Man Femke Merel van Kooten (Splinter) onthult Russische inmenging in Nederlandse politiek: ‘Voelt niet goed’

De politieke partij Splinter, die afgelopen Tweede Kamerverkiezingen ongeveer een halve zetel aan stemmen haalde, heeft een poging tot beïnvloeding vanuit het Kremlin moeten afslaan. Een Russische magnaat, Vadim Belikov, probeerde de partij te financieren met €250.000, maar Femke Merel van Kooten en haar man Frank van Kooten wezen de ‘gulle gift’ af, omdat het “niet goed voelde.” Daarover bericht EenVandaag vandaag.

Saillant aan de onthulling is het feit dat Splinter de beïnvloedingspoging wel meldde bij de Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer, maar die vervolgens de melding niet verder onderzocht of doorgaf aan de AIVD. De bal komt nu pas aan het rollen, omdat journalisten van de AVROTROS zich in de kwestie vastbeten.

Van Kooten oordeelt daar hard over: “Merkwaardig, ik doe toch geen melding om vervolgens geen onderzoek te laten doen. Wij wilden juist weten waar we mee te maken hadden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Monty

  ”Een Russische magnaat, Vadim Belikov, probeerde de partij te financieren met €250.000, maar Femke Merel van Kooten en haar man Frank van Kooten wezen de ‘gulle gift’ af, omdat het “niet goed voelde.”

  Je hebt politici in de tweede kamer die hier helemaal geen moeite mee hebben om geld uit het buitenland aan te nemen.

  De hand die hem voed……….

 2. jhak

  “Omdat het niet goed voelde”. Flikker toch op, buitenlandse beïnvloeding altijd resoluut afwijzen, heeft niets met onze binnenlandse politiek temaken. Daar hoef je toch geen seconde over na te denken.

 3. Peet64

  Sorry maar wat heeft Rusland precies aan Splinter met een halve zetel? Lekker veel invloed krijg je zo voor je geld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.