Promotie voor Sigrid Kaag (D66): ze wordt per direct Minister van Buitenlandse Zaken

D66-leider Sigrid Kaag krijgt nog voordat de Kabinetsformatie goed en wel uit de startblokken is een promotie binnen het kabinet. De bewindsvrouw is momenteel de minister van Buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, maar neemt vanaf heden het gehele ministerie van Buitenlandse zaken over van VVD’er Stef Blok. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Blok verhuist naar Economische zaken, waar hij zijn partijgenoot Bas van ’t Wout vervangt als minister. Van ’t Wout zit met een burn-out ziek thuis, en zal zich daarom voorlopig niet op het Binnenhof laten zien.

Tegelijkertijd wordt er ook een nieuwe staatssecretaris voor Klimaat en energie gezocht, omdat men bij nader inzien de portefeuille van Van ’t Wout (en tot afgelopen januari: Eric Wiebes) te zwaar vindt. Ook deze nieuwe staatssecretaris zal een VVD’er zijn, zo maakt de RVD bekend. Daarom moet er een geheel nieuwe post komen, zo besloten de ministers van het demissionaire kabinet-Rutte III.

Kaag moet meteen aan de bak als minister van Buitenlandse zaken: ze krijgt vanwege haar nieuwe functie de taak om namens Nederland te reageren op het door Wit-Rusland gekaapte vliegtuig dat op weg was naar de Baltische Staten.

De reshuffle duurt tenminste drie maanden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. usb3.0

  Hïtler had ook maar 2 posten aan het begin van zijn periode maar dat waren wel de belangrijkste, sigrid al qaq kag geeft miljoenen weg aan terroristische organisaties en nu zal ze dat doen omdat ze minister van buitenlandse zaken is, eens kijken wie er op ageren hier..

 2. Emile Takma

  Logische benoeming.

  1. usb3.0

   Kijk maxje-mietje weet natuurlijk dat hij he-le-maal uitgekotst wordt hier en daarom ook deze reactie, we zien hier een reactie van een zeer zieke pathologisch psychopathische leugenaar, vergis je niet hoor..

   1. Emile Takma

    Jij wordt hier helemaal niet uitgekotst hoor, Gerrit, je staat hier bekend als een hoogstaand debater die altoos inhoudelijk en beschaafd in goed verzorgd Nederlands bijdragen plaatst.

    Toch?

    1. usb3.0

     Klopt, ik word niet uitgekotst en jij wel degelijk, mensen walgen van je aanwezigheid hier, ze spugen op je en verachten jouw zieke denkpatronen over kindertjes, antisemitisme, Nederland, EU, klimaat, d666, je voorliefde voor de islam en ga zomaar door…

  2. Wally

   Om welke reden is dit logisch? En ik ga niet schelden, maar vraag me dit af.

   1. Emile Takma

    Kaag is een zeer geachte en professionele politica die haar sporen heeft verdiend in de diplomatie. We hebben in Nederland nauwelijks iemand die meer gekwalificeerd is voor het ambt van Minister van Buitenlandse zaken

 3. Marija

  Die vrouw op deze plaats dat is koren op haar molen.
  Kan ze nog meer van ons belastinggeld naar Palestina overmaken.
  Hoe dit allemaal mogelijk is? Wie het weet mag het mij uitleggen.

  1. usb3.0

   palestina bestaat niet, je bedoelt natuurlijk hamas

 4. alla-af sn-akbar

  Ze is sowieso volstrekt ongeschikt voor wat voor functie in de politiek ook. Bewezen onbetrouwbaar na haar huwelijk met anus al kak wat haar haar baan kostte. Als je in het bedrijfsleven met een dergelijk curriculum aan komt zetten lachen ze je uit en trappen je het bedrijf uit. In de politiek is het een enorme plus als je bewezen incompetent bent.
  Kijk naar Tom de graaf, “gekozen” burgemeester van Nijmegen waar hij overigens totaal mislukt is. Als beloning voor zijn gepruts in Nijmegen is hij nu voorzitter van de raad van state. Wildneuker penthouse-pechtold is plotseling na zijn gepruts directeur van het CBR.
  En zo gaat het maar door in Nederland.

  1. usb3.0

   Ze is zeer chantabel dat is correct gezien

 5. jhak

  Ja ja toe maar. Moet niet gekker worden. Gelukkig is het binnen de grenzen van een demissionair kabinet, dus haar macht blijft beperkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.