Sun Tzu in actie: hoe Israël Hamas-terroristen in de val lokte

Donderdag deden de Israëlische autoriteiten net alsof een grote grondoperatie op handen was. Alle seinen waren op groen gezet, was de boodschap. Ook de buitenlandse pers en andere landen wisten het zeker: er zou een grote operatie komen. Nu. Tanks. Grondtroepen. Een “invasie” van Gaza.

Maar dat gebeurde niet.

Gek, dachten mensen. Waarom niet? Nou, het antwoord is ondertussen duidelijk geworden. Het was allemaal een bewuste misleidende actie van Israël. Netanyahu en co. hoopten Hamas-terroristen in de val te lokken. Door te roepen dat er een invasie kwam, wist Israël, zouden de terroristen van Hamas massaal naar hun tunnels gaan om zich daar schuil te houden. En zo geschiedde. Maar wat er toen volgde was geen grondoperatie, maar een enorme luchtaanval op die tunnels.

In totaal werden er 450 raketten op 150 doelen in de tunnels afgevuurd. De actie duurde veertig minuten lang en was een groot succes. Minstens tientallen Hamas-terroristen zijn uit de weg geruimd. En ja, mogelijk ook een flink aantal topcommandanten, want ook die waren afgedaald in de tunnels, denkende dat ze tanks moesten bestrijden in plaats van vliegtuigen en helicopters.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Rieks

  Uiteindelijk toch dom van die Palestijnen want ze kunnen nooit tegen de joden op. En op Arabische hulp hoeven ze niet te rekenen. Afreageren van frustratie en woede, machteloosheid, dat is het. Over een paar dagen is het voorbij en men zit met kapotgeschoten steden en vele doden en gewonden. Was dat het waard?

  1. Emile Takma

   “Afreageren van frustratie en woede, machteloosheid, dat is het. Over een paar dagen is het voorbij en men zit met kapotgeschoten steden en vele doden en gewonden.”

   Ja, dat is de tragiek. Het Palestijnse volk is bestolen, onderdrukt en gediscrimineerd door een westerse criminele roofstaat die zich niets aantrekt van volkenrecht en oorlogsrecht. We kijken passief toe hoe die militaire grootmacht in strijd met alles wat recht is een weerloos volk uitroeit.

   Een trieste schande.

 2. J. Punt

  de miljoentjes vanuit naief nl komen zsm de kant op van gaza per express. Voor de ‘opbouw’ van schooltjes en kinderziekenhuizen kwijlen ze hier dan. Jaja..

 3. 56RdK

  “Donderdag deden de Israëlische autoriteiten net alsof een grote grondoperatie op handen was.

  Minstens tientallen Hamas-terroristen zijn uit de weg geruimd. En ja, mogelijk ook een flink aantal topcommandanten, want ook die waren afgedaald in de tunnels, denkende dat ze tanks moesten bestrijden in plaats van vliegtuigen en helicopters.”

  Ja, da’s nou echt een jodenstreek!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.