Peiling Maurice de Hond: de onbegrijpelijke hegemonie van de VVD duurt voort

Het is werkelijk niet te bevatten. De VVD is verantwoordelijk voor een enorm aantal vreselijke controverses. De VVD-premier die we hebben liegt en bedreigt, en wordt nog betrapt ook. Maar het maakt de VVD-kiezer allemaal niets uit. Want, aldus Maurice de Hond, als er vandaag verkiezingen waren zou de partij ‘gewoon’ weer de grootste van het land worden. Veruit, zelfs.

Eigenlijk is het om misselijk van te worden. De hele Tweede Kamer heeft het gelieg en bedrieg van Mark Rutte afgekeurd, veroordeeld, en hem duidelijk gemaakt dat dit soort wangedrag écht niet kan. Hij had het naar eigen zeggen nooit over Pieter Omtzigt gehad in informatiegesprekken. Maar dat bleek een reusachtige leugen te zijn. Hij had het CDA-Kamerlid wél besproken, en zelfs manieren gesuggereerd om hem weg te werken zodat hij het ’t nieuwe kabinet niet lastig zou kunnen maken.

Schokkend, maar het werd nog erger. Hij loog ook over zaken die besproken waren tijdens de ministerraad. En – oh ja – over de hele toeslagenaffaire. Het kabinet wist niet dat het allemaal zo erg was, er was echt niet bewust geprobeerd het onder het tapijt te vegen (waarvoor de toeslagenouders dan de rekening mochten betalen). Echt niet!

Wel dus. Het was allemaal bewust, opzettelijk gedaan. Het kabinet, met Mark Rutte voorop, had lak aan het lijden dat op deze manier veroorzaakt werd. Macht moet zijn. Alles voor de macht.

Reden genoeg om Mark Rutte en zijn walgelijke VVD voor eens en voor altijd af te schrijven, zou je denken.

Nou nee. Niet wat VVD-kiezers betreft. Want die blijven ondanks alles ‘gewoon’ achter Mark Rutte en diens foppartij staan.

We moeten het maar eens hardop zeggen: VVD-kiezers is het ergste volk dat er rondloopt op deze aardbol. Deze mensen blijven op de VVD stemmen, ondanks alles, omdat zij niet persoonlijk geraakt worden door het gelieg en bedrieg van Rutte. Het zijn egoïsten pur sang. Zij zijn geen toeslagenouders, dus hebben ze lak aan het lijden van die mensen. Zij heten niet “Pieter Omtzigt,” en dus hebben ze er lak aan dat die nu al tijden overwerkt thuis zit: uitgeput door zijn continue strijd tegen Rutte en diens liegende kompanen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die talloze Nederlanders die financieel geruïneerd worden door het coronawanbeleid van Rutte en co. Horecaondernemers die kapotgaan. Kermiseigenaren die hun levenswerk kapot hebben zien gaan. Het maakt de VVD-kiezers allemaal niets uit.

Het zijn werkelijk een vreselijk stel lieden. Dat zij zich ‘burgers’ mogen noemen is een grote schande. Lakkeien, dat zijn het. Egoïstische lakkeien van de macht, die alles prima vinden zolang zíj er financieel maar niet op achteruit gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Gebande_3

  Het is werkelijk niet te bevatten.
  DDS is verantwoordelijk voor een enorm aantal vreselijke controverses.
  De DDS eigenaar die ze hebben liegt en bedreigt, en wordt nog betrapt ook.
  Maar het maakt de DDS-lezers allemaal niets uit.
  Want, aldus MvdG, als er vandaag verkiezingen waren zou hoofdsponsor FvD ‘gewoon’ weer het beste voor het land zijn.
  Veruit, zelfs.

  1. arnoud

   Wat !!! misselijk makend opmerking toch zeg.

 2. Branzino

  Vaak gezegd, door politici van links en van rechts: “De kiezer heeft altijd gelijk”.

 3. Emile Takma

  De kiezer houdt vertrouwen in Rutte en niet in Baudet.

  Onbegrijpelijk!

  😀

  1. leukeditter

   Geef jij dan maar eens 2 redenen waarom de smerige rutte aan de macht moet blijven…zeg maar waar heeft rutte mee gelogen en waar heeft baudet mee gelogen, buiten dst baudet over alles gelijk heeft maar dat is niet belangrijk zeker moslimknuffelaar

   1. Branzino

    @leukeditter
    Je vraag is niet zo moeilijk. Volgens jaarlijkse onderzoeken staat Nederland al ruim 10 jaar in de top-5 van gelukkigste landen; zie happiness-report.s3.amazonaws.com/2021/WHR+21.pdf. En dat is het belangrijkste criterium voor kiezers om op Rutte te stemmen. Het gaat ze gewoon goed en dan wordt al die, soms ook terechte, kritiek heel relatief.

    1. Harry Haller

     Dit is tevens het overtuigende bewijs dat mensen die permanent gelukkig zijn slap worden, indutten, krachteloos zijn, angstig voor verlies, bang voor verandering en indolent en apathisch zijn geworden.

     De status quo is ongeveer het ergste wat de mensheid kan overkomen. De weg daartoe is al eeuwen geplaveid met Brood & Spelen.

     1. Emile Takma

      Ja dat klopt wel, goede vriend, mensen die tevreden en gelukkig zijn zullen niet de neiging hebben veranderingen te bepleiten die ze ongelukkig en tevreden maken.

     2. Harry Haller

      Ze zijn bang voor de verandering op zich. Vooraf weten ze nooit hoe een verandering uitpakt. Maar ze durven het niet aan. De angst om iets te verliezen is groter dan de drang om te winnen. Dit is de dood in de pot.

      Gelukkig zijn betekent stilstand. Pas op de plaats. Vandaar die hernieuwde keus voor Rutte. De kudde wil veiligheid, is te bang om te leven, te kiezen.

     3. Branzino

      @Harry Haller
      Blijkbaar onderschrijf je de uitkomsten van het rapport, namelijk dat in Nederland de gelukkigste mensen op aarde wonen. Ik kan dat niet los zien van de politiek die de afgelopen 10 jaar is bedreven. Die conclusie beschouw ik dan als grote winst, want we zijn het eens.

     4. usb3.0

      “dat in Nederland de gelukkigste mensen op aarde wonen.”

      Hahaha, oh ja en wat was de vraagstelling!, weet branzebinootje niet dat Nederlanders nooit het achterst van hun tong laten zien.. die zullen niet toegeven dat het slecht gaat…

  2. rutte leugenaar

   De kiezer heeft geen vertrouwen in Rutte strönt vlëk. De kiezer is van mening dat Rutte de minst slechte is van de keuzes. Vertrouwen spreekt men niet uit strönt vlëk

   1. Emile Takma

    Er zijn geen premierskandidaten die hoger scoren, Poepie, dus democratisch gezien is het juist dat Rutte weer premier wordt.

    1. CZ

     Aldus vuistfukker Van Velenamen.

 4. Marija

  Mee eens egoïsten pur sang.
  In veel van die achterlijke inteeltkoppen stemt men al families lang vvd, ze zitten ook vrijwel allemaal dik in de slappe was.
  Blijven dus vvd stemmen tot de dood er op volgt.
  Zijn niet voor rede vatbaar.
  Het gaat hun goed dus de rest mag omvallen.
  Ik verzin het niet, ken er best veel en zou die harde koppen tegen elkaar willen slaan.

  1. Gebande_3

   Ze zitten ook vrijwel allemaal dik in de slappe was.

   Jaloers op andermans geld.
   U moet wel echt en onvervalst links zijn.

  2. Emile Takma

   Troost je, Marija, Wilders deed het heel aardig. Hij verloor wat zetels in de verkiezingen maar kreeg er in deze peiling weer eentje bij.

   😎

   1. CZ

    Aldus vuistfukker Max Emile Van Velenamen.

  3. Aborifa

   Allemaal gelijk, eerkijk gedeeld, divers, verbonden en een basisinkomen. Allemaal werkloos en bijstandsniveau. En een lol dat we hadden.

 5. Emile Takma

  Straks krijgen we een coalitie van VVD-CDA-D66-PvdA en GL en zal Rutte worden geroemd om zijn vermogen verbindend leiding te kunnen geven aan werkelijk élke coalitie.

 6. rexm

  De VVD zijn momenteel de uitvoering van grondbeginselen van de Mafia.
  Bestudeer de geschiedenis ontstaan van de mafia, dan komt men tot de zelfde conclusie.

 7. Branzino

  Waar zijn de zetels van Van Haga en Den Haan gebleven? Die van Den Haan waarschijnlijk verdwenen, maar die drie van Lijst Van Haga? Ook ingepikt door andere partijen? Dat kan ik me met zoveel voorkeurzetels voor Van Haga moeilijk voorstellen, maar het is niet uit te sluiten.

  1. september

   Het was een peiling van Maurice de Hondt die heeft die drie niet gepeild

 8. struisvogelpolitiek

  Rutte is de man van hoe de wind waait, waait mijn jasje. Helaas komt de wind vaak uit de linkse hoek.

 9. sonny

  Indien onder Rutte4 de “gratisgeld” kassa’s en positieve discriminatie, structureel worden gekoppeld aan de massa’s ongeschoolde immigranten, aangevuld met de ideologische waanbeelden “energie transitie/groenbeleid”, is het leed snel geleden!
  We worden een economisch, zeer zwak ontwikkelingsland, zoiets als Zimbabwe!

  1. Emile Takma

   Voorlopig gedijdde Nederland economisch voortreffelijk onder het bewind van Rutte. Ik zou me niet zoveel zorgen maken. De dominee preekt maar de koopman bepaalt het beleid.

   1. Emile Takma

    Gedijdde = gedijde

   2. right

    Takma@
    “dominee preekt maar de koopman bepaalt het beleid.”
    Dat moet zijn:
    “De argeloze kiezer spreekt, maar politici naaien het beleid”

   3. sonny

    ET@
    ” we worden”, schreef ik!
    Voorlopig ging het goed, ja inderdaad, we zitten immers nog in de ultieme afbraakfase!

    1. right

     Sonny@
     Kijk naar de reclameblokken op tv, het is/lijkt alsof blanken een verguisde ‘minderheid’ zijn!
     De ‘apartheid’ wordt in de EU langzaam ingevoerd, ‘donker’ first!
     BLM, pro-Palestina, anti-zwartepiet, vervloekte VOC, meer islam gebedshuizen, hoofddoekjes in de Tweede Kamer!
     Der untergang!

     1. Janna47

      Right
      Klopt! Ondergang met donker/zwart.
      Kijk naar de Afrikaanse landen wat de onafhankelijkheid, die ze wilden, hen gebracht heeft. Niks anders dan ellende oorlog honger etc.
      Geen wonder, je hoeft alleen maar te kijken naar het programma van Bij1, dat noemen ze besturen….
      Daar komt wat anders voor kijken, dan agressie en anti discriminatie…dom, dom, dom.

     2. STOP FVD

      Wie kijkt er in hemelsnaam naar reclameblokken dan? Wie kijkt er uberhaupt nog naar de “gewone” tv. LOL.

     3. STOP FVD

      Triest mannetje MvdG met zijn nep websiteje die zichzelf een platformpje heeft gegeven om zijn gal te spuwen. En zoals gewoonlijk zit ie er weer vreselijk naast. Gelukkig zijn er hier ook steeds meer mensen die dat inzien.

   4. usb3.0

    maxje-mietje liegt dat hij barst natuurlijk, burgers kun je niet vergelijken met dé economie, burgers raken in de knel, steeds meer burgers moeten naar de voedselbank, steeds meer raken hun baan, huis, gezin kwijt, de economie gaat over lijken, domoor…

  2. right

   Sonny@
   Het Coronabeleid zorgt ervoor, dat dit zeer zeker zal lukken!
   Weg met Nederland en Europa, lang leve Eurabia!

 10. Drostemannetje

  Men zoekt toch een solide partij, ook al bestaat die partij uit leugenaars en zakkenvullers. De welgestelden vinden het allemaal best. Zij hebben geen last van tetterende minaretten of sissende jongeren op scootertjes. Wat wel fijn is dat de PVV ook solide blijft en JA21 en BBB in de lift zitten. Helaas Thierry doet het wat minder maar die zal ook wel weer opveren. Wat ook prettig is dat het CDA wordt afgestraft door zijn Judaspraktijken en links in zijn geheel niks meer voor stelt. Zie hoe klein de PvdA is geworden en hoe klein Groen Slinks is. Ze worden ingehaald door nieuwe partijen en terecht. Nederland is diversiteit en inclusiviteit moe, ondanks dat het gepushed wordt door de mainstream media.

  1. STOP FVD

   Lekker redeneren, FVD is nog kleiner geworden, maar veert wel weer op? Waar baseer je dat op dan? Het is dweilen met de kraan open met die griezel aan de macht. Zijn collega’s zien het en nemen actie. Nu de kiezers nog. Ach als corona achter de rug is wordt zijn slappe verhaal alleen NOG minder.

   Jij bent diversiteit moe, praat even alleen voor jezelf en niet voor Nederland, daar ga JIJ niet over. En als er straks een centrum links kabinet is die het ontzettend goed gaat doen veren de linkse partijtjes wel weer op.

 11. HD

  Al moet Mark alles neuken premier zal hij blijven.

  1. Emile Takma

   Niveautje, HD.

   🤮

 12. Lefty

  Rutte& Co wordt mogelijk gemaakt door de mensen die op hem stemmen . Kwestie van politiek bewustzijn.

 13. Rieks

  Dit gescheld van DDS is ondermaats. Wees blij dat links niet wint zou ik zeggen. En lakeien schrijf je met 1 k……

 14. STOP FVD

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA

  Hoe gaat het met FVD droeftoeter MvdG? We zeggen het nog maar eens hardop, FVD kiezers zijn niets anders dan slecht geinformeerde wappies! En fascistje leider Baudet snapt totaal niet hoe politiek werkt, maar de wappies blijven maar achter hem aanlopen en alles wat hij kakelt voor waarheid aannemende.

  VVD kiezers snappen gewoon dat het er niet beter op wordt met een andere partij. En zo slecht gaat het helemaal niet, ja er zijn wat deukjes, maar als je zo moet redeneren, elke week wordt er ook wel een deuk getrapt in de FVD. Door henzelf of er lopen weer eens belangrijke mensen weg. Kansloos verhaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.