Biden gooide kerosine op het vuur door te zeggen dat hij bidt voor een veroordeling. Het zwarte Congreslid Maxime Waters riep op tot onlusten als vrijspraak zou volgen.

En volgens Biden is dit nog maar het begin. Trump zou een volksmenner zijn, maar Biden is ‘low key’ zeker zo erg. Biden is in cultureel opzicht een ramp voor de VS en dus ook voor ons. Biden is een lichtgewicht. Hij waait met de Democratische wind mee, zoals zijn optreden voorheen in het Congres toont. Obama steunde niet voor niets zijn vice-president amper, wetende dat Biden een ‘phoney’ is. De moedwillige segregatie van wit en zwart in de VS stemt somber. Nog even en we kunnen spreken van de Ununited States of America. “Defund the police” is niet de oplossing, in tegendeel. Door terughoudendheid van de politie schieten de misdaadcijfers en moorden nu omhoog in de VS. Hierover geen woord in de Nederlandse media.

Wat geldt voor ons? De overheid mag niet etnisch profileren, maar het lijkt mij wel handig als de politie op basis van kansen mensen aanhoudt. Onze politiek-correcte media zouden beter moeten weten, want thuis zijn ze woest op de jochies die de zaak ernstig vergallen. Maar ze moeten zich inhouden, want Vrouwe Justitia is blind. De agenten idem dito in het kwadraat. Ze worden uitgedaagd in de ‘zwarte’ wijken, raken gefrustreerd van draaideurcriminelen die ze in het gezicht uitlachen en moeten zich van het linkse college in Amsterdam vooral richten op non-issues als verkeerd parkeren. Overtredingen aanpakken in Oost, West en de Bijlmer laten ze zitten, omdat ze geen zin hebben voor racist te worden uitgemaakt.

Net als in het nieuwe Amerika van Joe Biden.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Max Aue

  Als Frits Bosch het optreden van Biden niet succesvol vindt kan gevoeglijk worden geconcludeerd dat zijn optreden een groot succes is.

  De meeste serieuze opiniemakers vinden dat dus ook.

  ht*ps ://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal/vs/joe-biden-neemt-vliegende-start/10280567.html

  Biden heeft er nauwelijks 50 dagen opzitten en zijn presidentschap is nu al een succes
  ht*ps://www.volkskrant.nl/a-b4ebef1d

  ht*pa://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10435130/corona-steunpakket-enorm-succes-voor-biden

  1. rutte leugenaar

   en groot succes zegt de strónt vlé®k

   Nog nooit zoveel kinder gedetineerd gezeten als onder biden.
   Half midden Amerika aan de wandel richting de states
   Amerikaanse bombardementen in Syrie zodat de vluchtelingen stromen richting Europa weer komen.

   demente joe is echt een succes in mislukkingn dan

   1. STOP FVD

    Sterk punt heb je elke keer weer met je kindertjes, ik denk dat de Amerikanen zelf beter kunnen bepalen hoe hij het doet ipv rechtse trump rakker uit de nederlanden.

    h**ps://www.forbes.com/sites/jackbrewster/2021/04/14/how-bidens-approval-rating-compares-to-trump-obama-and-other-presidents-after-nearly-100-days/

    En dat ziet er echt niet slecht uit, zeker niet zo slecht als vooringenomen Frits B. zegt. Tevens kan je niet 4 jaar ellende in een paar maandjes ongedaan maken. Obama is overigens nog steeds een goede vriend van Biden.

    Bah, rechtse media zal eens iets positiefs roepen over een Democraat.

    1. CZ

     Overheidswappie

 2. Edjan

  Zoals Frits al opmerkt: de linkse pers zingt en jubelt want het is een ‘democrat’. Dus dan is het goed. Argumenten overbodig. Het stond in de Volkskrant.
  De vorige ‘democrat’ kreeg al de nobelprijs voor de vrede toen hij nog beginnen moest.

  Overigens meen ik begrepen te hebben dat Biden van plan is de Chinezen wat harder aan te pakken. Dat lijkt me een goed idee.

 3. Appelstroop

  Trump -> linkse media boooh orange man bad, fox/bitchute orange man good.

  Biden -> linkse media ooooh wat is ie fantastisch, fox/bitchute boooh demented man bad.

  Deze twee kampen leven in verschillende werelden, volg het nu niet meer zo maar normaal nieuws bestaat al jaren niet meer daar. Ben je dol op Biden raad ik aan wat film compilaties te kijken wat hij allemaal met kleine meisjes doet voor het oog van de camera. Vreemd genoeg bijna allemaal van youtube verdwenen vlak voor de verkiezingen, maar gelukkig bewaard gebleven op andere platforms. Echt griezelig.

  1. Edjan

   Appelstroop. Las ergens dat een belangrijk verschil tussen democraten en republikeinen is: republikeinen willen een kleine overheid met veel individuele vrijheid. Democraten willen een grote overheid die zich intensief met haar burgers bemoeit, hoge belastingen heft om geld te “herverdelen” en haar onderdanen stevig in de gaten houdt.

   1. Meriadoc Brandebok

    De situatie in de Verenigde Staten is schrijnend. Alles wordt daar aan ongebreideld kapitalisme overgelaten. Het liberale VVD-beleid, waar iedereen hier zo op loopt te schelden, is ijs met slagroom, vergeleken bij wat de Republikeinen voorstaan.

    Een beetje meer sociaaldemocratie kan er geen kwaad.

   2. rutte leugenaar

    precies de verschillen tussen links en rechts

    de vvd die ooit de middenpartij was van werkend Nederland is verworden tot een extremistische linkse club getuige het beleid !

  2. M. Brandenburg

   Je zou ook kunnen zeggen 98% van de Amerikaanse media kijkt de andere kant op en valt over de 3% die het wel aan de kaak stelt. Vooral de voorgekauwde interviews zijn fantastisch, of zijn speeches waar je De nep afro Amerkaan Harris en de demente Pelosi in de achtergrond vooraf reageren op wat er nog moet komen. Niets spontaan alles eindeloos gereperteerd en die 98% van de media stelt geen ene kritische vraag,

 4. Meriadoc Brandebok

  Joe Biden heeft juist een “Traumstart” gemaakt. Er zullen ongetwijfekd zaken te verbeteren zijn, maar hij is goed op weg.

  h**ps://www.spiegel.de/ausland/joe-biden-der-traumstart-von-sleepy-joe-a-28862bb0-0002-0001-0000-000177062105

 5. Harry Haller

  Je kon het al lang van tevoren uittekenen: de linkse media zingen hosannah – alles wat die jurk van een Biden doet wordt bejubeld. Alle linkse journalisten volgen het dogma en de heilige mantra’s op straffe van ontslag. En ze hebben ook een hypotheek en kinderdagverblijf te betalen.

 6. Monty

  ”belofte waarmaakt om de VS in moreel opzicht te verenigen”

  Maar er is toch helemaal niks mis in Amerika.
  Volgens Trump is Amerika weer ‘Great’ geworden na zijn presidentschap.
  Dat zij hij tenminste aan het begin van zijn ambtstermijn.

  Of was het toch minder Great dan hij had beloofd?

 7. STOP FVD

  Was hij ook niet degene die maar al te graag wilde dat Trump de verkiezingen ging winnen? Dit “artikel” derhalve is al niet meer neutraal te noemen. Een vooringenomen man die dan roept dat Biden een lichtgewicht is. Klinkt als een slechte verliezer.

  En dan moet de gewone man maar klakkeloos aannemen dat deze man een punt heeft, tuurlijk een vooringenomen punt. Dus laat maar. Ik bepaal zelf wel hoe ik over Biden denk, en dat zou iedereen moeten doen zonder vooringenomen te zijn, helaas zal DAT op DDS niet lukken, vandaar ook dat het “artikel” hier staat uiteraard, want hier zal iedereen het met hem eens zijn. Nou ja, iedereen?

  1. CZ

   Walgelijke wappie, staatswappie!

  2. rutte leugenaar

   hoeveel volgers heeft de stopidioot ? de hond en de ratten van de buren .

   nog nooit zoveel kinderen in detentie geweest als onder biden, gewoon even een feit zo tussendoor domme jongen

   1. STOP FVD

    Dat is het enige wat je kan roepen, en dat valt ook nog eens te nuanceren. Dus jij bent ook (wat een verrassing, vooringenomen) en je ziet wat je wilt zien. En vooral ziet niet wat er wel is.

    Ik heb je toen ook al een artikel doorgestuurd wat het verschil in beleid is tussen de 2, ik zal het nog even herhalen. TRUMP HAALDE OUDERS EN KINDEREN DOELBEWUST UIT ELKAAR. Biden doet dat NIET. Alleen hij heeft geroepen dat als kinderen zonder ouders naar de VS komen zullen ze niet in die kampen belanden.

    DAT had helaas een effect dat er kinderen dus zonder ouders naar de VS komen, en DAAROM zijn er zo veel kinderen in die kampen. DAT is nog steeds niet zo erg als fascist trump deed. Ook niet als er nu meer kinderen in die kampen zijn, want ze zijn daar nu niet omdat ze door trump gescheiden zijn van de ouders!!!!

    1. rutte leugenaar

     blabla bladieblabla

     FEIT , nog nooit zoveel kinderen in detentie kampen als onder demente joe !

     De rest van je krakeel is dagelijkse onzin domme jongen

     feit , de bombardementen op syrie hebben veel schade veroorzaakt op burger doelen

     De rest van je krakeel is dagelijkse onzin domme jongen

     feit , de vluchtelingen stromen richting europa zijn buitn alle proporties door het handelen van demente joe.

     De rest van je krakeel is dagelijkse onzin domme jongen

     dus doe nog maar een lap onsamen hangende tekst stopidioot , alter ego van malle pietje

    2. M. Brandenburg

     Onder Trump ging het beleid van OPbama waar ouders en kinderen uit elkaar gehaald werden even doorgezet tot Trump daar een einde aan maakte. Je weet toch wel die artiekeln met kinderen in kooien, waarna bleek dat dit onder Oama was en niet onder Trump!

     1. STOP FVD

      Die leugen bedoel je? De kooien waren gemaakt onder Obama, maar gebruikt door trump. En Obama had volgens mij niet per se dat doel ervoor.

      En rutte leugenaar’s “feiten” zijn alleen feiten in zijn hoofd.

     2. rutte leugenaar

      uiteraard 😂🤣😂🤣😂 sukkeltje

 8. Beukman

  De echte lakmoesproef is hoe hij zijn belofte waarmaakt om de VS in moreel opzicht te verenigen. Die opdracht heeft hij al aardig verzaakt. ‘America is back,’ zei Biden. Het is niet waar. Het land is verdeelder dan ooit.

  aldus Frits Bosch.

  De cijfers geven aan dat de Republikeinse partij harder tegen is wat Biden aan het doen is dan de Republikeinen zelf. Biden heeft geen slechte job approval ratings – stukken beter dan die van zijn voorganger.
  Ondertussen blijft Trump de Big Lie erin stampen dat eigenlijk hij de verkiezingen heeft gewonnen.

  Iedereen begrijpt dat dit de grootste oorzaak van de verdeeldheid is.
  In Frits’ artikeltje is het de olifant in de kamer.

  1. CZ

   Aldus Bukman, de bruinridder van Max Van Velenamen en de overheidswappie.

   1. Lucky Luke

    Ach CZ, de mensen in CZ schamen zich voor u, maar ja het is dan ook moeilijk als rechtse rakker om met de realiteit om te gaan, waarbij ik veronderstel dat u niet links georiënteerd bent. Bovendien zijn uw beledigingen niet op zijn plaats, het laat echter wel zien wie u bent.

 9. Beukman

  Ander probleem is dat Trump van alles heeft beloofd maar weinig gedaan:

  Hij heeft beloofd met een fantastisch plan voor gezondheidszorg te komen (dit beloofde hij letterlijk elke paar weken).

  Hij heeft beloofd dat hij de infrastructuur zou verbeteren. Is niets van terechtgekomen.

  Hij heeft beloofd dat hij een muur langs de grens van Mexico zou bouwen op kosten van Mexico. Is ook niets van terechtgekomen.

  Sleepy Joe daarentegen, de man die dement werd geacht te zijn, zet wél zijn schouders eronder. De economy is inmiddels booming, en de mensen worden gevaccineerd.

  1. Fax uit Darmstad

   Goed verhaal.
   Als je het zelf maar gelooft.

   1. Beukman

    Dank je, Darmfax. En goed om te horen dat je het er mee eens bent.

 10. M. Brandenburg

  ” Door terughoudendheid van de politie schieten de misdaadcijfers en moorden nu omhoog in de VS. Hierover geen woord in de Nederlandse media.”

  Hier mag de auteur wel een corrctie plaatsen, immers dit geldt enkel voor de door Demoncraten geleidde steden en staten, in Republikeinse steden en staten komt dit niet voor, zoals criminaliteit van oudsher een echt probleem is in de Demoncratische steden en staten. Iets wat altijd maar verzwegen wordt.

 11. Peter Loosduinen

  Voorstel :
  Trek BLANKE agenten terug en laat NEGER-agenten hun taak in de slums en achterstandswijken overnemen.
  Kun je lachen !
  Nieuwsbericht : Negeragent schiet negercrimineel dood. EENZIJDIG racisme par excellence.

 12. Lucky Luke

  :“‘America is back,’ zei Biden. Het is niet waar. zegt Fritsje, het land is verdeelder dan ooit.” Nou die econoom die van natte vingerwerk houdt heeft dus niet goed opgelet.
  Onder dictator Troemp is deze verdeeldheid luidkeels en schreeuwend begonnen. hij was en is de aanjager er van, en hij houdt maar niet op om nog meer verdeeldheid te zaaien. maar ja, mensen met een beperkte visie, zoals economen die in platgetreden paden denken is dat natuurlijk heel moeilijk.

 13. VarAway

  Uitstekend stuk, chapeau!
  Ik woon in de V.S. en weet wat er speelt onder ” het volk “.
  De fake news media weten precies wat ze doen.
  Het is met geen pen te beschrijven.

  Het ” probleem ” in het goede (?) NL is, dat men alles wat over de VS
  laat zien en lezen reeds gekleurd is aan de bron.
  Ook menen de ontvangers van dit gekleurde nieuws z.g. ALLES te weten
  over de VS……( niet dus ).

  Steeds schrijft men over de Democraten en hun z.g. Democratische partij.
  FOUT: de naam is Democrat Party. Heeft niets te maken met het begrip
  democratie. De Democrat party was de club van de SLAVENHOUDERS.
  De Republikeinen hebben een bloedige BURGEROORLOG gevochten tegen
  de SLAVENHOUDERS in het zuiden.
  Dank zij de Republikeinen zijn de Zwarte SLAVEN vrij!
  Denkt u eens daar aan alvorens uw totale onzin over de Republikeinen
  in uw reacties te spuien.

  Ken uw historie!

  Ik sluit af met een fraaie quote:
  ” Put your mind in gear, before puting your mouth in motion “!

  Have a Nice Day.

  1. Lucky Luke

   Correct wat u zegt over de Democrats en de Republikeinen, echter tot in de jaren 50-60 waren juist de Republikeinen zeer vooruitstrevend, maar daarna ging het verkeerd en zijn nu de rollen omgedraaid. Mijn buurman Sean woont in New England en verteld toch andere verhalen dan u, u weet niet wat er in de VS speelt, alleen in uw leefomgeving of in uw staat. Dat de Nederlanders vaak onzin uitkramen over de VS ben ik met u eens.
   Dit is ook mijn lijfspreuk, ” Put your mind in gear, before puting your mouth in motion “
   Good luck to ye

   1. Lucky Luke

    Wil ik nog wil toevoegen is dat bijna alle Nederlanders niet eens het verschil tussen de Engelse taal en het Amerikaans kennen, en daar zitten soms grote verschillen in, alleen in de uitspraak. In a row werd door een mafketel vertaald als, op rij, terwijl ze niet snappen dat een row een reeks of een serie is en dat queue een rij is. Ik bedoel maar.

 14. Drollevanger

  Het staat in ieder geval wel vast. De stemmers op Biden deden dat in ieder geval niet in het belang van hun land.
  Ik denk dat een hekel aan Trump en zijn oplossingen, een grote rol bij links hebben gespeeld. En de gestuurde rol van de Media.
  Dus je kunt tegenwoordig, via het gebrek aan kennis bij de linkse kiezers, een verkiezing winnen als je in het straatje van de Media past.
  Zelf denken wordt niet aanbevolen in het linkse palet.

  1. STOP FVD

   Mooi verhaal, maar het het is 1 grote leugen! Je lijkt wel een wappie, die hebben de woorden “gezond verstand” en “word wakker” gek@@pt.

   trompetje handelde volgens jou in het belang van het land? Afsluiten van de rest van de wereld en je eigen land diep verdeeld maken met pure racisme. En Biden wil juist samenbrengen (dat is niet in het belang van het land?).

   En dan hebben de linkers gebrek aan kennis, want rechts heeft de waarheid in pacht. En dan nog een complotje als sausje over je onzin dat de media wordt gestuurd.

   De rechtse stemmers hebben kennis? Laat me niet lachen, als de gemiddelde reageerder hier rechts is dan komen ze oerstom over, met een gigantisch gebrek aan kennis, dat goed gemaakt wordt door een hoop leugens en dom gescheld.

   1. rutte leugenaar

    ik mis argumenten en feiten . Niemand zit te wachten op de subjectieve diarree van de stopidioot.

    Even een voorbeeld , 0,04% mortaliteit van corona is een feit ! Een simpel deling van twee getallen vermenigvuldigd met 100% !

    Dus nu graag wat feiten om de reactie van drollenvanger te ontkrachten zielige tról.

    1. STOP FVD

     Alsof je daar naar zou kijken wappie!

 15. Drollevanger

  Ik denk dat Biden pas binnenloopt als het gasbedrijf Burisma, waarbij zijn zoon Hunter 50.000dollar per maand in de wacht sleepte, eindelijk onder de stad Donetsk in het land der separisten, kan gaan boren naar grondstoffen.
  Dat kan voorlopig nog niet zolang de oorspronkelijke bewoners het daar nog voor het zeggen hebben.
  Dus nog even stoken in de EU, en ook dat varkentje is gewassen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.