PVV en VVD pakken Sigrid Kaag aan om belastinggeld naar Palestijnse ‘hulpinstanties’: ‘Opnieuw problemen!’

Zowel de VVD als de PVV eisen opheldering over de door minister Kaag (D66) hervatte ontwikkelingshulp aan Palestijnse instanties. De eerste keer belandde het geld bij een terreurgroep en controle op de geldstroom is erg lastig, dus waarom zou het nu wél goed gaan?

PVV-leider Geert Wilders dient waarschijnlijk vandaag een formele debataanvraag in, om minister Kaag (D66) ervan te weerhouden om Nederlands belastinggeld over te maken naar Palestijnse organisaties die banden onderhouden met terreurgroeperingen. Dat meldt Elsevier Weekblad.

Na het inwilligen van een verzoek van DENK-voorman Kuzu lijkt het erop alsof Kaag volledig afgaat op een papieren werkelijkheid, ondanks signalen uit de echte wereld die erop wijzen dat ontwikkelingshulp aan Palestijnse hulporganisaties toch echt in wapens wordt gestoken waarmee Israëliërs kunnen worden aangevallen. ‘Oeps, het geld kwam terecht bij terroristen, maar dít keer gaat het wél echt goed’, is de cynische samenvatting van het nieuwe beleid.

Zelfs oud-minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) erkende bij omroep WNL dat het erg moeilijk is om controle te houden over besteding van het geld. Maar ook hij blijft slechts hameren op het strikt controleren van elke betaling. Niet op het opschorten van de bonussen voor terroristen en hun enablers.

Het enige wat het ministerie nog kan doen, is geen geld sturen, maar hulpmiddelen. Maar nee, dat gaat niet gebeuren.  Minister Kaag lijkt helemaal niet geïnteresseerd te zijn in daadwerkelijke praktische oplossingenn en blijft dus vasthouden aan strakkere controles – een wassen neus.

Maar dat is dus een een schijnoplossing, omdat ze serieuze signalen heeft genegeerd. En dat is waar de PVV en de VVD haar nu over aan de tand willen gaan voelen, want ook zij hebben er maar bar weinig vertrouwen in dat de controles nu wél goed zullen en dat het geld niet opnieuw bij terreurorganisaties terechtkomt. Ik zou zeggen: prima. Pak die Kaag maar eens goed aan. Geen Nederlands belastinggeld naar terroristen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. tata

  Aanpakken die Hamas snol.

  1. jhak

   Ja en dan maken ze die hamas snol nog tijdelijk minister van buza, hoe maf moet je wezen, nog meer macht geven. Ik moet ff kotsen.

   1. Gebande_3

    Ik moet ff kotsen.

    Zolang u niet spettert op mijn scherm, wens ik u veel plezier met achteruiteten.

   2. Aborifa

    En dat terwijl ze eerder bij BuZa werd ontslagen wegens onbetrouwbaarheid. Via D’66 heeft ze zichzelf “democratisch gekozen” weer binnen gewurmd.

  2. Emile Takma

   Simpele ziel.

   1. CZ

    Tot zover Max Ernst Van Velenamen.

  3. CZ

   @Tata: Ze zal er allicht sympathie voor hebben, D66 is gek op de dood.

 2. Stanly2000

  De VVD zal de eis om opheldering wel weer inslikken, staatsman Rutte heeft Kaag nodig om te blijven zitten.

  1. Cootje

   Dat is nu net het teken hoe verrot de Nederlandse politiek is , ze drinken een glas en deden een plas , en het old boys netwerk is weer gesloten , anders komen de herinneringen van Rutte dadelijk weer boven tafel , want hij kan makkelijk chanteerbaar wezen

 3. Cootje

  Laat die hele kleine Joodse beweging maar een aanklacht tegen Kaag aanspannen , want ook hele kleine bewegingen hebben rechten in onze bananen republiek. Het is toch gewoon de kat op het spek binden , Kaag is toch bevooroordeeld als haar vechtgenoot een Palestijn is , en zijn de Nederlandse portemonnee moet trekken , Wilders heeft gelijk de anti joodse vrienden zitten in de regering . En met een ijzige doctrine doet ze of haar neus bloed .

 4. Gebande_3

  Geen Nederlands belastinggeld naar terroristen!

  Vallen Dhr Engel en zijn vriendje, de ex-gedetineerde Pols, ook onder terroristen?

  1. Stanly2000

   Nagekeken, staan niet op de lijst.

 5. STOP FVD

  Wat een sneu stukje om je fvd achterban nog even lekker op te hitsen tegen mw Kaag. Zielig niveau, nog lager dan doorgaans.

  1. usb3.0

   De waarheid kan d666wappie stopje niet verdragen..

  2. jve89

   Misschien een idee om eens wat met je zielige, nietszeggende en eenvoudige leventje te gaan doen in plaats van deze website obsessief vol te spammen.

  3. CZ

   stopwappie

 6. ikweetwatikwil

  Wat willen de zogenaamde “Nederlanders” gebande en stop dan . Kaag gewoon laten doorgaan met zakken vullen van terroristen?

  1. STOP FVD

   Nee uiteraard niet, en het is niet zo dat ze nu direct geld overmaakt naar Hamas. Er wordt hier gedaan alsof ze expres terroristen zit te financieren, DIE stemmingmakerij is triest.

   1. usb3.0

    “het is niet zo dat ze nu direct geld overmaakt naar Hamas”

    Jawel dat doet kaag al qaq dus wel domoor

   2. Emile Takma

    Inderdaad, STOP FVD, dit is debiele demagogie.

    1. usb3.0

     Nee hoor maxje-mietje liegt dat hij barst, dit weet maxje-mietje zelf ook wel..

 7. Mar

  Wat ik vanochtend hoorde, was dat de beschuldigingen allemaal gebaseerd zijn op een geheim onderzoek van de Israëlische Veiligheidsdienst.
  Geld naar de Palestijnen is niet in het voordeel van Israël.
  Totaal geen cent naar de Palestijnen is alleen maar gunstig voor Israël.

  1. Mart

   Zo wat??

 8. Rien E

  Gajes hoort in de bajes

 9. kattekop

  Ik begrijp er geen snars van.
  Waarom moet überhaupt geld van de Nederlandse belastingbetaler naar het buitenland.
  Dat is hier met werken verdiend en hoort ook alleen hier uitgegeven te worden.
  Met de rest van de wereld hebben we niks te maken en zeker niet met terroristen.
  Dat ze hun eigen broek maar ophouden.

 10. Emile Takma

 11. Emile Takma

  Het Palestijnse volk heeft dringend economische steun nodig na de criminele en disproportionele verwoestingen die Israël heeft aangericht in een weerloze stad.

  Uiteraard is een goed toezicht op de bestedingen gewenst maar Kaag heeft geen andere keus dan hulp.

  1. Stanly2000

   a) Wat zouden die 3100 raketten gekost hebben?
   b) Waren ze niet afgevuurd op Israël, was er ook geen disproportionele verwoestingen aangericht.

   1. Edjan

    ++++++++++++++++

  2. usb3.0

   Aldus antisemitische islamverheerlijker maxje-mietje die niet wil begrijpen dat hamas dé agressor is in deze en kaag al qaq terroristische organisaties financiert, als je dit niet ziet ben je gewoon een dom jongetje

   1. CZ

    Hear, hear.

    BAM!

  3. AS210854

   Wil je een zakdoekje huilbaby?

 12. usb3.0

  Deze heks is een gevaar voor Nederland..

 13. Niet L niet R

  Kort samengevat, deze mevrouw behartigt met haar persoonlijk beleid, de belangen van de Palestijnen!!
  Dat is niet nieuw, maar van uit haar achtergrond begrijpelijk, maar niet in Nederlandse belangen!

 14. A-BBa

  Haar man bespeelt haar als een poppenspeler en zij doet in de Tweede Kamer net alsof zijzelf mag beslissen wat ze zegt en doet, thuis en in haar werk. Als haar man zegt “spring” dan springt zij. Als haar man zegt “Mijn land heeft geld nodig” dan regelt zij dat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.