Van der Plas (BBB) teleurgesteld: ‘Kamer stemt tegen uitstel verhoging BIG-registratie, is nu 2000 euro duurder’

BBB-leider Caroline van der Plas ziet de hypocrisie van de Tweede Kamer in volle glorie, nu haar motie is weggestemd. Zij wilde de verhoging van de kosten voor de BIG-registratie uitstellen, zodat herintredend zorgpersoneel niet 2000 euro extra hoefde te betalen. “On. Be. Grij. Pe. Lijk”, zegt ze op Twitter.

Hier de hele tweet:

Vandaag heeft een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer TEGEN een motie gestemd van BBB om uitstel te geven. Maar wel VOOR een motie om statushouders makkelijker te laten instromen. Ik heb mijn verontwaardiging uitgesproken over hun Tegenstem. On. Be. Grij. Pe. Lijk.

Zij refereert aan de motie van CDA-Kamerlid Joba van den Berg, die het mogelijk moet maken voor statushouders (met de juiste zorgdiploma’s) om sneller aan het werk te kunnen in de zorg. Die motie werd wél aangenomen. Maar een motie om Nederlandse herintreders niet 2000 euro extra te laten betalen om überhaupt te mogen werken in de sector waarvoor ze zijn opgeleid, díé wordt verworpen.

Van der Plas legt de hypocrisie zelf ook nog maar eens bloot:

“Wel klappen voor zwaar overbelaste zorgmedewerkers en in debatten complimentjes uitdelen. Oh, oh wat zijn we begaan. Maar motie steunen, om herintreders makkelijker te maken om BIG-registratie te halen of vernieuwen, ho maar… Motie weggestemd door overgrote meerderheid Kamer.”

En het is niet zo dat ze tegen extra hulp vanuit statushouders is (ook al is dat een schijnoplossing):

Die statushouders zijn wat mij betreft ook welkom om mee te helpen in de zorg. Ik heb ook voor die motie gestemd. Maar om dan de overige Nederlanders het niet makkelijker te maken, gaat mij boven de pet.

Verwacht het demissionaire kabinet nou dat die statushouders ook ‘gewoon’ even die 2000 euro extra kosten voor een BIG-registratie gaan betalen? Want dan wordt er met die motie ook totaal niets bereikt. Maar ach, het is de zorgsector maar, die redden zich wel…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Fatsoen74

  Zo een gemiddeld nieuwsbericht over besluiten in de tweede kamer is met een normaal verstand niet te begrijpen.

  Het één staat altijd haaks op het ander.

  Ik zou graag de uitleg horen waarom men daar tegen heeft gestemd.

 2. rutte leugenaar

  77000 man ontslagen
  I.C capaciteit gehalveerd

  influenza wordt corona en de wereld gaat op slot om de druk op de zorg te beheersen.

  Heeft u gestemd op deze hypocriete aartsleugenaars ? dan wordt u bedankt met uw hypocriete gedrag. Nog meer gelukszoekers erbij. De wachttijd voor een huurhuis is nog niet lang genoeg !

  🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 3. plakband

  Er zullen in totaal 27 statushouders instromen.
  Naderhand blijkt dat daarvan 11 personen onbruikbaar zijn vanwege verouderde kennis of religieuze beperkingen. Zestien instromers, daar besteedt de politiek haar tijd aan. Terwijl er 1600 Nederlanders worden tegengehouden die zo de zorg in kunnen.

  1. Lucky Luke

   27, zoveel?

   1. plakband

    Nee, uiteindelijk maar 16.
    😉😉😉

    1. Lucky Luke

     Nou, dat zet zoden aan de dijk.

 4. Lucky Luke

  Die overbetaalde volksvertegenwoordigers (Zijn ze niet, maar dat denken ze) willen meer geld zien en dus kunnen de mensen die zorg nodig hebben het heen en weer krijgen. Eigen kamer eerst en jullie moeten 4 jaar lang je mond houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.