Musicalster Romy Monteiro cancelt zichzelf na zogenaamd racistische grap: ‘Mijn Aziatische afkomst erg zichtbaar’

Het is tegenwoordig blijkbaar zo erg gesteld met de cancelcultuur dat bekende Nederlanders zichzelf maar cancelen voor iemand anders dat georganiseerd kan doen. Zie Romy Monteiro. Deze vrouw maakte een onschuldige grap over Aziaten en haar eigen uiterlijk, maar zag zich gedwongen daar onmiddellijk excuses voor aan te bieden. Want blijkbaar waren er tere zieltjes “beledigd.”

Zaterdagmiddag zat Romy met haar vriend Jasper op het terras. Eindelijk. Het mocht weer. Na lange maanden van gedwongen huisslavernij. Heel blij maakte ze een foto die ze vervolgens op Instagram deelde. Maar omdat ze recht tegen de zon in keek waren haar ogen een beetje dichtgeknepen. Haar commentaar: “Mijn Aziatische afkomst was meer dan ooit zichtbaar. Maar nee, echt jongens, ik heb geen Aziatische roots. I wish. Ook al zie ik er daar uit als Shin Chan.”

Nou, nou, dat had ze niet mogen doen! Onmiddellijk kwamen er reacties binnen van mensen die vonden dat Monteiro heel “racistisch” was geweest, want zeggen dat de ogen van Aziaten er over het algemeen anders uitzien dan de ogen van Europeanen is hartstikke éng. Nazistisch misschien wel zelfs.

Een gestoorde actiegroep zette de aanval zelfs in op Monteiro. Die zag de bui al hangen en deed heel snel een stap terug. “Dit voelde voor mij als een grap. Een oprechte, onschuldige grap,” legde ze uit. “Ik heb dit niet door gehad, maar als ik het terug lees en mij überhaupt verdiep in Aziatisch-racisme, is mijn actie echt te betreuren en niet goed te praten.”

Het is te hopen voor Monteiro dat ze niet meteen ontslagen wordt bij Goede Tijden Slechte Tijden, maar ik vrees het ergste voor d’r. Want tegenwoordig je voor alles gecanceld. En de Woke-brigades hebben opeens besloten dat Aziaten een vervolgde minderheid zijn, dus iedereen die een grap maakt over hen is nu het haasje.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal, en word lid van onze groep op Facebook.

Triest, maar zo gaat het tegenwoordig. Zelfs maar erkennen dat er lichamelijke verschillen zijn tussen mensen is racistisch; of je dat nou op een positieve manier doet, met een goed bedoelde, onschuldige grap of niet is irrelevant.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Cootje

  En ik altijd maar denken dat die kleine oogjes door het poepen kwam . Met die harde rijst moet je s, morgens heel hard drukken .

 2. Harry Haller

  Die spleetogen zelf malen niet om zo’n onschuldig grapje. Het zijn de bleekscheten met melkboerenhondenhaar die zich in hun diepste woke-gevoelens voelen aangetast. Achterlijk, onvolgroeid volk.

  1. Cootje

   Jij bedoelt de Amsterdamse grachtengordel want verder rijkt de verontwaardiging ook niet.

   1. AS210854

    🤣🤣🤣🤣👍👍👍👍👍👍

 3. Eppo123

  Ah in de 2e helft van deze eeuw zijn de blanken in NL in de minderheid, dan hebben wij ook geen last meer van de cancel cultuur. Dus nog even volhouden mede witte mensen of moet ik blanke mensen zeggen? Wat een onzin allemaal. Mijn vrouw heeft een niet blanke huid en zegt regelmatig: ‘ Jullie maken je eigen land kapot.’ Zij snapt het.

  1. Cootje

   Als ze een tweedeling creëren in 75 jaar , met thee en allerlei hulpmiddelen , krijg je een mislukt project . Zwart wit is tegenwoordig kleurtjes politiek een hoop geschreeuw en retoriek . Maar met een neutrale burgemeester van de grootste stad van Nederland met een button 1873 is de sfeer gezet .

 4. Cootje

  Wedden dat Baudet vandaag alle publieke media haalt , die wordt vandaag de man van de dag , in de aandacht .

  1. Jack Flash

   Zag het bij WNL Cootje.
   Het gebash wordt steeds imbecieler.

  2. Harry Haller

   Klopt Cootje. Maar ’75 jaar vrijheid vieren’ wat Baudet doet, lijkt me behoorlijk legitiem. Beter dan 75 jaar einde WOII herdenken: dat weten we nu wel.

   1. Eppo123

    Over 75 jaar bestaat de 4 mei herdenking ook niet meer. Dan herdenken wij de verovering van Constantinopel door de Moslims in 1453 en het einde van het Oost-Romeinse rijk.

    1. Edjan

     Eppo, +++++++

 5. ikweetwatikwil

  Wat moet ik met mijn Bruine ogen…….. Och, ik blijf maar gewoon een blanke .

 6. trutje

  Gisteren las ik ook dat Albert Heijn excuses moest aanbieden aan de Surinaamse gemeenschap omdat ze een advertentie hadden van broccoli waarin gezegd werd als je broccoli zie denk je dan ook aan de nederlandse songfestival inzending. Niks is meer mogelijk om te zeggen waar gaat al die gezeik naar toe.

 7. Sando

  Wat een kinderachtige mensen zijn die Aziaten !! Ik lach er hartelijk om.

 8. HD

  Mijn afkomst is het Germaanse, en daar ben ik trots op.

 9. 56RdK

  “Zelfs maar erkennen dat er lichamelijke verschillen zijn tussen mensen is racistisch”

  De complete waanzin regeert in dit land en wordt alleen maar erger!

  Hoe het ooit begon? Met Asscher die Zwarte Piet en daarmee ons Sinterklaasfeest om zeep hielp, eerst te Amsterdam en later nationaal. Opdat we niet vergeten!

 10. RvdBe

  Dacht altijd dat Aziaten wat meer eigenwaarde hadden dan zwarten, blijkt dat ook zij zichzelf als minderwaardig ras beschouwen, triest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.