“Priktwijfelaars” blijken grote groep: ‘Van de 1,5 miljoen uitgenodigde mensen reageerden 830.000 niet’

Als we de media moeten geloven staan hele horden Nederlanders te springen om het coronavaccin. Maar wacht eens even! Opeens geeft RTL Nieuws toe dat van de 1,5 miljoen opgeroepen mensen de afgelopen weken, maar liefst 830.000 niets van zich lieten horen. Je hebt het dus over meer dan de helft van de mensen die denkt “mwah.” Geen wonder dat de mainstream media opeens artikelen publiceren over de vraag “Hoe overtuig je priktwijfelaars?”

Kijkend en luisterend naar de mainstream media en naar Den Haag kun je eigenlijk alleen maar concluderen dat het aantal Nederlanders dat kritisch is over het coronavaccin een héél, héél, héél kleine minderheid is. Iedereen staat te springen om zich te laten inenten. 90%. 95%! Hele hordes.

Maar dat is wat gek. Want opeens bericht RTL Nieuws dat de GGD nu gemeld heeft dat “een groot aantal genodigden geen afspraak heeft gemaakt om hun coronavaccin te komen halen. Van de 1,5 miljoen mensen die de afgelopen weken werden opgeroepen, lieten 830.000 niks horen.” Daarom vraagt het nieuwsprogramma zich af: “Hoe krijg je priktwijfelaars over de streep.”

Jawel, Nederlanders zijn blijkbaar zo weinig gemotiveerd dat een nieuwsprogramma, dat toch tot taak heeft het nieuws te berichten en verder niets, hardop die vraag stelt en naarstig op zoek is naar een antwoord.

In veel landen zijn er nogal wat twijfelaars. Daar worden dan ook allerlei ludieke acties georganiseerd om mensen “over de streep te trekken.” In Ohio bijvoorbeeld kun je als gevaccineerde meedoen aan een speciale loterij. De winnaar krijgt 5 miljoen dollar. In Roemenië kun je je laten inenten in het kasteel van Graaf Dracula. Je krijgt er dan gratis en voor niets een rondleiding bij. En zo gaat de lijst van ‘leuke acties’ maar door.

En nu komt het. Volgens het RIVM (en RTL) zijn er in Nederland “ook priktwijfelaars- en weigeraars.” Het zou om 14,7 procent gaan, aldus onderzoek van datzelfde RIVM.

Dat zou best kunnen hoor, dat dit cijfer klopt. Hele horden mensen willen die prik best hebben, dat zie je online. Maar je ziet online ook dat er juist héél twijfelaars zijn, en als je kijkt naar de daadwerkelijke cijfers zoals gedeeld door de GGD – met 1,5 miljoen verzonden uitnodigingen en 830.000 mensen die totaal niet reageren – dan bekruipt je toch echt het gevoel dat die groep mogelijk toch groter is.

Hoe dan ook, als het gaat om de groep die de afgelopen weken is uitgenodigd hebben we het sowieso over een enorm percentage dat nog niets gedaan heeft. De kans bestaat natuurlijk dat een deel van die mensen alsnog een afspraak inboekt… maar een aanzienlijk deel zal dat niet doen. Het zegt alles over de stand van zaken dat RTL daarom de noodzaak voelt een artikel te publiceren over de vraag hoe je dat soort “twijfelaars” over de streep trekt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. Chee

  Hier nog 1, zal binnenkort de uitnodiging krijgen, maar ook ik gooi die resoluut de prullenbak in.
  een experimenteel prikje voor een griepje.
  Dat hele horden er in trappen, Goebbels draait zich van jaloezie om in zijn graf.

  1. rutte leugenaar

   Waar blijven de vaccinatiewappies stopidioot en de strönt vlëk nu met hun commentaren. Altijd als de kippen erbij en nu muisstil. 670.000 wel vaccineren 830.000 niet vaccineren. Kennelijk meer mensen die gewoon verstandig een afweging maken in plaats van blind de vaccinatiedwang volgen. Overigens kunnen we helemaal stoppen met vaccineren. De EMA heeft sotrovimab als geneesmiddel goedgekeurd. We kunnen het vaccinatie experiment dus afsluiten. Het geneesmiddel kent dezelfde voordelen als vaccineren. De stopidioot en strönt vlëk zullen wel bedroefd zijn maar de frikandellen meneer heeft geen enkele reden meer voor zijn vaccinatiehobby, het vaccinatie paspoort kan bij het oud vuil en we kunnen corona gewoon behandelen als eerder welke andere griep.

   Je moet je wel blijven beseffen dat mensen dood gaan aan griep. Dat zal nooit veranderen.

  2. Vanduinen

   1. Goebbels zal zich onmogelijk kunnen omdraaien, zijn stoffelijke resten zijn verbrand. Historieknet vertelt u meer. 2. U mag doen wat u juist acht met die uitnodiging, maar als u onverhoopt een “griepje” krijgt, denkt u maar verder. Liever dood, dan een levende gevaccineerde.

   1. rutte leugenaar

    heb je het geweldige nieuws gehoord en gelezen ? we hebben een medicijn tegen corona ,goedgekeurd door de EMA, we kunnen met het vaccinatie fascisme stoppen , ben je niet blij ?

    1. Brenda Welsh

     Hoe veilig is zo’n pil?

 2. roodkapjelusttaart

  Liever een kogel in mijn rug, dan dat gif van Gates in mijn lichaam.

  1. Emile Takma

   Zo maakt iedereen zijn afwegingen. Ik denk overigens dat je, voor deze keuze gesteld, zult kiezen voor dit veilige vaccin.

   1. rutte leugenaar

    nee hoor strónt vlé®k, er is een keuze. We hebben een medicijn , we hoeven geen experimenteel vaccin meer in de aderen te spuiten. Zal wel even duren voordat de vaccinatie maffia het zal accepteren maar de EMA is om. Europees goedgekeurd 3 x hóé®a !

    1. Emile Takma

     Op welk medicijn doel je, Poepie?

     1. september

      Dat heet Sotrovimal,dat heeft hij hier ergens op dit forum gezegd,je hebt weer niet goed gelezen.

 3. NO8DO

  Priktwijfelaars vinden zichzelf weldenkende mensen.
  Wilders heeft besloten niet bij deze groep te willen horen

  1. rutte leugenaar

   Zo heeft iedereen zijn voorkeuren. Toch blijf ik Wilders de beste keuze vinden in dit politieke landschap ondanks dat hij mijn mening niet deelt over vaccineren.

   De slogan blijft, stem sociaal , stem PVV

   1. NO8DO

    En morgen roept de ontlastingsspecialist weer dat Baudet de enige is welke zijn stem waard is.

    1. rutte leugenaar

     De strönt vlëk heeft ook niets met baudet domme jongen

 4. Gebande_3

  Zoveel twijfelaars en 3 weken wachttijd voordat je in Eindhoven terecht kunt.
  Klinkt tegenstrijdig.

  Vaccinatiecijfers 10 tot en met 16 mei 2021
  Tot en met zondag 16 mei zijn in Nederland naar schatting ruim 7,4 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn er ruim 5,6 miljoen eerste vaccinaties en bijna 1,8 miljoen tweede vaccinaties.
  Week 17/24 mei, meer dan 1 miljoen vaccinaties.

  Welke “grote” hoeveelheid twijfelaars?

  1. rutte leugenaar

   Ze kunnen niet eens vertellen hoeveel mensen gevaccineerd zijn domme micro zeevolk. Het wordt niet geregistreerd echter simpel geturfd. Optellen lijkt lastig voor sommige instanties. Maar goed van 1.500.000 oproepen naar 830.000 niet opgekomen mensen is een duidelijk bewijs dat vaccineren niet zo gewild is als men wil doen geloven. Verklaard ook direct de grote berg vaccins die niet gezet worden maar random uitgedeeld. De strönt vlëk zou nu zeggen game set match

   1. STOP FVD

    Dat verklaarT helemaal niets, jij denkt dat je jouw conclusies daaruit kunt trekken, dat doet zelfs MvdG niet zoals jij.

    En verder :

    “De EMA heeft sotrovimab als geneesmiddel goedgekeurd, We kunnen het vaccinatie experiment dus afsluiten.”

    JOUW woorden, heb jij enig idee voor wie dit middel bestemd is, wanneer het moet worden toegediend en HOE het wordt toegediend? Ik denk van niet.

    Je roept weer eens iets wat zoals gewoonlijk niet op waarheid berust is, ja het middel is goedgekeurd, maar is het een vervanging voor vaccinaties, NEE. Het middel wordt gebruikt ALS JE CORONA HEBT! Niet ter voorkoming van (de gevolgen van) corona!!

    1. rutte leugenaar

     heb je het geweldige nieuws gehoord en gelezen ? we hebben een medicijn tegen corona ,goedgekeurd door de EMA, we kunnen met het vaccinatie fascisme stoppen , ben je niet blij ?

    2. rutte leugenaar

     p.s slechts ontzettende domme tróllen beweren dat vaccinatie corona voorkomt !! zie de site van het rivm domme jongen

 5. StemPzeweg

  Dwing ze! Er mag geen ruimte zijn voor twijfelaars op dit moment.

  1. rutte leugenaar

   Hoe wou je dat doen mafklapper? Doodstraf invoeren bij weigering ?

   1. STOP FVD

    Jij denkt ook echt altijd dat iemand een serieuze reactie geeft, terwijl het duidelijk sarcasme of soms cynisme is, je kan het gewoon niet laten een domme reactie te geven voorzien van de nodige scheldwoordjes. Wappie!

    1. rutte leugenaar

     heb je het geweldige nieuws gehoord en gelezen ? we hebben een medicijn tegen corona ,goedgekeurd door de EMA, we kunnen met het vaccinatie fascisme stoppen , ben je niet blij ?

  2. september

   Het is vrij of je wel of niet te laten vaccineren,als 7

   1. september

    Als 75 procent zich laat vaccineren is dat wel voldoende je hebt altijd die zich niet laten vaccineren laten die maar wegblijven bij mij

    1. rutte leugenaar

     rekenen is niet je sterkste kant dat duidelijk

  3. Mistgabel

   Koekoek

 6. plakband

  Ik twijfel veel meer aan de prik-administratie.
  Zelf heb ik twee uitnodigingen gekregen.
  Eén via het ziekenhuis, de tweede van de GGD.
  De tweede heb ik laten lopen.
  Ik sta dus geregistreerd als geprikte én als weigeraar.
  De Jonge staat garant voor een puinhoop.
  Dat lukt hem elke keer opnieuw.

  1. rutte leugenaar

   ik ben inmiddels 3 x niet gekomen tot het maken van een afspraak. Ben ik nu een drievoudige weigeraar of een enkelvoudige weigeraar !

 7. Emile Takma

  DDS meldde vandaag dat de vaccinatiebereidheid is toegenomen tot boven de 90%. Dat is ruim voldoende voor een solide groepsimmuniteit.

  De wappies en onnozelen die vaccinatie weigeren vormen een zeer kleine minderheid die kan meeliften op de immuniteit van de overgrote meerderheid die wel zo verstandig en verantwoordelijk was om zich te laten vaccineren.

  1. september

   En zo is het en niets anders!!!

   1. rutte leugenaar

    geloof wat je geloven wilt maar verklaar dan even waar het overschot aan vaccins vandaan komt dat men random uitdeelt .

    Wie het eerst komt die het eerst maalt.

    Overigens , er is een medicijn , we kunnen stoppen met het vaccinatie experiment. Fantastisch nieuws !

    1. Emile Takma

     Er zijn wel weigeraars en mensen die niet komen opdagen voor de vaccinatie maar dat betreft marginale aantallen in de miljoen die dezer weken werden en worden weggeprikt. Gelukkig krijgen die overschotten ook nagenoeg allemaal een bestemming in de bovenarmen van verstandige mensen.

     1. rutte leugenaar

      kennelijk liggen die cijfers iets anders strónt vlé®k . Dat blijkt o.a uit dit artikel en aan het overschot aan vaccins op de vaccinatieplekken.

      Slechts domme decadente idioten blijven volharden in hen subjectieve gewauwel dat de opkomsten goed zijn.

      Er zijn zelfs domme jongens die beweren dat de overschotten nagenoeg allen verbruikt worden terwijl artsen de noodklok luiden over het moeten weggooien van overschotten !

     2. Emile Takma

      Het RIVM meldt vandaag dat er 8,2 miljoen vaccins zijn geprikt, Poepie.

      Betwist jij dat aantal?

     3. rutte leugenaar

      ja , ik betwist dat strónt vlé®k , waar komt de berg overschot vandaan domme jongen ?

      Overigens vindt er GEEN registratie plaats van vaccinatie strónt vlé®k . Ik vind het dus een boute bewering.

    2. Brenda Welsh

     @R-L toe, laat mij niet in spanning achter. Welk nieuws, welk medicijn is dat? De pil van Drion?
     Vacccinatie-effect zichtbaar in Engeland: nul coronadoden !

     1. rutte leugenaar

      weet je wat ? probeer eens google wím

      quote Vacccinatie-effect zichtbaar in Engeland: nul coronadoden ! end

      niet liegen decadente strónt vlé®k

   2. J. Punt

    Sommigen hier zijn arts, politicoloog, opiniemaker in 1 anti lichaam, knap hoor, nu de rest nog

    1. CZ

     En sommige zijn conformdenkers.

     Kenmerken:

     – denken niet zelf na
     – onderzoeken de feiten niet
     – onderzoeken sowieso niets
     – volgens blindelings de politiek
     – vertrouwen blindelings op witte jassen
     – denken dat ‘ze’ het zo slecht niet zullen menen
     – hadden een onvoldoende voor geschiedenis

  2. toetssteen

   @ET
   Ik kreeg begin van het jaar na een chemo opnieuw corona. No way dat ik me nu zal laten enten met mijn medicijnallergie. De missus heeft volgens de bloedbank, antistoffen, dus die gaat idem niet.

   1. Emile Takma

    Je moet doen wat je verstandig lijkt, Toetssteen. De vaccinatie geeft een kans op bijwerkingen die in sommige medische situaties fataal kunnen zijn en dan kan isolatie voorlopig de beste strategie zijn.

    1. rutte leugenaar

     mensen met antistoffen hoeven niet in isolatie domme decadente tról

     1. Emile Takma

      Inderdaad, na vaccinatie of een doorgemaakte coronabesmetting heb je antistoffen. In het laatste geval is een aanvullende vaccinatie wel aan te raden.

    2. toetssteen

     @ET
     Ik kom hooguit in de tuin.

     1. Emile Takma

      In dat geval kun je een vaccinatie uitstellen. Als je je onder de mensen wilt begeven hoop ik dat je alsnog tot vaccinatie besluit. Ongevaccineerden blijven een probleem in de samenleving.

     2. toetssteen

      @ET
      U denkt dat ik na Corona blafwaf, geen antistoffen heb? Maar behalve corona is er meer ET, en daarom isoleer ik me een beetje.

   2. J. Punt

    @toetssteen;
    Idem dito. Artsen wisten het niet of het verstandig is naar een chemo. Totaal geen referenties. Ik Weiger om proefkonijn te zijn.

 8. STOP FVD

  Dus wat wil je nu eigenlijk zeggen met je gewauwel? Het flut meninkje van jezelf slaat weer eens als een tang op een varken. We weten inmiddels wel dat jij als journalist wannabe de mening is toebedeeld die je baasje ook heeft. En dat laat je graag elke dag horen. Fijn voor je dat jij een podiumpje hebt waarop je jouw onzin kan rondtoeteren. Gelukkig trappen er zelfs hier heel veel mensen NIET in! Wappie!

  1. rutte leugenaar

   heb je het geweldige nieuws gehoord en gelezen ? we hebben een medicijn tegen corona ,goedgekeurd door de EMA, we kunnen met het vaccinatie fascisme stoppen , ben je niet blij ?

   1. Mireille

    U praat tenminste over Corona, dat is al heel wat.

    1. rutte leugenaar

     ik heb altijd over corona gesproken wím ! corona is een hoax domme jongen

 9. Appelstroop

  “Hoe overtuig je priktwijfelaars?”

  Door gewoon eerlijk informatie te geven en op alle vragen in te gaan die twijfelaars hebben. Wat niet werkt is iedereen die (nu) geen prik wil in alle hoogmoed als wappie of idioot weg te zetten, die strategie werkt blijkbaar niet.

  De echte anti-vaxxers/weigeraars door geloof etc. zullen de mensen zich gewoon bij neer moeten leggen, die ga je toch niet overtuigen met argumenten en informatie.

 10. J. Punt

  Richting papierbak met de uitnodiging afgelopen week. Begin er niet an! Dan maar een verstoten paria voor anderen.

  1. Emile Takma

   Ik hoop dat meneer Punt de IC zal kunnen ontlopen. Met het volstrekt naleven van de corona-voorschriften is dat niet onmogelijk en straks zal hij kunnen meeliften op de immuniteit van mensen die wel zo verstandig en verantwoordelijk waren om zich te laten vaccineren.

   1. J. Punt

    Toevallig kom ik vaak in ziekenhuizen voor mijn werk. Animo van verplegend personeel en medici om zich vrijwillig te melden met opgestroopte mouw is NIHIL. Helaas staat dat niet op wikipedia. Teveel losse eindjes bij het personeel waar geen degelijk antwoord op is. Behalve wegzetten als tokkie, wappie, weigeraar en dreigen dat je niet naar spanje of festival mag.. Trekt dat mensen over de streep? U koopt natuurlijk graag een nieuwe auto met de mededeling dat af en toe, niet vaak, heel soms de remmen compleet weigeren. Maar als compensatie krijgt u er een hotelbon bij voor een chaffeurshotel, mooi toch? Iedereen blij!

    1. Edjan

     J. Punt +++++++++++++++++++

    2. Emile Takma

     De bereidheid van de Nederlandse bevolking voor vaccinatie stijgt tot boven de 90%. Dat geldt ook voor het personeel in ziekenhuizen.
     De heer Punt fantaseert maar wat.

     1. J. Punt

      Indien u gelegenheid heeft om achter uw veilige toetsenbord vandaan te komen en uw oor te luisteren legt bij de betrokkenen komt daar een ander verhaaltje uit dan wat uw vingertjes ons trachten wijs te maken via het eerder genoemde onmisbare toetsenbord. Praktijk is dat iemand uit Den Bosch de eerste prik in Roosendaal en de tweede in Tilburg moet consumeren. Terwijl de persoon in kwestie 5 minuten wandelen vanaf een huisartsenpost woont. Daar wordt men afgewimpeld en het bos in gestuurd met een kreet RIVM en GGD er achteraan! Slappe sheit

    3. Emile Takma

     ht*ps://www.ed.nl/helmond/belangstelling-voor-vaccin-is-groot-onder-ziekenhuispersoneel-niet-iedereen-kan-al-een-prik-krijgen~a5478160/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

     1. J. Punt

      De comfortabele hoeveelheid positief nieuws staat in geen verhouding met het chagrijn van verpleegkundigen die hun nobele taak als vrijwillig vaccinateur zagen verwdwijnen tijdens het telefoontje van de GGD dat ‘ door een tanende belangstelling om te vaccineren’ (-) de priklocatie dus voor onbepaalde tijd buiten gebruik zal zijn””” aldus uit de monden van de lady’s welke het overkwam een week of wat geleden.

     2. Emile Takma

      De heer Punt beweerde:

      “Animo van verplegend personeel en medici om zich vrijwillig te melden met opgestroopte mouw is NIHIL”

      Dat blijkt belachelijke en leugenachtige onzin.

      Mooier kan ik het niet maken.

 11. kattekop

  Mensen laten we ons nu enkel bij de feiten houden
  Vorig jaar zomer was covid ook zo goed als verdwenen en dat ZONDER vaccineren.
  Hoe rijm je dit alles?
  Nou eenvoudig, net als alle andere virussen zoals de griep blijkt covid dus ook seizoensgebonden.

  1. Edjan

   kattekop +
   klopt, vorig jaar rond deze tijd verdwenen. Nu wordt dat aan de vaccinatie toegeschreven, toen aan het weer en/of aan de geweldige ingrepen van onze overheid.

 12. LifeBuddy

  Nu blijkt dat het grootste deel van het Volk niet gelooft in de pathologische leugenaar VVD pinokkio. Wat voor arische sLinkse foefjes gebruikt de VVD om toch weer de meeste stemmen te halen???

 13. Adriaen van Bergen

  “Hoe overtuig je priktwijfelaars?”
  En dat noemt zich dan de verspreiders van onafhankelijk nieuws?
  Gelukkig kunnen ze mij niet overtuigen aangezien ik niet naar “nieuws”programma’s op de tv kijk.
  Anders ook niet, want ik weet er genoeg van om me te laten bedotten.

 14. usb3.0

  “priktwijfelaars” wat een rare omschrijving, ik geloof niet in twijfelaars, twijfelaars gaan immers uiteindelijk toch voor de bijl, de rest zijn mensen die zich niet laten ringeloren en hun gezonde verstand gebruiken..

  1. CZ

   Hahaha, net zoiets als zelfmoordweigeraars!

   🙂

   1. usb3.0

    😉

 15. de ziender

  Volgens een hoge pief van Pfizer zelf (radio 1, afgelopen week) is iets meer dan 31% (dus ca 1/3) tegen de Vaxias en zal zich dienaangaande dus niet laten prikken. Komt aardig overeen met de gegeven van RTL, toch? En maar goed ook. Er zijn reeds meer dan 10.000 doden wereldwijd; Nederland om en nabij de 500 gemelde prikslachtoffers. en dat reeds op korte termijn. De lange termijn moeten we nog maar even afwachten…
  Ik ben en blijf bio; tegen genetische manipulatie van gewassen, soja, groenten en, uiteraard, ook mensen.

  1. Emile Takma

   Prima, ziender, maar probeer je wel thuis te blijven en zoveel mogelijk afstand te bewaren?
   Mensen zoals jij zijn een bedreiging van de volksgezondheid. Je hebt het recht je zo onverantwoordelijk te gedragen maar het blijft verwerpelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.