Peiling Maurice de Hond: 40% is helemaal KLAAR met Rutte en 42% wil NIEUWE VERKIEZINGEN

Dat Mark Ruttes reputatie een harde klap heeft opgelopen door alle schandalen van de afgelopen maanden wisten we al, maar het is nu wel heel precair aan het worden voor de VVD’er. Want uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat een significant deel van de bevolking eist dat hij géén premier meer wordt. Kabinet Rutte IV zien deze kiezers dus niet zitten. Niet eens een beetje. Slechts 60% van de bevolking sluit zo’n mogelijkheid niet bij voorbaat al uit, wat natuurlijk niet betekent dat ze er blij van worden. 

Deze cijfers zijn zo veelzeggend dat 42% van de kiezers zelfs wil dat er nieuwe verkiezingen komen. En snel een beetje. Dan is er ook nog eens 43% die denkt dat die nieuwe verkiezingen binnenkort inderdaad gehouden worden: dit jaar nog.

Voor een zittend premier die ook nog eens net de verkiezingen won zijn dit ronduit slechte cijfers. Want, let wel, toen De Hond kiezers vroeg naar hun mening over het aanblijven van Rutte als premier, van een nieuw kabinet, vroeg hij niet of ze daar blij van zouden worden. De vraag was slechts of ze dat zouden accepteren. Dus of ze dat al dan niet onacceptabel vonden.

Nou, uit die peiling blijkt dus dat maar liefst 40% van de kiezers dat hele idee alleen al volstrekt onacceptabel vindt.

Zoals De Hond concludeert op zijn eigen website, “los van de verschillende voorkeuren per combinatie zien we dat,  behoudens bij de VVD, bij kiezers van mogelijke coalitiepartners, nogal wat bezwaar tegen Mark Rutte als premier.” Bij de ChristenUnie wil 47% hem niet als premier zien. Bij GroenLinks is dat 46%. Bij de PvdA is dat 45%. En bij het CDA is dat 32%. Zelfs de meer dan 1/3e van de achterban van JA21 – die toch vooral mee zijn gegaan met Joost Eerdmans omdat ze zo macht dachten te verwerven – vindt Rutte als premier onacceptabel.

De conclusie van De Hond is een duidelijke én een pijnlijke voor de man die al elf jaar lang premier is: het wordt heel lastig voor hem om een coalitie in elkaar te smeden. Zelfs als de andere politieke partijen in Den Haag dat wél willen kunnen hun achterbannen rebelleren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. janrama

  De wens is de moeder van de gedachte…

  1. hans-e-pans

   Volgens mij is het.

   De wens is de vader van de gedachte.

   Maar dat is wel waar.

 2. STOP FVD

  Hahahahaha, ons nep-journalistje probeert er wat moois van te maken. Een rechts georienteerde “peiling” laat een geheel te verwachten uitslag zien.

  Bij de VVD en rest van Nederland interesseert het werkelijk niemand wat de De Hond uit zijn niet-representatieve peiling komt. Toen niet, nu niet, nooit niet. Iedereen weet dat jij het schoothondje van rechts is en alleen bij de DDS een stemmetje krijgt.

  Alleen de wappies willen nieuwe verkiezingen, derhalve het genoemde percentage uit de peiling geeft daarmee aan dat ze oververtegenwoordigd zijn in de groep gevraagden. LOLOLOL.

 3. Gebande_3

  Om de huidige trend te camoufleren vergelijkt Maurice liever niet met de vorige peiling maar met de uitslag van de verkiezingen.
  De peiling wordt niet getoond en als “onveranderd” afgedaan.
  De objectiviteit van Maurice ligt in de kliko.

 4. Max Aue

  Zijn er premier-kandidaten die hoger scoren?

  1. Monty

   Onder DDS reageerders scoren Wilders en Baudet natuurlijk torenhoog.

   Echter hebben de verkiezingen laten zien dat het grootste gedeelte van ons land daar anders over denkt.

   1. usb3.0

    Dat is natuurlijk niet waar, er zijn door beide PVV en FvD immers meer zetels binnen gehaald dan de vorige x, 25 zetels om precies te zijn das 1/6 van alle zetels, 1,8 miljoen kiezers..

    1. Monty

     Je vergeet JA21 +4 =29 zetels.

     Moeten ze wel met Wilders willen de-islamiseren, anders komt er niks van dat samenwerken.

    2. Canta

     usb3.0
     De PVV is van 20 zetels naar17 gegaan.
     Ja FvD ging van 2 naar 8. Maat ja, we weten van beginnende partijen bij een hoop mensen een nieuwe hoop geeft, tot ze er achter komen dat het allemaal gebakken lucht is. Bovendien kun je wel jubelen over 1/6 van de zetels.
     Ik jubel, met vele, vele anderen, over die andere 5/6.

  2. Cootje

   Het mooiste is dat er geen enkele partij of individualist hoger moet scoren , het mooiste is als dit draagvlak blijft , dat is een teken dat het nooit niets stabiel wordt dat ze op hun tenen moeten lopen , en de journalisten de media en Wilders en Baudet gewoon een beetje olie op het vuur blijven gooien , Corona wordt de beslissende factor een vierde golf overleven ze hier niet en in Europa niet . De puinhopen zijn niet meer op te ruimen , dus en die hoeven de gene die ze niet veroorzaakt hebben op te ruimen , ruim 20 jaar wanbeleid moet je tot de bodem beleven en zakelijk blijft de ene zijn dood is de andere zijn brood

  3. Max Aue

   Uiteraard was dit een retorische vraag.

   1. usb3.0

    Uiteraard, zowel maxje en monty worden enorm om hun oren geslagen natuurlijk…

  4. rutte leugenaar

   hoger scoren op welke kwaliteiten domme jongen ?

   liegen ? nee , dat kan niemand evenaren hoewel de jihad bruid in de buurt komt !

 5. Monty

  ”40% is helemaal KLAAR met Rutte en 42% wil NIEUWE VERKIEZINGEN”

  Dit geeft toch een duidelijk beeld, voor wat peilingen waard zijn natuurlijk.

  60% is dus nog niet klaar met Rutte en 58% wil geen nieuwe verkiezingen.
  Dit is de meerderheid.

  Kunnen we nu eindelijk een nieuw kabinet vormen.

  1. usb3.0

   Het is natuurlijk schrikbarend hoe hoog de cijfers zijn van mensen die klaar zijn met pathologische vergeetachtige leugenclown rutte en hoe hoog de cijfers zijn die nieuwe verkiezingen willen, er is dus ontzettend veel onvrede in Nederland, en jij wuift dit gewoon weg.. het type “als ik nu mijn kop in het zand steek zie ik ook niet”

   1. Monty

    Als Wilders woord houd zal Rutte weldra achter de tralies belanden en ligt weer open.

    1. usb3.0

     Laten we het hopen, hè als “gewone” mensen aangeklaagd of aangepakt worden voor misstappen is het niet meer dan logisch dat leugenclown rutte ook aangepakt moet worden..

     1. usb3.0

      Sterker nog, Wilders werd aangeklaagd terwijl hij in de 2de kamer zat..

 6. leukeditter

  De rutte knuffelaars zijn de stomste varkens van europa als je een premier die vrijwel alles heeft fout gedaan en ook constant liegt..zegt genoeg over sommige imbecielen hier

  1. Gebande_3

   Hij is leuk editter.
   Aan uw inzichten kunnen maar weinigen tippen.

   1. usb3.0

    Leukeditter heeft natuurlijk gelijk, mensen die een pathologische vergetende leugenaar verdedigen..

 7. usb3.0

  Dat zijn toch exorbitant hoge procenten..

 8. Cootje

  Ha ha de toekomst ziet er geweldig uit , VVD CDA D66 PVDA GroenLinks is de garantie voor een heerlijk vechtkabinet , is een garantie voor chaos , is een garantie voor geen bestuur , het bedrijfsleven uitkleden tot het bot , of de rekening leggen bij de onderkant samenleving . Die uiterste levert heerlijke politiek op. Laat Rutte zijn galgenmaal bedienen geeft een garantie voor wie nog een beetje geloof heeft in de politiek afhaakt , water en vuur een garantie voor puinhopen

  1. Max Aue

   “Ha ha de toekomst ziet er geweldig uit , VVD CDA D66 PVDA GroenLinks is de garantie voor een heerlijk vechtkabinet , is een garantie voor chaos , is een garantie voor geen bestuur”

   Cootje houdt van chaos en onbestuurbaarheid en heeft voorpret.

   1. Cootje

    Het bestuur van de afgelopen 20 jaar waarvan ruim 10 jaar Pinokkio heeft de tweeling vergroot heeft ons aan afbraak politiek geholpen , prostitutie is legaal in Nederland maar dat een van de partners moet werken voor de BV Nederland ruim 9 maanden in een jaar voor de directe of indirecte belastingen terwijl je ouders liggen te kieperen in een verzorgingshuis , terwijl het geld over de balk wordt gegooid aan zuid Europa , immigratie, en verloedering , mag jij zeggen welke top instellingen in Nederland functioneren , het UWV , het CBR , de belastingdienst , de GGD , NVWA, het leger , de politie , de douane , jeugdzorg , de gerechtelijke macht, en er nog een paar vergeten .welke chaos welke onbestuurbaarheid . De klasse van het IND . Of heb jij een ander bestuur gezien ? Het is chaos

    1. Cootje

     Kreperen

 9. Emma Louise

  Als Mark binnenkort met zijn ideeën over de nieuwe bestuursstijl komt ziet de Haagsche politiek er weer een stuk zonniger en coöperatiever uit. Hoewel mislukt als staatsman kan Mark ontzettend goed verbinden. En welke partij durft onder die gewijzigde en gewenste omstandigheden de uitgestoken warme kabinetshand negeren?

  1. Beukman

   Inmiddels begint het besef in te dalen dat het gebeurde niet meer was dan een storm in een glas water. Discussies over een gebrek aan dualisme zijn zo oud als de weg naar Rome, en zullen blijven worden gevoerd zolang we het huidige staatsbestel hebben. Kritiek op de bestuurscultuur is terecht, maar kan onmogelijk Rutte alleen worden verweten, zoals uit de notulen van de Ministerraad blijkt.

   Van de oppositie hoeven we voorlopig ook niet al te veel te verwachten. Forum is nog aan het puberen en Wilders’ ambities zijn in de loop der jaren volledig gedoofd. De rest is klein grut.

   1. Max Aue

    “Van de oppositie hoeven we voorlopig ook niet al te veel te verwachten. Forum is nog aan het puberen en Wilders’ ambities zijn in de loop der jaren volledig gedoofd. De rest is klein grut.”

    Raak!

   2. Aborifa

    Na de formatie een kiesdrempel invoeren. Zijn we die splinters kwijt.

 10. Paardenmiddel

  Als er niet gefraudeerd was, zou vvd NIET de grootste zijn geworden, en d66 volledig weggevaagd. Maar ja, we zijn, net als in amerika, belazerd.

  1. Max Aue

   Paardenmiddel meent dat de verkiezingen gefraudeerd zijn maar geen voor die wonderlijke bewering bewijs noch logica.

   Het betreft dus een losse flodder.

   1. Max Aue

    geen = geeft

   2. Dikvoormekaar

    @Max — Sterker nog, het betreft domme onzin.

  2. usb3.0

   Paardenmiddel heeft gelijk, niemand kan zich voorstellen dat een volk zo verschrikkelijk achterlijk is om de vvd en d666 de grootste te maken

 11. Dikvoormekaar

  Je zou een goede verkoper zijn, Michael. Want je weet ongunstige cijfers zo te presenteren alsof het lijkt dat ze gunstig zijn. Maar ik zou helaas niets van je kopen.

 12. RvdBe

  Rutte is al 10 jaar aan de macht, liegt,bedriegd en blundert al 10 jaar, maar toch is dit wat de NL kiezer wil.
  Nieuwe verkiezingen? Rutte wint.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.