caroplas

Van der Plas (BBB) in formatiedebat: "Nog steeds worden burgers niet serieus genomen"

Geen categoriemei 12 2021, 19:00
Vandaag tijdens het debat over de lopende formatie sprak BBB-leider Caroline van der Plas over haar ideale nieuwe bestuurscultuur. Ze heeft een lijstje met punten gemaakt, waar de nieuwe coalitie hopelijk iets mee gaat doen. Het wordt namelijk tijd dat de overheid zich gaat realiseren dat zij er voor de burgers is, en niet andersom.
Uit haar Kamerinbreng werd duidelijk dat Van der Plas grote verschillen tussen de parlementaire theorie en praktijk ziet. Op papier staan er allerlei mooie dingen, maar in de praktijk blijkt het vaak genoeg toch even anders te lopen.
Op papier lezen we het volgende volgens de BBB-politica:
"De theorie:
Maar in de praktijk, zoals Van der Plas terecht aankaart, zien we iets heel anders. De overheid staat vaak lijnrecht tegenover de burgers, in plaats van vóór de burgers te zijn. Bovenstaande punten klinken op papier heel mooi, maar in de praktijk zien we heel wat anders, aldus Van der Plas.
"In de praktijk:
Van der Plas legt haarfijn uit dat wat er op papier staat allemaal heel veelbelovend klinkt, maar al jaren zien we toch echt hele andere zaken in de praktijk. Het wordt dan ook eens tijd dat de overheid zich in gaat zetten voor de burger, want op dit moment waant de politieke elite zich onschendbaar. En daar moet verandering in komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten