[Video] Wybren van Haga (FVD) haalt uit naar coronabeleid kabinet: “Testsamenleving is onnodig, ineffectief, discriminerend en duur”

In een commissievergadering op 6 mei veegde FVD-Kamerlid Wybren van Haga op ongekend harde wijze de vloer aan met het coronabeleid van het kabinet en dan met name met de testsamenleving die het kabinet wil invoeren. Zo’n “samenleving” is volstrekt onnodig, sowieso ineffectief, en daarnaast ook nog eens keihard discriminerend én onwijs duur.

Dat zei Wybren van Haga op 6 mei bij een commissievergadering van de Tweede Kamer over deze materie. In zijn toespraak én bij het beantwoorden van opmerkingen en vragen van zijn collega’s liet hij werkelijk geen spaan heel van het kabinetsbeleid.

Van Haga begon door terug te kijken op het begin van de coronacrisis. Iedereen begreep toen dat er snel ingegrepen moest worden, ook omdat de zorgcapaciteit te klein was. Maar daarna had er opgeschaald moeten worden zodat al die vrijheidsberovende maatregelen onmiddellijk weer konden verdwijnen.

Maar dat is niet gebeurd – en gáát ook niet gebeuren. In plaats van te investeren in de zorg en ons al onze grondrechten terug te geven wil het kabinet de samenleving helemaal opnieuw inrichten. Ze willen een grote reset invoeren en een “testsamenleving” ontwerpen.

“Ik lees in het wetsvoorstel dat we volkomen gezonde mensen die naar een sportwedstrijd, een concert, of een museum willen gaan, of de horeca willen bezoeken alleen toegang geven met een testbewijs. Maar de minister zei tijdens het laatste coronadebat dat ‘toegangstesten op een terras nergens op slaat. Dat gaan we sowieso niet doen.’ Letterlijke woorden.”

Maar in het wetsvoorstel staat dat er wél getest gaat worden in de horeca.

“Forum voor Democratie is tegen de testsamenleving,” zei Van Haga, “en voor een vrije samenleving waarin het gezond verstand prevaleert.”

Vervolgens gaf hij “een aantal argumenten tegen deze wet.” Te beginnen met het volgende punt: “Het is logischer om alleen te testen om mensen te beschermen die kwetsbaar zijn. Ik kan me voorstellen dat je van mensen vraagt zich te laten testen voordat ze bijvoorbeeld een verpleeghuis bezoeken of op de afdeling oncologie binnenlopen. Maar het massaal testen van gezonde jonge mensen die geen risico lopen is volstrekt onlogisch, beschermt niemand, maar heeft wel een enorme impact op de samenleving.”

En Van Haga was nog niet klaar. “Bovendien worden wij misleid door het kabinet dat stelselmatig spreekt van een gezondheidsrisico terwijl men eigenlijk bedoelt dat ze verzuimd hebben de IC-bedden op te schalen.”

“Ten tweede,” ging Van Haga verder, “is de PCR-test al eerder door het ijs gezakt, maar bij de antigeensneltesten is de betrouwbaarheid nóg slechter. Onderzoek van het LUMC naar de sneltesten van Abbott toont aan dat maar liefst 40% niet gedetecteerd wordt met deze sneltest. En naast de standaard vals-positieven krijgen we nu dus ook te maken met een enorm percentage vals-negatieven, en dat betekent dat je mensen de illusie geeft van besmetteloosheid, terwijl ze feitelijk nog steeds besmettelijk kunnen zijn.”

Vervolgens ging hij hier nog even op door. Zijn conclusie was dat de sneltesten helemaal niet geschikt of zelfs maar bedoeld zijn waarvoor de minister ze nu wil gebruiken.

Daarna schakelde Van Haga over op de kosten die ongekend hoog zijn. “Tientallen miljarden aan steunpakketten om een fractie van de schade van alle zinloze maatregelen nog enigszins te compenseren,” aldus de FVD’er. Zo werd er zonder goedkeuring van de Kamer “maar liefst 925 miljoen euro gereserveerd voor een experimentje met FieldLabs, waarvan vriend en vijand zich inmiddels afvraagt wie deze onzin verzonnen heeft.”

FVD wil graag weten wat de jaarlijkse geschatte kosten van de testsamenleving zijn. En dan dus niet alleen van de tests zelf – hoewel dat ook meegenomen moet worden – maar van álles dat daarbij zit.

Tenslotte, zei Van Haga, wil hij graag weten “welke fysieke, psychische en emotionele schade onze kinderen [zullen oplopen] als zij een paar keer per week getest moeten worden om naar school te mogen?” Want daar heeft bijna niemand het over, maar dat dit een enorme impact moet hebben op kinderen is toch wel héél duidelijk.

Deze testsamenleving komt er natuurlijk “gewoon.” Een meerderheid in de Tweede Kamer is ervoor, er zijn slechts een paar partijen die hardop durven zeggen wat iedereen weet: dat deze samenleving ronduit dictatoriaal is en dat het ook nog eens niet gaat werken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. usb3.0

  En het is fascistisch want de 99,8% van de bevolking die nergens last van heeft wordt gedwongen

  1. Monty

   Nog eventjes geduld, Wilders is druk doende om Rutte achter tralies te krijgen.

   En als Rutte veroordeeld en opgesloten is zal de rest snel volgen. Nieuwe verkiezingen worden gehouden en Wilders + FvD zullen samen als winnaar naar voren komen.

   Testsamenleving en het corona paspoort worden van tafel geveegd.
   Nog even geduld dus.

   1. usb3.0

    Je maakt het belachelijk dat deden sommige in 2de wereldoorlog ook zoals je wel weet

    1. Fortiori

     Wat is dat toch die hang naar en vergelijkingen met W.O II ?

    2. Monty

     Wat is hier belachelijk aan?
     Wilders is toch bezig om Rutte veroordeeld en achter tralies te krijgen.

     Of vind je dit een belachelijke zaak van Wilders?

     1. usb3.0

      Je moet je niet van de domme houden..

   2. Lucky Luke

    Valt onder de noemer wishfull thinking, in goed Nederlands, wensdenken.

  2. Mikse

   Bekijk de situatie in India, Brazilië en u komt tot andere conclusies. De naweeën van een doorgemaakte Corona besmetting openbaren zich steeds meer.

   1. rutte leugenaar

    wilt u india met 1.200.000.000 inwoners en zijn cultuur gelijk trekken met de EU ?

    hahahahaha , een wortel kan bijna een citroen zijn.

   2. usb3.0

    De leugens worden steeds zichtbaarder bedoelt mikse

 2. rutte leugenaar

  En nog veel belangrijker biedt geen enkele bescherming. Kijk naar die brulkikker van de pvda die in Utrecht omhoog gevallen is naar burgemeester. S’avons bij de herdenkingen test ze negatief om 12 uur later positief te testen.

  Testen is schijnveiligheid verder niets. Testen is laten zien hoe goed we bezig zijn. Testen biedt dus geen enkele (tussen) oplossing

  Testen is de dwang naar ” u zult zich onderwerpen ” . Net zoals de avondklok, de lock down , de dichte winkels , de dichte sportscholen , de dichte horeca enz

  speech van rutte in december , ” de horeca is geen bron van besmettingen toch gaat ie op slot ” En het slaafse volk is met angsten doorspekt en laat zich keurig onderwerpen. Wat een volk

  1. STOP FVD

   TESTEN IS EEN MOMENTOPNAME, inderdaad goed gezien wappie. Testen heeft derhalve wel degelijk een functie. En ja, je kan daarna inderdaad besmet zijn, GEK HE!?!?

   STOP LEUGENS TE VERSPREIDEN!

  2. Max Aue

   “En het slaafse volk is met angsten doorspekt”

   en in alle gewesten
   wordt de stem van het water
   met zijn eeuwige rampen
   gevreesd en gehoord

   1. Lucky Luke

    U kent Hendrik Marsman dus ook, denkend aan Holland.

 3. Monty

  “Testsamenleving is onnodig, ineffectief, discriminerend en duur”

  Ook maar even aan de rest van de wereld uitleggen.
  Of kent alleen Nederland deze problematiek?

  1. usb3.0

   Dat hoeft niet monty, wij hoeven de rest van de wereld niets uit te leggen want wat jij verstaat onder de rest van de wereld is slechts een zeer klein percentage bv een ifr van 0,15% het sterftecijfer is 0.04247268831% van de wereldbevolking…

   1. STOP FVD

    Daar heb je zo’n wappie weer met de ifr, als die al klopt. Maar als een ander cijfertje beter uitkomt dan gebruiken ze die. En de ifr blijft maar omlaag gaan he wappie, dat snap je toch, hoe dat komt? VACCINATIES!!!

    En daarnaast het cijfertje dat je gebruikt, als die al klopt, gaat over de gehele bevolkingsgroep, inclusief 0-60 waar, inderdaad, nauwelijks doden zijn te betreuren (maar wel veel langdurig zieken!!!!!). Daarboven ligt het ifr uiteraard veel en veel hoger!!! Maar voor jullie gemak nemen we het over de gehele bevolkingsgroep, want dan kunnen we zeggen dat het cijfertje niets voorstelt.

    MANIPULATIE heeft dat, maar vooral van jezelf en de rest van je wappiegroep. De rest heeft gewoon gezond verstand.

 4. Gebande_3

  Is Baudet nog werkzaam voor FvD of heeft hij zich reeds teruggetrokken op zijn boerderijtje om nazaten te verwekken?

  1. STOP FVD

   Hahahaha :

   h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/baudet-en-andere-fvd-fractieleden-besmet-met-corona

   1. rutte leugenaar

    wat is de grap domme jongen ? volgens rutte krijgen we allen minimaal 1 keer corona en is er daarna groepsimmuniteit !

    FvD draagt dus bij aan de wens van rutte voor groepsimmuniteit domme jongen

    1. STOP FVD

     Dankjewel slimpie voor je bijdrage aan nog meer onzin. Even kijken of hij het ifr omhoog kan schroeven.

     1. usb3.0

      wappie stopje is een loser oftewel een loserwappie

   2. STOP FVD

    Hahahaha :

    h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/baudet-en-andere-fvd-fractieleden-besmet-met-corona

 5. Ab Infinitum

  FvD raakt het spoor bijster. Waar vaak de mannen van V.I aangehaald worden, nu een uit V.Z (voetbalzone) waar verslag gedaan wordt over een ontmoeting met Baudet : “Vriends noemt de uitzending met de Forum voor Democratie-voorman ‘erg taai en ongemakkelijk’. “Ik vond hem vanaf het begin onaangenaam, ongeïnteresseerd en provocerend. Hij wilde onze hand schudden. Toen we weigerden, zei hij: ‘Geloven jullie in die onzin?’”, blikt Vriends terug. “Hij zegt waanzinnige dingen, en dan is het niet heel raar als je daar wat tegen inbrengt. Direct kwam die reflex dat we hem aan het framen waren. Alsof we doorgewinterde journalisten of politici zijn die het al jaren op hem voorzien hadden, in plaats van drie nieuwsgierige profvoetballers.”

 6. Meriadoc Brandebok

  Nieuws uit het Verenigd Koninkrijk

  In Engeland heeft Boris Johnson een Kaiserslacht onder Labour aangericht. Labour ligt er volledig op z’n gat.
  In Schotland hebben pro-onafhankelijkheidspartijen met een landslide een Kaiserslacht aangericht onder Boris Johnsons conservatieven.
  In Wales heeft Labour een klinkende landslide gewonnen.

  Het Verenigd Koninkrijk staat op het punt te imploderen. In elk geval valt niet meer te zeggen dat de Britten een glorieuze toekomst tegemoet gaan.

  1. rutte leugenaar

   In de UK is men begonnen met een derde vaccinatieronde. Een vierde wordt niet uitgesloten !

   Het UK staat op exploderen met al die vaccins

   1. STOP FVD

    Wederom een leugen, maar dat weet je zelf ook, want je verspreidt het bewust :

    h**ps://www.reuters.com/world/uk/people-aged-over-50-britain-be-offered-3rd-covid-vaccine-shot-autumn-times-2021-05-04/

    Ten eerste, mensen boven de 50!! En ten tweede, pas in de HERFTS. Oftewel over een maand of 6.

    Dus ook niet elk kwartaal, was ook al een leugen van je, en dus ook niet NU al.

    STOP LEUGENS TE VERSPREIDEN!

 7. maraton

  Het FvD implodeert in korte tijd, denk ik.
  Een narcist als Baudet pikt het natuurlijk op de duur niet langer dat Haga het debat beheerst. Ook pijnlijk voor hem dat Haga bijna net zoveel stemmen haalde.
  Het ziet er dus naar uit dat we in afzienbare tijd verlost zijn van deze gevaarlijke demagogen.
  Niet voor niets dat JA21 in de peilingen fors omhoog gaat.

  1. Max Aue

   Ik denk inderdaad dat het FvD binnen enkele maanden zijn zoveelste interne conflict en afsplitsingen zal beleven.

   1. Beukman

    Aangezien Baudet toch niet van plan was om eeuwig zijn beweging te blijven leiden, hij wil zich immers op termijn terug trekken op zijn erf, kinderen maken en boeken gaan schrijven, lijkt het me heel wel mogelijk dat Haga de Kroonprins is die binnenkort de boedel overneemt – met volledige instemming van Thierry.
    Verstandig. Haga zal het ongetwijfeld beter doen dan zijn voorganger.

   2. CZ

    Aldus Max Van Velenamen en zijn sponsor zure Bukman.

    FVD: 2 > 8 zetels = 300% 🙂

    1. Monty

     8 zetels dat is natuurlijk niet niks.

     Hier kunnen ze niet omheen met een formatie.

     1. usb3.0

      monty bedoelt natuurlijk de 25 zetels van Baudet en Wilders samen en omdat monty weet dat men 1,8 miljoen kiezers uitsluit geeft monty deze sarcastische ook wel cynische opmerkingen

 8. Antihedo

  Wiebren moet zich niet bemoeien met zaken waar hij geen verstand van heeft.

 9. P. Puk

  Verzin eens een keer wat anders dan dat constante gezeik. We weten zelf wel dat het een zooitje is, maar daarom hoeven we het nog niet elke keer weer van een ander te horen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.