PVV dient Kamervragen in over “weggeven” 50.000 paspoorten aan vreemdelingen

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower heeft op Twitter de lijst met Kamervragen gedeeld, getiteld: “PVV woest over weggeven 50.000 paspoorten aan vreemdelingen!”

Hier de betreffende tweet:

De schriftelijke vragen zijn gericht aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en gaan over het bericht dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) het afgelopen jaar bijna 50.000 vreemdelingen de Nederlandse identiteit heeft gegeven.

De PVV vraagt zich met de eerste drie vragen af of de Syriërs (de grootste groep vreemdelingen) niet beter terug hadden moeten keren om hun land weer op te bouwen, zoals ook Denemarken doet.

De vragen daarna zijn gericht op het behoud van de Nederlandse cultuur. De PVV stelt namelijk dat “zoveel vreemdelingen de Nederlandse identiteit geven” gelijkstaat aan culturele zelfmoord, omdat “zij zelf een cultuur aanhangen die haaks staat op de onze”. Ook verzoeken zij stappen om de Nederlandse nationaliteit van deze mensen, waar mogelijk, alsnog in te trekken en de mensen uit te zetten. De PVV is namelijk bang dat dit anders leidt tot vervanging van de eigen bevolking.

En wanneer de staatssecretaris het daar allemaal niet mee eens blijkt te zijn, verzoeken zij haar om “Nederland een plezier te doen” en “zelf uw biezen te pakken en een enkeltje Syrië te kopen”.

Het is natuurlijk absoluut geen goede ontwikkeling dat bijna 50.000 vreemdelingen even de Nederlandse nationaliteit krijgen. Door gezinshereniging komt er dan misschien wel een verdubbeling of verdrievoudiging van dat aantal nog nareizen. Zelfs als je te maken hebt met Syriërs die wél relatief makkelijk zouden integreren (de christelijke achtergrond helpt daar enorm bij), dan doe je dat hele proces teniet door ze in zulke grote aantallen tegelijk op te nemen.

Het is wat dat betreft jammer dat de PVV er zo met gestrekt been ingaat door te roepen dat we hierdoor te maken krijgen met volksvervanging. Het was beter geweest om te wijzen op de maatschappelijke druk die zulke aantallen met zich meebrengt. Nu wordt de PVV namelijk weer in het verdomhoekje gedrukt (mede door dit op 4 mei te schrijven), waardoor het daadwerkelijke probleem niet wordt aangepakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Gebande_3

  Uit eigen PVV onderzoek blijkt..
  Oh nee.
  Een PVV kamerlid heeft op internet iets gelezen en stelt vervolgens kamervragen.
  Ze zijn allemaal nog luier dan raam-ambtenaren.

  1. usb3.0

   gebande is niet benieuwd

  2. RvdBe

   4 mei, de dag van toespraken dat vrijheid zo belangrijk is, jammer dat de overheid dit niet ondersteund en defensie heeft afgebroken en de grenzen voor haatdragende immigranten wijd open zet, hypocriete lafaards.

   1. rutte leugenaar

    onze vrijheid is ondergeschikt aan het EU belang ! De omvolking gaat gewoon door

    1. Marija

     Helemaal zoals gepland in verdrag Straatsburg 1975.

 2. Monty

  ”Het is wat dat betreft jammer dat de PVV er zo met gestrekt been ingaat door te roepen dat we hierdoor te maken krijgen met volksvervanging.”

  En dan vragen mensen zich af waarom Wilders niet serieus genomen wordt.

  1. M.Dikker

   De PVV had er inderdaad beter op kunnen wijzen dat we vol zitten. Er zijn o.a. te weinig woningen.

 3. Mar

  Het had wel zo netjes geweest als er een overzicht beschikbaar was gesteld door de Telegraaf met de cijfers per land van vorige nationaliteit.

  Trouwens, de paspoorten zijn niet gegeven. Voor aanvraag naturalisatie moet men betalen en dat is wel iets meer dan er betaald moet worden voor een nieuw paspoort.

  Gidi had even moeten bellen met Sietse Fritsma.

  1. Gebande_3

   Sietse Fritsma, die ging toch als ondernemer een prachtige toekomst tegemoet?
   Oh nee, die zat binnen een half jaar mislukken weer in de 2e kamer.
   Vreemd dat het bedrijfsleven niet op zo een excellente PVV ondernemer zit te wachten.

   1. Winfrida

    @Gebande_3

    Niet zo vreemd. Alleen de naam PVV en je wordt verbannen naar een of ander eiland in de Stille Oceaan. Zijn er eigenlijk ook PVV-burgemeesters in Nederland?

   2. Max Aue

    Als het PVV-Kamerlidmaatschap op je c.v. staat zitten werkgevers inderdaad niet op je te wachten en klanten ook niet.
    Het toont namelijk een morele en intellectuele beperking die weinig kans op succes belooft. Werkgevers en klanten zijn niet gek.

    1. M.Dikker

     Lang leve de democratie. O nee, toch niet.

    2. Cootje

     Maar als ik als werkgever loon moet betalen , en alle lui die geen knakworst leverworst of een bitterbal lust komt er bij mij niet in , ik vraag niet om culturele verrijking voor mij bedrijf , en bepaal zelf wie ik aanneem . En de PVV is een democratische partij die niet is verboden in Nederland

    3. Jack Flash

     “Morele en intellectuele beperking die weinig succes belooft”
     Ik betwijfel zelfs dat je dat laatste stukje zelfkennis in pacht hebt.
     Man man, flikker toch eens op hier.

    4. rutte leugenaar

     de nsb is gegroeid in plaats van gekrompen max anus dat is duidelijk. Niets heb je geleerd strónt vlé®k van het verleden decadente nsb’er

     1. Max Aue

      Dit kan ik niet volgen, leugenaar, de NSB bestaat als organisatie niet meer.

     2. rutte leugenaar

      je bent ere lid !

    5. usb3.0

     maxje is natuurlijk een achterlijke imbeciel want wat maxje hier laat zien is de hypocrisie voorbij natuurlijk, een grote bek over mensen die volgens maxje anderen uitsluiten maar het prima vinden dat als er PVV op een cv staat mensen buitengesloten mogen worden, dat maxje het prima vindt om uit sluiten en mensen als beperkt te bestempelt laat echt zien wie maxje echt is, maxjke is fascist de tegenwoordige antifascist…

  2. Chee

   @mar…goedkoper als een paspoort…
   Klopt als een bus, maar voor ongeveer 1500 euri neutraliseren.
   Daar tegen over staat een levenslange betaalde vakantie 30.000 per jaar tegenover exclusief gezondheidszorg en huisvesting…
   Als je dat tegen mekaar afweegt is neutraliseren een bijna gratis altijd winnend lot uit de loterij die de Henk en Ingrid betalen.

   1. Mar

    Vraag 7 is toch best wel pikant voor iemand met een joodse achtergrond, geboren in Tel Aviv, Israël.

  3. rutte leugenaar

   Wat doet de nationaliteit ter zake ? Wat is de nieuwe wachttijd voor een huurwoning voor de jeugd ?

   Oprotten met die leegzuigers , 1000 per week , krankzinnig

 4. Monty

  ”De PVV is namelijk bang dat dit anders leidt tot vervanging van de eigen bevolking.”

  Houd dit dan in dat er van 50.000 Nederlanders het paspoort wordt ingenomen en deze worden uitgezet?

  1. M.Dikker

   Nee, dit houdt in dat nog meer buitenlanders voorrang krijgen op de autochtone bevolking, bijvoorbeeld als het om huizen en banen gaat. Daarnaast krijgen sommige bevolkingsgroepen 3x zoveel kinderen als Nederlanders.

   1. Monty

    Maar dat is geen vervanging toch?

    1. M.Dikker

     1 + 1 = 2. Een logisch gevolg.

  2. usb3.0

   De vraag is eerder waarom monty en co toch niets op hebben met Nederland?

 5. Cootje

  50000 nieuwe opvreters die op het goede moment uit de toeristen bootjes zijn gestapt , worden in het leven gehouden en betaald op de uitgemergelde zorg van mensen die ze vanavond zogenaamd eren dat ze het overleeft hebben , maar liggen te rotten in de zorg en verpleeghuizen , terwijl we de gewone werkende bevolking opzadelen met kostgangers die hun hand op houden en zich begeven in de criminaliteit . De 10 jaar liberalen regering heeft gezorgd voor goedkoop werkvee voor de multinationals en de thee partijen voor een berg toekomstige criminelen en opvreters , en dan vinden ze gek dat er een zuivere tweedeling is in Nederland, eerdaags ligt u vader of moeder in een stapelbedje met zijn vieren op een kamertje , met een chemische toiletje

  1. Mark Auel

   Je hebt volkomen gelijk Cootje in wat je hierboven stelt, maar dat interesseert die linkse ratten totaal niet.

  2. STOP FVD

   Vervelend voor je dat je de toekomst zo zwart ziet. Succes daarmee!

   1. Cootje

    Omdat ik het zwart ziet is er maar een oplossing Corona gaat het herstellen , die kunnen ze namelijk niet bedwingen

   2. rutte leugenaar

    waar ik kijk in de wijk maakt niet meer uit.

    Het ziet overal zwart

    1. Emma Louise

     Maar jij bent ook een zwartkijker. Dat telt niet mee.

     1. rutte leugenaar

      volgens de oogarts is het zicht goed wím , zijn dus andere factoren die zwarte schimmen

     2. Emma Louise

      Klopt, leugenaar, er speelt een andere factor bij jou. Jouw ogen mogen misschien nog redelijk in orde zijn maar ik doel op jouw welbekende neurologische aandoening: jij hebt het gevoel dat jouw schaduw niet bij jou hoort. Daarom zie jij voortdurend zwarte gedaantes of schimmen. Jouw eigen schaduw dus.

     3. rutte leugenaar

      Trutje weet nog niet dat je voor een schaduw licht nodig hebt. De zon is al twee maanden over tijd volgens de meteorologen dus mijn eigen schaduw waarnemen wordt wat moeilijk wïm ! Je loopt weer te wauwelen ongehinderd door kennis overjarige travo.

  3. Marija

   Ik zou Hugo borst willen adviseren nog eens naar de opvang in verpleeghuizen te kijken. Dat is om te huilen zo erg.
   Mensen liggen in elkaars bed en vegen hun snot aan de lakens van een ander.
   Mensen kunnen gewoon in kamers van medepatienten binnenlopen.
   Pakken daar wat ze willen b.v. Kleding en dragen dat.
   Piesen in de hoeken van de kamer van een ander omdat ze er gewoon naar binnen kunnen lopen. Ik weet nog wel meer op te noemen.
   Het zou toch mogelijk moeten zijn als een patiënt zijn kamer verlaat, de deur in het slot valt en geen patiënt binnen kan, vragen aan de verzorging de deur open te doen. Er moet toch iets te vinden zijn.
   Dergelijke viezigheid verbaast mij niet in bv Roemenië maar hier in Nederland. IND ik het godgeklaagd en meer dan schandalig.

   1. rutte leugenaar

    denk je werkelijk dat het de regenten ook maar iets interesseert ?

    alles voor build back better en de totalitair staat

   2. Max Aue

    Kan Marija iets concreter zijn in welke verpleeghuizen de door haar gesignaleerde wantoestanden optreden? Ze heeft kennelijk informatie uit de eerste hand.

    1. rutte leugenaar

     moet je eens wat breder kijken in plaats je te beperken tot die kwaliteit media van je strónt vlé®k.

     Ongeventileerde verpleeg huizen en opgehokte bejaarden

     Pure moord zoals we nu kunnen opmaken uit het laatste rapport van de WHO

    2. Max Aue

     Ik weet zeker dat Marija dit verhaal uit haar duim zoog of via via ergens voorgelogen kreeg. Dit verhaal kan niet waar zijn.

     1. rutte leugenaar

      ik weet zeker dat je breder moet informeren maar dat is lastig voor decadente tróllen.

      Krijg je met te weinig personeel , dat noem je het druk op de zorg en gaan ze niet meer douchen, naar buiten en schijten gewoon twee keer in dezelfde luier.

      het kan niet waar zijn staat er, de strónt vlé®k zegt het kan niet waar zijn , dat wil iedereen dat het niet waar is maar helaas is de praktijk weerbarstiger

     2. Marija

      Ik VERZEKER U dat het WAAR is.

     3. Marija

      Ook wordt er onder het mom van Corona TOTAAL NIETS MEER gedaan aan enig vertier voor deze mensen.
      Hugo borst laat je gezicht weer eens zien.
      Als je er een familielid hebt of alleen maar wat mededogen, is het schaamteloos en om te huilen wat er gebeurd.

    3. Marija

     Ja, de meeste.

 6. Cootje

  Zolangzamerhand moeten ze een standbeeld voor Hans Janmaat gaan maken en plaatsen op het Binnenhof , hadden ze geluisterd naar deze ras Democraat dan was de import van gelukzoekers en werkvee voor de multinationals er nooit geweest en had de jeugd gewoon een woning , nu betalen de multinationals geen belasting , en werken de hard werkende Nederlanders al 75 jaar voor de opvreters en bijstandtrekkers in Nederland hoe kan je een land verkwanselen ,de derde generatie allochtonen spreek nu nog niet fatsoenlijk Nederlands

  1. Chee

   @cootje 100% de waarheid.
   Hans Janmaat was een zeer aimabele en integere man, die helaas niet opgewassen was tegen de media die een hetze tegen hem voerde.
   Echte goede media training en spin doctoren bestonden toen nog niet veel, waardoor deze man helaas ten onder ging.

   1. Jack Flash

    Zelfs Paul Witteman heeft toegegeven hem mediaal belemmerd te hebben Chee.

 7. Marija

  Toch bekend neem ik aan, dat het ook de bedoeling is zo veel mogelijk asiel- cq gelukszoekers neanderthaler volk hier binnen te halen, dat is al decennia zo.
  Geen nieuwtje dus.

 8. Duckday

  Dit land is vol > Straks krijgen we slachtpartijen de politiek is door en door verrot kijkt steeds de andere kant op. Stop met al die uitkeringen Dit land is een paradijs voor die mensen

 9. Spoetnick

  Vijftigduizend nieuwe landgenoten.
  En allen blinken uit in intolerantie.
  Dat gaat niet meer goedkomen.

  1. Mar

   O, u kent ze alle 50.000. U weet uit welk land ze zijn gekomen. U weet om welke reden zij naar Nederland zijn gekomen.

   Om maar even een voorbeeldje te geven: de vrouw van Wilders, Hongaarse van geboorte, is na haar huwelijk ooit genaturaliseerd tot Nederlandse. Misschien ook wel de vrouw van Gidi of Gidi zelf. Hij is geboren in Tel Aviv, Israël.

   Wacht toch nog maar even met conclusies trekken tot op Statline de preciese cijfers per land te zien zijn.

   1. usb3.0

    Waarom stelt mar geen vragen bij die 50.000? maar wil mar het even afwachten, weet mar hoe het systeem werkt? op basis waarvan krijgen 50.000 mensen een paspoort?

    1. Mar

     Kijk nou, gevonden op DDS zelf:

     “Het is ongelooflijk, maar NRC Handelsblad heeft zowaar een afgewogen, overwegend positief verhaal gepubliceerd over een nieuw Kamerlid van de PVV. Het gaat om Gidi Markuszower. Geboren in Tel Aviv verhuisde hij op jonge leeftijd met zijn ouders; zijn vader leverde zijn Israëlische identiteit in, waardoor Gidi ook maar één paspoort heeft, namelijk de Nederlandse.”

     Gidi is geboren in Israel, wat gezien wordt als een niet westers land bij IND en CBS. Hij heeft dan wel alleen de Nederlandse nationaliteit (naturalisatie) omdat vader de Israelische nationaliteit heeft opgegeven, maar valt toch onder de groep niet westerse immigranten.

     Nu zal men wel roepen dat Israel een westers land is met goede inwoners dus welkom, maar onder die 50.000 nieuwe Nederlanders zullen die ook wel zitten.

     Daarom is een overzicht per land wel zo handig om niet iedereen over één kam te scheren.

     Of men moet al zover zijn afgezakt dat iedere immigrant er één teveel is en naturalisatie tot Nederlander moet worden afgeschaft zodat er geen vervanging van het Nederlandse volk kan plaatsvinden.

     1. rutte leugenaar

      50.000 paspoorten, hoeveel gezinnen n zijn dat . Laten we de westerse norm hanteren , man , vrouw en 2 kinderen. Dan heeft dit geintje 12.500 woningen gekost uit de sociale voorraad. Dan zit hier een dom wijf te wauwelen over de nationaliteit ! De wachttijd voor de jeugd interesseert dat verbitterde ouwe wijf niets. Lekker zieken over de identiteit van een PVV Kamerlid. Wat een randdebiel. Hoeveel van die immigranten zitten bij groen links en de PvdA selectief verongelijkt verzuurd wijf.

   2. rutte leugenaar

    toch totaal onbelangrijk waar ze vandaan komen muts ! Wat is de nieuwe wachtijd voor de jeugd op een huurwoning dom adept

    1. M.Dikker

     Ach, dat zijn onze eigen kinderen maar die tot hun 35e bij pa en ma mogen blijven wonen. Als de nieuwkomers maar een woning hebben en andere gerieven. Wat zij in thuisland hebben gedaan, dat weet niemand. In ieder geval is het niet 100% zielig en slachtoffer wat er hier binnen komt. Maar ja, daar hebben linksen geen boodschap aan.

     1. Mar

      Dan toch weer kampen bouwen waar vluchtelingen voorlopig gehuisvest worden?

    2. Mar

     Net zo lang als 20/30 jaar geleden. Toen wij in 1978 voor een huurwoning gingen vragen bij de woningbouwvereniging, was de wachttijd 5 jaar of langer.
     Daarna is het niet veel beter geworden. Er werden meer koopwoningen gebouwd dan huurwoningen en sociale huurwoningen helemaal minimaal.
     De voorraad die er was, is in de loop der jaren gerenoveerd met subsidie van het rijk en in de verkoop gegaan.
     Neef van mij is maar uitgeweken naar Brabant. Hier kwam hij niet aan een woning omdat hij net teveel verdiende voor een huurwoning maar te weinig voor een woning kopen vanwege hoge prijzen en hoge rente.

     1. rutte leugenaar

      wat een gewauwel ,

      feit 1, gemiddelde wachttijd voor een woning is 15 jaar
      feit 2 , in de grote steden kan de wachttijd oplopen tot 22 jaar.

      Een eerste levensbehoefte wordt kinderen ontnomen om zelfstandig een leven op te bouwen door linkse wappies met een verblijfsvergunningen tombola omdat ze denken heel de wereld te kunnen huisvesten in de speldenknop Nederland van 33.000 km2 ! De linkse gutmenschen zijn walgelijke egoïstische salon socialisten.

 10. roderick

  Wil nogmaals duidelijk maken het zijn geen vluchtelingen het is in Syrië op het moment veiliger als in Europa waar veel strijders uit dat land hierheen is gevlucht stuur ze terug is mijn advies en ik weet naar dertien jaar gewerkt te hebben voor vluchtelingen hoe de vork in de steel zit, er sterven veel minder mensen hier per jaar als vluchtelingen binnen komen meestal zijn het grote gezinnen die op een onterechte hier een verblijft krijgen.
  Volgens mij spelen er andere belangen, wat dachten jullie eigen volk hun rechten te ontnemen zoals een woning zij worden met alle middelen geholpen waar de NL volk alleen maar naar kunnen fluiten ze spelen ons gewoon tegen mekaar uit en dat is wat men wilt in de kabinetten Rutte waarom sturen ze anders zoveel geld op naar de terroristen groepen kijk maar naar de drie miljoen die Kaag paar maand geleden heeft over gemaakt.

  1. M.Dikker

   Klopt.

  2. Mar

   “ik weet naar dertien jaar gewerkt te hebben voor vluchtelingen hoe de vork in de steel zit”

   U weet dus hoe de IND werkt. Vertel.

   1. rutte leugenaar

    jij weet het niet ? jij volgt het nieuws niet ? je wauwelt hier wat rond ongehinderd door kennis

 11. Duckday

  Dit zijn ze nog even vergeten te vermelden
  . Zo becijferden onderzoekers recent , dat niet-westerse immigratie voor gemiddeld 27 miljard euro per jaar op de Nederlandse overheidsfinanciën drukt. Hetgeen de verzorgingsstaat op termijn in grote problemen breng

 12. Hamer Sikkel

  Volgens de ‘logica’ van Marcuszower zou hij zelf ook terug moeten naar zijn ‘eigen’ land, namelijk de joodse staat Israël.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.