Minister De Jonge staat initiatief prullenbakvaccins toe, maar noemt het wel ‘onhandig’

Het initiatief Prullenbakvaccins.nl, waardoor huisartsen restvaccins kunnen uitwisselen en ervoor zorgen dat ze niet in de prullenbak belanden, mag van minister Hugo de Jonge actief blijven. En hoewel hij dus geen juridische stappen zal ondernemen, noemt hij het initiatief wel ‘onhandig’. Dat meldt RTV Oost.

De minister gedraagt zich een beetje als een zuurpruim. Het initiatief gaat verspilling van coronavaccins tegen en is daar redelijk succesvol in. De kritiek die er vanuit de overheid (kabinet, GGD en RIVM) kwam, is dat het niet volgens de regels van het uitgestippelde beleid gaat.

Daar is nog steeds de heersende gedachte dat de restvaccins eigenlijk door het RIVM moeten worden herverdeeld, omdat de vaccins eigenlijk van die instantie zijn. In de praktijk zou dat kunnen betekenen dat de vaccins onbruikbaar worden en alsnog in de prullenbak belanden, maar ja: regels zijn regels. De Jonge dreigde zelfs juridische stappen te ondernemen, maar de Tweede Kamer vond juist dat hij dit soort initiatieven moest omarmen.

Inmiddels hebben meer dan 100 huisartsenpraktijken zich aangesloten en zijn er al ruim 150 vaccins gezet. De Jonge en het RIVM zaten dus moeilijk te doen over een piepkleine hoeveelheid vaccins, puur en alleen omdat het niet exact volgens hun beleid ging. Echt, waar hébben we het over…

En dus ondanks het feit dat de vaccins nu gewoon in een arm belanden, moet De Jonge het initiatief toch nog even ‘onhandig’ noemen. Terwijl hij tegelijkertijd wél weer zegt: “Als je kunt zorgen dat prikken in een bovenarm gaan in plaats van in de prullenbak terechtkomen: altijd doen.” Wat een kinderachtig ventje is het toch ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Janna47

  Hugo de Jonge noemt het ‘onhandig’….
  Ga er dus vanuit dat dit ook klopt, want deze geweldige minister, weet als geen ander, wat dat is ‘onhandig’…..daar weet hij dan wel weer alles van…

  1. plakband

   De Jonge wordt niet gedreven door gezond verstand maar politieke motieven.
   Die zijn meestal niet in het belang van Nederland maar in zijn eigen belang of schimmige Europese intriges om meer macht te verkrijgen. De Jonge, vriendje van Rutte.

  2. M. Brandenburg

   INdien deze minister gaat klagen dan kunnen we er vanuit gaan dat het dus een goed initiatief is dat de blunder minister enkel maar meer als een ploeterende incompetente amateur weergeeft.

 2. rafi

  Wat ik al eerder zei: alleen incapabele, omhoog gevallen lieden klampen zich ook tegen beter weten in vast aan regeltjes. Hij is gewoon te stom voor dit werk. Wat zal ik blij zijn als hij opgehoepeld zal zijn door het aantreden van een normale, missionaire minister.

 3. rutte leugenaar

  onhandig is het als je de verpakking van een doos frikandellen niet eens kunt lezen !

  Wat een clown

 4. macsjang

  Deze geweldige minkukel doet niet eens meer de moeite zijn miserabele kwaliteiten te verbloemen. Onhandigheid is zijn handelsmerk. En gore rutterat ziet dat het goed is. Een kiesdrempel van 5% afkondigen, daartoe is laatstgenoemde niet in staat. Daarom is mijn opmerking niet alleen voor piposchoentje bedoeld. Werkend NL van z’n inkomen beroven is gemakkelijker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.