Peiling Maurice de Hond: BBB, Volt én BIJ1 (!) flink in opkomst, CDA en FVD juist onderuit

Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond gaat het BBB en BIJ1 voor de wind. En goed ook. Want beide partijen staan op winst. Het is een ongekend succes voor beide clubs die nu als eenmansfracties in de Tweede Kamer zitten. Kunnen zij deze groei vasthouden en zelfs zo doorgaan de komende maanden en járen? Want er zijn natuurlijk nog lang geen nieuwe verkiezingen.

Caroline van der Plas (BBB) zal zich vandaag bijzonder goed voelen. Want uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat haar partij met drie (3) zetels terug zou komen in de Kamer als er vandaag verkiezingen waren. Dat is 300% van wat BBB nú heeft. Aangezien het niet zo is dat het geld de kades opklotst bij BBB is dat een behoorlijke prestatie.

Voor Sylvana Simons is er vandaag ook goed nieuws. Zij en haar Woke-racismeroepers vonden het al geweldig om met één zetel de Kamer in te komen op 17 maart. Maar als er nu verkiezingen waren zou daar nog eens minimaal één zetel bijkomen. Dit komt ongetwijfeld doordat Sylvana als één van de weinige linkse Kamerleden écht oppositie aan het voeren is. Natuurlijk doet ze dat vanuit het perspectief van een Woke-ideoloog, maar toch. Ze doet het. Dat is tegenwoordig al heel wat.

Andere stijgers zijn, aldus de Hond, eigenlijk vooral de ándere nieuwe partijen. JA21 gaat er drie op vooruit en staat nu op zes (6) in de tussenstand. Het meest opvallende daaraan is dat Joost Eerdmans daar eigenlijk niets voor heeft gedaan. Hij is behoorlijk onzichtbaar, stelt zich vooral “redelijk” op in de informatiegesprekken, en lijkt meer op een ouderwetse VVD’er dan op een vernieuwer.

De andere grote stijger is Volt. Jawel, de euro-aanbiddende club van jongeren groeit gestaag door. Ze zitten er nu met drie man (sorry, mensen!), maar zouden net als JA21 vandaag uitkomen op maar liefst zes (6) zetels. Heel opvallend. Want Volt is eigenlijk gewoon een jongerenversie van D66, met dit verschil dat de partij wat kritischer is ten opzichte van Mark Rutte dan de grote zusterpartij. Blijkbaar zijn er D66-achtige kiezers die dat erg fijn vinden.

Tot zover de partijen die feest kunnen vieren. Want als er partijen op winst staan, dan zijn er natuurlijk ook clubs die (flink) verliezen. Virtueel dan. Nou, zoals bekend is het CDA met name een grote daler. De partij zou nu genoegen moeten nemen met 11 zetels. Voor een oude machtspartij, voor dé volkspartij van het land eigenlijk, is dat natuurlijk een macaber slechte score.

Het is eigenlijk dan ook verbazingwekkend dat er daar nog geen kaping plaatsgevonden heeft. Met name de vleugel die Pieter Omtzigt steunt had al lang in actie kunnen komen. Maar, wie weet, misschien dat de interne vijanden van Wopke Hoekstra wachten op het onderhandelingsresultaat. Dat zou het kunnen zijn. Natuurlijk is dat niet eens zo’n slechte gedachte; een coup plegen terwijl je helemaal niet weet wat Hoekstra precies van plan is, is ook wat merkwaardig.

De andere verliezer deze week is Forum voor Democratie. De partij verliest net als het CDA virtueel vier zetels en gaat dus van acht naar vier (4). Dat is natuurlijk het resultaat van de jongste afsplitsing, die van Wybren van Haga, Hans Smolders en Olaf Ephraïm. Zoals ik toen al schreef zou hun actie in mijn ogen de conservatief-rechtse beweging alleen maar verzwakken. Dat klopt dus.

Voorlopig, tenminste. Want zo heet als de soep geserveerd wordt, wordt die bij FVD maar zelden gegeten. Toen Annabel Nanninga en Joost Eerdmans leider Thierry Baudet in november 2020 met een mes in de rug staken viel FVD ook enorm terug in de peilingen. Sommige peilers hadden FVD toen zelfs op twee (2) zetels staan. Bij de verkiezingen van maart werden het er uiteindelijk acht!

Baudet zal hier dus niet zenuwachtig van worden. Hij heeft dit al eerder gezien en weet dat als hij goed, actief campagne voer, FVD zomaar een comeback kan maken. Sterker nog, gezien de krachten en talenten van FVD en de mensen erachter is dat zelfs heel waarschijnlijk zo niet onontkoombaar. Daarvoor is het wél belangrijk dat het nu ophoudt met afsplitsingen, zeker in de Tweede Kamer. Dat een Statenlid ergens er vandoor gaat, soit. Maar in het parlement moet het nu kláár zijn.

Het goede nieuws voor Baudet? De mensen die nu nog met hem over zijn, zijn échte Baudetianen. Die gaan niet weg. Die strijden al jaren en jaren en nog eens jaren samen met hem, en staan net zo in de politiek (en zelfs in de cultuur) als hij. Vanaf nu verwacht ik dus interne eenheid bij FVD.

Afijn, hier de hele peiling:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

102 reacties

 1. Monty

  Niks veranderd.
  Haga + Baudet + Wilders toch nog goed voor 25 zetels.

  1. september

   Laat die Usb.3.0 en CZ maar wat roepen,ze veranderen toch nooit.Is geen discussie mee te voeren.

   1. usb3.0

    september heeft een hekel aan sterke rechte ruggen

    1. september

     Alleen maar als ik vind dat ze ongelijk hebben.

     1. usb3.0

      september is allergisch voor sterke mannen/vrouwen met krachtige rechte ruggen

     2. rutte leugenaar

      een waar dictatortje dus , een soort Mao !

      Een 0 , een niks , een inhoudsloos wezen , een hersenloze die niets geleerd heeft van het verleden. Had ook blind achter de bloksnor aan gemarcheerd immers befehl ist befehl.

    2. STOP FVD

     september ziet heel goed dat er een paar wappies zijn die graag geloven dat er geen Rutte IV komt.

     1. arnoud

      die komt er ook niet, tenzij er weer corruptie in het spel komt, dat de kartel partijen dus elkaar weer helpen en afschermen. of nog beter.. dat ze ..Rutte, Kaag, de Jonge gearresteerd worden, door het wereld tribunaal, dat er aan komt, ik kan eigenlijk niet wachten.

   2. rutte leugenaar

    wel is geprobeerd domme roeptoeter ? iedereen die niet voldoet aan jouw linkse achterlijke gedachtegoed moet ge-neger-erd worden.

    Probeer je een cordon sanitair te regelen flapdrol !
    Probeer zelf is iets nuttigs inhoudelijks te melden leeghoofd.

  2. Emile Takma

   Maar wel prettig versnipperd. Mooi is ook dat ze straks vooral elkaar gaan bestrijden.

   1. rutte leugenaar

    hahahahaha , domme strónt vlé®k denkt dat de zetels van het uitgedunde CDA of pvda in de cloud hangen, wat een domme jongen

   2. usb3.0

    emietje staat niet voor eenheid

 2. CZ

  Weinig boeiend. Volgens de (corrupte) uitslag heeft Marx Rötte de verkiezingen gewonnen en gaat hij gewoon door met zijn sloopwerk. Peilingen zijn volslagen onzin.

  1. DubbelZout

   Graag een onderbouwing / bewijs dat de verkiezingen corrupt zijn
   Bvd

   1. Monty

    Dat is toch wel duidelijk. Heel het volk is ontevreden en Wilders en Baudet hebben niet de meerderheid behaald.

    Dan moet er wel fraude gepleegd zijn.
    Hoeveel bewijs wil je nog? ; -)

   2. Branzino

    @Dubbelzout
    Het is in het recht altijd de bedoeling dat schuld of opzet wordt bewezen. Onschuld hoef je nooit te bewijzen, hoogstens moet je aannemelijk kunnen maken, dat er onterecht beschuldigd wordt. Maar dat Rutte fraudeleus de verkiezingen zou hebben gewonnen lijkt me niet iets waar een tegenbewijs nodig is, omdat er nog niet eens de schijn van fraude is. Fraude is zelfs niet eens aannemelijk gemaakt.

    1. CZ

     Aldus Van Velenamen.

     1. DubbelZout

      Ik ben nog niet overtuigd, maar je zult uiteraard je best doen om met bewijs te komen
      We wachten nog ff af

    2. rutte leugenaar

     blabla bladieblabla decadente tról

     1. Monty

      Probeer het eens inhoudelijk.

     2. usb3.0

      Rutte leugenaar zegt dat er stembiljetten (dit is feitelijk bewezen) naar overleden mensen zijn gestuurd ga daar eens op in dan monty

     3. STOP FVD

      Feitelijk bewezen dat er stembiljetten naar overleden mensen zijn gestuurd, zegt rutteleugenaar. Om te beginnen zou ik alles wat die droeftoeter roept niet meteen als waarheid aannemen, dat lijkt me logisch.

      Ten slotte zou het inderdaad kunnen zijn dat er stembiljetten naar overleden mensen zijn gestuurd, en dan? Zij kunnen toch niet stemmen, want ze zijn dood. Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Ik verwacht weinig terug, want je hebt echt geen idee.

     4. rutte leugenaar

      slechts een idioot beweert dat er niets aan de hand is !

      i rest my case want met zo een staatsidioot kan je niet in discussie.

      quote Zij kunnen toch niet stemmen, want ze zijn dood. end

      wat een idioot !

     5. STOP FVD

      “slechts een idioot beweert dat er niets aan de hand is !

      i rest my case want met zo een staatsidioot kan je niet in discussie.

      quote Zij kunnen toch niet stemmen, want ze zijn dood. end

      wat een idioot !”

      Alleen de slecht tegen hun verlies kunnende wappies beweren dat er wat aan de hand is!

      Ajb rest je case, het gaat weer eens nergens over!

     6. Branzino

      Het klopt, dat er een paar stembiljetten naar overleden mensen zijn gestuurd. Dat is nooit te voorkomen en levert vrijwel geen onterechte stemmen op. Corruptie is het zeker niet. Dit overkomt allerlei instanties, zelfs banken, omdat feit (het overlijden) en info (aangeven en verwerken daarvan van het overlijden) nooit helemaal synchroon lopen. Hetzelfde gebeurt soms met adreswijzigingen. Zolang het om relatief kleine aantallen gaat is het geen enkel probleem en zeker geen fraude. Corruptie is heel wat anders en dat begrip heeft niets te maken met verkiezingen. Mensen die corruptie en fraude door elkaar halen begrijpen niets van de werkelijkheid.

     7. rutte leugenaar

      de trólletjes weten van gekkigheid niet hoe ze het moeten draaien en keren.

      We houden het maar op blabla bladieblabla

      Volgens linkse tróllen kunnen doden stemmen , geweldig , gewoon hilarisch ! Stemmende lijken is geen fraude ! 🤣😂🤣

     8. Emile Takma

      @Branzino,

      Het is inderdaad absurd dit soort onvermijdelijke foutjes op te blazen tot verkiezingsfraude.

     9. rutte leugenaar

      hoe groot was het foutje dan strónt vlé®k ?

      100 , 500 , 1000 , 5000 ,10000

      roep is wat ben namelijk heel nieuwsgierig trólletje

     10. Branzino

      @rutte leugenaar
      Hoeveel stembiljetten naar overledenen? Dat zouden er best duizenden kunnen zijn geweest. 5000, 10.000, wie zal het zeggen? In ieder geval een irrelevant percentage van het totaal. Bovendien zullen de geadresseerden voor het aller- allergrootste deel niet stemmen en ook anderen in hun plaats niet.

   3. Winfrida

    @DubbelZout

    Het valt moeilijk te bewijzen. Als het je zo gepresenteerd wordt moet je de peilingen dan geloven of niet? Mark Rutte (VVD) is niet heel populair en staat toch heel hoog.

    1. STOP FVD

     Rutte is niet heel populair? Nee, dat klopt, bij het rechtse volk (die ver in de minderheid is). Dus als zelfs zelfbenoemde corona expert MdH peilt dat de VVD nog steeds de grootste is, dan mag je er van uitgaan dat ze zelfs gegroeid zijn.

     Dat lijkt me terecht!

   4. rutte leugenaar

    Als je stembiljetten verstuurd aan overleden mensen – hoe weinig ook – zijn je verkiezingen corrupt. Als je vervolgens weigert verder onderzoek in te stellen ben je corrupt van top tot teen.

    Een klein beetje stelen mag volgens de linkse demagogie !

    1. STOP FVD

     LOLOLOL, nog meer domme rechtse onzin over gestolen verkiezingen. Sneu slechte verliezertjes, reageren als kleutertjes die hun zin niet krijgen ala trump en willem engerd. Sneuste figuren op de aardbol, en daar loop je dan blind achteraan.

     1. rutte leugenaar

      inhoudelijk heeft u niets te melden ? wat ben je voor waardeloos mens als je geen weerstand biedt tegen foutief bezorgd stembiljetten !

      het i.q van een leeg borrelnootje dat is duidelijk

     2. rutte leugenaar

      willem engerd ?

      lees even mee ontkenner van de realiteit ,

      quote Opnieuw demonstratie tegen coronamaatregelen
      15 mei 2021, 15.36 uur · Aangepast 15 mei 2021, 16.10 uur · Door Redactie

      In het Arenapark in Zuidoost zijn duizenden demonstranten aanwezig om te protesteren tegen de huidige coronamaatregelen. Het is onderdeel van een wereldwijd protest, georganiseerd in circa 40 landen.

      end

      sukkel

     3. STOP FVD

      “willem engerd ?

      lees even mee ontkenner van de realiteit ,

      quote Opnieuw demonstratie tegen coronamaatregelen
      15 mei 2021, 15.36 uur · Aangepast 15 mei 2021, 16.10 uur · Door Redactie

      In het Arenapark in Zuidoost zijn duizenden demonstranten aanwezig om te protesteren tegen de huidige coronamaatregelen. Het is onderdeel van een wereldwijd protest, georganiseerd in circa 40 landen.

      end

      sukkel”

      Dus? Een paar mensen, met gele parapluutjes, ze zien er nog aandoenlijk uit ook zo. Heb jij ook zo’n pluutje?

      Dus willem engerd is een sneu figuurtje, kon geen zeteltje krijgen in de 2eK en dus waren de verkiezingen gestolen. trompetje verloor de vs verkiezingen en dus waren de verkiezingen gestolen.

      Stumpers eerste klas, die niet tegen hun verlies kunnen en dan zielig gaan lopen janken. En achter dat soort zielepootjes loop jij blind aan. Wappie!

     4. rutte leugenaar

      gewoon ontkennen domme jongen , je kan niet anders dan doen of je neus bloedt

      corona is een hoax domme jongen

     5. Emile Takma

      Inmiddels zijn 7,4 miljoen vaccinaties geplaatst en de komende weken zullen er tussen één en anderhalf miljoen prikken per week worden gezet.

      De resultaten zijn er naar, zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames dalen snel.

      Mooi resultaat en de komende tijd zullen flinke versoepelingen mogelijk zijn.

     6. rutte leugenaar

      zeker zetten die naald als je er rust bij hebt . Goede redenen zijn een plek op het terras , de bios of het vliegtuig.

      Ik maak me meer zorgen over al die gevaccineerden die omvallen
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=xSrc_s2Gqfw

      Overigens is deze helemaal leuk,
      h**ps://myanimals.com/nl/gezondheid/gezondheidswaarschuwing-coronavirus-bij-honden/
      let vooral op de datum.

      corona is een hoax ! imphen macht frei !

    2. STOP FVD

     “inhoudelijk heeft u niets te melden ? wat ben je voor waardeloos mens als je geen weerstand biedt tegen foutief bezorgd stembiljetten !

     het i.q van een leeg borrelnootje dat is duidelijk”

     Zoals ik dus al zei, de reactie van een kleuter in een notendop!

     1. rutte leugenaar

      kan je niets originelers bedenken volidioot ?

    3. STOP FVD

     Corrupt? Wie heeft er gestolen dan? Als uit onderzoek zou blijken dat die stembiljetten dan voor het FVD waren gebruikt, en dan? Of is het dan nog steeds de linkse schuld. Man, wat kan jij dom praten!

     Hoe was het op het malieveld vandaag? Het is echt een gekkenhuis daar zag ik….. (NOT) 200 man? Misschien 210.

     1. STOP FVD

      “kan je niets originelers bedenken volidioot ?”

      Net als jij? Met je borrelnootje! 😂😂😂👏👏👏

     2. rutte leugenaar

      blabla bladieblablabla 💩

    4. STOP FVD

     @rutte leugenaar

     “hoe groot was het foutje dan strónt vlé®k ?

     100 , 500 , 1000 , 5000 ,10000

     roep is wat ben namelijk heel nieuwsgierig trólletje”

     Volgens mij ben jij als de beste op de hoogte van het aantal doden in Nederland, met je ifr percentage, en alle doden worden toegeschreven aan corona.

     Succes met rekenen.

   5. STOP FVD

    Dat is er niet, evenals in de VS. Daar zijn ook rechtse zeeeeeer slechte verliezers. Als er gewonnen wordt is er niets aan de hand, als er verloren wordt dan is het corrupt! Want DAT is hoe een democratie werkt. Droeftoeters.

    1. STOP FVD

     “blabla bladieblablabla ”

     Hahahahahaha, wat een droeftoeter.

     1. CZ

      Wappie!

 3. Beukman

  Vanaf nu verwacht ik dus interne eenheid bij FVD.

  Zoals De Speld al schreef:

  Baudet: ‘Het streven is om van FvD één zuiver Kamerlid te maken’

  speld.nl/2021/05/13/baudet-het-streven-is-om-van-fvd-een-zuiver-kamerlid-te-maken/

  Verder jammer dat in de peilingen de nieuwe partij van Haga nog niet kon worden meegenomen. Gaat die Forum nog verder leegvreten?

 4. september

  Er zijn er altijd die dit blijven beweren maar het is grote onzin .Baudet en Wilders Halen hier nooit de meerderheid.En het blijven maar peilingen van M.de H.

  1. Monty

   Je zal vanmiddag zien hoe massaal de steun voor Baudet is als hij zijn vrijheidskaravaan op het Malieveld staat.

   1. STOP FVD

    “Massaal”. Al zijn het er 1000, al zijn er het 2000. Meer dan dat sowieso niet, dus sowieso niet massaal. Tenzij je tevreden bent met 50 man en het worden er 100, dan zou ik ook massaal gaan roepen.

    En roepen heel het volk is ontevreden, praat jij anders even alleen voor de wappie gemeenschap, en dat zijn er niet zo heel veel. Dus heel het volk is ietwat overdreven, vandaar ook dat de onzinnige peiling van MdH VVD bovenaan laten zien, terwijl die peilingen rechts gedreven zijn. Dus conclusie, VVD is NOG populairder dan die rechtse peiling laat zien.

    Succes vanmiddag, ik neem aan dat je er bij bent, of ben je alleen een toetsenbord aanhanger?

    1. CZ

     Wappie!

    2. usb3.0

     Aldus stopje dé opper-wappie, vaccinaziwappie, coronawappie, fascistische lockdownwappie

     1. CZ

      En leugenwappie!

     2. september

      Bla Bla Bla Bla

     3. usb3.0

      september! het blablablablawappie

     4. september

      Rutte Leugenaar roept dat het meest hier en voor mij pas de eerste keer

     5. september

      En houd maar eens met dat domme gescheld,maar dat wisten we al van jou.Je bent zelf een van de grootste wappies hier! Op met dat domme gescheld

    3. STOP FVD

     Hahaha, al die wappies met haar domme reacties. Geeft meestal aan dat je een punt hebt, het enige wat ze kunnen doen is dom schelden, het niveau van een gemiddelde wappie.

     1. usb3.0

      Aldus stopje dé opper-wappie, vaccinaziwappie, coronawappie, fascistische lockdownwappie tevens leugenwappie…

   2. Ab Infinitum

    Australië komt hij in ieder geval niet in voorlopig. Australië wenst geen Coronavirus overbrengers binnen te laten, niet voor medio 2022. Ook geen “grieperige” caravanners.

   3. Emile Takma

    😂

   4. DubbelZout

    Als konijnen in de koplamp starend naar de grote leider de deze ongekende vrijheidsberoving tot een einde laat komen

 5. StemPzeweg

  BIJ1 is here to stay. Mooie ontwikkeling

  1. september

   Bij 1,BBB en Volt zijn vanmiddag bij Het Capitool te zien,de publieke omroep,wie Er na kijkt

   1. rutte leugenaar

    volt is de club van george soros domme jongen, nog eurofieler dan d66

    mensen hebben geen idee waar ze op stemmen dat is duidelijk !

    1. STOP FVD

     Baudet is een narcistische fascist, mensen hebben geen idee waar ze op stemmen? Nou ja het is algemeen bekend dat hij wat rare ideeen over bepaalde onderwerpen heeft, en je stemt DAAR met die wetenschap bewust op IS VEEL ERGER DAN STEMMEN VOOR VOLT, omdat die partij gesponsord is door Soros (ik heb niets met die man overigens, en zal zijn acties ook nooit verdedigen).

     1. rutte leugenaar

      soros is een narcistische fascist, mensen hebben geen idee waar ze op stemmen? Nou ja het is algemeen bekend dat hij wat rare ideeen over bepaalde onderwerpen heeft, en je stemt DAAR met die wetenschap bewust op IS VEEL ERGER DAN STEMMEN VOOR FvD, omdat die partij niet gesponsord is door Soros (ik heb niets met die man overigens, en zal zijn acties ook nooit verdedigen).

      sukkeltje

     2. STOP FVD

      “rutte leugenaar 1 uur geleden
      sukkeltje”

      Goede inhoud weer wappie! Ik heb zeker weer een punt, kleutertje! LOL.

 6. EvertB

  Boze boerin Karolijn maakt de triple vol met haar sympathieke weggeefactie van twee toegangskaartjes.

  Wopke’s CDA zit nog steeds met de kwestie Omtzigt in de maag. Wopke heeft niet de capaciteiten om het op te lossen en dat kost zetels.

  Baudet verliest deze week om begrijpelijke redenen zetels. Maar verder dan vier à vijf moet hij niet zakken wil hij geen roepende in de woestijn worden. Zijn missie is een zware: steeds maar weer de ophef aangaan. Kiezers kunnen hem alleen maar steunen als zij hem kunnen bevragen en begrijpen. Het organiseren van bijeenkomsten is daartoe een succesvol instrument.

  1. STOP FVD

   Zijn missie? Je bedoelt te zeggen, hij maakt het zichzelf elke keer weer heel moeilijk? En als corona straks weg gevaccineerd is, dan heeft hij letterlijk NIKS meer, daarom gaat hij nu weer naar buiten, DAT is het enige dat hij heeft. Janken om vrijheid.

   1. Winfrida

    @STOP FVD

    Volgens “de deskundigen” zal corona (nieuwe varianten) altijd bij ons blijven. Al kan ik dat niet bewijzen. Maar als dat waar is, dan blijft de FVD altijd om vrijheid eisen.

    1. STOP FVD

     Dus? Dan krijgen mensen die dat willen jaarlijks een prik, net als de griepprik. Dus welke vrijheid bedoel je dan?

     1. rutte leugenaar

      domme jongen heeft nog geen idee wat het corona paspoort betekent en gaat inhouden voor uw vrijheden.

      domme jongen scandeert het woordje vrijheid en het is klaar. denkt ie 🙂

      Domme jongen is een vaccinatiewappie . Geen zinnig inhoudelijk gesprek mee te beginnen. Een volidioot

     2. Winfrida

      @STOP FVD

      Ooh! Dus de griepprik is hetzelfde als de coronaprik?

   2. rutte leugenaar

    hahahahahaha domme sukkeltje is geheel geobsedeerd door de naald !

    De Indiase variant is immuun voor het vaccin domme jongen of is dit weer hetzelfde slappe gelúl zoals bij de Engelse , Afrikaanse of Colombiaanse variant domme jongen.

    Engeland is de derde ronde gestart !
    RIVM zegt : vaccineren tegen corona zal nooit meer verdwijnen

    ene stopidioot denkt dat een prikje het politieke steekspel gaat doorbreken. Arme naïeve domme jongen

    1. STOP FVD

     JIJ bent geobsedeerd, naar leugenaartje. Om vervolgens WEER EEN LEUGEN te verspreiden.

     1. STOP FVD

      Correctie, TWEE leugens. Ik blijf niet links naar je sturen om je leugens te weerleggen, je blijft daarna net zo hard beweren dat jouw “feiten” waar zijn.

      Derhalve, als er dan iemand hier dom is, dan voer jij de ranglijst aan met stickie als goede tweede.

     2. rutte leugenaar

      tja , realiteit bestempel jij constant als leugens !

      Daarom ben je ook zo leuk !

  2. usb3.0

   Jullie zijn bang voor Caroline

   1. Heinz

    Caroline staat gelijk met Denk, ook een hechte club. Forum kan 4 zetels naar de opslag brengen. Interessante ontwikkeling.

  3. Emile Takma

   Maar wel prettig versnipperd. Mooi is ook dat ze straks vooral elkaar gaan bestrijden.

   1. rutte leugenaar

    herhalingen , herhalingen , herhalingen
    strónt vlé®k denkt dat pinokkio een coalitie kan vormen met 6 partijen.
    strónt vlé®k is niet wijs maar dat wisten we al

    1. Emile Takma

     Het wordt een vijf-partijen coalitie.

   2. september

    Já je hebt gelijk en laat die Rutte Leugenaar maar ,daar is geen discussie mee te voeren,maar dat wisten we al met zijn domme gewauwel.

    1. rutte leugenaar

     hahaha , topinhoud domme jongen. je reageert op jezelf arrogante eikel.

     1. september

      Dat Ben je zelf domme idioot

     2. rutte leugenaar

      dank je leghoofd , bedenk even je eigen scheldwoorden volidioot

  4. Emile Takma

   “ Wopke heeft niet de capaciteiten om het op te lossen en dat kost zetels.”

   Misschien wel de capaciteiten maar niet de mogelijkheden. De autist Omtzigt houdt het CDA in een wurggreep en is geschift genoeg om dat lang genoeg vol te houden om zijn eigen partij te decimeren.

   1. usb3.0

    De autist waar emietje het over heeft is een parlementariër waar emietje erg bang voor is das duidelijk, overigens heeft emietje geen idee wat het is om met een burn-out thuis te zitten want emietje heeft nog nooit een slag gewerkt in z’n zielige leventje

   2. rutte leugenaar

    weer wat gewauwel uit het riool

    Was je maar half de autist die omtzigt is volgens jou. Had je ook een keer inhoudelijk kunnen reageren decadente strónt vlé®k.

 7. Branzino

  Het zou veel iteressanter zijn om de peilingen van deze week te vergelijken die van vorige week. Dan zie je de actuele ontwikkeling en die biedt maar weinig veranderingen: VVD -1, PVV +1,FvD -4, BBB +1. Het verschil, van drie zetels gaat naar de groep Van Haga. Zo is het plotseling een heel oninteressante peiling.

  1. EvertB

   h@tps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/05/peiling-maurice-de-hond-het-cda-dondert-nog-verder-in-elkaar/

  2. EvertB

   Maurice de Hond verdeelde op 9 mei 149 zetels. Dat maakt de vergelijking tussen deze peiling en die van 9 mei nog onzuiverder.

   1. Branzino

    @EvertB
    Die laatste zetel is van ex-50Plus, Den Haan.

   2. Branzino

    Ik zie nu pas dat in deze peiling de ex-FvD-ers Van Haga c.s. en Den Haan (ex-50Plus), samen vier zetels, nog niet zijn verwerkt, maar dat het totaal van de peilingen toch 150 zetels is. Wie hebben die vier zetels stiekem ingepikt en moeten deze voor een goed beeld eigenlijk weer teruggeven?

 8. STOP FVD

  Lekker boeiend, de verkiezingen zijn al geweest. Een nieuw kabinet komt eraan, en in de kamer zitten nog maar een paar fvd’ers. Ik zie vooruitgang!

 9. Michael M

  Geweldige partijen Volt en Bij1. Want dat zijn tenminste eindelijk partijen die ons land, traditionele leven en onze feestdagen verder naar de filistijnen kunnen helpen. De partij BBB mag er voor mij wel 100% zijn. Dat andere is voor Holland heel slecht.

  1. Branzino

   @Michael M
   Van BIJ1 weet ik niet zo veel, maar het verbaast me, dat Volt ons land, traditionele leven en onze feestdagen wil afschaffen. Dat heb ik dan helemaal gemist. Waar heb je dat gelezen of gehoord?

   1. september

    Als Volt dat allemaal wil ,laat ze dan maar een kleine partij blijven.

 10. Rieks

  Volstrekt zinloos deze peilingen, nog maar een paar maanden na de verkiezingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.