Van der Plas (BBB) over versplintering in Nederlandse politiek: ‘Minder partijen in het parlement was ook geen garantie op succes’

Of er nu 18 of 5 politieke partijen in ons parlement zitten doet er volgens BBB-leider Caroline van der Plas niet heel veel toe. Het volk kiest zijn volksvertegenwoordigers en partijen. De ene verkiezing levert dat meer partijen in de Tweede Kamer op dan een andere verkiezing. Ditmaal was de Nederlandse kiezer duidelijk: ‘er was een behoefte aan nieuwe partijen en een fris geluid’, aldus Van der plas. 

De BBB-leider was vandaag te gast bij het programma Buitenhof, waar ze haar mening gaf over de versplintering in het Nederlandse parlement. Volgens Van der Plas is het helemaal niet zo’n probleem, het is juist een signaal: de kiezer is toe aan een “fris geluid en andere kijk op dingen”.

Bij Buitenhof zei Van der Plas het volgende over de Nederlandse versplintering:

“Ook met minder partijen is er geen garantie op succes geweest. Dus wat dat betreft of het er 18 zijn of 5 of 10, het volk kiest ons. Zij bepalen ons draagvlak, dat heb ik voor de verkiezingen ook gezegd, dat de Nederlandse kiezer het draagvlak bepaalt. Kennelijk is er een hele grote behoefte aan nieuwe partijen, een fris geluid en een andere kijk op dingen. Dat zie je vandaag ook weer in de peiling van Maurice de Hond. Zowel BIJ1, als Volt en als BBB in zetels stijgen.”

Critici spreken altijd over een ‘onbestuurbaar’ Nederland ten gevolge van de versplintering, maar Van der Plas kijkt heel anders naar deze ontwikkeling. Zij ziet, terecht, een krachtig signaal vanuit de Nederlandse kiezer voor een ander geluid. Wellicht moeten de gevestigde partijen eindelijk eens een les leren uit deze versplintering én openstaan voor verandering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. rutte leugenaar

  klopt naadloos , de teringzooi op migratie , energie , zorg , enz is de verantwoordelijkheid van 3 grote jongens , cda , vvd , pvda

  1. AS210854

   ++++++

  2. Rien E

   vlak d66 ook niet uit

  3. STOP FVD

   Precies, en daarom GROEN LINKS! 😂😂😂😂😂😂😂

   1. rutte leugenaar

    -6 zetels en dan in de coalitie zegt de stopidioot

    😂🤣😂🤣😂🤣😂

    de tról heeft weer een stoeprand weggekopt

    1. STOP FVD

     Zo heerlijk dat je op elk bericht MOET reageren, en jij noemt andere mensen dom, dat je niet ziet dat mijn GL opmerking (gezien de smilies…..) als cynisch moet worden opgevat. Maar links is natuurlijk links, dus reageer je er als een onwetende wappie op. HEERLIJK!

 2. Emile Takma

  Ik durf hier de voorspelling te doen dat Hendrika Koekkoek bij de volgende verkiezingen niet zal worden herkozen.

  1. september

   je zegt altijd maar Hendrika Koekkoek maar het is Caroline v.d,Plas Je leert het nooit

   1. Edjan

    +

   2. Emile Takma

    Ja, dat is mijn koosnaampje voor dit Kamerlid.

    1. rutte leugenaar

     daarom ben jij en blijf jij het strónt vlé®kje van DDS

     1. STOP FVD

      Mevrouw Boter beter?

  2. rutte leugenaar

   ach trump zou ook nooit president worden en de brexit zou niet gebeuren. Zou die glazen bol gewoon weggooien strónt vlé®k

  3. Rien E

   emieltje takkebos, spuit 11 met weer dezelfde modder, het grapje is er nu wel vanaf druiloor

   1. Emile Takma

    Ik vind dit Rien E uitblinkt met sterke inhoudelijke bijdragen.🤓

    1. Aborifa

     Pas maar op Ernst Max Emile Takma, moordenaar van Dercksz, jij eindigt nog eens in het gevang.

 3. HD

  Van der Plas heeft helemaal gelijk.
  En let maar op welke geldverslindende plannen VVD, D66 en PvdA straks weer presenteren, en welke kneuzen dit kunnen gaan betalen. 😂😂😂😂

 4. Aborifa

  Een ander geluid? Wartaal.
  Het geteisem trekt stemmen.

 5. STOP FVD

  Abonnementje op mevrouw Boter (van Triple B)? Of gewoon als het maar over links gaat dan is het al goed? Vraag het anders nog even aan K3? Of wellicht een telefoontje aan Ikea? Top journalistiek zoals gewoonlijk bij DDS 😂😂😂

 6. Duckday

  Klopt Maar het zou beter zijn als je eenmaal in de kamer zit met een partij en je stapt er uit dan mag de zetel niet mee. Ook zou het goed zijn dat de miljoenen uitkeringen aan de politiek zal stoppen en vriendjes helpen vriendje aan dik betaalde banen. En het beleid van kom maar binnen direct stoppen land veilig direct terug.Ook het stoppen dat al die vreemdelingen zomaar mogen stemmen.

 7. Drollevanger

  Die splinter partijen werken alleen als ze consequent gaan samenwerken met alle huidige anti regeringspartijen, op elk(in ieder geval de meeste fronten die hun eigen achterban niet deren). Ander blijft het een storm in een glas water.

  1. STOP FVD

   Anti? Je bedoelt de oppositie?

   1. CZ

    Wappie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.